fbpx

Mladina v paniki izgublja razsodnost: Danes vreščijo “Ne v našem imenu”, leta 1991 so odločitev o samostojni Sloveniji primerjali s samomorom in klečeplazenjem nazaj v Beograd

Foto: STA.

Na družbenem omrežju Twitter je zaokrožila nova naslovnica Mladine, ki je očitno naperjena proti prvaku SDS Janezu Janši. Levičarsko trobilo tako nadaljuje z delom, s katerim so začeli že leta 1991, ko so nasprotovali slovenski osamosvojitvi.

“Ne v našem imenu,” so zapisali na naslovnici Mladine ter postavili vprašanje: “Zakaj nas silijo, da sprejmemo Janeza Janšo za predsednika vlade?”

Vprašamo se lahko, ali bi enako zapisali tudi v primeru, če mandatar nove vlade ne bi bil predsednik SDS, temveč kdo drug. Mar bi potem brali: “Zakaj nas silijo, da sprejmemo Marjana Šarca za predsednika vlade?” Ali – zakaj nas silijo, da sprejmemo Mira Cerarja, Karla Erjavca ali Dejana Židana? Odgovor je seveda ne.

Mladina v svojem značilnem hujskaškem slogu nadaljuje delo komunističnega aparatčika, ki se ga niso sramovali niti leta 1991, ko so nasprotovali samostojni Sloveniji. Mar potem sploh preseneča, da nasprotujejo vladi, ki bi jo sestavljala pro-slovenska SDS?

Mladina nasprotovala slovenski neodvisnosti
“Drugače povedano, vera, da bo Slovenija postala samostojna le, če bomo Slovenci dovolj trdni, nas lahko pripelje do mednarodne izolacije, kaosa le končno do tega, da bi se morali na kolenih vračati v Beograd: lepšega dokaza, da se lahko človek samostojno odloči le o samomoru, o vsem drugem pa se mora dogovarjati, si seveda ne bi mogli želeti,” so zapisali 14. maja 1991.

“Ne hvala! Nehajmo že enkrat s slovensko samostojnostjo! Končajmo s to zablodo, dokler ne bo povsem prepozno!” so svoje stališče glede neodvisne in samostojne Slovenije potrdili še teden pozneje, 21. maja 1991.

To so besede, za katerimi stoji Mladina. To so izjave, na podlagi katerih Mladina vse od nastanka Slovenije pljuva po vsem, kar je dobro za Slovenijo. Mar res preseneča, da napišejo “Ne v našem imenu”? Zares, skrbelo bi nas, če bi to bilo v njihovem imenu, tako pa smo lahko prepričani, da bo vlada, ki jo bo sestavila SDS s predsednikom stranke Janezom Janšo na čelu, dobra za Slovenijo in ne za Mladinine rdeče botre.

Ivan Šokić