fbpx

Möderndorfer se obnaša kot Sončni kralj in vehementno krši poslovnik: Preiskave noče razširiti na druge stranke!

Poslanec Jani Möderndorfer. (Foto: STA)

Nadomestni poslanec Jani Möderndorfer kot predsednik parlamentarne preiskovalne komisije še naprej brezsramno krši poslovnik, LMŠ pa ga pri tem početju podpira, saj ne želijo razširiti predmeta preiskave tudi na stranki SMC in SD. Poleg tega v letu dni od ustanovitve te parlamentarne preiskovalne komisije ni bila zaslišana niti ena sama priča.

Politični kameleon levice, zdravstveni tehnik Jani Möderndorfer spet kreira vodenje parlamentarne preiskave “o ugotavljanju domnevnega pranja denarja v NKBM, d. d., domnevnega nezakonitega financiranja politične stranke SDS in domnevnega nezakonitega financiranja volilne kampanje SDS za predčasne volitve poslancev v državni zbor 2018″ po svoje, saj se obnaša kot politični Sončni kralj, nad katerim je le modro nebo.

Pred parlamentarnimi volitvami leta 2018 so levičarski mediji in leve stranke naredili velik halo glede nezakonitega financiranja volilne kampanje SDS pred lanskoletnimi predčasnimi parlamentarnimi volitvami. Stranka je priznala napako in vrnila tudi sporno posojilo. Vendar je zgodba hitro dobila drug vidik, ki je šokiral in na levi nogi ujel predvsem levi del slovenske politike, predvsem stranki SMC in SD.

Möderndorfer noče razširiti preiskave, poslovnik si tolmači po svoje
Spomnimo se, da je udarilo kot strela z jasnega, kako se je javni denar iz različnih ministrstev, ki so jih vodili ministri strank SD in SMC, pretakal v oglaševalsko agencijo Futura in se nato potrošil za financiranje prej omenjenih strank. Tako je že 9. maja 2018 skupina štirih poslancev – Aleksander Reberšek, NSI, Zmago Jelinčič, SNS,  Marko Bandelli, SAB, in poslanec Dejan Kaloh – na podlagi 12. člena poslovnika o parlamentarni preiskavi zahtevala, da se predmet in obseg parlamentarne preiskave razširi na sume spornega financiranja SD in SMC prek državnih poslov z oglaševalskimi agencijami, a že takrat se je ta zahteva s “kreativnim” tolmačenjem poslovnika povozila.

Tokrat je poslanec Slovenske demokratske stranke mag. Dejan Kaloh sam kot član preiskovalne komisije v skladu z 9. in 4. členom poslovnika o parlamentarni preiskavi predlagal, da preiskovalna komisija sprejme sklep o širitvi obsega preiskave, in pri tem celo navedel parlamentarno prakso v zvezi s tem (za primer je navedel preiskovalno komisijo glede domnevnega oškodovanja državnega premoženja pri prodaji deležev KAD in SOD v mandatu 2004-2008), ko se je na identičen način sprejel sklep o širitvi obsega preiskave, a se je tudi tokrat predsednik komisije povsem požvižgal na poslovnik in vehementno oznanil, da na seji on razlaga poslovnik in da takšnega sklepa ne bo dal na glasovanje!?

Jani

Jani kot smejoči predsednik KK Union Olimpija (Foto: STA)

Jani je strokovnjak za vse
Janijevih vrlin pa se pridno uči tudi vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubovič, prvopodpisani pod odreditvijo predmetne parlamentarne preiskave. Ta je namreč za septembrsko sejo Möderndorferjeve komisije spisal dopis, v katerem pravi, da se tudi on ne strinja s širitvijo obsega preiskave, ker zaenkrat računsko sodišče še ni izdalo zaprošenega mnenja okoli domnevnih nezakonitih financiranj SD in SMC. “Seveda gre zgolj za prozorno kupovanje dodatnega časa, saj takšno mnenje računskega sodišče niti ni in ne more biti temelj za širitev same preiskave, ker je ta eksplicitno navedena v členih poslovnika,” ugotavlja Kaloh.

Jani pa se je kot “strokovnjak za zbiranje političnih funkcij“, od ljubljanskega podžupana do poslanca, izkazal tudi kot vrhunski strokovnjak za ljubljansko košarko, saj je KK Union Olimpija od ponosnega evroligaša pripeljal do stopnje, ko so ga začeli premagovati Rogaška, Šenčur in Šentjur, ter se še enkrat izkazal za vrhunskega bleferja in grobarja ljubljanskega košarkarskega ponosa, tako da je leta 2017 moral zapustiti predsedniško mesto.

Samo Samec