Na Hamasovem shodu v Ljubljani tudi stara znanca policije

Foto: STA

Kot smo poročali, namerava Gibanje za pravice Palestincev organizirati shod v četrtek, 19. oktobra, ob 17. uri, na ljubljanskem Trgu republike. S tem se bo pridružilo shodom skrajnežev po celi Evropi, ki ne skrivajo rasističnih, antisemitskih ter terorističnih namer. Shod, ki je v resnici toliko za “mir” kot Kučanov shod za mir v Rusiji, bo zborovanje nevarnih posameznikov, ki so prebivalstvo ustrahovali tudi v času pandemije. 

Kdo vse se bo udeležil “miroljubnega” srečanja v podporo Palestine? Kot je opozoril uporabnik socialnega omrežja X, gotovo tudi Zlatko in Anis Ličina, pri tem pa je opozoril na njune antisemitske izjave na spletu.

Anis Ličina je odgovarjal na stripovsko podobo izraelskega vojaka, ki nosi nacistično uniformo in odgovoril: “Zdaj, kot jaz vidim stvari, pa nisem neumen, so bili tudi tedaj za vse krivi oni.” Še en uporabnik Igor Fatur je dodal: “Dolfi bi vedel, kako to zrihtat.” Gre za izjave, ki so ne le moralno zavržne, ampak tudi kaznive po 297. členu Kazenskega zakonika, saj ščuvajo proti specifični narodnosti in med drugim tudi zanikajo holokavst. Bo policija ukrepala?

Foto: Facebook

Na drugi strani Zlatan Čordić, slovenski javnosti bolj znan kot raper Zlatko pravi: “Trenutno bi raje bil v Gazi kot kjer koli drugje.” Torej se je samoprijavil, da bi raje bil v vrstah Hamasa in skupaj z njimi planiral drugi holokavst in uničenje izraelske države?

Stara znanca slovenske javnosti

Videti je, da se bosta Ličina in Zlatko udeležila propalestinskega protesta. To sta osebi, ki sta med pandemijo trosili strah med prebivalci Ljubljane. Ličina je bil eden od avtorjev nasilnega protesta sredi pandemičnega leta 2021, kjer so huligani noreli po ulicah Ljubljane, napadali mimoidoče in novinarje, uničevali lastnino, na koncu pa celo hudo poškodovali enega od novinarjev. Tudi ko so ga leta 2021 spustili iz zapora v Avstriji, kjer se je znašel, potem ko je s svojim očetom tihotapil droge, je svobodo proslavil z mahanjem palestinske zastave.

Foto: Facebook

Zlatko je na drugi strani postal javnosti znan, potem ko je nadlegoval dr. Milana Kreka kar sredi ulice in sredi belega dne skupaj s svojim “telesnim stražarjem”, posnetek pa je nato delil s sledilci in se opravičil komaj, ko je videl, da se je nad tem zgražala celotna Slovenija. Na drugi strani pa je s smrtjo grozil tudi uslužbenki ministrstva za kulturo, potem ko mu je bila odvzeta pravica plačila prispevkov s strani države kot samozaposlenemu v kulturi s posebnim statusom. Nazadnje ko smo o tem poročali, je bil kazenski proces še vedno v teku. Prav tako je napadel snemalca Nove24TV in mu hotel ukrasti kamero.

Kaj bi njuna udeležba pomenila o protestu?

Krilatica Svobodna Palestina v trenutnih razmerah pomeni ustanovitev Islamske države. Marsikdo se v luči dogajanja na Bližnjem vzhodu spreneveda nad dejstvom, da palestinska teroristična skupina Hamas, katere namen je, da uniči Izrael in pobije Jude, obvladuje politično življenje Gaze. Leta 2006 je namreč ta zmagal na volitvah v palestinski parlament, okrepil politično moč in izrinil rivalsko gibanje Fatah predsednika Mahmuda Abasa. Hamas večino ohranja še dandanes, kar pomeni, da Palestinci v večini takšen način vodenja tudi podpirajo. 

Zato je kakršen koli shod v podporo Palestine v tem trenutku eksplicitna podpora voditeljem, ki so si jih Palestinci izvolili. Zlatko in Anis Ličina na protestu bi dala pravo patino temu shodu: protest antisemitskih ekstremistov in kriminalcev, ki so v preteklosti že ustrahovali slovenski narod. Spomnimo, da je Zlatko v preteklosti na RTV Slovenija že pozdravljal prisotnost radikalnih mudžahedinov v balkanskih vojnah. V podporo teroristični skupini, katere končni cilj je globalni kalifat in drugi holokavst. Varnostne službe morajo biti v veliki pripravljenosti in sodelovati s tujimi obveščevalnimi službami.

I. K.