fbpx

Mladina izgublja stik z realnostjo, stare zamere pozabljene: Šarca zdaj predstavljajo kot Supermana in borca proti sovraštvu?!

Foto: Arhiv Nova24TV.

Če je Mladina vihala nos nad premierjem Šarcem, ko je imenoval Damirja Črnčeca na mesto državnega sekretarja za nacionalno varnost, ga zdaj, ko je začel odkrito napadati svobodo govora, primerjajo s Supermanom.

“Kako se je Marjan Šarec iz politika, ki je zaposlil netilca sovraštva, prelevil v človeka, ki opozarja, da sovraštvo zastruplja slovensko družbo,” so zapisali pri Mladini ob objavi naslovnice naslednje številke, na kateri pozira premier Marjan Šarec v preobleki, ki naj bi spominjala na tisto od Supermana.

Če so bili pri Mladini kritični do Šarca, ko je v kabinet sprejel Damirja Črnčeca, so hitro spremenili ton, ko je Šarec napovedal svojo osebno fatvo svobodi govora. Pri Mladini še enkrat kažejo, kako so v resnici zgolj režimsko trobilo salonske levice, ki vse drugače misleče smatra za državne sovražnike številka ena.

Mladinina naslovnica (vir: twitter)

Za Mladino je nestrinjanje sovražni govor
S tem, ko so Šarca upodobili kot Supermana, so pokazali, da se v njihovih očeh pod preobleko politika skriva “borec proti sovraštvu”. Kot tak naj bi Šarec pokazal svoje prave barve. Edino, česar se pri Mladini, kot kaže, ne zavedajo, je, da so sami tista svinja, ki se veseli kolin.

(Printscreen; Mladina)

Pri Mladini pozabljajo, da tudi sami oglašujejo na svojih straneh, in bi lahko kakršnikoli ukrepi veljali tudi za njih, saj nikakor niso nedolžno jagnje brez greha. S tem, ko pri Mladini promovirajo Šarca z njegovim napadom na svobodo govora, sami sebi kopljejo jamo. Ob tem pa kažejo, da jim je bolj od svobode govora pomembno utišanje drugače mislečih.

(Printscreen: Mladina)

Zaradi tega so sploh v letu 2015, ko je izbruhnila migrantska kriza, po hitrem postopku tudi zaprli komentarje, saj so videli, da jih lastni bralci kritizirajo – nekaj, česar v svojem slonokoščenem stolpu enoumja niso bili pripravljeni trpeti. Nestrinjanje je pri Mladini sovražni govor.

Ivan Šokić