fbpx

Musarjeva po medijih prodaja lažno solidarnost; tako jo je za odvetniško pomoč prosila ženska v stiski in dobila košarico

Foto: STA

Še en primer lažne solidarnosti – videti je, da gre predsedniški kandidatki zgolj za publiciteto. Medtem ko je pod svojo zaščito vzela resničnostno zvezdnico iz šova Ljubezen po domače, je pred časom nepoznani osebi, materi, ki je bila v  hudi stiski, zabrusila, da ni socialna ustanova. “Meni je pustila pečat za vse življenje,” je priznala bralka, ki nam je opisala svojo zgodbo. Bralka je prepričana, da ne sme ostati skrito, “kakšna kača se lahko povzpne na oblast“.

Zvezdnica šova Ljubezen po domače Sonja Plešnar je bila deležna grdih spletnih komentarjev, zato se je obrnila na svojo prijateljico iz otroštva, Natašo Pirc Musar, ki je svoji prijateljici “dobrodušno pomagala” – tako so zapisali v Žurnalu24. “Res je, bila je v stiski in jaz sem ji po telefonu povedala, kaj lahko naredi. Tega imam veliko, tovrstnih pro bono telefonskih nasvetov,” je za zurnal24.si potrdila Pirc Musarjeva, ki je dodala, da bo v primeru zmage na predsedniških volitvah za tovrstne zadeve imela manj časa.

A tudi na terenu, če me kdo ustavi in vpraša za nasvet, kar vem, vedno povem,” je še dejala odvetnica, ki se poteguje za predsedniški stolček. “Sedaj, ko vodi to svojo kampanjo, bi storila marsikaj,” komentirajo naši bralci, obenem pa se sprašujejo, ali bo tudi po volitvah pripravljena še na kaj odgovoriti pro bono.

Udeleženka resničnostnega šova Sonja Plešnar. (Foto: Zajem zaslona)

Ko je potrebovala pomoč, je dobila zavrnilen odgovor
Na nas se je obrnila bralka Nova24TV (ime hranimo v uredništvu)  in nam zaupala, da se je na Pirc Musarjevo obrnila leta 2020, rabila je namreč pomoč pri zastopanju na nepravdnem sodišču v Ljubljani. “Ni me poznala, ni vedela, kdo je na drugi strani telefona, samo na kratko mi je odgovorila: Nisem socialna ustanova,” je opisala njun nadvse kratek pogovor, ki je naši bralki povzročil še več travme. “Meni je pustila pečat za vse življenje,” je priznala in dodala, da je prepričana, da obstajajo tudi drugi ljudje, ki jih je Pirc Musarjeva s svojim obnašanjem prizadela.

Sara Kovač