Mramor: Prosilec za azil stane državo 833 evrov na mesec

Finančni minister Dušan Mramor (foto: STA)

V zadnjih dneh se je tako v medijih kot na družabnih omrežjih vnela burna polemika, koliko stane državo prosilec za azil v enem mesecu. Ne glede na bizarne izračune v nekaterih medijih, ki so poročali o nekaj evrih, zamolčali pa vse ostalo, je bil že pred časom zelo jasen sam finančni minister Dušan Mramor.

Kaj je finančni minister pravzaprav povedal o stroških, ki jih ima država s prosilci za azil? “Mogoče pa dodam samo okvirno oceno stroškov. Za obravnavano oskrbo prosilcev za azil, jaz bi rekel približno 10 tisoč evrov na osebo na leto, je ta prva ocena stroškov,” je septembra lani Mramor pojasnjeval stroške, ki jih ima država z enim migrantom v enem letu. V izogib manipulacijam si lahko njegov celoten odgovor še danes preberete tudi na straneh državnega zbora.

Kje so nastale medijske manipulacije?
Najprej je potrebno razčistiti razliko med pojmoma “strošek države” in “dobiti denar”. V zadnjih dneh sta se ta dva pojma precej zamenjevala. Začelo se je z izjavo poslanca SDS Vinka Gorenaka, ki je poudaril, da država za migranta (prosilca za azil) mesečno nameni 833 evrov, medtem ko slovenski upokojenec dobi 434 evrov na mesec.

Nihče od medijev pa ni poročal, da je takšno višino stroškov za prosilca za azil navedel sam minister Dušan Mramor, in sicer septembra lani na seji državnega zbora. Gorenak se je zato odločil, da na svojem blogu dokončno razčisti dilemo.

Torej v kolikor deset tisoč evrov delimo z dvanajstimi meseci, dobimo – 833 evrov. Gorenak je ta znesek primerjal z višino slovenskih pokojnin. Na svojem blogu je pojasnil tudi podatek o višini slovenske pokojnine. Za leto 2013 je najnižja pokojnina za polno delovno dobo znašala 434 evrov.

Premierju Miru Cerarju smo na današnji novinarski konferenci zastavili vprašanje, koliko torej znašajo stroški migrantov oziroma prosilcev za azil. Dejal je, da sam nima teh številk ter da moramo o tem povprašati pristojno ministrstvo.

“Migrant od države prejme 833 evrov, medtem ko je mnogo Slovencev na pragu revščine”
Na družabnih omrežjih se je vnela burna razprava, kako lahko migrant dobi več kot 800 evrov mesečno, medtem ko slovenski delavci delajo za mnogo nižje plače. Seveda migrant ne dobi 833 evrov v roke, tolikšen je celoten strošek države za enega migranta oziroma prosilca za azil na mesec.

Večina slovenskih medijev je nato skočila v zrak, češ da begunec pa res ne dobi več kot 800 evrov na mesec, temveč dobi zgolj 18 evrov “žepnine”. Kljub bizarno nizki “žepnini” pa to ne spremeni dejstva, da ima država z njimi številne stroške, kot je oskrba v azilnem domu oziroma finančna pomoč v primeru zasebne nastanitve. Vse navedeno velja seveda izključno za prosilce za azil.

Manipulacije slovenskih medijev
Svet na Kanalu A je v petek poročal, da dobi prosilec za azil zgolj 18 evrov “žepnine”. Izračunali so, da je Slovenija do sedaj za posameznega migranta plačala le borih 66 evrov. Pri tem so zamolčali podatek, da je to strošek, ki ga je imela država z migrantom, ki je v Sloveniji v povprečju bival le kakšen dan.

Nina Knapič

 • Vera

  Mramor bi očitno rad spral grehe o prejemanju ” dodatka na pripravljenost “, zato je začel pisati resnično , da je mesečni strošek res 833 evrov, toda Šefic nam na TV razlaga pravljice, ter na veliko laže !

 • Peter

  Pri tem so zamolčali podatek,…
  KanAlizacija.
  Ste pričakovali od njih kaj drugega?

 • južnificirana_si

  prosilec za azil 833 na mesec. oseba, ki pridobi azil 10000 na mesec

  • karlina

   nebeguncem

 • resnicaboli

  Policijska ministrica pa pravi 50€ na dan??

  • karlina

   O njej je pa škoda besed, ona ima vsaj za toliko na svojem obrazu šminke in pudra, itak pa ni sposobna razmišljati in videti, kaj se dejannsko in resnično dogaja v naši državi.

 • ferdoperdec

  Počasi prihaja resnica na dan tudi iz ust uradnih oseb, seveda se to bramorju zdi drobiž, ampak 10 jurjov je pol mojega lanskega dobička, ki sem ga ustvaril s celoletnim garanjem!!!

 • jaka

  Mormon….a veš kok je socialna za brezposelna starša z enim otrokom….begunc je vredn več kot domača slovenska družina….OK, že prav…ampak da je pa vsem več do beguncev kot do lastnega naroda…to pa ni OK! Sindikalni izlet za vlado v letu 2016 je v Sirijo….

 • Beli Maček

  Najbolj etični in moralni pa nas še vedno prepričujejo, da
  nas vsak tovrsten turist stane le 12€ na dan… Kdo koga???

 • dež

  Vsakdo, ki ne verjame številkam ima možnost, da si za 1 teden najame poceni prebivališče, v katerega so vključeni 3 dnevni obroki, topla voda in brezžični internet. Potem naj nas razsvetli, koliko ga je prišla dnevna oskrba za takšen najem.

  • ferdoperdec

   To je za leve jurišnike pretežka naloga. Oni so srečni že s tem da znajo sešteti 1 + 1 = 3!

   • karlina

    Itak in da belo ni belo in črno ni črno.

 • Igor Kavalar

  Točno A Kanal je zmanipuliral cifre.

  Bila je prva ali druga novica dneva.
  Skliceval so se facebook page in kako je tm 3000 ljudi všečkalo da migranti dobijo 833e žepnine.

  Potem so prikazal cifre in jih razdelil poraba 25 miljonov evrov na pol miljona ljudi, kako je to majhen znesek, nato pa so prikazali še število azilantov okoli 385 in da je to koštalo okoli pol miljona evrov. Tega seveda niso razdelili kot prejšen izračun, ampak sta samo pokomentirala da 833e ne drži.

  Prvič zanimivo da se osrednji slovenski medij sklicuje na informacije na neuradnih facebook straneh in to lansira kot neko novico (to samo kaže da so amaterji).

  Drugič glede žepnin, tisti ki je spremljal politiko zadnji čas in mislim da so bili tudi novinarji akanala, bi jim moralo biti jasno da je bilo govora o 18e žepnine. Strošek ki ga država zagoni da ima azilant vse zastonj. Hrano, stanovanje, zdravstvo, izobraževanje, varovanje košta 833e.

  Slovencu 270e na socialki in naj si plača vse sam.
  Penzionerju 400-600e penziona po 40 letih dela in naj si vse plača sam.

  Ilegalcem pa 833e in plačajo naj Slovenci.

 • 19Slovenec91

  Moj dedek je delal celo življenje v tovarni, zdaj pa dobiva neko minimalno penzijo..
  Tukaj pa neki tujci, ki izvajajo invazijo na Evropo, dobivajo večje ugodnost kot nekdo, ki je izgradil tole državo.
  Eh…. Če bi zares povedal kaj si mislim, bi verjetno končal na sodišču zaradi sovražnega govora ter groženj, tako da se bom kar vzdržal.

  • karlina

   žalostno, kajne, če v tej pokvarjeni državi samo pravi Slovenci govorimo resnico-je to zanje sovražni govor-kajneda, gospa Murgelj, ki vas nobeden ne razume, tako spakedrano slovenščino govorite in širite mržnjo in sovraštvo do nas, domoljubnih,ponosnih,pravih SLOVENCEV

 • centurion

  Akanalizacija,
  kaj pa zažgani šotori, uničeni avtobusi, posrani vagoni, odmetane odeje in uničena hrana, stoški z policijo na meji, zdravstveno osebje, gasilci…?
  Bo to tov.Lesarjeva ali tov.Trebušak poravnal.
  F..K OFF!

  • Igor Kavalar

   Plus kraje na Šentilju v trgovini, zadnjič sta dva ukradla avto.
   Posilstva in napadi po Evropi.
   Smrtne žrtve v Parizu, zaklana mama in njen sin od prosilcev za azil na Švedskem iz Eritreje v Ikei…..itd

 • čopkovseved

  Ko bi država v moje štiri nadarjene otroke vsaj v času šolanja mesečno vložila po 833 eur, bi bil na koncu izplen 4 super genijalcev Tako pa se znajdi, kakor veš in znaš ob očetu, invalidu s 446 eur mesečne pokojnine.

  • Slovenija moja dežela

   no vidiš,je.. se državi za nas,in zato ne smemo biti več tiho. Prvi učinek je že malo viden,začelo se je govorit,sedaj je treba vse samo stopnjevat, da padejo maske in da se zadeva spremeni,pa vlado je treba vsako zamenjat,ki ne bo delala za korist avtohtonega prebivalstva

   • čopkovseved

    Te prizadane in hkrati boli, ker veš, da gre za migrante, ki v celoti izkoriščajo sistem in jih ob tem podpira še naša vladajoča struja. Za moje otroke prispevam po 50 eur mesečno po otroku za prehrano, ker presegamo cenzus 36 %, ker je žena visoko izobražena , hodi v službo in se maksimalno razdaja, da preživimo, pa hkrati še ustvarjamo. Ja, takšni smo Slovenci. Ne, ne bomo več tiho. Če je za migrante brezplačno, naj bo še za slovenskega otroka!

    • Slovenija moja dežela

     mi si dom ustvarjamo malo manj kot 20 let,drugače ne gre,dva otroka imam,z ženo sva zgarana,oba delava kot neumna,poletnih dopustov ni,kaj šele zimskih,štipendije ne dobimo zaradi presežka 2% in še to je posledica opravljenih nadur in pa nekaj podedovane zemlje. Sami si pridelamo vso hrano po večini. Ja davke odvajamo redno,ne delamo nič na črno,plačamo vse položnice,pa še za mamo skrbimo,ker nima dosti dohodka,kljub opravljeni polni dobi garanja. In migrantom in beguncem pa ta rdeča srenja daje vse zastonj.
     Ne tudi jaz ne bom več tiho,ker enostavno ne smemo biti in čimprej mora začet delovat tv ki je bolj pravična za nerdeče prebivalstvo

     • karlina

      Veš, takšni smo vsi mi, pravi SLOVENCI v tej državi.

    • karlina

     Ne, ne bomo več tiho. Če je za migrante brezplačno, naj bo še za slovenskega otroka! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   SRAMOTA

 • domovina mili dom

  Blagajna je blagajna. Ni važno ilegalec dobi v roke ta denar ali ga zagoni država za njegovo vzdrževanje. To ni opravičilo. Prvo je lasten narod, potem so drugi. Tisti, ki misli drugače, naj odpre svojo denarnico in naj bo boter ilegalcu.

  • karlina

   Pa za vraga no, saj ta denar gre od nas, davkoplačevalcev, a mu to mogoče ni znano in jasno.

   • domovina mili dom

    O, pa kako jim je jasno. Mislijo, da so ilegalci dolgoročna volilna naložba. Kar poglej kaj so naredili s prebrisanimi. Zdaj pa oni odločajo o naši usodi.

 • cornusmas

  Se samo meni zdi,da bo lonec kmalu razneslo?

  • karlina

   Upam,da res.

 • Slovenec 33

  Nikjer na svetu okupatorji in domači izdajalci ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm int tudi v Sloveniji je tako.
  Kako more ta okupatorska oblast tako podlo ropat slovenske dežele.
  Slovenskim državljanom se zmanjšujejo pokojnine za več kot 10%, plačevati je potrebno za zdravila, ukinjajo se zdravstvene ambulante, dvigujejo se davki.
  Sedaj pa še nove okupatorje slovenskih dežel vabijo k nam in jim dajejo več kot 50% več denarja na mesec, kot povprečnemu slovenskemu upokojencu, ki dobi manj kot 500 evrov pokojnine. In to so po vrsti – koalicija (SMC, DS, DESUS) in podporniki ZL s polmesecem, Mirovni inštitut, Amnesty international in njihovi aktivisti pa sindikati jim tudi dajejo podporo, ker so tiho kot riti.
  Ali vseh vas res ni sram, da delujete v nasprotju z naravnimi zakonitostmi.

  • francelj3

   Kar se tiče organizacij, kot so Piss inštitut, Amnesty International itn., to so t.i. nevladne organizacije (kaj neki potem so, mogoče občinske, če niso vladne?), sem mislil, da je po vsem svetu tako, da jih ne financira vlada iz proračuna, ampak se financirajo same s članarinami, prostovoljnimi prispevki ali kakorkoli že. Saj ravno zato so “nevladne”, da niso odvisne od vlade oz. politike. Samo pri nas jih futramo z milijoni davkoplačevalskega denarja. Le zakaj?!

 • karlina

  Premierju Miru Cerarju smo na današnji novinarski konferenci zastavili vprašanje, koliko torej znašajo stroški migrantov oziroma prosilcev za azil. Dejal je, da sam nima teh številk ter da moramo o tem povprašati pristojno ministrstvo. Naj mi nekdo pove, kdaj je mogoče gospod Cerar znal odgovoriti na kakšno konkretno vprašanje, v enem letu in pol vladanja, jaz se res ne spomnim.

  • Slovenija moja dežela

   me zanima če z partnerko tud tako politično govori in nima podatkov:)

   • karlina

    Ha, ha, kje pa, saj mu je že tretja ali celo četrta pobegnila, se nič ne čudim. Je pa bila očitno na komemoraciji kulturnega praznika , očitno z njim pod prisilo, ker se je videlo, kako zelo grdo je gledala, kar v prejšnjih primerih, kadar je bila z njim, ni bilo videti. Mam pa vedno bolj občutek, da je bila tudi ona samo farsa, da se je kazal z njo, dokler je bilo potrebno, prav zaradi volitev.

    • Slovenija moja dežela

     Bog ve ,če tudi v tisti zadevah tako premišljuje in premišljuje:)

 • Slovenija moja dežela

  so že odprli dva nova centra,se je že začelo. Čudno,folk je kar tiho? aja,Ljubljana,istomisleči,..

  • avtohtoni neandartalec

   Verjetno so jih nastanili na istih lokacijah kjer so pred 25 leti živeli Hrvaški, bosanski in Albanski migrantje, med katerimi je bilo tudi veliko beguncev, ki so zapustili Sloovenijo, migrantje pa so se počasi naselili v stanovanja in hiše izbrisanih ter zapolnili delovna mesta vseh tistih, ki jih je tedanja oblast označila za nezaželjene.

 • bojan

  No fajn … v državi imamo reveže ki so dobili miloščino 18 eur tako da imajo zdaj 288 eur na mesec

  za beguca se pa raskira kar 833 eur … vrjet ne moreš … pol pa še vso to prikrivanje resnice …

  • avtohtoni neandartalec

   Rešitev je preprosta, mi bi morali podvojiti socialne prejemke, begunci pa že itak dovolj dobijo, od nas itak niso videli niti centa, razen če si ti komu kaj dal.

 • dob

  – Na kaj ste pozorni pri človeku, ko ga prvič srečate?
  – Če je komunist, na svojo denarnico.

  • xtc

   Preden se oveš ti že gnezdi v njej.

 • xtc

  Pustimo sedaj politiko ob strani.
  En imigrant 10 jurjev letno,če se nam jih nakopiči 200-300 tisoč je to v najboljšem primeru 2 miljardi letno+vsa škoda,kriminal in zločini
  Seveda dajali bomo malodane jurja za zadrave ljudi,ki palamudijo,med d tem pa bomo opokojencem ,ki z svojimi pokojninami več ne zmorejo(in to za polno delovno dobo) lačevati položnic,sedali na premoženje,da bomo vzdrževali to tukaj.
  Kdo je tu sedaj nor levaki in vlada ali trezen narod?.

  • avtohtoni neandartalec

   10.000 evrov na leto, za ljudi, ki naj bi prejeli 833 evrov mesečno, ki se pri nas zadržujejo par ur, kolikor traja, da se z vlakom peljejo do Avstrijske meje.

   Nikoli mi ne bo jasno kako ste nekateri v osnovni šoli zdelali matematiko, ni pa nobenega dvoma zakaj je ta država propadla.

   • Igor Kavalar

    833 evrov neto se porabi za azilante na mesec. To so tisti, ki ostanejo v Sloveniji. Trenutno jih je okoli 400. Samo za teh 400 smo porabili že pol miljona evrov.

    833e x 12 mesecev = 9996e ali 10 tisočakov

    Tisti ilegalci, ki gredo mimo v enem dnevu je strošek okoli 40-50e na osebo. Za pol miljona ljudi smo porabili 25 miljonov evrov. Pol je dala Slovenija pol Evropa.

    Država bo namenila še 120+ miljonov evrov v naslednjih mesecih za ilegalce.

    Slovenec na socialni ki dobi 270e mesečno mora preživeti mesec z 9e dnevno.
    Penzioner z 40 let delovne dobe 500e penzije pa z 16e dnevno.

    • avtohtoni neandartalec

     400 azilantov ni prišlo v Slovenijo naenkrat, torej smo na začetku porabili manj.

     Mene zanima koliko keša smo dali tem ljudem, in kako ga porabijo, ker ves preostali denar dobijo naši javni uslužbenci in benevolentni altruisti.

     Turistična sezona se bo letos začela bolj zgodaj, ja vidiš, da so temperature že pozno pomladanske, do maja ne sme biti na turističnih lokacijah nobenega.

     Številnim Slovencem so lokalni fašisti prepovedali delo, niso jim plačali, na koncu pa so jih še krivično procesirali, vrgli iz domov in jim pobrali vse kar so imeli v življenju, nekateri živijo od socialne pomoči že desetletja. Za fašiste iz javne uprave mislim, da ne bi smeli dobiti nič oziroma isto kot begunci, sendvič, sok, stare plesnive cote, dva kvadrata v šotoru kjer lahko raztegnejo spalko in karto za vlak do prve meje. Primerjava Slovenca in begunca je neokusna, sploh pa se nas ne da primerjati z normalnimi Evropejci, ki nam ne pošiljajo samo polovico evrov ampak tudi vse ostalo, kar pravzaprav sploh ne potrebujemo, je pa dobro za preventivo.

     • Igor Kavalar

      Točno 400 azilantov ni prišlo naenkrat, ampak to ne spremeni dejstva da smo do sedaj za njih porabili pol miljona evrov. V petek so objavil te podatke na A kanalu.

      Azilanti so arabci in afričani.(večina iz držav kjer ni nobene vojne)

      Ne vem kje ti informacije da jih Novakova hoče 5000, če to ni odvisno od nje ampak od azilantov samih.

      Azilant dobi 18e žepnine in ima vse zastonj: hrano,stanovanje,izobraževanje,zdravstvo, varovanje (strošek je 833e = vir Mramor)

      Fašiste imaš v Italiji pri nas imaš komuniste.

      Ali je neokusna ali okusna me ne zanima, ker je to žal realnost.

      Azilant ki ni delal 1 dan v Sloveniji zanj država porabi 27e dnevno.
      Če si pa državljan te države na socialki ti pa država da 9e dnevno.

      Torej 3x več denarja dajo za ilegalce kot za lastne državljane.
      Ta denar pa dobijo seveda od tistih, ki delajo (davki, pufi) in krog sreče je sklenjen.

  • Igor Kavalar

   Pri primankljaju dodatne 2 miljarde na 1.2 trenutnega minusa se Sloveniji zgodi bankrot.
   Trenutna 84% bdp zadolžitev bi poskočila in zelo kmalu presegla grški dolg in bi postali najbolj zapufana država na svetu. V praksi pomeni to 50% nižje plače in penzije enako kot so se zgodile v Grčiji.

   Že 7 let imamo 100 tisoč brezposelnih ki se grebe za 1000 razpisanih šihtov.
   Dodaj še 200.000 možnih ilegalcev pa imaš 30% brezposelnost in 300 ljudi na 1 delovno mesto.

   Recept za ogromno kriminalitete in totaln kolaps sistema.

 • dob

  Spomnim se, ko je Mramor izjavljal:”Slovenija mora izkoristiti svojo izjemno
  geostrateško lego”

  Moji žepi imajo za to državo izjemno geostrateško lego, ki jo Mramor preprosto
  mora izkoristiti. Locirani so levo in desno od mojega ku*ca

 • soc

  Spoštovani prof.dr. Mramor, mojo državo (in njene finance, s katerimi velikopotezno upravljate) torej stane večini nezaželeni islamski migrant 833 evra mesečno.

  Moje vprašanje je: koliko mojo državo (in njene finance, gl. zgoraj) stane vsak od ducatov klošarjev slovenskega rodu in slovenskega državljanstva, ki me z vednostjo korumpiranega župana dnevno oblegajo v centru Ljubljane?

  Hvala vnaprej za odgovor.

  • avtohtoni neandartalec

   833 evrov mesečno, za par ur, kolikor traja, da jih vlak prepelje čez našo žepno deželo.

   Imam še eno vprašanje za tebe, čprav dvomim, da boš vedel, ni ti lahko ampak vseeno, katera reka teče pod Dravskim mostom, povej, če veš?

  • Nova24TV Mod 1
   • soc

    Rečeno, storjeno. Me res zanima.

    • Nova24TV Mod 1

     Poročajte o morebitnem uspehu.

     • soc

      1. poročilo po 24 urah: ni odgovora g. ministra.

     • Nova24TV Mod 1

      Ne bomo še obupali!

     • soc

      2. poročilo po 48 urah: z naslova [email protected] še vedno nobenega odgovora.

     • Nova24TV Mod 1

      Morda zdaj gospod ni več v stalni pripravljenosti, pa malce dlje traja … ;-)

     • soc

      3. poročilo po 72 urah: še vedno ni odgovora g. Bramorja. V nasprotju s forumašem vprašljivega nicka v nadaljevanju sam mislim, da je vprašanje res težko. Ministrova vrhunska ekipa (menda jo kličejo Grupa TNT, res ne vem zakaj) pripravlja verodostojen in podatkovno utemeljen odgovor, pa zato kak dan zamude. Počakajmo še malo, ne? Od jutri čakam na smučariji, glede na vremensko napoved bom pogosto in živčno pogledoval na iPad, medtem ko bom počival od 2048, dobrega veltlinca in telečjih jetrc.

     • Nova24TV Mod 1

      Počakajmo. :-)
      Imejte se lepo na smučariji,
      prijazen pozdrav, admin

     • soc

      Zadnje poročilo po sedmih dneh, od tega petih ministrovih delovnih ( in dveh v izredni pripravljenosti). Nobenega odgovora gospoda ministra na moje neizmerno presenečenje in razočaranje. Zadeva je očitno bistveno manj pomembna kot postavljanje tovarišijskih zaupnikov v sistem državnega lastništva. Hecno.

      Zunaj pa kar sneži, sneži…

 • avtohtoni neandartalec

  10.000 evrov na leto, za osebo, ki se pri nas lahko zadržuje največ en dan, pol dneva potujejo za džermani, drugo polovico pa nazaj, če bi sešteli vse njihove ure porabljene pri nas skupaj. Še več, ta isti begunec, nas po desetih letih stane 100.000 evrov, na osebo, po isti logiki.
  V resnici zgleda pa takole, ko se naplavijo na obližnjo Evropsko obalo, si najprej posušijo zaveso, v katero so ogrnjeni in opanke, nato jih obalna straža napoti do okrepčevalnice, kje dobijo dnevni kebab, vreden 3 evre, in pa kakšne rabljene plastične kitajske cunje, ki jih država pobere iz kontejnerjev za smeti in opere. Karta za potniški vlak, od Kopra do lendave pa ne vem koliko znese, verjetno kakšnih 25 evrov. Če seštejemo vse skupaj in stisnemo beguncem še nekaj drobiža v roko, za kavo, ne pridemo na 50 evrov.
  Koliko stane pa prenočišče, manj kot stane ponoči osvetlitev obližnje cerkvice recimo, tam neprestano gori par tisoč watov, da lahko imajo vešče in mušice zabavo, v zapuščenih skladiščih, jim po deseti uri zvečer ugasnejo vse tri sto watne žarnice, ponekod gre nakaj mogoče za kurjavo, kjer se ne grejejo kar z debelimi kovtri. Ti javni objekti nas itak stanejo, le da se ponavadi tam ne dogaja popolnoma nič, vseeno jih je treba neprestano vzdrževati in paziti, da ne pomrznejo cevi, se ne zaredijo ščurki, ni plesni in podobno.
  Daleč največ nas stanejo javni uslužbenci in benevolentni altruisti, ki se kronično udeležujejo kolektivnih akcij, da poberejo kake dnevnice ter bone za pleskavice in pivo seveda, če kaj denarja ostane, pa si po končani akciji lepo razdelijo Nekaterim se ne splača delati 8 ur na dan, itak je življenje drek, vse je drek, če postopajo v službi pa vsaj kaj prišparajo. Ti so običajno tudi najbolj glasni kako trpijo, ko morajo delati nadure, čeprav dejansko ne delajo nič, tam so, to je vse še premalo dobijo, glede na to, kako je vse skupaj butasto in pokvarjeno.
  Koliko stanejo pa prosilci za azil in ekonomski migrantje, tega ne bi vedel, mogoče lahko svoje izkušnje opišejo Slovenski migrantje, ki jih je vsako leto pr deset tisoč, koliko so jim plačali v tujini zato, da so jih sprejeli in jim tam zrihtali službo. Mislil sem, da nič in morajo celo plačati vse to, ampak zgleda, da sem se motil, pač nisem nikamor migriral, mogoče zato nič ne zaslužim.

  Glavno vprašanje je torej, koliko smo zaslužili s to organizirano migracijo čez naše ozemlje, migrantje in azilantje so itakl spet predvsem albanci, za arabce smo in bomo za večno ostali samo poor country, no freedom. Begunci niso naš problem, saj ni deževalo, da bi jih naplavilo kot reke prestopijo bregove, kar pomeni, da smo vse te premike lepo zaračunali Evropski uniji in zdaj od ministra Mramorja pričakujem, da nam bo državljanom pokazal bilanco. Koliko denarja smo dobili za begunce in koliko naj bi ga šlo iz proračuna, ampak v vsakem primeru smo zaslužili, begunci so dobri za ekonomijo.

 • avtohtoni neandartalec

  Kakšne migracije in azil neki, kje vidite kakšnega arabca ali afričana, spet so nam nažokali samo Hrvate, bosance in Albance, smo pa tudi verjetno edina država na planetu, ki migrantom celo plačamo, namesto da bi spoštovali zakon o migracijah in od njih terjali ekonomsko in socialno samostojnost, vsaj za prvih nekaj mesecev, kar pomeni, da mora imeti človek, ki se k nam preseli, svoj denar v žepu, ki ga med urejanjem novega bivaslišča in okolja deli med naše ljudi.

  Častna beseda, ne vem več kdo je tu nor, se mediji delate norca iz zdrave pameti ali je narod res tako bolan, da verjame karkoli, nekaj zagotovo ne štima.

 • Resnica

  Poskrbite prej za svoje ljudi, ne pa za neke tujce in pokažite malo hrbtenice, ne pa samo kimati ZN oz. ZDA. Pokažite, da ste sposobni reči ne, imamo dovolj slovencev potrebnih podpore, ce tega niste sposobni, je bolje da takoj zapustite politiko…

  • avtohtoni neandartalec

   Če bi nam fašisti vrnili vsaj tisto, kar smo si celo življenje pošteno prigarali in nas spustili nazaj domov, bi bilo že veliko, če bi še plačali kar smo pošteno delali, bi bilo pa verjetno že preveč. Na koncu bi si kdo začel še kaj izmišljevati, recimo odškodnine, javno opravičilo in kaznovanje odgovornih, nekateri bi radi še glasbeno željo mogoče.

  • Joža Gabroža

   se strinjam s tabo pri nas pa socijalna pomoč kao kredit a bodo tud ti migranti vračali poplno oskrbo 800e ko dobijo službo to so kot romi služba španska vas.

 • avtohtoni neandartalec

  Levičarji naj vzamejo begunce k sebi domov, pa nas ne bodo več stali 5 evrov na dan ampak najmanj milijon.

  Upam tudi, da bodo druge države s Slovenskimi emigranti ravnale isto kot naša dela sa tujci, ki zgolj prehajajo naše ozemlje.

 • Resnica

  Rabimo sposobnega in odločnega politika, jaz vidim edino Janšo tu…
  Ukrepi za zagotovitev suverenosti Slovenije:
  – nove volitve, kjer naj se odstrani ljudi, ki jim ni mar za svoj narod
  – vpoklic vse razpoložljive policijske rezerve, specialnuih enot policije in takoj na južno mejo
  – vpoklic specialne policijske enote za varovanje vitalnih objektov v Slo
  – vpoklic vseh vojaških rezervistov
  – mobilizacija dodatne vojaške brigade z min 20000 profesionalnih vojakovv
  – izgradnja AB zidu min. debeline 20cm in višine 3m vzdolž celotne zelene meje, tako da niti ptičica ne more preko tega brez kontrole
  – varovanje zelene meje z vso zgoraj opisano sestavo: policija, vojska, specialne enote, rezervisti, dodatna profesionalna brigada
  – financiranje sledečega z ukinitvijo vseh financiranj tako imenovanih migrantov, uvedba zasega vseh finančnih sredstev, ki jih imajo migranti in z vsemi temi sredstvi financirati celotno migrantsko politiko
  – dodatek pri financiranju migrantske politike iz dodatnega davka pri vinjetah za tujce
  – sprejeti odločitev, da lahko slovenija sprejme max. 0,5% populacije
  – razglasiti slovenske zakone nad vsemi tujimi zakoni v RS sloveniji, vklučno EU,ZN itd. – v primeru kakršnihkoli pritiskov, izstop iz EU takoj
  – zaščititi slovence in njihovo suverenost z sposobno in odločno politiki – uvesti možnost odpoklica poslanca, ki ne izpolnjuje zavez v roku 10 dni brez kakržnekoli dolge procedure – neodvisen izvenparlamentarni nadzor izpolnjevanja volilnih obljub
  – celotna reforma parlamentarne demokracije za zagotovitev etike in poštenja poslancev

  Vladajo na ta način ker jim to dopuščamo, imamo moč da to spremenimo, a le če smo enotni … WE ARE THE POWER OF THE NOW!!

  • Joža Gabroža

   nikoli nisem bil za janšo vendar je edini politik ki je domoljub ostali so prodane pič……e od bruslja

 • Resnica

  Kdor je za uvedbo etike v politiki? Ustanovimo Facebook skupino za reformo parlamentarne demokracije v SLO…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!