Mladina že n-tič dokazala, da so veterani fake newsa – njihov pisun Mekina si je to “prestižno” titulo nadel kar sam

Foto: STA

Umotvorom Mladine ni videti konca. Po tem ko, so obelodanili, da so čakalne vrste v zdravstvu rezultat dobro delujočega javnega zdravstva, da v Sloveniji nimamo visokih davkov, nadpovprečne obremenitve plač, velikega javnega sektorja, prihodi nezakonitih migrantov pa naj bi bili plod naše domišljije, so poskrbeli za presenečenje. V popravku so namreč priznali, da producirajo fake news  (lažne novice). 

Konkretni popravek s strani novinarja Mladine Boruta Mekine se nanaša na trditev, da naj bi imelo 50 najbogatejših Slovencev vsak po 320 objektov. “V članku Nova smer – Kaj želimo od nove vlade sem napačno zapisal, da ima 50 najbogatejših Slovencev v lasti vsak po 320 objektov. Sodeč po podatkih Gursa za leto 2017 ima 50 z nepremičninami najbogatejših posameznikov – fizičnih oseb v lasti 143 nepremičnin. Leta 2013 je 50 najbogatejših imelo v lasti 120 nepremičnin. Za površnost se opravičujem,” je zapisal.

Čakalne vrste naj bi bile v veliki meri dokaz, kako je zdravljenje dostopno celotni populaciji
Ob tem je potrebno poudariti, da gre zgolj za kapljo v morje, saj v Mladini kar mrgoli lažnih novic, ki jih nekateri požirajo kot edine relevantne informacije, čeprav je že na prvi pogled jasno, da gre za kopičenje zablod s strani odgovornega urednika Mladine Gregorja Repovža in ostale “kompanije”.

Veliko prahu je dvignilo pisanje Repovža, ko je ta krivdo za slabo slovensko zdravstvo iskal kar v slovenskih medijih, ki poročajo o številnih zapletih, ki jim ministrica Milojka Kolar Celarc ni bila kos, ob tem pa je čakalne vrste poveličeval, češ da “so v veliki meri dokaz, kako je zdravljenje dostopno celotni populaciji”. Seveda ob tem ni potrebno posebej pojasnjevati, da so v Sloveniji čakalne vrste dolge, predolge, kar potrjuje statistični podatek, da imamo eno izmed največjih umrljivosti zaradi bolezni raka. Ob vsem tem pa je zmotilo prepričanje, da naj bi ljudje pogosto postali egoistični, komolčarski, taki, da vidimo le sebe in bližnje, ko pridemo v stik z zdravstvenim sistemom. Pri tem pa očitno nekaterim ni jasno, da moramo vsi zaposleni v Sloveniji plačevati kar štiri različne vrste zavarovanj: pokojninsko in invalidsko, zdravstveno, za brezposelnost in starševsko varstvo, zato smo tudi upravičeni do primerne oskrbe, ko le-to potrebujemo.

Foto: STA

V vojski ne vidijo smisla
Po fiasku s čakalnimi vrstami v zdravstvu je nato Repovž šokiral z izjavo, da Slovenija ne potrebuje lastne vojske. Namreč, razpisal se je o tem, da je odločitev Slovenk in Slovencev za ustanovitev svoje države leta 1990 pomenila odločitev za majhno državo, in ob tem dodal, da se Slovenija na številnih področjih obnaša, kot da je velika država. Zakaj se ne bi sprijaznili z dejstvom, da ne moremo imeti vojske, da smo premajhni? Saj smo se vendar odločili za majhno državo. In s tem ni nič narobe. Le malo samozavesti je treba.” Pri tem gre za izjavo, ki se v ničemer ne razlikuje od tistih, ki so v začetku 90. let želeli razorožitev Slovenske vojske in onemogočiti obrambo pred JLA.

Glede na to, da je Mladina preko popravka priznala, da ustvarja lažne novice, pa je ob tem smešno: kako je mogoče, da je sama na začetku leta poleg novinarjev Dela, Dnevnika, Večera sodelovala pri organizaciji dogodka na Fakulteti za družbene vede z naslovom Proti kulturi laži? Glede na to, da je pri nas v navadi, da stvaritelji lažnih novic mlade opozarjajo na problematiko pojavljanja teh, se človek vpraša, kdaj bo končno prišlo do potrebnega premika v glavi, da se bo končno ustavilo pranje možganov?

H. M.

 • VERRZIFIKATOR

  Grega R. Povž

  TO NI FAKE-(NEWS)

  To ni fake, to čista je resnica,
  da najboljša naša je mladina,
  odlikuje vsaka jo vrlina,
  biti prva njena je pravica.

  To ni fake, saj vse kar ona pravi,
  kar mladina vrla nam izjavlja,
  v lastno vsakič se nasprotje spravlja,
  preden zine, sproti že popravi.

  To ni fake, da razumeti treba
  vsako reč je vedno le nasprotno,
  saj sicer razumeš čisto zmotno,
  takšna pač mladine je potreba.

  To ni fake, to moraš zapopasti,
  da potrebe so posebne njene,
  da zato prireja takšne scene,
  mladež ta ne more žal odrasti.

  To ni fake, četudi bi želela
  dvigniti se kdaj nad stopnjo lastno,
  srečala odraslost bi oblastno,
  že zato ne bo odrasti smela.

  To ni fake, mladina da servilna
  je do skrajnosti čez vsako mero
  in ko naleti na čer, oviro,
  skrajno se pokaže infantilna.

 • bubamara

  Mladino berejo intelektualci iz Šiške in Bežigrada, ki so večinoma podprli Levico. Za njih obstajajo kavarnice in hotelski saloni v centru LJ. Dlje ne vidijo. Mogoče do Portoroža. Do Debelega rtiča sigurno ne.

 • sanguis sacrum

  Opice…plačane..

 • sloustava

  Razen g. B. Nezmaha, so vsi t.i. novinarji Mladine se vedno v obdobju infantilnosti, nedoraslosli in pubertete. Nikakor namrec povsem normalen clovek NE more razumeti, se manj odobravati, da dobivajo place, delajo nic! Kar pa pisejo, je v skodo narodu, placilo pa prihaja iz mafijskih fondov. Mafija, komunizem, kucanizem = MLADINA. Naj se na kratko ustavim samo pri Repovzevemu ocetu, ki ga poznam od malega. Ojoj, je pravi vzklik, Ojoj! Je Bezigrajcan, za solo, hm, no, JA, hodil je v solo, vsaj osnovno, koliko casa pa, ne vem. Vem samo, da smo mi, njegovi sosedje ze davno sedeli v predavalnicah na faksih, on pa je se kar “prijateljeval “ z mularijo. Ojoj!

 • Antonius

  Fake, fejk, fekalije. Bom pa še enkrat ponovil, kar sem že zapisal. Če si z Mladino rit obrišeš, si jo zares šele umažeš.

 • luckyss

  Na teh straneh govorite o “pisunih”…Ha, ha, ha..
  Oboji ste isti kurac…

 • Miro Jereb

  Dobr da hitler ne bere mladine drgač še dons neb vedu da je vojno zgubu…..

  • luckyss

   Hja, če bi bral te strani, bi mislil, da je zmagal :)

 • Miro

  mladini Nora Tv nikoli ne bo segla niti do podplatov…

  • luckyss

   Ni res…
   Po “Fake news” jih Noratv krepko prehiteva..

   • Miro

    se opravičujem…..po lažeh in zavajanjih pa so res brez konkurence

 • Anton

  Borček, si je prigaral naziv bebo Borut Mekina. Titulo mu je izročil sam poglavar Murgelj palček smuk

  sarkazem press

 • montyamp

  Kdaj bo prišlo do premika pri idiotih ???
  Hja , to bi pa že morali vedeti .
  Tisti ki se hranijo s pokradenim pri žilnih opornicah , se hranijo tudi s čakalnimi vrstami .
  Bankroti države so temelj kontinuiteti udbopartijske oblasti , pred katero autohtoni Slovenci bežijo iz države , saj se s politiko ukvarja premalo borcev proti murglosrskemu fašizmu.
  Stari zazidarski stalinistični teroristi in izdajalci tipa žvepleni pritlikavec imajo močno podporo pri 571opranogavih v udbovski ljubezni vzgojenih neobvladljivo izkrivljenih neuravnovešencih .
  Presstitucija za denar iz zdravstva , fuj te bodi Repovž , hijena pokvarjena ,

  • montyamp

   Škoda storjena z aktivnostmi iluzionistov za katere je realnost špansko selo , je seveda voda na mlin stari udbopartijski teroristični celici , z generalštabom v katerem se najde ljudi rojene v znamenju kozoroga .
   Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .

  • zokispoki

   Bunch of idiots !

 • Cucurbita Pepo

  Ni bistvene razlike med mladino in novo24. Oboje je osebni medij radikalizirane politične stranke.

  • xtc

   Bistvena razlika-Mladina je udbo glasilo,ki ga prisilno financiramo iz kraje iz zdravstva vsi.
   Nova pa se mora sama.

 • Tone

  1. Od kdaj so popravki lažne novice.
  2. Kdaj je Nova samoiniciativno kak popravek lažne novice. Recimo tiste o navalu 6000 migrantov iz V. Kladuše.

  • Bemu

   kaj, če popravljat, če pa je res ? Nekaj pa jih je ostalo v Sotli in Kolpi… pa, kaj pol.

  • janez cepec

   ah no, ne bod tko pikolovski, Nova ma use novice 100 krat preverjene, popravkov tko ne objavla, tistih 4 do 6 jurjov migrantov, ki jih ni, so se pa očitno zgubl. preverjeno pa je, de so krenuli iz Kladuše.

  • šmentanamuha

   Popravek je zato, da se popravi lažna novica, kapish? Če bi spremljal, kaj se dogaja, na bosansko-hrvaški meji, ne bi tukaj govoril neumnosti.

   • Tone

    Popravek je zato, da se popravi pomota ali tiskarski škrat, kapish?
    Pri lažni novici pa ni kaj popravljat, treba se je opravičit, in še nobeden se ni prostovoljno.

    Spremljam, kaj se dogaja na bosansko-hrvaški meji in še vedno čakam tistih 6000 migrantov.

 • RATATA

  Premajhni, da bi imeli svojo vojsko,
  premajhni, da bi imeli svojo zunanjo politiko in diplomacijo,
  premajhni, da bi imeli stik z odprtim morjem….,
  pa vendar dovolj veliki, da imamo küćana, ćefurje, ogromno bančno luknjo, udbovsko mladino in ogromne čakalne vrste v zdravstvu!

  • janez cepec

   mamo pa tud nevihto, točo, poplave, nasploh elementarne nesreče in Janeza Janšo. očitno nas Bog nima rad.

   • RATATA

    Tebe Bog nima rad zato, ker ga ti nisi sposoben priznati, ga vzeti za svojega in z njim živeti. Pravzaprav si si za Boga izbral napačnega! Küćan se Boga le dela in ti mu s svojimi to omogočaš!
    Vsaj malo pameti je potrebno imeti, da si izbereš in vase potegneš pravega Boga s katerim lahko tvorno sodeluješ in si z njim enakovreden ter te ima točno toliko rad, kot imaš rad ti njega.

 • xtc

  Mladiina?
  He,he,he cajtng nivo tipa Komunist alui Pavliha(no ta je bil vsaj smešen).

 • janez cepec

  mladina zadne cejte res ni kej prida vredna, kar se pa fake news tiče, tle ste pa krepko prviin vam ni para

  • sprehajalec

   Kwaj zej janez, kteu Alžirc na halal način duma na uhodu, uš pa verjeu Novi al kwa? To rabš?

 • šmentanamuha

  Glasilo homoseksualcev je samo še en obskurni časopis, financiran z našim (pokradenim) denarjem). Pederčine brez morale in brez nekih resnih dokončanih šol, pač ne morejo ustvarjati nekaj, kar bi imelo novinarsko težo. Toda dokler bodo imeli zaščiten hrbet, jih bo medijska krajina potiskala v ospredje kot pomembne igralce.
  Druščina LGBTQP-jevcev je uspešno uničila renome nekdaj kultnega časopisa, ki je zdaj le še na nivoju časopisa društva LGBTQP. Osebki Repovž, Mekina, Kožar … se morajo najprej zjutraj sami s sabo zmenit, katerega spola so tisti dan in potem odidejo na fronto iskat svoje sovražnike, ki jih bodo primerno medijsko napičili v svojem slogu steklih psov, kot to zadnje čase počne Špela Kožar.

 • Nšo-či

  Mladina je itak fejk časopis. Namenjena je “mladincem”, ki niso nikoli odrasli. Verjetno Slovenija premore premalo psihoterapevtov v primeru, če bi jo ukinili.

  • tohuvabohu

   Namenjena je mladincem, bere jo pa le kakšen ostarel lumpenproletarec.

 • KP

  Sem pa seznanjen in to po zanesljivih virih,da ti stari mladinci,Mladina,ahaha,res,dobivajo mastne denarce od države. Se pravi moj denar. Pa vaš tudi. Se je sploh potrebno kaj čuditi??

  • Tone

   Če gre ta denar mimo javnih razpisov, gre za kriminalno dejanje in si ga dolžan prijavit. Sicer bo treba prijavit tebe.

   • sumljivislon

    / ko obrneš T shirt design logo / majico / zagledaš vojni tank v pravi podobi .. ;)

 • Božidar Rodica

  REPOVŽ … ? lažnivec ceneni

 • Olga2345

  Kdor laže, ta krade! Presstituti iz mladine lažejo in kradejo!

  • Tone

   Zelo globoko in izvirno!

 • Gr Enze

  PREDLAGAM , DA MLADINA SPREMENI IME IN NAJ SE PO NOVEM IMENUJE RDEĆI PAVLIHA ZA GIMNAZIJSKE MATURANTE !!!!

 • KAPIBARA

  Ko Mladino skuriš, še takrat smrdi.. pa raufnak zamaši..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!