[Video] Kučanova fatva: “Sovražni govor ogroža mir!”

Nekdanji predsednik Centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije Milan Kučan (foto: Nova24TV)

V Sloveniji smo že iz časov prejšnje države vajeni floskul o notranjih sovražnikih, ki ogrožajo socializem. A v zadnjih dneh je koloradskega hrošča zamenjal tako imenovani sovražni govor. Ta pojav, za katerega je nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice Boštjan M. Zupančič dejal, da pravno ne obstaja, je postal novi poligon globoke države in levičarske elite za zatiranje misli, besed in dejanj drugače mislečih.

Kot strela z jasnega je ajatola komunizma Milan Kučan na Ilovi Gori 13. oktobra 2018 oznanil svojo fatvo. Sovražni govor ogroža mir! “Da se vojne pričnejo z besedo, z besedami sovraštva. Sovražni govor, ki je v porastu tudi v Sloveniji, ogroža mir. Zato je utemeljeno pričakovanje, da se bo na sovražni govor odzvala tudi slovenska država s svojimi institucijami. Potrebno bi bilo končati sprenevedavo pristajanje na očitne primere sovražnega govora, rasizma in nestrpnosti z izgovorom, češ da bi ukrepanje pomenilo nedopusten poseg v svobodo govora in vračanje v nekdanje čase. Izgovori za molk ob izrazitih manifestacijah sovraštva, rasizma, prostaških laži in žalitev dostojanstva ljudi niso nič drugega, kot beg pred odgovornostjo in strahopetno umikanje pred tistimi, ki so v Sloveniji izbrali sovražni govor in zastraševanje kot sredstvo svojega pohoda na oblast.”

Mediji, ki nam je mar za ljudi, smo opozarjali, da gre za poziv k pregonu nasprotnikov post-socialističnih elit. Režimski mediji pa so se nam smejali, češ da gre le za razmišljanje nekega nepomembnega upokojenca. A Kučanove besede so zelo hitro postale meso. Zatiranje opozicijskih medijev in omejevanje svobode govora sta le mesec dni kasneje zadonela na seji komisije za peticije iz ust nekdanjega poslanca Socialnih demokratov in sedanjega sekretarja na ministrstvu za kulturo Jana Škoberneta. “Naša ocena je, da je primarno to vprašanje seveda potrebno reševati v okviru kazenskega zakonika ter zakona o varovanju osebnih podatkov, da bomo v čim krajšem možnem času v parlamentarno obravnavo vložili nujne spremembe zakona o RTV, čemur bo sledila medijska strategija in na podlagi sprejetja medijske strategije tudi celovita prenova medijske zakonodaje. Vsi ti procesi že tečejo, računamo pa, da bomo z deležniki odprli tudi zelo zahtevno vprašanje tako imenovanih lažnih novic in sovražnega govora.”

Jan Škoberne

Nenad Glücks: Šarec ne more govoriti kot nek navaden državljan
Lažne novice in sovražni govor bomo preganjali, se sliši iz ukradene Moskovičeve vile, kjer domujejo Socialni demokrati. Problem je, da so tudi jasno napovedali, kaj bodo preganjali. Preganjali bodo vsa svobodomiselna mnenja, ki bodo usmerjena proti levičarskim agendam, pa naj bo to kritika splava, nestrinjanje s čaščenjem komunističnih množičnih morilcev ali kritika sprejemanja stotisočev ilegalnih migrantov iz Afrike in z Bližnjega vzhoda. Kučanovemu pozivu je sledilo tudi ministrstvo za šolstvo v osebi ministra Socialnih demokratov Jerneja Pikala. Tudi v šolah bodo budno bdeli nad otroki, ki po njihovem mnenju izrekajo sovražni govor. No, pika na i pri vsej tej noriji pa je bila objava predsednika vlade Marjana Šarca na uradni spletni strani vlade. Šarec je pozval državna podjetja, naj ne oglašujejo v medijih, ki naj bi širili nestrpnost in sovraštvo. Zapisal je celo tipično levičarsko shizofreno misel, da je svoboda govora temelj demokracije, v naslednjem stavku pa, da jo je treba omejiti. Glede na to, da je predsednik vlade ujetnik ali pa kolaborant levičarskih vplivnežev, je povsem jasno, kam pes taco moli. Na Šarca se je takoj po objavi usul plaz kritik, Društvo novinarjev in publicistov pa je dejalo, da gre za nedopusten pritisk na svobodo govora in svobodo medijev. “Mislim, da je to predvsem pritisk – pritisk najprej na ta podjetja, drugo pa pritisk na medije, da se nekako samodisciplinirajo, da poročajo politično korektno, kot misli vlada, da je politično korektno,” je povedal Nenad Glücks iz Združenja novinarjev in publicistov ter o Šarcu dejal, da “ne more določati, kaj je to sovražni govor. Ne more govoriti kot nek navaden državljan, češ to je moje mnenje. On ima funkcijo predsednika vlade in ta funkcija ima neko težo, vse, kar pove, lahko vpliva tudi na poslovne odločitve in na medije”.

Bolj zanimivo kot absolutna kritika Šarčevega poziva pa je servilno obnašanje Društva novinarjev Slovenije in generalne direktorice Direktorata za medije Tamare Vonta. Vonta, ki je vsem ostala znana po vpitju na študentko, ki je v državnem zboru izrazila nestrinjanje z liberalizacijo splava, pravi, da je treba preganjati sovražni govor, prav tako meni Društvo novinarjev Slovenije. Ljudje, ki sami sebi pravijo psi čuvaji, so tako izpadli bolj kot poslušni cucki aktualne post-socialistične oblasti. V nadaljevanju pa si poglejte primere laži, zavajanja in sovražnosti, ki za levičarje niso sovražni govor:

Dr. Svetlana Slapšak, oddaja Panoptikum, RTV Slovenija: “Umetniki, razen tistih redkih, ki jih država neguje ali pa ki jih desnica neguje za svoje stalinistične prireditve. (smeh) In to je katastrofa, to so patriotične pesmi, malo folklore pa malo petja pa malo govora in tako naprej. Sramota, čista sramota. In to je, da desnica pravzaprav sledi folklori stalinizma … Da je to tisto, kar imajo v glavah, da je to tisto, kar je najbolj blizu in da to pravzaprav z drugimi termini v drugih naracijah zdaj mešajo z nacizmom, ki jim je seveda blizu, to ni nobenega dvoma.”

Matej Šurc, oddaja Labirinti sveta, Radio Slovenija: “Evropo obvladuje desničarski populizem, okrepljen z rekcionarno ideologijo sovraštva do tujcev, sovraštva do drugačnosti. Takšna politika vlada na Poljskem, na Madžarskem, Češkem, v Avstriji, Italiji pa tudi na Hrvaškem. Slovenija se nahaja v nevarnem okolju. Ali se ti, ki že dolge tedne kujejo koalicijo, sploh zavedajo, kaj čaka Slovenijo, če jim spodleti? Zavladal bo klerofašizem, obrobna Nova TV bo postala nacionalna teve, povampirjeni homofobi in lažni domoljubi bodo bruhali svoj gnev z oblastnih položajev.”

Ivo Godnič, oddaja Dobro jutro, RTV Slovenija: “Se pravi, jaz imam zdaj več kot 90, 92 odstotkov prijateljev, kar se Tita tiče in zaveznikov. Teh 8 bomo pa (vmes se voditelj krohota) … Zdaj so Sveto Barbaro izpraznili in zdaj je prostor, a veste.”

Te izjave za levico niso sovražne. So zgolj mnenja. Teh ne bodo cenzurirali. Dejstvo je, da je v Sloveniji sovražnost v porastu, a ta se dogaja na levi strani političnega pola. Naj samo spomnimo na grožnjo s smrtjo patru Tadeju Strehovcu, zapisano na eni od ljubljanskih cest. Naj spomnimo na grožnje s smrtjo Jožetu Možini, ko je Safet Alibegović zapisal, da je komaj krotil konje v motorju svojega avtomobila, da ni povozil Možine. Spomnimo se na protest zveze borcev v Kopru, kjer so nosili transparente z napisi Možina in Dežman na poti mučeništva. Mučenci so vsi umrli nasilne smrti. Po drugi strani pa ste lahko zaradi enega tvita, ki je odziv na lažnivo in zavajajoče poročanje RTVS, pogojno obsojeni na 3 mesece zapora, kot je bil nedavno prvak opozicije Janez Janša. To nam sporoča levica, ki se baje bori za kulturo dialoga. Za strpnost. Za dobre odnose. V resnici se levica z vsemi sredstvi, tudi fizičnimi likvidacijami, bori za internacionalni komunistični pekel, kjer bomo vsi ljudje le številke v novem svetovnem redu, ki bo po volji totalitarnih oblastnikov. Zato je ključno, da se zavzemamo za svobodo govora, četudi kdaj kdo izreče kaj kar nas boli, saj brez svobode govora ni in ne more biti demokracije.

Posnetek poglejte tukaj:

A. R., M. S.

 • Stajerka

  no, če smo že pri Kućanu in lewakih……zanimiva frišna novica…..ali so JAVNO priznali, da stojijo za vstajami 2012 in jih danes NE podpirajo, ker so slučajno v vladi??…….zame to ni več vprašanje, ampak dejstvo

  SD se izreka proti ponovitvi vstaj

  V lokalnem odboru stranke SD ne bodo aktivno podprli nobenega od kandidatov, svarijo pa pred ponovitvijo dogodkov iz leta 2012.
  V mariborskem odboru stranke, ki se je županskih volitev udeležila s kandidatko Alenko Iskra, ta je zbrala 2,51 odstotka glasov in pristala na petem mestu, v drugem krogu ne bodo aktivno podprli nobenega od kandidatov. Njihovo današnje sporočilo pa kljub temu svari pred reprizo dogodkov iz leta 2012, torej vstaj. V SD še pozivajo Mariborčanke in Mariborčane, naj se v čim večjem številu udeležijo županskih volitev.
  https://www.vecer.com/sd-se-izreka-proti-ponovitvi-vstaj-6621064

 • Anton

  torej če nek “desničarski ” politik po mnenju g. Nenada ne sme govoriti(najbrž je meril na sovražni govor) kot nekdo “iz ceste”, potem mora to pravilo veljati za vse uslužbence vseh 3 oz 4 izvršilnih vej oblasti vključujoč medije. Skratka gospodič nenad, preden se greš pametnjakovati, moraš imeti najbrž malo več sivih celic tam zgori.

  doslednost press

 • janko

  Kontinuiteta je tista in edina, ki ogroža mir!
  KUČANISTI, NIČ NE BOSTE IMELI TOTALITARIZMA, NIKOLI VEČ, ZAMAN DELATE VSE NA TEM!
  Samo izkazujete se, da ste ISTI, kot vaši stari, ki so pobili vsakega desetega sorojaka!
  V Sloveniji in v Jugoslaviji, vsakega desetega brata, povsem nedolžne – ker je tako pravila in tega se še držite -Engelsova teorija – da je potrebno pobiti desetino naroda, da lahko nemoteno zavladaš!

 • Andrej

  Trenutno smo v fazi realizacije DEJANJ. Kdor kaj naredi proti komunistični udbomafiji pride v pesti krivosodju.
  Pripravljajo fazo BESED. Kdor bo kakšno besedo rekel, ki komunistični udbomafiji ne bo všeč, bo prišel v pesti krivosodju.
  Naslednja faza: MISEL. Kdor bo samo misil kaj proti komunistični udbomafiji bo prišel v pesti krivosodju. Ampak, v tej fazi raje uporabljajo izvensodne načine.

 • Stajerka

  drugače pa Nova…..a ni škoda prostora in cajta za zaničevanje vrednega osebka……če je kdo naredil razdor med narodom, zaničuje domovine in na prestole tišči lopove, ki imajo na vesti tudi kakšno življenje, potem je to Kućan…..želodec se mi obrača ko ga vidim, kaj šele ko odpre usta…..

  OB VSEH DEJANJIH IN ZLOBI JE ON ZADNJI OSEBEK NA TEM PLANETU, KI IMA PRAVICO DO MORALIZIRANJA!!!
  TA JE ŠE ZA PODN PRENIZEK!

 • Anton

  http://www.rtvslo.si/zdravje/novice/s-pravocasno-diagnozo-do-60-odstotne-moznosti-ozdravitve-raka-pljuc/473240

  kemoterapija je praviloma podaljšanje agonije bolnika, ne pripomore pa k kakovostnemu podaljšanju bivanja.

 • tomnidari

  Torej je po slovenskem ajatoli izražanje nepodpore MD in besedni upor proti okupatorju že sovražni govor in ga je treba že v kali zatret! Po anketi o podpori MD bi ta hip bilo lahko svobodnih samo 8% Slovencev!
  Slovencev v Sloveniji pa ni več niti 80%.

  • RATATA

   Slovencev je le ena tretjina, ostali do 80% so internacionalisti / kom.internovci!

   • tomnidari

    Moja mama je Hrvatica in se počutim in imam za slovenskega nacijonalista. Moja sinova imata tudi mamo tujko, pa se imata za Slovenca. Ali bosta postala tudi slovenska nacijonalista, pa prepuščam njima.

    • RATATA

     Da le ne postaneta slovenska komija!
     To sem naročil tudi mojemu devetnajstletniku.
     Pokazal sem mu tudi osnutek oporoke, če bi komi postal.

     • rubec

      *************

 • Krtača 20

  Desni ste popušil na vseh možnih volitvah, tko da lahko naslednja štir leta fatve pravite sam sami sebi. Ostalim ste hudo patetični.

  • tohuvabohu

   Indijančki, čas dela proti vam. Samo da vi tega ne veste. Ko se boste med sabo pobili za ostanke tekovin, vedite, da ste opleli.

   • župnik cefizelj

    kakšen debil!? še zdaj mu ni jasno da sta razpelo in zvezda prišla iz iste glave. še ne dolgo tega se je ovca drla tito, tito, zdaj pa ječi janša, janša. hahaha. močna je zabloda katolibana. zopet ga žejnega peljejo čez vodo do brezna kot že ničtolikokrat v zgodovini. ampak slovenski katoliban gre prostovoljno na klanje, še sam se vrže na nož!

    • tohuvabohu

     Teleban.

    • šrauf

     Komunizem herezija krščanstva?

     • župnik cefizelj

      komunizem je zanikana ločina krščanstva.
      to je podtalna organizacija iz zamolčanih dokumentov mahničeve doktrine. Ta organizacije je prevzela slovensko družbo in povsod nastavila svoje kadre. delitev na leve in desne je zgolj pesek v oči naivni raji. vladajo skupaj. vse je le predstava za ovčice. tu se zabiti agitatorji postavljajo s svojimi maliki in tolčejo po oslovski senci. vprašajte se, zakaj je ivan janša dosmrtni vodja desnice, če je izgubil skoraj vse volitve!?

     • šrauf

      Vprašanje je tudi zakaj 70 let gledamo komuniste ,čeprav so zjebali še čisto vsako ekonomijo oz. državo.

     • župnik cefizelj

      to so preoblečeni klerikalci. ne slepi se.

   • tomnidari

    Pripadnika blokirane črede jaz ne vidim, ma sem razbral po tvojem odgovoru kaj bedak piše. Bedak pa zato, ker se ne zaveda da, ali ajatoli uspe pripeljat čredo okupatorjev, ali pa mu ne uspe, so v vsakem primeru odpisani. Mi smo odpisani samo v primeru, če ajatoli uspe.

    • tohuvabohu

     Cefizelj. Po ustaljeni navadi me je opsoval za ovco in katolibana. Pač primitivec, kot večina rdečkarjev.

     • tomnidari

      S tunekI, cefizljI, krtačami in podobnimi plačanci sem se preganjal še na mmc in 24kur,dokler me niso blokirali. Zdaj na srečo lahko jaz njih blokiram. Je pa to zmerom ista banda plačancev na vseh portalih.

 • soc

  Kučan je na strani tistih, ki aktivno kurijo naslednjo svetovno vojno za krinko “dobonamernih” besed. Uspešno se skriva v senci večjih in pomembnejših, kot so Merkelca, Juncker, Macron. In seveda Soros v imenu finančnega kapitala. V bistvu v Evropi vojna že poteka, zaenkrat še večinoma z drugimi sredstvi. Zelo lucidno je o tem napisal v predzadnjem Reporterju občasni kolumnist Preac.

  • tomnidari

   Že dolgo nazaj je o tem govoril, 3sv.vojni namreč, Zoran Dernovšek.

 • BlackOpsSystem

  miđet mother fucker…….šunka vonta ma pa brazgotino od vilice??? jo je preveč požrešno v usta nosila….jah, kaj ve kdaj se bo lahko naslednjič nažirala lahko.

 • Amerikanc

  Tudi Dachauske procese so se izmislili ta isti tipčki oz. njihovi predniki. Revolucionarji so imeli toliko strahu v kosteh, da so še v shiranih dachauskih okostnjakih videli potencialne nasprotnike. Zadeva se očitno na vsakih petdeset in nekaj let, ponovi.
  Res je boga tota udbopartija; kaj vse mora početi za ohranitev vseh pokradenih in nagrabljenih bonitet.

  • Andrej

   Udbopartija ni prav nič boga. Vse dela na naš račun, časa ima pa na pretek. Saj drugega ne delajo. Vem, da si mislil sarkastično, ampak, da te ne bi kdo narobe razumel.

  • etrusk

   Škoda , da ne živi tisti zavedni človek , ki se je prvi boril z komunisti in jih tudi prve poslal v koncentracijsko taborišče, ne Jude kot nas učijo.

   • tomnidari

    Najprej je odstranil ideološke sovražnike, nato pa še kapitalske in naši so počeli isto!

 • antimur

  Človek bi skočil iz kože zaradi teh kučanističnih pokvarjenih barab, na čelu katerih je največji zlobnež v celotni slovenski zgodovini, zločinec in rdečezvezdaški mafijaš Kučan. Ko se bomo rešili teh zveri, ne bo več nobenega sovražnega govora, Slovenci bomo živeli v spoštovanju do sonarodnjakov, v pravični in prezračeni Sloveniji, brez balkanskih županov in roparjev.

  • župnik cefizelj

   proikleta izdajalska komunjara. tole bo pa slišal ivan janša, prasva komunjara. da te ni sram ti izdajalska spaka svinjska. razpelo ali zvezda!? ivan janša je rekel oboje! v boj proti revizionarjem prihodnosti, ki uničujejo katoliško tradicijo mahničeve doktrine in kardeljevega manifesta.

   • tomnidari

    Kaj samo dolivaš, ali se ti je odpeljalo?

    • župnik cefizelj

     a te je gospod župnik spet zlorabil, ali je bil tokrat le mamina stranka, ki se je šel malce olajšat v omaro?

   • antimur

    Ti pizda kučanistična se najprej naglihi pri kakšnem psihiatru, potem se pa spusti v debate z normalnimi. Sprijazni se, da nisi dorasel za takšne opravke.

    • župnik cefizelj

     saj te bo še fršlok, če se boš tako jezil. ne skrbi imajo ata župnik tudi za vas rešitev. hitro na kolena, dva oče naša in pet zdravih marij, nato pa ene zvezdice božje. vmes bodo pa župnik se malo poigrali.

  • etrusk

   Ali bom dočakal to

   • tomnidari

    Ti ne vem povedat, vem samo, da je še vsaka množična migracija povzročila propad neke civilizacije.

    • župnik cefizelj

     končno se bodo med seboj sparjena katolibanska golazen, ki je sproducirala izrodke tipa: pojbič, pukšič, breznik, gorenak, mahnič itd. malce prevetrila. ivan janša je tudi sin migranta, kosovskega potujočega brusilca škarij in grosupeljske radodajke.

     • etrusk

      Ni pomembno čigav sin je , pomembno je , da je ZAVEDNI SLOVENEC , pa čeprav bi bil marsovec.

     • župnik cefizelj

      baje se je zadnjič franc breznik strigel pri šamiju in je rekel popolnoma isto. ivan janša pa ima v svoji pisarni še vedno sliko enverja hoxe in svojo rdečo izkaznico kps v okvirju. težko se stara komunjara spremeni, saj veš kaj pravijo: volk dlako menja a narave nikoli. zdaj pa na kolena pobič, in osreči župnika z lepo molitvijo.

     • KAPIBARA

      Torej so vsi komunjare leftardske

 • Boy

  Sovražnega govora ni! So le tisti, ki želijo z uvedbo termina sovražni govor, izigravati zakon in strašiti ljudi, da si ne bi drznili javno povedati svojega mnenja. Sovraźni govor je novo orodje v rokah politike za podźiganje sovraštva do drugače mislečih. Brzostrelka, ki pobija vse, ki so na drugi strani.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Lewuharyi mate neprestano sovražni govor na jeziku.

 • Duhec

  Res je. In največ sovražnega govora je na Novi.

 • Anton

  ko poslušaš Kučana misliš, da se bo vsak hip razjokal od samega hudega

  sarkazem press

 • marker

  Sovražni govor je napisana in izgovorjena vsaka beseda, proti kateri levičarji nimajo argumenta.

 • tomnidari

  In še nečesa bi se moral ajatola zavedat: Vsak musliman je najprej musliman in šele potem Iranec, Palestinec, Nigerijec itd. Edino muslimanski šiptarje so prej Albanci kot muslimani ker bi zgodovinsko v tem primeru izgubili Albanijo. Ostali jugo muslimani, se pa itak nosijo breme izdajalcev, ko so se pustili poturčit.

 • Franc Šink

  Ali res temu Kučanu nobeden ne more zapreti gobca???

  • tomnidari

   Še turenj z ozvočenjem so mu prštimali.

  • župnik cefizelj

   mu ga je hotel ivan janša, pa je tako okol gobca fasal, da so mu vsi lasje izpadli.

   • Borut Stari

    Janša ni morilec. Ne uporablja diskvalifikacije in zatem likvidacije.

    • župnik cefizelj

     janša ivan je vojni zločinec, saj je s prodajo orožja netil plamen balkanskih vojn. v haag s to šiptarsko barabo.

     • Borut Stari

      Namenoma si zamešal kratkonogo barabo iz Murgel z velikim domoljubom.Slika izpuhtelega cefizlja kaže na njegov konec.

  • Borut Stari

   Kako? Kot Iveku Krambergerju?

 • Antonius

  Sovražni govor vendar ne more biti javno izpovedano drugačno mnenje, ali nestrinjanje. Saj vendar na skupnem imenovalcu različnih mnenj in razmišljanj temelji demokracija.
  Veleizdajalcu se o demokraciji še danes nič niti ne sanja, ker njegovi miselni vzorci še vedno tičijo v eni in edini komunistični partiji in njeni naduti ideologiji.
  Kučan je en navaden hinavec. Z obtožbo sovražnega govora preganja njemu ne ljubo izpovedano resnico, zato je dal zapreti Elanovega finančnika Kodra. Koder je namreč v javnost povedal resnico o sto tisočih DM, ki jih je odnesel iz Elana.

  • KAPIBARA

   Velikokrat se spomnim na tega “rekorderja SLO kot najstarejši zapornik”, zaradi izpovedi resnice v ksiht
   A je še zaprt ?

   • Antonius

    Ne vem. Kot mi je ob priliki nekdo zapisal k mojemu komentarju, so ga izpustili.
    Izpustili ?! Predčasno ali odsluženo ?!

  • VERRZIFIKATOR

   Ibn Al Milun

   MUFTI IN FATVA

   Mufti Milun fatvo je izrekel,
   zoper vse nevernike sovražne,
   zoper govorice suho-vlažne,
   jezik mu je opletaje tekel.

   Z gore Sinaj ni, je z druge gore,
   z ilovnatih tal izrekel mnenje,
   dal bi Milun lastno zanj življenje,
   vendar ve, da tega pač ne zmore.

   Milun mufti s fatvo se je spravil
   nad kristjane, nad vse sekularne,
   mislil niza misli da preudarne,
   ko potrebo takšno je opravil.

   In potem gre stvar v uresničitev,
   treba fatve zdaj se je držati,
   jo izvrševalcem vso predati,
   z ilovnate gore to stvaritev.

   Komu drugemu kot mujezinu,
   ki zaukal bo raz serpentine,
   tulil, dokler dneva pol ne mine,
   Milun mu zaupa kakor sinu.

   Mujezin Al Šarez to je znani,
   mufti Milun ki si v uk ga vzame
   in potem pač z minareta sname,
   ko odrabi ga, nič več ne brani.

   Mujezin Al Šarez fatmo vzame
   kot ukaz najmanjšega preroka,
   vidiš že vnaprej, kako zastoka,
   ko odvržejo kot kos ga krame.

   Je Al Šarez namreč prispodoba
   prizadetega posnemovalca,
   z minareta fatve predvajalca,
   ki zavezan fatvi bo do groba.

   Saj če nova fatva bo izdana,
   zlahka vržen bo raz serpentine,
   vsem v poduk, kako bedak premine,
   ki premalo duša je prodana.

 • župnik cefizelj

  ivan janša in milan kučan, oba znane komunjare z akademije đerđinskega. oba izdala mladostniške zakletve in zdaj pod razpelom rovarita proti zvezdi. katolibanske ovčice pa sanjajo o ivanu janši, ki je ravnokar onegavil opico terezo v kleti (govori se, da je to samo strateško pobriti mali petek, ampak kdo ve).
  zanimivo pa je kako vse to prenaša koroška fukslja uršika zala. govori se, da imajo skupaj orgije štefka, ki zelo rajca našega ivana janšo in uršika ziza, ki je obnorela posušeno slivo milana. zraven pa seveda sodelujejo tudi effi itgl kot šaltn konobarica, vinko in mahnič kot dvorska pederčka in seveda casanova domačih živali franc breznik s svojo kozo mirando.

 • Kučko pod pručko

  Poduk specialista za fizične likvidacije o sovražnem govoru

  Bo že tako, kot pravi tovariš Kučan. Za zgled primernega govora, v katerem ne more nihče najti niti trohice sovražnosti, je navedel kar svoje besede, ki jih je izrekel 23. februarja 1994 na poslanskem večeru Boruta Pahorja v Novi Gorici:

  “Domovinsko pravico je v tem kontekstu dobilo ali če sem bolj natančen, dobiva načelo »kdor ni z nami je proti nam«, še bolj določeno »kdor ni z mano, je proti nam«, je torej sovražnik. In za premagovanje sovražnika so dovoljena vsa sredstva, ne samo tista, ki jih pozna demokracija, torej argumenti, protiargumenti, ampak vse tisto, kar z demokracijo nima nobene zveze: to je najprej diskvalifikacija in potem likvidacija, če je potrebno tudi fizična.

 • BlackOpsSystem

  Če bi se držali pregovora….laž ima kratke nogice…..bi nam bilo lažje in bolje!!!! Le vkup uboga gmajna!!!

  • župnik cefizelj

   če bi blo to res bi ivan janša hodil samo po riti.

   • BlackOpsSystem

    čez 160 ovadb in je še vedno na prostosti!!! Butl pedofilski si!!!

    • župnik cefizelj

     seveda če imamo pa krivosodje!? a nič ne bereš nove24?! umiri se pa hitro pred župnika na kolena da malce razgibaš glasilke in grlo!

     • KAPIBARA

      Uradno je. Vse na PP Postojna, dno spodnjega predala+ brisanje obremenjujočih prisluhov..

 • Vera

  Za ” sovražni govor ” ste krivi vsi na levici , saj ne znate drugače, kot vladati, če ste izvoljeni ali ne . Narodu je dovolj vmešavanja starih odsluženih politikov in nekaterih ” lobistov + politikov ” , ker mnogi s 600 evri ne morejo preživeti, levica pa ima veliko, toda nikdar jim ni dovolj . Od tod posledice, da mnogi ne morejo biti tiho, saj nimajo dovolj za normalno človeka vredno življenje , čeprav trdo delajo . Bolj bo država stiskala navadne delavce, kmete , več bo tako imenovanega ” kritiziranja ” , kar pa ni ” sovražen govor ” , saj s temi besedami samo slepite narod, ki vam več ne naseda !

  • župnik cefizelj

   a si to ti vera ban? od tajnice pučnika, do podplačane pisunke na portalih. si zvedla, da ti pučnik ni plačeval prispevkov za penzijo, zdej morš pa na stara leta po portalih nebuloze pisat. baje vera ban tudi masiraš na srečanjih upokojencev sđs? kaj več o tem?

   • KAPIBARA

    kako vse to veš ? pomagaš masirat ?

    • župnik cefizelj

     jz samo pobiram provizijo, saj ji stranke dostavljamo preko rkc

 • gabi

  To barabo je treba po hitrem postopku spraviti na DOB ali pa na kakšen zaprt oddelek.To njegovo blebetanje presega vse demokratične in civilizaciske norme.To lahko bleje samo totalni IDIOT,SPREVRŽENEC,HUJSKAČ IN podobni stvori.V njegovi ideološko oprani glavi,se lahko skuha še marsi kaj………..

  • župnik cefizelj

   pa saj je ivan janša že bil v zaporu, zakaj ga hočete nazaj?

   • gabi

    Pusti tipkovnico,ker si že preveč spil levak.

    • župnik cefizelj

     umiri se pobič, saj te bo še kap. imajo stric župnik za vas zdravilo. samo hitro pot pod noge v zakristijo, pa glej da si se lepo očedil. umazane fantiče čaka božja šiba in hlapec mežnar. vse bo bolje. hitro oče naš in zdrava marija.

     • gabi

      Vidim, da obiskuješ rdečuharske proslave.Kakšen ror so ti dali.Pazi se godniča, da ti ne pride od zadaj.

     • župnik cefizelj

      godnič je bil ministrant in vestni učenec veronauka. največeje perverzije so se vedno dogajale pod razpelom. saj sam dobro veš. ko boš naslednjič pri maši bodo samo zate gospod župnik vključili tudi kaj na štirih nogah. zdaj pa lepo zapoj:
      glej zvezdice božje migljajo lepo,
      odprt na široko je tvoj anus zelo.
      zveličar je rojen ljudem iz nebes,
      nocoj te v ritko bo trdo zares.

     • gabi

      Ko se boš enkrat streznil,boš mogoče dojel kako si beden.Takrat si kupi štrik,ne bo ti žal.Tebi podobni na koncu to naredijo brez škode za druge.

     • župnik cefizelj

      kar tolaži se katolibanska spaka. tvoja usoda je zapečatena in sicer na kolenih na robu brezna kot tvoji ideološki predniki leta 45. težko se je znebiti mentalitete večnega zgubarja.

     • gabi

      Lahko te je groza.Vidim da si seznanjen kaj se ti bo zgodilo,če te prej štrik ne reši.

     • župnik cefizelj

      si se poscal v hlače kot tvoj vodja ivan janša? dej poscane katolibanski, skozi vso zgodovino nosiš pečat poraženca in izdajalci. potolkli vas bomo kot podgane.

     • gabi

      Rdečuh,groziš podgana zločinska.Dobil boš svoje.Prej pa se spovej pri komisarju rdeči lopov.

     • KAPIBARA

      Oooo si si jo zapomnil

 • župnik cefizelj

  a je ivan janša že kupil uršiki nove zize? alora, pridem več kasno.

  • KAPIBARA

   Je ni tolko pameti naprodaj, kolko bi jo ti potreboval, da bi znal vsaj usta odpret, ko zehaš..

   • gabi

    To je tipično za komunarsko-zloćinski-lopovski klan.Ko ta golazen kradljivska sliši resnico so kot pirane, ko zavohajo kri.

 • xtc

  Komunistični sekretar CK in huskač na vojno v Bosni ter hujskač in netilec nestrpnosti in švercer orožja v Bosno bi moral biti že davvno pod ključem in z prepovedjo nastopanj v medijih.
  Človek je navaden nizkoten hujskač, in netilec razdora,kot vsi komunisti,ki uživajo v raZDVAJANJU NARODA IN SKREGANOSTI,DA NAROD OVAJA DRUG DRUGEGA IN JE BREZ MOČI.

  • župnik cefizelj

   tole gre pa direktno do ivana janše. kako si upaš tako govoriti o heroju, največjem osamosvojitelju ivanu posranemu janši! da te ni sram ti katolibanska gnila spaka.

   • xtc

    Težka bo Rdečekožec vs se kdo je sekretar CK ZKS in komu je Čengić pisal “Da neka šalje oružje koje je obečao” in komu je JJ zasegel orožje v kontejnerjih na MB letališču in aretirar SDV jevca Komarja-sodelavca Plavega?

    • župnik cefizelj

     ivan janša trgovec s smrtjo. prodajalec orožja in izdajalec slovenije. na zaslišanju je izdal skladišče orožja to in skorajda povzročil razorožitev.

 • Grezničar

  Kako grda je pa pujsa Pepa na posnetku?Kot bi imela golšo.
  Za Kučana pa tole.Vsi bomo pristali pod cipresami,tam bo naš drugi dom.Upam,da bo on odšel pod ciprese pred mano,ker težko povem,kako bi me to osrečilo.

  • tomnidari

   Uhuh, pol ti pa želim čim prejšnji odhod pod ciprese.

 • župnik cefizelj

  neverjetno, breaking news:
  ivan janša ima spontani govor na trgu republike oz. trgu herojev. našemljen v uniformo z zadnjega romanja po poteh avnoja 1983 skupaj s kučanom govorita o zablodah osamosvojitve. uršika ziza na kolenih toči krokodilje solze in ga poskuša ustaviti. vendar je naš ivan neustrašen, skupaj s kućanom bosta storila samo vžig. slovenska rulja že natika hrenavke na palice in čaka na raženj.
  več sledi……..

  • župnik cefizelj

   neverjetno. ivan in milan sta malce odložila samovžig. pred tem sta se odločila preveriti položaj 69. uršiko je skoraj kap, štefka pa je pod vplivi maliganov poopustila. v poziciji 69 zelo briljira ivan janša, saj ga je o tem dobro podučil ivan gorenjak skupaj s partnerjem francom breznikom, ki lahko baje posesa žogico za golf skozi vrtno cev,

 • župnik cefizelj

  živel tovariš kučan, živel tovariš janša!

  potrebno je obraniti tekovine revolucije. ivan janša se je žrtvoval, da zaustavi desnico, saj pod njegovim vodstvom je večna luzerka volitev. kučan pa lepo postroji svoje udba kadre, ki nam vladajo skupaj v navezi z rkc. ha lepi novi svet.

  • SjtVpbslS

   zdaj si le priznal, da si udbovc.

   • župnik cefizelj

    vsi smo udba!

    • večni srb

     Izjeme potrjujemo pravilo.

 • rubec

  Danes je moč kupiti že 85 inčunski televizor. A tisti, ki hočejo videti vontino lubenico v celoti, bodo morali počakati na tistega z 120 inčuni.

 • slosin

  kam smo prišli…star komunistični prdec iz časov totalitarizma nam bo solil pamet o sovražnem govoru, demokraciji…

  • župnik cefizelj

   saj se ivan janša nič ne oglaša!? v njegovem imenu govori milan kučan njegov poveljnik z romanja po poteha avnoja 76.

   • KAPIBARA

    takrat si bil tudi ti leftarda, ker so bili vsi, če so hoteli kaj biti- eni bil , drugi manj..

   • žogica

    Ivan janša danes praznuje….

    • SjtVpbslS

     kaj si mu pripravila za kosilo ?

   • slosin

    kaj ko bi šel ti kdaj na Brezje….nimaš daleč. Tam se zgodi tud kakšen čudež ….mogoče bi doživel razsvetlenje…

    • župnik cefizelj

     ni dovolj čudežev na svetu, da spregleda sđs greznica drhali in izdajalcev.

 • žogica

  Res je, SOVRAŽNI GOVOR OGROŽA MIR!

 • MižekFiga

  Ddr. Kučan ima vzdevek: “Saj veste kaj mislim”.
  To so krompirjeve misli iz krompirjeve župe, da o koloradskem hroščku ne govoirimo.
  So med stavami že napovedi, kdaj ga bo pobralo?
  Bolj optimistično in kuharsko pa, kako jo zgostimo (župco) in se ob tem ne odebelimo, idt ….

 • Steiermark

  Edini, ki, nam še vedno ogroža mir, in življenje v demokraciji, priborjeni navkljub njegovemu sovražnemu delovanju proti Slovencem, katerega najbolj intimna opcija nikoli ni bila in še vedno ni, svobodna in samostojna Slovenija, je kratkonoga jugospaka! In že sama pojava njegovega odvratnega izgleda, je grožnja in “sovražni govor”….za vse svobodoljubne in zavezane samostojni in svobodni Sloveniji!

  • večni srb

   Ti vedno poveš kaj misliš, pa redko kaj pametnega.

  • Nesporni luzer 2018

   Ti stajermark nemskuterka, mars v avstrijo rit domobranska!

   • Steiermark

    balkanski luzer, kmalu bo prišel dan, ko boste balkanarji in kratkonoge podgane ter njihovi pribočniki leteli iz naše dežele, predvsem Štajerske! Za razliko od tebe, sem jaz avtohtona Štajerka, živeča, še vedno, v svoji deželi Štajerski, ki pa nikoli ni bila del Kranjske, še manj pa vaše balkanske usrane luknje! Zatorej, preden trosiš srbizme in idiotizme, tako kot ste srbi, s miloševičem na čelu, izganjali Slovence v Sloveniji, tudi Štajerce, v Avstrijo! In kako zabiti srbsko udbovski kreten si ti, je samo izjava, kjer nekoga ki je nemškega izvora zmerjaš z nemškutarjem ali pa Štajercu govoriš, da smo domobranci…. Ignorantski idiot! Sicer pa bi bila ponosna, če bi imela koga v deželi Kranjski, ki je bil domobranec – tebi v vednost, Domobrancev ni bilo na Štajerskem, nikoli – ni bilo potrebe, ker so nas Štajerce, pred rdečimi banditi in vami, balkansko drhaljo, ki si ni upala v nemški rajh,branili Nemci!

    • Nesporni luzer 2018

     Prisel bo dan ko bo vaso sds volilo samo se kakih 5% ljudi. Itak vasa baza predstavlja vecino starih dementnih fosilov, katerim so dnevi steti, novih simpatizerjev pa ne dobivate vec. Le kdo normalen bi hotel se imet opravka z najbolj osovrazeno sekto v Sloveniji, ki jo vodi komunajzerski konvertit. Sodrga domobranska.

     • Steiermark

      Vidiš, kako ti je lepo, ko živiš v fantazijskem svetu…….In kaj si hotel povedati, da nas bo, v Sloveniji, samo 5 % poštenjakov in razgledanih inteligentnih ljudi, sedaj nas je več kot 25 % vseh volilcev, koliko pa je tvojih, luzerskih idiotov, ki volijo pokvečeno na novo podtaknjeno stranko nekega psihopata in komika, izgleda da samo 12 %……, pa še to ste dosegli z prevaro, volitvami po stalinovo….. Ja, res je, predvsem, mi pošteni in normalni, si ne želimo vaših komunajzarskih pedofilskih nekonvertiranih izmečkov, sodrga morilsko maijska, balkanska!

     • Nesporni luzer 2018

      Kaksno prevaro krota nemskuterska? A ni sluzavec Pahor dal prvi jajceglavcu mandat? Ne krivi druge ce je bil jajceglavi siptar nesposoben sestavit vlade. Kdo normaln pa bo hotel z njim v koalicijo. Se kdor je mel kaj opravka z njim, se je opekel. Vi sdsovci nonstop serjete v lastno skledo

     • Steiermark

      Z jugopodganjeki ne razpravljam!

     • Nesporni luzer 2018

      A samo z belogardisticnimi nemskuterji razpravljas?

 • Janez

  “ŠE POMNITE – TOVARIŠI”
  PO
  “MAČEK V ŽAKLJU” GROBIJANIH NA – CKZK OBLASTI
  SE JE
  NA – GLAVNO OBLASTNO MESTO V DRŽAVI”,
  KI JE BILO
  NA
  PAŠNIKU KOZIC ” CK – “CEKE” in “ZK – ZEKE”
  POJAVIL
  TA
  NIZKORASLI ZDAJ OSTARELI “PASTIRČEK” KOZIC – ” CEKE” oa “ZEKE”.
  TUDI
  NJEGA SO TJA – NA CK ZK
  POSTAVILI –
  “STRICI IZ OZADJA” – NE RAVNO “LEPEGA. VIDEZA” – I. MAČEK ITD.
  ZDAJ
  JE GLOBOJKI PENZIONIST IN EX PRDS. TER SEKRETAR CKZK
  BAJE SAM – “STRIC IZ OZDJA”
  JAZ
  OSEBNO TEGA NE VEM, KER TA VRSTA LJUDI KOT JE M. K.
  ME
  PA RES NE ZANIMA.
  Ampak:
  NAROD NAŠ DOKAZE HRANI” – V LINKU JE NEKAJ SLIK TEGA SEDAJ
  “SOVRAŽNEGA GOVORA”
  BAJE BOJEČEGA SE – EX CKZK “SISTEMČIKA”. Naj ga ne skrbi preveč.
  Slovenska pomladna politika ne goji več
  “svetlih oz. temnih tradicij VKP/b NKVD, ZKS “MAČEK-OZNA – “ŠOL”.
  Pomladniki
  se zavzemamo za EU, ZDA pravo, človekove pravice itd.
  Metode “prijateljev”
  UPOKOJENCA M.K.
  npr. I. MAČKA, LUKAŠENKA, PUTINA ITD. so nam zrne.
  “Nč’ bat'” – ex nosilec mnogih funkcij, “nč’ bat”” ,
  “strah ima sicer velike oči”
  – pomladniki smo civilizirani,
  le iz srca radi bi
  pospravili “nesnago” ex KP, ZK časov, na praven način sveda. “Nč’ bat’! L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  moj portal “SLOVENIANA” : ” V SRCU STRAHU – PREBIVA – NEPOVEZANOST, preberite.

  sloveniana.si
  https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60l2.8460j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  KADROVANJE V STILU “MAČEK V ŽAKLJU”
  https://www.google.si/search?q=milan+kučan+ivan+maček&client=tablet-android-samsung&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi48PnTwvneAhXIDOwKHVaYAc0Q_AUoAXoECAwQAQ&biw=1280&bih=800#imgrc=N78C7uqe6to0FM:

 • MižekFiga

  Samo prijazna pripomba.
  A nam je vsega tega treba, če bi se končno velika večina LE ODLOČILA da se pojavi na Volišču !!!

  • tomnidari

   Velika večina bo šla na volišča šele, ko bodo poleg naših in vaših imeli še kaj drugega za izbrat. Letos sta to bila Požar in Dobovšek, pa nista nikamor prišla. Jaz sem tudi čakal do poznega popoldneva kaj naredit in sem se nazadnje odločil za SDS, ker sem predvidel, da Požar ne bo dobil dovolj glasov.

 • MižekFiga

  Kontrarevolucija in to krvava bo dokončno postavila mejnike demokracije IN TO, če ne bo dovolj velike udeležbe volitev!

 • Franjo Trojner

  Odmevni primeri žalitve in javnega spodbujanja sovraštva do kristjanov:
  – “So stvari, ki jih je treba sovražiti. Po mojem mnenju je katoliška Cerkev v Sloveniji nekaj, kar moraš sovražiti. Jaz to čutim kot svojo državljansko dolžnost.”
  (Svetlana Makarovič, 6. 1. 2012)
  – Zapis neznanih storilvev na pročelju stavbe na Zaloški v LJ
  “Kristjani, klali smo vas 1945, klali vas bomo …”
  – Tudi za Marijo z Brezij,s podgano v naročju, so levičarji zagovarjali umetniško svobodo” !!
  – Tudi zažig strunjanskega kamnitega križa, so levičarji zagovarjali umetniško svonmbodo”!
  – Kristjane levičarji zadnje čase radi v svojih blogih imenujejo katolibani, ovce itd…pa se ne zgodi nič, ta ista oseba se je celo spravila na Telekom, ker ta baje oglašuje v napačnih medijih, čemur je pritrdil celo predsednik vlade Šarec.
  – Nešteto je neraizkanih skrunitev verskih objektov in napadaov na duhovnike.
  – Poslanec ZL pogosto v hramu demokracije izvaja sovražni govor, pa ga nihče ne ustavi, kjub temu, da žali RKC in s tem nas KATOLIKE…
  Kot vidim problem sovražnega govora sam, ga redno izvaja ekstremna politična levica, do leta 1991 komunusti v bivši totalitarni že razpadli Jugoslaviji in po letu 1991 ekstremni levičarji in to vsak dan bolj agresivno. Ko pa začne bivši šef partije pametovati o sovražnem govoru, sem pa dobesedno šokiran. Škoda, da Slovenijo leta 1991 v demokracijo ni popeljal politik tipa demokrata g. Pučnika ali g. Vaclava Havla, rezultati so danes vidni v zafurani tranziciji in v globoki nepravni in vse manj demokratični državi. Vzrok je potrebno iskati v zminirani LUSTRACIJI.

  • tomnidari

   Že ko si omenil Havla, revež se je v krsti obrnil, ko je na pogrebu videl ajatolo, potem pa še v grobu, ko je zraven ajatole zagledal še tretjerazrednega.

 • Hribouc

  Kučanov ukaz / komunistična uredba z Ilove gore je hujskanje institucijam h kaznivim in protiustavnim dejanjem in je več kot zdrela za kazensko ovadbo po službeni dolžnosti.

  Uredništvo . objavite povzetek intervjuja Vašega urednika Tomašiča z B. M.Zupančičem od sinoči in povejte/zapišite tako kot je on jasno dvakrat povedal in začnite delati ! sicer ne jamrejte več !!!

  Kučan je spustil Satana iz steklenice in je izdrl meč totalitarnega uničenja!
  ——————————————————————————————————————————

 • večni srb

  Ampak vi ne razumete, seveda je Kučan širil sovražni govor ,če je pa Miloševič rekel, naj se ne zajebavamo, ker mu lahko pride iz Beograda razjebat tisto njegovo kurčevo Slovenijo. To so travme, ki jih zgleda ni pozabil do smrti, Kučan je žrtev sovražnega govora, ki se je zaradi duševne stiske, tudi samo zatekel k sovražnemu govoru.

  Le, da v njegovem primeru tak govor ni sovražen, ker on res verjame v to kar je rekel.

  • SIMON ROZIC

   Verjamem, da verjame, ker je naveden drekonja, ki bi prvi bežal, če
   bi mu za ritjo počilp ! Prav tako kot so v glavnem bežali vxi naši borci
   v NOB, ki so klali kasneje, ko vojne že ni bilo več! Junaštvo pa tako !

   • tomnidari

    Mi je enkrat sosed, sicer sin nekega hrvaškega narodnega heroja opisal zaključek njegovega pogovora z očetom, pa bom kar originalno zapisal.
    Pa dobro čale stalno mi pričaš kako ste ganjali Ustaše i Četnike, a nikada o tome kako ste ganjali naciste.

   • večni srb

    “…Sem pa dolžan povedati, da vse to, skupaj z velikim razvojnim zaostankom
    in hitrim siromašenjem slovenskega gospodarstva, kar kaže na zelo
    pesimistične perspektive, vpliva na krepitev separatistične,
    nacionalistične, protijugoslovanske, protisocialistične ter
    protikomunistične miselnosti in zavesti na javni politični sceni v
    Sloveniji. Takšen prepirljiv, militanten, netoleranten ton kaže na to,
    da še vedno nismo presegli tistega tipa politične miselnosti, po kateri
    mora v Zvezi komunistov obstajati ena sama in sicer subjektivno določena
    resnica, v družbi z vsemi drugimi resnicami in njihovimi nosilci. V
    skladu s tako miselnostjo je nujno potreben obračun, ne samo
    idejno-politični, temveč tudi kazensko-pravni, se pravi fizični. To se
    svetu, pred našimi očmi, v ZK dogaja na zelo grob način, v imenu
    idejno-politične diferenciacije. Ta Centralni komite o tem ne more
    molčati. To je namreč pot natanko v tisti monolitizem in netoleranco, ki
    odreka pravico do drugačne miselnosti in spoštovanja dostojanstva
    drugače mislečega, ki je že dovolj škode povzročil komunistični ideji in
    gibanju, Zveza komunistov Jugoslavije pa, Zvezi komunistov Jugoslavije
    pa odvzel ustvarjalno integrativno potenco. Iz teh razlogov mi takšno
    prakso kot možno legitimno prakso ZKJ zavračamo. Zveze komunistov, ki bi
    pristala na takšno prakso, ne moremo smatrati za svojo, to ni naša
    Zveza komunistov….”

    Milan Kučan, Beograd, 30. januar 1989

    http://www.bivsi-predsednik.si/up-rs/2002-2007/bp-mk.nsf/dokumenti/30.01.1989-SocRS

 • Krtača 20

  Nerad se ponavljam: Desni ste popušil na vseh možnih volitvah, tko da lahko naslednja štir leta fatve pravite sam sami sebi. Ostalim ste hudo patetični.

  • Dostmamrecesijeinpičkarije

   Krtača v komunizem se vrača.

  • MižekFiga

   Mogoče imaš ti idejo kako popapcat krompirjevo župco?

  • SjtVpbslS

   Krtača 20 ma vas rad.

 • Rožle

  Zakaj je članek o Cerarju izbrisan ..???
  Nazadnje je bil viden pri Papežu takrat, ko je odšel k njemu po zdravila ..
  https://i.postimg.cc/3RskvMyh/Cerar-dozica.jpg

  • tomnidari

   Ah po mojem sta si jih kar izmenjala, ma rezultata ni še nikjer.

  • večni srb

   Spet potujemo v času in alternativnih dimenzijah.

  • tonitefalco

   Ker je bil članek fake news, ki ga je propagirala hanzi TV !!!

 • MižekFiga

  Cerar se je iz slovenskega političnega odra že izgubil. Stranke nima več! Ima prišepetovalca krompirjevega ddr. Kučana.
  BREZ KOMENTARJA !!!

 • Jann SI

  o bog, članek brez repa in glave

  • MižekFiga

   A si ti pridelovalec krompirja ???

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Kako zapreti gobec??? Enostavno!!!
  Dvakrat ga mahniš, pa bo tih.

 • večni srb

  Sovražni govor se lahko pojavi edino v okolju, kjer je prepovedana satira.

  • večni srb

   Nikar ne tolerirajmo nezaslišanih satiričnih šal!

 • Garbage man

  Milči je grd kot smrt, tudi njegova žena = hčerke so izdrk narave, dokaz je ta ,da je eno vzel wannabee prešeren , vonto še cigan ne bi pošlatal, stewardesa na bombnikih prosi alžirce da jo povohajo………. Vsi so odurni in se tega zavedajo, zato pa taka zloba puhti iz njih……

 • Olga2345

  Zaradi sovražnega govora in pozivanja k k rušenju ustavne ureditve države, je treba ovaditi in procesirati tovariša Kučana, zadnjega šefa partije in Udbe, ki je odgovoren tudi za smrti nedolžnih ljudi in veleizdaje Slovenije!

  • večni srb

   Vi ste narobe pamet ljudje, za Slovenijo je naredil dobro, posledično je v preostanku Jugoslavije umrlo na milijone in je bilo razseljeno ljudi, življenje pa se do danes ni vrnilo na normalno raven, to so pravi zločini in posledice slepega sovraštva. Ampak o tem se pa vi nočete pogovarjati, se sprašujem zakaj ga tako ščitite, verjetno zato, ker brez njega tudi vas ne bi bilo.

   • tomnidari

    Al te ne razumem, ali pa si nekaj hudo pomešal.

    • večni srb

     Kučanu očitajo, da je sabotiral osamosvojitveno agresijo, ki jo je dejansko omogočil tako, da je izdal jugoslovansko partijo. Verjetno je raje kriv za razoroževanje, čeprav smo bili vsi oboroženi in na srečo orožja itak nismo rabili, za odločna in sovražna opozorila nasprotnikom in opozarjanja pred izgubo varnosti, ko smo bili del neprimerno večje zveze kot, da bi bil kriv za jugoslovansko morijo, meni se zdi to racionalno in logično.

     • tomnidari

      S Srbskega stališča ja, dejansko pa je za izdajo partije predvsem odgovoren Miloševič. Vemo, da je JNA tajno še pred vojno oboroževala Srbe in Črnogorce, zato ti verjetno lahko trdiš da ste bili oboroženi, kar pa za Slovence sigurno ne velja. Ajatola ni izdal partije nikoli, ampak se je samo potuhnil in študiral kako ohranit oblast kljub demokraciji. IZHOD JE PAZI MALO DIKTATOR AJATOLA NAŠEL V OZNANJANJU ČLOVEKOVIH PRAVIC, ki jih danes uporablja pod pretvezo sovražnega govora.

 • večni srb

  Mogoče še tole, sovraštvo in ljubezen ne obstajata, to sta samo dve besedi, ki izražata neko skrajno, idealno stanje čutenja, kar v naravi ni možno. Nikoli ne moremo zares ljubiti in sovražiti, ne čisto zares, ker se materije ne da objektivizirati. Lahko smo samo jezni in zatreskani, kar nikakor ni isto, se pa večkrat zgodi oboje naenkrat.
  Govorimo torej o celotnem spektru kompozitnih motenj, ki lahko obstajajo v različnih kombinacijah nezavednih nagonov, kompulzivnih potreb in racionalnih vzgibov, zato lahko rečemo edino, da je neka vsebina bolj nagnjena k sovraštvu ali pretirano ljubezniva, nikakor pa ne točno eno ali drugo. Saj ne obstaja noben merilec, niti ni recepta za popolno ljubezen, obe čustvi sta subjektivni, kar pomeni tudi, da se ju lahko privzgoji oziroma poljubno nastavlja intenzivnost.
  Zakaj potem ne govorimo raje o utišanju sovražnega govora, kadar nam neka informacija ni všeč, bi lahko nastavljali višino njenega glasu oziroma zmanjšali črke na ekranih ali kaj takega. Rabimo nastavitev jakosti in filter za motnje signala, kadar kdo piše jgpdsgfzpfpa zb, ne cenzuro.

  • večni srb

   Kaj to pomeni, da ljubezen in sovraštvo ne obstajata, saj ju vendar večkrat, če ne celo neprestano občutimo.
   Govorimo o celem koktejlu različne duševne in kemične dinamike, že zato, ampak velja opozoriti še na fenomen renormalizacije spominov, kar omogoča prav ta čustvena kompleksnost.
   Osnova mentalnega potovanja v času in alternativnih dimenzijah je Heglova teorija dialektike, ki spremeni sovraštvo in ljubezen v sili dobrega in slabega. Dobro in zlo pa prav tako ne obstaja, vedno govorimo zgolj o spektru med eno in drugo skrajnostjo. Iz tega sledi, da je mogoče vplivati na različne načine in celo popolnoma obrniti čustvene trende do določene vsebine. nekaj je lahko samo po sebi odlično, ampak ljudem se da inducirati določene občutke, tudi čutne senzacije, zato jih recimo nenadoma začne siliti na bruhanje, kadar samo pomislijo na topel korenček, če jim je bilo kdaj zelo slabo po pokvarjeni jedi in jim je nekdo sugeriral, da je bil korenček čuden.
   Dejansko je mogoče popolnoma obrniti celo moralo, tudi Hudič ima svoj gospel, zakaj ne bi bil recimo še Hitler dober, judi pa slabi, če se pa da.

   • von Rhein

    Dovolj je znanja v tebi,dovolj razuma in dovolj miselnih kombinacij.Zakaj ne skrajšaš svojih prispevkov v katerih je (vsaj nekaterih) tudi dovolj soli.Dolga pisarija odbija od branja in mnogokrat niti ne vemo kaj bi rad sporočil.Napisano dobronamerno.

    • večni srb

     Hvala za objektivno kritiko. Jaz se pač držim načela, da je članek veliki atraktor debate, na katero podajamo svoja subjektivna in omejena mnenja.

     Rad bi se izognil monotonim ciklusom splošnega moraliziranja ter opozoril na skrite mehanizme ideologije, ki delujejo skozi javni eter in so novi fenomeni, ki prej nikoli niso bili tehnično izvedljivi, vsaj ne v takem obsegu. Zato so danes prej zanemarljive anomalije bistveno bolj izražene in obstajajo kot ločena strokovna polja znanja, saj se jih še ne da brezšivno povezati v obstoječo znanstveno strukturo.

     To je pa zame edino zanimivo, kadar se pogovarjamo o neznanem, ljudje v temi vedno vidijo pošasti in duhove.

 • šmentanamuha

  Kot je rekel Boštjan M. Zupančič: leta 1991 so se poskrili v mišje luknje in počakali, da gre nevarnost mimo. Zdaj pa so prilezli ven in na polno zaorali ledino, ker jih ni več strah. Najbolj žalostna je regresija mlajših politikov na levi strani, ki so zadrti prav tako kot njihovi duhovni očetje komunizma ali pa še bolj: Mesec, Kordiš, Štromajer, Škoberne … in ni še konec. Samo dvig zavesti je tisti dejavnik, ki bo zaustavil ta uničevalni krog nasilniške mentalitete.

  Intervju Bošzjan M. Zupančič:
  https://www.youtube.com/watch?v=lHkI2OCB-A8

 • Van Der Waals

  ANARHO LIBERALCE, LEVIM FAŠISTOM NE VRJAMEM NČ. SOVRAŽNI GOVOR EDINO SOVRAŽI SVOBODNI GOVOR. SMRT KOMUNIZMU SVOBODA NARODU!!!

 • ĐĐ Style

  Uh, sem se že prestrašil, da je kako novinarko označil za prostitutko.

 • Nesporni luzer 2018

  Ko boste jansisticni miselni abstinenti in mozganski maloposestniki pokapirali, da je vas pastir jajo edini ki desnici ovira da ne pride na oblast, boste naredili velik korak. Ne ovira vas kucan, udba, ali “globoka drzava”, ampak kar vas pastir gargamel osebno. Zdaj pa hitro razmisljat zakaj je temu tako. Ce pa bo prevec bolelo, pa en aspirin vzet.

  • Andrej

   Če take klati tat slik ima definitivno prav. Niti toliko domišlije nimaš, da bi na nivoju žalil.

   • Nesporni luzer 2018

    Nobene slike nisem kradel. To je moja prava slika. Tak zgledam ko sem zadet ko kanta.

    • Andrej

     Torej, luzer na kvadrat. Nobena slika ti ne pomaga. Samo sebe smešiš.

  • tomnidari

   Jaz bi tudi volil raje nekaj kar ni naše ali pa vaše, vendar tega ne morem, ker nimam tega na razpolago. Za tako stanje pa ni Janša kriv, pač pa novinarski prostituti, ki jim tudi ti nasedaš.

   • Andrej

    Ti luzerji se ne zavedajo, da smo vsi skupaj na isti ladji, ki tone. Za njih je popolnoma dovolj, kar jim rečejo botri iz ozadja. Tipičen kakonfuter.

    • tomnidari

     Seveda se ne. Še tega se revčki ne zavedajo, da musliman bolj kot krščana sovraži ateista.

     • večni srb

      Bodi pozoren na muslimansko oziroma naivno versko hinavščino, ker ti tipi so predvsem zabiti, hočejo zgledati kul, v resnici pa se ne znajo obnašati, ker so vzgajani v popolnoma drugačnem kulturnem okolju. Oni vidijo, da si zmeden in impresioniran z novimi pogledi in tujimi izkušnjami, zahod je vedno gojil romantične predstave o mističnem orientu, ampak poglej si najprej malo naše bosance, šiptarijo in cigane, to je zavrto, ne pa čudežno.

  • rubec

   Tebi jaz predlagam en korak. Ne rabi biti velik, samo da je s stolpnice.

   • Nesporni luzer 2018

    Ena sama dobrodusnost te je. Ste vsi jansisti take dobricine?

    • rubec

     Da.

   • tomnidari

    Jaz pa tebi tri klike na puščici desno.

  • ĐĐ Style

   Zadel si jih v rak rano

 • RATATA

  !!””Na Okrajnem sodišču v Ljubljani se je v sredo začelo sojenje nekdanjemu ravnatelju Osnovne šole Prule Dušanu Mercu zaradi očitkov nevestnega dela v službi, češ da je devetošolcema kršil zakonsko pravico do šolanja, ko jima je prepovedal vstop v šolo, ker sta pred tem spolno nadlegovala sošolki. Sojenje se bo nadaljevalo januarja, poročajo mediji.!!””
  https://hudo.com/si/2018/11/29/upokojeni-ravnatelj-na-zatozni-klopi-ker-je-scitil-zrtvi-spolnega-nasilja/

  • tomnidari

   Reši ga edino prestop v muslimansko vero press.

  • večni srb

   Verjetno bi zalegel že hladen tuš.

   • RATATA

    Seveda bi zalegel, saj tudi dirkalnim psom jajca hladijo.

 • montyamp

  RESNICA OGROŽA PARTIJSKI MIR .
  Sovražni govor je lahko samo napad na resnico , tako da so polni sovražnega govora samo gobci gošarske žlahte , tistih ki so jurišali rikverts v gozdove , na koncu vojne pa ven in poklali pol Slovencev .

  • večni srb

   V globalnem svetu, si vsakdo zasluži 15 minut slave, ki lahko traja v osebno neskončnost.

 • Rožle

  Predvidevam. da pokvarjene rdeče Murgle na veliko tožarijo NovoTV …!!!

  Zato se članki znajdejo pod ključem ..

  • tomnidari

   Nič ne razumeš!!! Oni se ne gredo nikoli direktnega spopada, ampak delujejo zahrbtno.

   • janko

    Tako kot vedno – sploh v WW2: diverzije so komyji delali povsod in izginili. Prebivalci so pa vedno ostali nezavarovani, prepuščeni na milost in nemilost!

    • tomnidari

     Ja in ne mislit da kamelarji delajo kaj drugače po kamellandiji.

  • večni srb

   Ne morejo, ker je vse res.

 • večni srb

  Radi bi posebej poudaril kako resna in pristna nevarnost so današnje informacijske tehnologije, kot sem nekaj opisoval že spodaj Sicer bi tema spadala pod posebno rubriko, ampak ta portal se nekako izogiba znanosti. Verjetno zato, ker je znanost hudobna, potem pa narod nabija pod članki vse mogoče, samo o znanosti ne, kot lahko recimo vidimo na nacionalki ter v drugih popularnih medijih.

  Zakaj rečemo, da potovanje po času ni možno, ker bi lahko vsaka malenkost spremenila tisti trenutek, ko sta se naš oče in naša mati zaljubila ter nas spočela, še več, ker gre za atome, bi se lahko sicer rodili, ampak ne bi bili to kar smo. Kako torej vemo, da še nihče ni izdelal časovni stroj? Ker smo še vedno isti kot od nekdaj, sami sebe pa vendar poznamo. Kakor kdo, verjetno, no ja, bolj ali manj, za tako retrospektivo si mora človek vzeti čas, hm…
  O čem sem že pisal, aja, kakorkoli, vsaj o lastni preteklosti ne moremo razumno dvomiti, da se je res zgodila, kot smo si jo pač zapomnili in nas je tudi oblikovala. Mogoče se vedno spomnimo preteklost rahlo drugače, ker v naših glavah pač ni nobenih trdih diskov, in pri tem tudi vedno zavzamemo rahlo drugačen etični odnos, ker se neprestano spreminjamo, niti en atom našega telesa ni več isti kot pred meseci. Življenje ni trdna in nespremenljiva forma ampak je bolj ena taka štiri dimentionalna tekočina, kjer je duhovna substanca docela iluzivna, razpršena po celotni, skozi čas razvlečeni formi. Preteklost kot materialna resničnost namreč ne obstaja več, vendar za njo ostane slika sredi vesoljskega vakuuma, ker vse seva in elektromagnetni valovi nimajo kam izginiti. Resnica je torej resničnost, ki obstaja v več kot treh dimenzijah, ki so nam nedosegljive. Lahko pa jih simuliramo z računalniki.
  Kadar rečemo, tak je, mislimo s tem na splošno dostopne in nespremenljive infomacije, ki jih objavljajo in vzdržujejo referenčni inštituti oziroma posebej posvečene osebe. Nihče se ne rodi pameten, še lastnega okolja ne razumemo, še za sebe nismo prepričani od kod izvirajo določene misli, neprestano se moramo učiti ter spoznavati strukturo posameznih snovi, pri čemer se tudi sami spreminjamo. Danes je mogoče kontrolirati celoten obseg informacij na svetu, ker se vse nahaja na enem samem mediju, kot resničnem virtualnem etru, ki deluje v docela tehnični strukturi. Koliko je vseh tranzistorjev na planet, koliko električnih kapilar vse to napaja, govorimo vendar o strukturirani energiji, ki je del resnične narave in obstaja bolj trdno kot naš biološki spomin. Kar pa je najlepše, vse se beleži in hrani na večno, lahko se kopira v neskončnost, nekaj popraviš nazaj v času in lahko simuliraš kako se bodo potem spreminjali vsi povezani subjekti, izbereš prihodnosti, ki ti najbolj ustreza, potovanja v času in alternativnih dimenzijah so se torej za človeštvo šele dobro začela.

 • Kučko pod pručko

  To, da nam specialist za fizične likvidacije deli levite o tem, kaj je sovražni govor, je približno tako, kot da bi nam Žepanković predaval o poštenosti.

  Ali pa Fukfehtar o zakonski zvestobi!!!

  • Andrej

   Ne boš verjel, ampak točno to delajo. In ljudje verjamejo. Zakaj pa ne? Saj je tako ali tako vedno kriv Janša. Specialisti likvidatorji vedno potrebujejo notranjega sovražnika. Če ga ni, ga pa naredijo. To odlično obvladajo.

   • večni srb

    In, če to veš, zakaj ne izpostaviš struktura in opišeš njegov namen, da bomo vedeli kaj bi radi n se lahko začnemo učinkovito braniti?

   • kraljica vesolja

    Janša si je čist sam kriv.

    • Andrej

     Bori se tudi zate, le da se ti o tem še nič ne sveti. Iz vesolja se pa itak nič ne vidi.

     • kraljica vesolja

      On se bori sam zato, da prežvi. Sej ne bi drgač takih klatil. Moje osebno mnenje, itak, ki pa tko al tko ni nič vredno.

    • stane

     Kaj je pa takega naredu? Kar naprej se mu nekaj mece pod noge,kar ne drzi-logicno preverjeno.
     Za patrijo in ostalo orozje ,ki je bilo prodano ali senkano Hrvaski in BIH je odgovoren predsednik Kucan,ki je bil kar nelaj casa poveljnik SLO vojske oz.TO. Jj je bil samo minister za obrambo,ki mimo Kucana in ostalih v predsedstvu ni slo. Vrhovni poveljnik Kucan se nikoli ni hotel sestati z JJ glede tega kar ga Kucan obtozuje.
     Primer:delavci so krivi,da je direktor kradel. Razmislite kaj govorite.
     JJ je preprecil Jankovicu izcrpavanje Merkatorja,ker ga je prodal,ni Jankovicu dovolil uporabo 16 MIO(ce se ne motim),ta denar je pravicno razdelil med ostale slabo stojece obcine. To mu Jankovic ni pozabil. Od tu izhaja sovrastvo do JJ. Poprej se pozanimajte,potem obtozujte!

     • kraljica vesolja

      Eni ga pač mal bližje poznajo, nedolžen ni. Ti si zih še mulo, eni pa pač ga poznajo in njegov način delovanja. Nekoč. Ampak zdej se mu to maščuje in mora delat tko, kokr mu drugi rečejo. Tud on ma stričke iz ozadje, če hočeš tko.

  • KAPIBARA

   Na kordiša si pozabu, k je iz zapora, hodu na ekonomski faks, predavat, kako “zakonito” krast..

  • Hribouc

   Najbolši komentar, Kućko, čestitam in ti podeljujem medaljo Časti!

   Baraba uči male Barabe, da se gredo Diktaturo!

   Satan murgelski, pride on pred Sodnika, da bo scal vrelo olje, bandit veleizdajalski!

   Komentatorji !
   Vsi za enega-eden za vse ! Mi smo svobodni mušketirji za vedno!
   Smrt Komunizmu!

 • Gr Enze

  KUČAN UGASNI SE SAM ČE TE BOMO MI TE BOMO ZA VEDNO !

 • Miccy

  Demokracije in Nova24TV nihče ne cenzurira. Celo toži nihče teh partijskih glasil zavoljo vsebine. Branost je enormno majhna, gledanost Nova24TV upada in to konstantno. Že tako daleč je, da na Demokraciji berem: “Revija Demokracija in njena spletna stran sta na udaru vlade in
  levičarskih aktivistov. Kjer le morejo, nam nagajajo, nas blatijo,
  grozijo, izsiljujejo tista podjetja, ki bi rada pri nas oglaševala, a se
  zaradi ljubega miru pred levičarji, se temu rajši odpovedo. Zato smo v
  veliki meri odvisni od naših zvestih bralcev in donatorjev.”

  Se ne splača preganjati obeh partijskih glasil. Zaradi slabe vsebine ugašata brez tuje pomoči

  • tomnidari

   Jaz bi že raje naročnino nakazoval recimo NOVI kot pa RTV,ampak smo v diktaturi in svoboda odločanja ni možna. Če bi vsaj omogočili ali želiš podpirat 1,2, ali 3 program, pa bi bilo že bolj veselo. Ampak po tvoje je to že na meji sovražnega govora.

   • kraljica vesolja

    SEj jim lahk doniraš pol, če si že tok zagnan.

   • Miccy

    Ne plačujem RTV naročnine, ker dokazano ne posedujem TV sprejemnika. Že leta ne spremljam RTV Slovenija. Nisem več naročnik Demokracije, ker je vsebina pod nivojem. Novo24TV sem gledala nekajkrat pri znanki, ampak škoda časa za slabe vsebine.

    Zdaj imaš priložnost. Sezi v denarnico in nakaži še Demokraciji in Nova24TV. Demokracija že prosi za prispevke, za Nova24TV so itak Madžari in Snežić in bodo že premaknili nekaj denarja.

    • Jovo Jamnica

     Baje bo doniro tut Čak Noris…

     • Miccy

      Čak Noris je doniro še preden so iznašli donacije :)

    • tomnidari

     Govor je o naročnini ne pa o dobrodelnosti!

    • koza

     a pol tudi elektrike nimaš, si prijavljena v tujini ali si socialni problem, ne vem kaki trik delaš, aja dedc plačuje, to bo ja

     • Miccy

      Ne. Že pred leti sem odjavila TV sprejemnik in to je zadostovalo za ukinitev RTV prispevka. Kako je zdaj z odjavo, ne vem.

     • koza

      ne verjamem ti

     • Miccy

      Ni mi treba.

     • koza

      moji starši so prijavljeni v tujini, so morali dokazati, pa ne plačujejo naročnine, moj dragi ima stanovanje, sin je bil v našem stanovanju začasno prijavljen, pa smo dobili vprašanje, če imamo najemnika, ta da nea laži, nimaš lastnine

     • Miccy

      To ti niti najmanj ne verjamem. Starši prijavljeni v tujini, kam so jim torej pošiljali položnice? V tujino? Vas so spraševali z RTV po najemniku? Takrat, ko sem odjavljala, sem poslala vsa dokazila in imam mir.

     • koza

      ne, ker sta trenutno v tujini, sta poslala overjena dokazila o bivanju, pri sinu pa je šlo, da je ena stranka živela v Švici, en drug je kupil drugo stanovaje in verjetno uporabljal signal pred digitalnim; je pa še en hecna stvar, ko smo kupili na Kozjaku hiško pred 20 leti, živeli tu 6 mesecev, je prišla pismo RTV-sodišče naveza in so prejšnje lastnike tožili, ker niso hoteli plačevati naročnine, ker niso imeli signala, saj mi ga tudi danes nimamo, zato pa plačujemo na naslovu oz. v stanovanju kjer je ta qurcevi signal, tu pa še plačujemo satelit, tak, da nea glumi

     • Miccy

      Skoraj ne morem verjeti. Jaz sem šla na RTV in dobila obrazec za odjavo, ga izpolnila in priložila potrdilo, da sem oddala TV sprejemnik na odpad in izjavo, da nimam TV ali radijskega sprejemnika. To je bilo že pred leti ampak od odjave dalje nimamo težav in ne pošiljajo položnic.

     • koza

      in so ti verjeli, a danes imajo migranti oh in sploh mobitele, ti reva pa nimaš TV niti radia, pa kaj ti živiš v Evropi ali, eh saj ne vem kje nimajo te razvade, uživaj in nea se norca delaj; mi v centru pred 22 leti tudi nismo plačevali TV naročnine, ko pa smo si dali kabelsko naredit pa so nas hopsnili, sosed s satelitsko pa je imel mir; ja vem da je še ena variianta, ampak je kluč električna energija, ciao

 • Krtača 20

  Vsakič ko Kučan spregovori, se jajotu še bolj poslabša…

  • stane

   Se kuckog ze zatika,kot vedno, kadar laze. Kaj ta prasec ve kdo dela sranje in krade na SLO prostoru,da se tko obnasa kot bi bila desnica na vladi? Ve ja,samo obozuje pa druge.
   To je priblizno tako: ladja se potaplja,potnik je pa kriv,ki ladje ni upravljal.
   Krtacka,bodi pametna!
   Nisem ne levi,ne desni,vidim pa kaj kdo dela in kaj kdo lahko dela. Rabis polozaj! JJ in SDS nima takega polozaja . 21 let vlada levicar s pomocjo komunizma.

 • kraljica vesolja

  Vidim pa, da se učite muslimanskih izrazov. Neki pa še bo iz vas.

  • stane

   Bodo najslabsi izdajalci slo naroda.

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Murgelskemu malemu zdraharju traba znizat pokojnino saj ni se nikoli nic naredil za Slovenijo dobrega.

  • stane

   Sem prebral pred leti,da je kuckotu penzijo zrihtu Drnovsek. In to 80%od predsedniske place. Ni bil upostevan nacin 25 najboljsih let,tko kt pri nas smrtnikih. Vprasanje ce je to vse.
   V javnosti sta se pa kucko in drnovsek, kakor,da se ne trpita. V resnici pa cisto drugace.

   • tomnidari

    Tonin mu je zrihtal predsedniški dodatek.

    • Garbage man

     In NSI ter veliki prdonja po Mladini Peterle

    • stane

     Ohohoooo…….. je Tonin preinteligenten,da bi se tako grdo zmotil. Joojooojooojjjoooj……ta je pa lovska! Si lovec?

     • tomnidari

      Nič se nisem zmotil!

    • Stane

     Zal ne potegne ti najbolj. Tonin ni imel moznosti. Niso ga pustili h koritu.

 • Pijani Štajerec

  Jan Škoberne je tisti čefuroljubec, ki je pripeljal z drugimi veleizdajalci Ahmada Šamija v državni zbor. Ga bomo že dobili v roke.

  • stane

   Ja,on je tisti bumbar.

  • Garbage man

   Poroko bo potrdil opankar, nje

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Škoberneta še vedno peče, ker ni prišel v parlament hahahaha

 • janko

  “Sovražni govor ogroža mir.”
  Po domač povedan: SVOBODA GOVORA NAS BO RAZKRINKALA.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

    kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
     FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
     so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
     ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

     =SUŽNJELASTNIŠTVO.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21
     =
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik je pa MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik
     PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
     =
     ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

     • Get Smart

      Razen redkih izjem in novih članov, so vsi kaviaržido kominternistični MURGL JUGOKOMUNISTIČNI nastavljenčki (narejene lutke) transići.

      VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem = MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH transićev. VSI.

      Ti psi (watchdogi si celo sami pravijo) so morilci, roparji, lažnivci, uničevalci vsega,
      kar je delo poštenih ČLOVEŠKIH rok.
      .
      Prosto po Pavelu:

      “Pazite se psov v službi zla, teh pohabljalcev telesa.”

 • domovina mili dom

  Svoboda govora je osovražena. Kdo sovraži in govori sovražno o svobodi, se ve. Ilova gora, Savić&co….

 • Kosobrin

  O, ja, obstaja, obstaja, sovražni govor! Največ ga je na Novi24!

  • Andrej

   Pazi, Kosobrinči, Bedanc gre. On je na sovražni govor posebej občutljiv. Boš spet moral kak teden v foglovšu tičat pa svirat.

  • stane

   Pravno gledano,ga ni.
   So samo stalisca,mnenja. Tisti,ki jim zmanjka realnih dokumentov,se zatekate k sovraznem govoru,ki ne obstaja.
   Zivite v svojem virtualnem svetu in kujete zarote proti komerkoli,ki se ne strinja z vasimi neumnostmi.
   Otroci v vrtcu so pametnejsi od vas.
   Hvala,ker si prebral. Mogoce bos zacel razmisljati drugace,bolj sprejemljivo za pametne.

 • Duhec

  Ko vam Kučan dovoli sproščanje frustracij, vam dvojni G ne.

  • Jovo Jamnica

   Čuj, zakaj te tebe niso brisali pot Mišico???

 • lojze

  Kučanova fatva: “Sovražni govor ogroža mir!” Kučan je že sam po sebi sovražni govor!

 • Janez

  “IDEJNA ENOTNOST”
  je bila, če me spomin ne vara – eno od glavnih orodij
  v časih v katerih je še “komunistično” vlada ex ŠEF CK ZS M. K.

  “IDEJNA ENOTNOST” – orodje je bilo po vsebini “enkrat “TAKO” drugič pa “DRUGAČNO”.

  Leta 2018, ko je ex CK ZK
  šef v “globikih 77 letih in v globoki – penziji” – DVOMIM,
  DA
  JE SVETOVNI IN SLOVENSKI – “MIR” – ŠE KAJ DOSTI ODVISEN OD NJEGA?
  In – da on, 77 letni M.K. lahko še kaj dosti stori – za – MIR.
  VEerjetno je 77 letni M,K.
  MISLI NA – MIR
  V
  ZELO OZKEM POMENU TE BESEDE?
  Verjetno si želi, da bi upokojeni ex KP, ZK , EX VODILNI T.I. “SISTEMČIKI”
  IMELI
  – MIR !
  MIR – PRED
  – BRSKANJEM PO NJIH VPRAŠLJIVEM POČETJU, PO ČASIH, KO SO ŠE ONI M.K.&COMP. BILI
  NA OBLASTI.
  – MIR, MIRU SI 77 LETNI M.K. VERJETNO ŽELI PREDVSEM ZARADI OHRANITVE KAR
  – OK POKOJNINE,
  KAKRŠNO SI JE. ON “PRISLUŽIL” .. ?!
  Z VZTRAJNIM OKLEPANJEM “KORITA POLITIIČNE OBLASTI” V R. SLOVENIJI.
  Mislim,
  da je imel tovrstni – MIR – v mislih?
  MIR – V POVEZAVI
  Z NJEGOVO “VPRAŠLJIVO VISOKO” – PENZIJO. Tako se meni zdi. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.s.
  O splošno vprašljivem političnem početju govori argentinski
  – tango
  CAMBALACHE, STARINARNICA, ROPOTARNICA, BOLJŠJAK, “SVINJAK” – POLITIKE, ZGODOVINE, LJUDI
  https://www.google.si/search?q=cambalache+libertad+lamarque+marquesa+del+barrio&oq=cambalache+libertad+lamarque+marquesa+del+barrio&aqs=chrome..69i57.42237j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  KAKO SE POČUTIJO OD SODIŠČ “SPREGLEDANO” NEOBSOJENI
  – MORILCI ALI STORILCI DRGUGIH HUDOO UMAZANIH DEL
  – SE LAHKO POUČITE S POSLUŠANJEM
  AVTENTIČNE SAMOIZPOVEDNE PESMI SKLADATELJA PESMI “La LOPEZ PEREYRA”,
  KI JE BIL REALEN MORILEC SVOJE PARTNERKE, NJEGOV OSEBNI PRIJATELJ,
  SODNIK Lopez Pereyra – mga pa ni kaznoval, češ, da je bil za trenutek – neprišteven. A morilec partnerke in skladatelj pesmi La Lopez PEREYRA – JE ČEPRAV NEOBSOJEN – HITRO PROPADEL.. REALNO, DOKUMENTIRANO DOGAJANJE.
  La LOPEZ PEREYRA,
  poje mojstrski ljudski pevec Jorge CAFRUNE iz Argentine

  https://www.google.si/search?q=la+lopez+pereyra.+version+2.+jorge+cafrune&oq=la+lopez+pereyra.+version+2.+jorge+cafrune&aqs=chrome..69i57.38322j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  OBE PESMI NAJDETE PREVEDENI NA MOJEM OSEBNEM E-PORTALU “SLOVENIANA”, sloveniana.si
  https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60l2.8088j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Andrej

  Naj me nekdo razsvetli, kaj je sovražni govor:
  1. argument moči
  2. moč argumenta
  3. _________________

  • stane

   Virtualnost!

  • bednick

   3. sovražni govor je, če se samo vprašaš, kaj je sovražni govor!
   Alles klar?

   • Rožle

    Itaq ..
    in če predavaš o njem ..

   • Andrej

    Klar. Nism nč reku, neki je odmeval.

 • Garbage man

  Dejte to podgano ven iz fotke

 • Garbage man

  Nivinar, bi ga moral namlatit s tem mikrofonom…..

 • Artur

  Dvolični komunajzlski agitpropovski kruhoborci ne morejo iz svoje kože :
  https://www.youtube.com/watch?v=gyYg4Hnlul4

 • Rožle

  Se Dupli GGM še vozi naokoli brez vozmiškega izpita ..
  glede na to, da so mu močna zdravila pokazala alkoholno vrenje v krvi ..

  • Jovo Jamnica

   Čuj, GGM je pot enim drugim člankom. Tam, kjer so te najprvo brisali in ga za tem zaklenli.

   • Rožle

    A res … nemogoče

    • Jovo Jamnica

     No, te pa napiši kaj pot članek, kjer so sam Duhico pa Mefota gor pustli…

     • Rožle

      Ja pa pa še 2 naša …
      Slovenec sem .. in Dragana

     • Jovo Jamnica

      Keri je to, polek Krstića???

     • Rožle

      Slovenec sem

     • Jovo Jamnica

      To je Mefo. Sn ga omeno.

 • Garbage man

  Kdo bo fental ali poslal v arest to podgano?

 • Inaz

  Sovražni govor kot kaznivo dejanje ne obstaja, obstaja samo poziv k nasilju. To je čisto navadna izmišljotina levakov za preusmerjanje pozornosti in pogrom nad desnico. Hudo so že obupani, vse več resnice prihaja na dan pa bi radi prepovedali vse kar jim ne gre v prid. S tem praznim blebetanjem o sovražnem govoru so že prav tečni.

 • Rožle

  večni srb Andrej • 9 minut nazaj

  To ne vem, vem pa, da sovražim zelje, razen kislo z bučnim oljem in sarmo.
  **********************************************************************

  Sarma ni dodatek kislemu zelju

  Ampak je njena sestavina:
  – listi kislega zelja
  – prekajena svinjska rebrca
  – mleto meso
  – slanina
  – čebula
  – jajce
  – riž

  • Jovo Jamnica

   Kaj pa riž pa voda???

   • Rožle

    As ti čorav … poglej do konca

    • Jovo Jamnica

     Meni sam to piše. Osvežil pa nisn…

     Ampak je njena sestavina
     – listi kislega zelja
     – prekajena svinjska rebrca
     – mlet meso
     – slanina
     – čebula
     – jajce
     – riž

     • Rožle

      riž ni bil dodan …
      brez vode pa le deli če ti tako paše ..

     • Jovo Jamnica

      F sarmi je riž. Jas jo pečem pokrito z slabimi zelnimi listi f pečici. Bres vode nea gre.

     • Rožle

      Na da ne boš tolk picajzlast
      ***********************************

      Sestavine

      1 cela glava kislega zelja

      Nadev:

      1 kg mletega mesa
      2 dl surovega riža
      2 jajci
      sol, poper,
      žlica vegete
      2 stroka česna
      sesekljan peteršilj

      Za omako:
      1 dl belega olja
      2 čebuli

      2 žlici moke
      1 žlica rdeče sladke paprike
      lovorov list
      poper
      2 stroka česna
      ščep kumine
      ščep majarona

      posebej še 1/2 kg kislega zelja

     • Jovo Jamnica

      Jas delam po totemu receptu:

      1,5-2 kg mlevenog mešanog mesa
      so, biber i biber u zrnu
      veća glavica crnog luka
      2 šolje pirinča
      listovi kiselog kupusa
      suva rebra, suvi vrat ili suva šunka sečeni na režnjeve, dimljena slanina
      nekoliko listova lovora
      ulje ili mast
      2 kašike slatke aleve paprike i kašičica ljute tucane
      kašika šećera

      Sarme ređajte tesno jednu uz drugu dok ne napunite red. Između sarmi udenite slaninu sečenu na režnjeve (ostavite kožuru na njima). A na prvi red sarmi poslažite suvo meso koje ste izabrali, isečeno na manje komade, i odstajalo u hladnoj vodi. Zatim slažite drugi red sarmi. I na kraju rasporedite preostalu slaninu i suvo meso. Sarmu nalijte vodom tako da prekrije poslednji red sarmi. Sada sve prekrijte listovima kupusa.
      Stavite na šporet, na jaku vatru da proključa. Kada proključa smanjite vatru na jednu trećinu, poklopite lonac ili šerpu i krčkajte sarmu najmanje 2 do 3 sata. Što se duže krčka sarma je lepša. Nikako nemojte dolivati vodu – sarma ne sme da bude preterano čorbasta, jer to onda nije prava sarma.

     • bednick

      Dost komplicirano.
      Jaz grem z menažko u menzo in to je to.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Anpak ni enako. V menzi pr nas se fse fkup samo kuha f slani vodi…

     • bednick

      Grem po makaronflajš, sarme ne jem.
      Sem pro zahodno usmerjen.

     • Jovo Jamnica

      Tudi dobro, oziroma v menzi… bolše.

     • Rožle

      Pa dobro lako tebi bez prevoda .. i to

     • Jovo Jamnica

      Saj sn se učo f šoli srpskokrobocki z povdarkom na srpsko…

     • Rožle

      napisu sm riž že zgori .. kaj glumiš

     • Jovo Jamnica

      Pa ti pravim, da jas to nea vidim, ker mi prek tora pač objavi, kar mi objavi. Če osvežim, pa se fčasih pojavi več napisano. Nea se mi da skoz osveževat. Tut, če mi keri bres prijave kaj piše, tega ne vidim, dokler ne osvežim strani…

     • bednick

      Svetovna: osvežil pa nisn

      hahahaha

     • Jovo Jamnica

      hahahahaaaaaaaaaa. Jebiga… kiks

     • Rožle

      na auto refresh, da ne boš stal na mestu ..

     • Jovo Jamnica

      Že že. Sam pol mi zginejo fsi posti, ki jih portal Nova pobriše. Jas pa vedno rat še kakega pret izginotjem prečitam…

    • bednick

     Vode ni!

     • Rožle

      seveda je ni … a moram čisto vse napisat ….

     • bednick

      Sol?
      Ne tista v tvoji glavi, tam je ni.

     • Rožle

      “Bolje vakum v glavi kot nič” ..
      no, pa sej boš preživu

     • bednick

      hahahaha

     • bednick

      Zgoraj sem brisal del komentarja.
      A nisi osvežil?

     • Rožle

      Na F5 se mi ne res da vsako minuto pritiskat ..

 • Flower Power

  ni kaj tega kučana se nekateri tako bojijo da jim kar uide…..

  • Imperial Commando

   NOBEN se ga ne boji, vsi , ki niso okuženi z rdečo, ga imajo pouhn kurac.

 • Rožle

  Pa dober tek … !!!
  Ups ..
  prijatno

 • tomnidari

  Ko levim ovcam zmanjka idej, jim prav pride tudi sarma.

  • Jovo Jamnica

   Ko sn lačn, sn ful drugačn…

   • tomnidari

    Ne, si še slabš.

    • Jovo Jamnica

     Kak je to???

 • Jani Steiner

  Zanimivo : šurac, a ne, to pa ni sovražni govor, idiot.

  • tomnidari

   ???

 • maxbernie

  Kučanova fatva? Ha, ha, ne razočarate, Orbanovi hlapci.

  • Olga2345

   Pravi Kučanov hlapec….

 • Olga2345

  Edini, ki širijo sovražni govor, izključujejo in delijo slovenski narod so udbomafijski zločinec Kučan in levičarska svojat (po Trčku)!

 • Franc Ložar

  Za Kučana in
  njegove rdeče pavijane je dinamit astronavt več vreden kot
  Slovenka ali Slovenec!

  • tomnidari

   Ha,ha,ha, ta je pa dobra. Mi je rablo kar nekaj cajta da sem pogruntal dinamit astronavt hahaha. Izjava tedna.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
  lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor
  združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
  par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM
  agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika
  DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
  ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične
  prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
  rojaka
  (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
  nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica
   SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni
   savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
   se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
   jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
   se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
   traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
   socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
   demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
   ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
   Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
   stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
   imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
   t. i. “Združeno levico” itd.
   lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

    kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
     FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
     so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
     ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

     =SUŽNJELASTNIŠTVO.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21
     =
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik je pa MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik
     PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
     =
     ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Miža

  S sovražnim govorom preganjajo sovražni govor, gre pa jim za zatrtje opozicije in absolutno oblast nad vsemi porami družbe, kljub še vedno uzakonjenemu pluralnemu, večstrankarskemu sistemu v družbi. Glede na to, kakšna imena imajo v svojih prvih bojnih vrstah od Slapšakove, Savića, Škoberneta, Vonte … da jim uresničujejo nakane, se vidi, da preganjajo sovražni govor s tistimi, ki ga producirajo v veliko večji meri kot kdorkoli drug v državi.

 • milanček

  neverjetno, da tega morilca nihče ne pospravi na mesto kjer mu pripada, v koto, kaki na žale!

 • žogica
  • Imperial Commando

   Seveda, ker levićarji poraza nebi prenesli in bi kot največji retardi šli na ulice razbijat vse kar bi videli. Smo videli v USA ko je zmagal Trump.

   • Hunyađi

    Tebe so sam izgovori.
    Patetik dosadan.
    Danes zmerjate vse nas ki odlocno kritiziramo vse smrduharske stranke.
    Izhajamo iz druzin, ki smo imel katolisko vzgojo in obiskoval veronauk ze v socializmu.
    Starsi nm niso oportunisticno vzel clanstvo KP.
    Porenasal smo v yugi, partijskih starsev otroke v solah al nasi starsi v sluzbah, ko so se nam smejal, ker smo hodil v nedeljah in verskih praznikih k masi.
    Po ’91 pa ravno ti, preoblekl titovko in si nadel katolisk, pravoslavn kriz okol vratu.
    Zadnja je SDS in tudi Nsi, ki mi je ljubsa, da kazejo/te s prstom na druge. Zadnji ste, ker nimajo/te nbene pravice.
    Izgovor da so najhujsi tisti, ki so levicarstvo obdrzal,izbral, komunisticni potomci; najhujsa vrsta, je zopet oblasti zeljna hinavscina. Nimate te pravice.
    Jemlejo si jo tisti, ki vm propagandno umivajo vodljivi mozak.

    Paradoksicno lajanje o levuharskem FDV, ki so ga koncal levuharski politiki. Ocitno fantazirate, da zivite v kaki drugi paralelni črvini, kjer obstaja FDV, katerega so koncal politiki desnuharske opcije.

   • žogica

    Hihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii https://www.casnik.si/zmaga-ki-ni-vredna-samo-bombonjere/

 • Janez

  GOLI OTOK !
  JE BIL NUJEN, DA JE Z NJIM J.B.TITO
  – V OBOŽEVANJE STALINA INDOKTRINIRANE KOMUNISTE.”PREVZGOJIL”
  TEDANJE KOMUNISTE,
  KI JIH JE V OBOŽEVANJE J.V.STALINA INDOKTRINIRALA PRAV KPJ POD VODSTVO J.B.TITA.
  PO
  PREHODU NA PARLAMENTARNI, VEČSTRANKARSKI SISTEM V R. SLOVENIJI
  NI
  NIHČE ŠTEVILNIH OBOŽEVALCEV (SD, LEVICA, SMC, DESUS, SAB , LMŠ ITD. ) J.B. TITA
  DOSLEJ ŠE NI POSLAL
  NA KAK NOVI – GOLI OTOK – ZA V J.B. TITA INDOKTRINIRANE POKOMUNISTE.
  ZATO
  JIH IMAMO V R. SLOVENIJI
  – ŽAL – ŠE TOLIKO
  – TEH J.B.TITO
  – SD, LEVICA, SMC, SAB, DESUS itd. PKOMUNISTOV. Se zdi?! L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  SEVEDA NE PREDLAGA, DA JE TREBA SLOVENSKE POKOMUNISTE POSLATI – NA GOLI OTOK.
  A,
  NA EN NAČIN JIH BO LE TREBA – PREVZGOJITI.
  Prav revno že iizgledajo: nesposobni, nevzgojen
  i – sami sebe reživeti, nimajo znanja, nimajo osebnih obrti, podjetij
  – le večno isto, prazno pokomunistično politiko – “trajbajo” Se zdi.

 • montyamp

  UDBOVSKI DECI , komunistom in levici ne preostane drugega, kot da lažejo in sovražijo.
  Sovraštvo ni znak sedanjega zla, temveč je posledica medvojnega in povojnega velikega zločina.

 • največji ljuzer jjajo

  Kučan še vedno bolj vleče kot Princ Teme : kadar govori janšari o tem, da je absolutni zmagovalec, kadar se slika s fanti v krilu, khm, katoliškim združenjem za pravice nerojenih otrok, kadar jamra in stoka kot Monika Seleš, da ga preganja krivosodje, kadar se skriva pred poštarjem ali popravlja volvota in kalimeri, takrat ni toliko komentarjev. Kučan je očitno bolj karizmatičen od janšariu, v razmerju 1:3, kakor kažejo volilni rezultati.

 • Dado

  Kučan še vedno IMA. Le drži se upokojenec, očitno ti mladi niso do gležnjev…..

 • Minovak

  Replika na naslov članka in murgeljski izjavi – potem pa utihni, zajedavec!

 • Marijan Tončić

  Kaj ta “gospa” predstavlja na operativni ravni državo? Se je kdo pogledal v ogledalo?

 • lado

  a kdo ve ,kdo izdaja dovoljenja za lovca na glave !!! mi je mali murgelsko-srbski morilec dal idejo z likvidacijo njemu podložnih ! pokušina bi bil on !!!!!!!ej take dvetonske grdule pa porajtajo alahovci !! jih že čaka ,špeh zavaljen !!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!