Na katere račune se je stekal v NLB oprani denar, kdo v Sloveniji je imel koristi?

Foto: STA

Razkritje pranja denarja v Novi Ljubljanski banki, v razsežnosti skorajda milijarde dolarjev, bo seveda imelo svoje posledice tudi na mednarodni ravni. Denar, ki se je iz iranske Export Development Bank of Iran (EDBI) stekal v NLB in nato takoj na kakšnih devet tisoč različnih računov povsod po svetu, še posebej račune v Evropski uniji in davčnih oazah, bo zagotovo zanimal preiskovalce širom sveta. Terorizem, ki je v soboto spet dobil krila v Londonu, se financira iz umazanega denarja, ki se pere v bankah, zavarovalnicah in drugod, Slovenija pa je dopustila, da se je v državni banki oprala skorajda milijarda dolarjev sumljivega izvora. Denarja, ki je bil nakazan iz banke v Teheranu, ki jo je Svet EU uvrstil na črno listo.

Kdo se je v Sloveniji okoriščal pri pranju denarja mednarodnih razsežnosti?
Nakazila iz NLB  bodo zanimala mednarodne preiskovalce, lastniki teh računov pa bodo nadvse zanimivi tudi za Slovenijo, saj je očitno, da so tistim, ki so to pranje denarja velikanskih razsežnosti omogočili, dobili lepe provizije. NLB od tega ni imela nič, usluge so se očitno izplačevale drugim in na druge bančne račune. Bančne provizije za tako tvegane bančne posle, s tako tveganimi komitenti in z bankami, ki so na črni listi, so seveda velikanske, gredo tudi do 30 odstotkov in več. NLB si pri teh poslih ni smela vzeti nič, ker se je provizija očitno stekala drugam. Devet tisoč nakazil v slabih dveh letih na različne račune širom sveta bo seveda naplavilo tudi kakšno slovensko ime, kar bo vsekakor zanimivo za Slovenijo, mednarodno javnost pa bo bolj zanimalo, ali sta bila iz tega denarja financirana tudi nakup orožja in terorizem, ki smo mu priča že skorajda vsakodnevno.

Tudi zaradi tega ima parlamentarna komisija za preučitev bančne luknje in bančnega kriminala tolikšne težave s pridobivanjem gradiva, saj se nekateri zavedajo, da lahko iz te dokumentacije pade marsikatero slovensko ime, umazano s kriminalno dejavnostjo. To pranje denarja so nekaj let uspešno prikrivali in za vse, ki so za to vedeli, od Boruta Pahorja do Türka, Kresalove in Zalarja, je očitno veljala obveza stroge molčečnosti in zaveza, da se nič ne naredi. Namesto, da so naši organi pregona, Banka Slovenije, vladajoči politiki in tajne službe skrivali ta škandal, bi morali teh devet tisoč nakazil skrbno analizirati preiskovalci povsod tam, kjer je ta denar tudi končal.

Za svojevrsten nadzor nad bančnim gradivom, ki ga je tudi po sodni poti morala pridobiti parlamentarna komisija za ugotavljanje slovenskega bančnega kriminala, pa je predsednik Državnega zbora Republike Slovenije Milan Brglez za sekretarja parlamentarne komisije postavil kar nekdanjega uslužbenca Službe državne varnosti Tomislava Malnariča, ki je bil v ljubljanski SDV zadolžen za upravljanje s črnim fondom. S funkcije sekretarja komisije je po razkritju svoje udbovske preteklosti te dni tudi odstopil, v času Pahorjeve vlade in ministrovanja finančnega ministra Francija Križaniča pa sta se v njegovem kabinetu kot svetovalca izmenjevala dva udbovca, Isajlović in tudi Malnarič.

Slovenski politični vrh seznanjen s pranjem denarja, vendar ni ukrepal
Združeni narodi in Evropska unija že vrsto let uveljavljajo proti Iranu sankcije zaradi njihovega jedrskega programa in podpiranja terorizma. Donald Trump in ameriško finančno ministrstvo sta nedavno sprejela celo nove sankcije proti Iranu kot odgovor na nedavni raketni preizkus in iransko podporo jemenskim upornikom. Sankcije so torej stalnica, zato je seveda nemogoče, da slovenska država, njeni politiki, finančniki in organi pregona ne bi bili seznanjeni z vsemi podrobnostmi. Sledenje nekaterim dokumentom in datumom kaže na to, da so za to pranje vedeli vse do vrha slovenske politike, vendar ni nihče ukrepal.

Kdo je pripeljal Iranca v NLB?
Očitno je torej, da je bilo to pranje denarja naročeno ali dovoljeno iz tistih krogov v slovenski družbi, ki imajo moč in oblast. Iraj Farrokhzadehu je v Sloveniji seveda moral imeti nekoga, ki ga je pripeljal v državno NLB. Ko je Farrokhzadehu odprl transakcijski račun v NLB za svoje podjetje Farrokh Ltd., je to podjetje imelo boniteto C. Vsi dobro vemo, kako lahko podjetniki poslujejo s to državno banko, če imajo to boniteto. Kasneje je odprl še dve podjetji in v slabih dveh letih prek NLB opral več kot 758 milijonov evrov ali skoraj milijardo dolarjev. Pred tem je imel odprt račun v švicarski UBS, kjer pa so ga zaradi sumljivih transakcij zaprli. NLB je bila zanj idealna, saj je banka, ki ima sedež v Evropski uniji, res pa je, da Farrokhzadehu ne bi mogel imeti dolgo odprtega računa v Intesi Sao Paolu ali kakšni drugi svetovni banki, ki nekaj da na svoj ugled. Te so namreč ugotavljale sumljive transakcije z NLB in jih v nekaj stotinah primerov tudi zavračale. Kljub zavračanju teh sumljivih transakcij s strani različnih svetovnih bank je NLB to umazano igro kar nadaljevala. Očitno je bil Iranec dobro seznanjen s koruptivnostjo v slovenski družbi, v vrstah slovenskega uradništva, tranzicijske leve politike in bančništva. Leta 2008 so le še čakali na volitve, ki so jih začinili z afero Patria in takoj po spremembi na oblasti, nekaj dni po tem, ko je Borut Pahor na mestu vladnega predsednika zamenjal Janeza Janšo, je Farrokhzadehu že odprl račun v NLB za svoja podjetji Farrokh Ltd., s sedežem na Britanskih deviških otokih, in Farrokhzadeh partnership Co. Sicer pa o Farrokhzadehu, ki je iranskega porekla in ima poleg iranskega državljanstva še britanski potni list, na spletu ni mogoče najti kaj prida podatkov, v nekaj vrsticah ga omenjajo kot direktorja v nekaterih podjetjih, vendar povsod že kot nekdanjega direktorja.

Uredba Sveta EU o omejevalnih ukrepih proti Iranu
Svet EU je 26. julija 2010 sprejel uredbo št. 668/2010 o izvajanju člena 7(2) Uredbe (ES) št. 423/2007 o omejevalnih ukrepih proti Iranu. Ta uredba je v celoti zavezujoča in se neposredno uporablja v vseh državah članicah, tudi v Sloveniji. Slovenski politični vrh je za to uredbo moral vedeti, enako Banka Slovenija in seveda vse banke, saj je ta uredba abeceda njihovega delovanja na mednarodnih trgih. V uredbi je omenjena tudi banka Export Development Bank of Iran (EDBI), s katero je Svet EU evropskim bankam in drugim institucijam prepovedal sodelovanje. Za to banko, ki je bila takrat že med desetimi največjimi komitenti NLB, je v uredbi zapisano, da sodeluje pri zagotavljanju finančnih storitev podjetjem, povezanim z domnevnimi iranskimi programi za širjenje orožja; subjektom s seznamov ZN je pomagala pri izmikanju sankcijam in kršenju teh sankcij; zagotavlja finančne storitve subjektom, podrejenim MODAFL (Ministry of Defense and Armed Forces Logistics, Ministrstvo za obrambo in logistiko oboroženih sil), in njihovim navideznim podjetjem, ki podpirajo iranski jedrski program in program balističnih izstrelkov; še naprej upravlja plačila za banko Sepah, ki so jo Združeni narodi naknadno uvrstili na seznam, med drugim tudi njena plačila, povezana z iranskim jedrskim programom in programom balističnih izstrelkov; EDBI opravlja transakcije za subjekte, povezane z iransko obrambno in raketno industrijo, med katerimi je veliko takšnih, proti katerim je Varnostni svet Združenih narodov uvedel sankcije; EDBI je bil glavni posrednik pri upravljanju banke Sepah (proti kateri so od leta 2007 z resolucijo Varnostnega sveta Združenih narodov uvedene sankcije), tudi pri plačilih, povezanih z orožjem za množično uničevanje; različnim subjektom MODAFL zagotavlja finančne storitve ter spodbuja stalne dejavnosti preskrbovanja navideznih podjetij, povezanih s subjekti MODAFL. Uredba se nanaša tudi na hčerinska podjetja te državne banke.

Uredba Sveta EU, s katero je bila na črno listo postavljena tudi iraška banka Export Development Bank of Iran (EDBI), iz katere se je denar pretakal v NLB in se nato opran nakazoval na 9.000 različnih računov po svetu.

Slovenija zavestno kršila evropsko zakonodajo
Kljub temu, da je Banka Slovenije vedela, da se v NLB dogaja pranje denarja in da je ta banka iz Teherana na črni listi, je prepoved izdala šele pet mesecev za tem, ko je bila v Bruslju sprejeta uredba, torej je Slovenija skoraj pol leta zavestno kršila evropsko zakonodajo. Prepoved poslovanja s podjetji tega Iranca je Banka Slovenije izdala šele 14. 12. 2010, uprava NLB pa si je vzela še deset dni časa, da je prepoved uresničila (23. 12.2010), med tem pa je Iranec že posloval tudi prek računov ruskih bank. Slovenski davkoplačevalci pa smo še v drugo sanirali NLB.

Miro Petek

 • Krtača17

  No ja, vidim da se v Sdsu popravljate. Samo sedem let ste rabli da odkrijete to kar je policija že zdavnaj obdelala. Vsa čast, bravo. Sam da ste se premaknil iz leta 45. Ampak naslov obljublja mal več kokr je napisan v samem članku ki ne pove nič.

  • Krtača17

   Ps če boste nadaljeval s takim tempom boste na realne novice uspel zlezt tam nekje leta 2030.

   • Darth Vader

    to da se ti pogovarjaš sam s seboj je dokaz da so na odlični poti :)

  • totex39

   Ja, policija je odkrila, ukrepala pa ni nič in mafija je sramotno delovala naprej.

  • Ryuk

   Še vedno so prehiteli VSE levičarske medije. Tam so namreč že pohiteli z molkom.

  • Franc Šink

   Krtača z 13234 dlak.

 • pravapot

  Res je, ta članek ne pove čisto NIČ! Če se bojite ali če nimate dokazov za imena in priimke, potem ne pišite.

  • Darth Vader

   od samega pisanja, pa da boš ti lahko prebral ne bo nič……bo treba pri primernih inštitucijah izven slovenije mednarodne tiralice vložit :) to pa traja nekaj časa :) k slovensko pravosodje ima domet samo nad srednjim in nižjim slojem ter člani stranke SDS, drugih ne procesira…..

  • SF32

   Kako ne pove? Članek pove, da je banka opravila nek posel, za katerega ni zaračunala, ampak je njihov zaslužek pobral nekdo drug, čeprav ostalim svojim komintentom banka ne pozabi zaračunat svojih uslug! Članek tudi pove, da so bili na banki s strani drugih bank obveščebi s kom poslujejo. Tvoj odziv na članek pa pove, da si ti eden od tistih, ki liže marmelado z enega od prstov, ki so se znašli tam, kjer se ne bi smeli…

   • Megatron Arrows

    Žal ima prava pot povsem prav. Če je banka opravila bančno transakcijo in zato pobrala legalno ceno transakcij, kajti brez plačila ne more opraviti transakcije, razen če je strošek prevezl nase prejemnik ali plačnik, Ker v tistem obdobju taka oblika pranja ni bila prepovedana, je problem, kdo in koliko je pobral provizije povsem irelevanten. Če bo desna opcija s to “provizijo” pritiskala na javnost, potem se bo kdo spomnil in rekel, da je pri vseh “mutnih” poslih treba upoštevati, da se tala provizija. In Patria ni bil ravno posel o katerem bi lahko govorili, da je transparenten, saj je bil zraven tudi Kahel.

    • SF32

     Govirimo o strošku transakcije, za katerega je popolnoma vseeno, kdo ga je plačal, moral bi biti na računu NLB. In kdo je potem prejemnik denarja od provizije, če banka ni dobila denarja? Da ne govorimo o tem, da banka s tem komintentom sploh ne bi smela poslovati…

     • Megatron Arrows

      Vidim, da nimaš pojma o stroških poslovanja s tujino. Prvič, vsak poslovni račun je PLAČLJIV, torej vodenje računa in transakcij se zaračuna mesečno, ne glede na količino denarja na računu. Za transakcijo lako komitent izbere opcije OUR, kar pomeni, da stroške prenosa plača komitent, SHA kar pomeni da si stroške prenosa delita. komitent in prejemnik ali BEN, kar pomeni, da vse stroške plača prejemnik. In če vidijo, da banki NI zaračunala komitentu nobenih stroškov, potem je jasno, da je bil v zahtevku plačnik stroškov izbran prejemnik (BEN). Torej komitenta niso bremenili, banka pa je dobila svojo provizijo od banke prejemnika, kar pa na računu komitenta NI VIDETI Za kakšne provizije so se dogovarjali komitenet NLB in prejemnik denarja, ki je KJE ???? pa je to njun medsebojni dogovor in se banke oz. RS NE TIČE Če so poslovali v letih 2008, 2009 in 2010 do prepovedi, potem ne vidim razloga, da ne bi poslovali s to banko. Če bi imela prepoved, potem tudi mednarodni prenosni sistem SWIFT teh vplačil na račun NLB ne bi “prenesel”.

     • SF32

      Ne preusmerjaj pozornosti in ne govori o slivah, če govorimo o kikirikiju. Še enkrat… Meni je vseeno kdo plača strošek – provizijo. Miro v članku pravi, da banka ni od posla dobila nič, kar je vsaj malomarno delo odgovornih v banki, če ne kar dogovorjena kraja…

     • Megatron Arrows

      Lepo sem ti napisal, Miro pa nima pojma, kaj je to strošek BEN. Na računu, ki ga kontroliraš se kaže prenos sredstev, plačilo stroškov pa NI zabeleženo, ker gre strošek iz banke nakazila na račun banke in ne na račun komitenta. Ni videti NOBENIH manipulativnih stroškov, saj jih poravna prejemnik na račun banke, tega pa niso preverili, saj tudi Grims ni bančnik, da bi opazil ta detalj. Če pa je komitenet tuj rezident, pa predvidevam, da uporablja elektronsko banko, torej ni nobenih možnosti, da manipulativni stroški ne bi bili poravnani. Če pa je prišel na “šalter” oz. k svojem osebnem bančniku, pa je spet moral izpolniti dokument o nakazilu. V bankah namreč ne gre tako na lahko, kot pri preprodajanju orožja, kjer so gotovino kar v kufrih nosili.

  • tramal

   Tebi bi morali narisat,napisat in fotografirat pa še vseen nebi imel pojma za kaj se gre tako zabit si.

  • Franc Šink

   Ta članek pove čisto vse.

 • Majda

  Tako @krtaca17 kot @prava pot sta verjetno del te pokvarjene zdruzbe, ki na vse pretege zavira dostop do dokumentacije. SDSU pa gre zahvala, da se Slovenec ozavesca, tako skozi ta portal, TV, Demokracijo, Politikis, …Da pa se mavricarji posluzujejo/te vseh mogocih grozenj in udejanjanja le-teh, je pa znano dejstvo. A v koncni fazi vam noben polozaj ne bo pomagal, kajti mnozice se pa le bojite. In kaj vas najbolj skrbi? Biti nag in uvideti, da vas Slovenec kot tajega tudi vidi! Od tod vas gnev nad vsem, kar je normalno, vsakodnevno…

  • von Rhein

   Majda,niti eden niti drugi nista del te združbe. Sta navadna zdolgočasena individuma,ki pokvarjenost te združbe zagovarjata in njeno delo branita. V resnici se zaradi poškodb v svojih glavah niti ne zavedata kaj počneta. Živita v dobri veri,da s svojimi pobalinskimi provokacijami grenita življenje prisotnim na tem forumu.
   Mnenje je delno pogojno.Krtača je pri meni že nekaj časa ignore ,prava pot je novinec ali spremenjen nick.

 • tarantela

  Ko smo že pri denarju, bi bilo lepo opisati, kam je šel Bavčarjev denar…O tem možakarju ste pa na portalu kar tiho.

  • domovina mili dom

   Ko bo rigelnik povedal kam je šlo 450 mio, katere smo mi davkoplačevalci v njegovi banki dokapitalizirali, potem sprašuj za ostale kanon futre F21.

  • Stajerka

   Bavčar ima, po nekaterih poročanjih, firmo v Srbiji……kot marsikateri levak, zato pa jih daje jugonostalgija….samo nekaj pozabljajo – Srbi so to prežvečili in izpljunili…….

  • ljubinica

   Trol.
   1. Drzi se teme. Vse komentarje ki se ne nanasajo na clanek bi morali brisati.
   2. Zanimivo kako kucanisti ne sprejmejo bavcarja za svojega. Ceprav je bil pred leti cisto v vrhu leve politike.
   Samo zato mu je bil tudi omogocen dostop do primorskega gospodarstva …

   • domovina mili dom

    Bavčarja kaznujejo, ker je bil ustanovitelj odbora za človekove pravice v času JBTZ. Kasneje minister v pomladni vladi.
    Kerdeš je samo kanon futer f21.
    Šrot je samo šrot za vabo, da imajo generali mir.
    Zakaj niso v postopku pavček, rigelnik, petrič, tajnikar, mencinger. To so kamandanti nacional srebrnine za dojenje in luknje v proračunu. Generali ne gredo v sodne mline, če so rdeči.

    • tarantela

     Zakaj se je Janša spravil na Šrota? Bila sta si kar precej v laseh.

     • domovina mili dom

      Začele so se insinuacije iz strani F21. Ustaljen postopek stricev iz onstranstva.
      Ker, kot kanon futer F21 ni oddela zadanaga ukaza, je dobil za nagrado brezplačno letovanje na kmečkem turizmu.

     • tarantela

      Mater, so pa še poceni, tole kmečki turizem, mislim.

     • domovina mili dom

      Za njih, plačujemo pa vsi ostali, tako kot rtv kupleraj.

   • tarantela

    Bila sem v DEMOS-u, ko je razpadel (po mojem mnenju zato, ker je vsak hotel biti glavni), je Janša ustanovil svojo stranko SD (Socialni demokrati) , Bavčar svojo DS (Demokratska stranka ), Peterle svojo, če se prav spominjam je bila KDS (Krščansko demokratska stranka), nič o komunistih ni bilo zraven. Šele kasneje Je Janša svojo stranko preimenoval v SDS, Bavčar v LDS, priključil se mu je Drnovšek. SD (Socialni demokrati so postali današnji levo-sredinski.
    Kar se pa tiče pripombe, naj se držim teme, se mi zdi čudno, da portal kar naprej išče tuje napake, nikoli svojih in nikoli ne pohvali drugih, hvali samo svojo stran. Portal resnice?

  • tramal

   Prvič je bil bavčar pri levih se pravi pri LDS ko je nakrado denar.drugič pa je to pranje denarja za tujce največja sramota za državo.

  • KIKI

   Toliko kot Bavčar imajo prav vsi posamezni tajkuni , tajkunčki in banksterji
   na svojih “mini” računčkih v davčnih oazah! In vsi so zvesti člani F21 !!!

 • ljubinica

  Nlb ni imela od teh poslov nic ….
  Ha ha ha
  Mafija pobrala provizije ….

 • althar

  Brglez je za sekretarja parlamentrne komisije za ugotavlanje bančnega kriminala postavil udbovca? To je tako, kot bi za nadzornika varnosti v kurniku postavil lisico. Brglez se je, tako kot njegov gazda Cerar, še enkrat več izkazal za brezhrbtenično udbomafijsko lutko.

 • Stajerka

  Miro Petek, polagam ti na dušo in srce, da temeljito poskrbiš za svojo varnost…..zgodba o razkrivanju mahinacij na NKBM pred leti, kjer si bil med prvimi novinarji v Sloveniji, ki so upali te stvari obelodanit, te je skoraj stala življenja……zato pogumno, a z veliko mero previdnosti naprej

  • totex39

   Če se bo v naši državi še naprej tako podlo obravnavalo z ljudmi, ki odkrivajo resnico ne bomo smeli biti tiho in prenašati kot doslej…….

  • soc

   Leljak in predvsem Pezdir sta ta hip še veliko bolj ogrožena, naslednji pa Logar. Deli torej četrto mesto z Žajdelo.

   Hvala Bogu za vsakega od njih.

 • Miha

  Vloga bivših članov KPK, ki so potem dobili službo ali posel z NLB ?

 • Miha

  Ves slovenski narod zlorabljajo južnjaki in njihove oprode.
  Nismo še SVOBODNI.

  • Franc Šink

   In nikoli ne bomo.

 • črnaovca

  Taisti modeli ki sedaj delajo afero na drugi strani ugotavljajo zakaj Slovenija ni Švica. Odgovor je na dlani. Švicarske banke so marsikaj počele in še počno a njihovim politikom na kraj pameti ne pade s tem javno obračunavati, prav nasprotno na hitro sprejmejo zakonodajo ki njihove banke ščiti bolj kot mi kočevskaga medveda.

  • von Rhein

   Pozabljaš. CH banke poslujejo z dobičkom in ščitijo interes državljanom,da jim ni treba dokapitalizirati zaradi kraje določene politične opcije.

   • črnaovca

    Lastnina je res pomembna a njih ni treba dokapitalizirati ker z njimi ne delajo kot svinja z mehom. Kdo so tajkuni ki so navrtali luknjo, ne začet s komunajzarji kajti Igor, Hilda in Bine sigurno to niso. Tudi ena od avstrijskih bank je privatna pa jo je oblast sanirala z več denarja kot smo mi dali za vse skupaj.

    • tramal

     Ne razlikuješ kaj je pranje denarja in kaj je kraja,bedak

  • ljubinica

   Ha ha
   Svicarske banke so privatne. Ce jim grozi bankrot jih ne sanirajo davkoplacevalci.
   Nlb je pa drzavna. DAvkoplacevalci polnimo bancne luknje …
   Nlb od teh mahinacij ni imela koristi. Provizije je pobasala rdeca mafija …
   In ti bedna dusa ta kriminal zagovarjas.

   • radames

    Po nekaterih forumih zdaj dolžijo Grimsa, ki je predsednik komisije, ki je obelodanila lumparijo NLB, da je on kriv. Eni namerno tudi zajebavajo, ker se jim zdi tole prehudo, nikakor pa nočejo priznati krivde državne rdeče mafije.

 • Franc Jug

  Ali se ni na podružnici LB v New Yorku podobna zgodba s pranjem denarja za Srbijo zgodila že v letih 1992/93, ko je bila Srbija pod mednarodno blokado?

  • sprehajalec

   Seveda, saj gre za “našo” stvar. Pod to parolo ti je vse dovoljeno, pobijanje, pranje denarja, kraja.

 • if

  Vsebine tega članka dokazujejo, da so imenovani potencilanii (sum) kriminalci na državnih funkcijah! Stanje RS dokazuje, da jo obvladuje kriminal!

  • ljubinica

   Zdaj je zadeva obelodanjena.
   Sds mora absolutno doseci da se razcisti.
   Pa ne samo abstraktno v smislu kriva je rdeca mafia …
   Ne, treba je razgaliti imena in jih predati sodiscu.

 • Vojteh Dovč

  važno da iz SDS-a ni nobenga…..mirne vesti volim za SDS.

 • dare326

  NLB ni pobrala nič. Pobrala je vzporedna ekonomija, ki financira levico in tajne projekte v škodo opozicije.

  • ljubinica

   Treba je odkriti kam je sel denar ..
   Vzporedna ekonomija?
   Privatni zepi?

 • tramal

  Tudi sedaj poslujejo z iranci in perejo njihov denar Ve se da slovenija veliko orožja proda v iran,kljub embargu.Vedo se tudi kdo so komunistična podjetja ki poslujejo i iranom.Ker imamo komunizem jih ne smem javno povedati ker bi me hitro zaprli ali pa pokopali.

  • Franc Šink

   Bussines is bussines.Tako veluje njegova rdeča tabla “(Rothschild)!

 • Osti jarej

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/297307/duterte-in-rothschildi

  Kar je sposoben narediti Filipinski predsednik Duterte ni v naši štali nihče! Napovedal je, da ima dovolj bančnega izživljanja Rothschildove banke in zločinskega izživljanja ZDA. Tega ne bo več dovolil, napovedal je njun izgon. Finančnega in zločinskega kriminala ne bo več na Filipinih. Ni dovolj očistiti mamilarje, kot je že zasegel milijarde njihovih mamil, ki so podprti tudi z obeh navedenih strani, treba je iztrebiti povzročitelje mamilarstva, ki ga nadgrajujejo s terorizmom in izsiljevalskimi poposojili državam, da te propadejo.

  ” Ne bomo več trpeli revščine, ki so nam jo preko IMF /LaGardeove/ vsiljevali leta, da bi nam pokradli našo državo”! Joj, kopija Slovenije, pa pri nas nihče od lutk tako ne razmišlja, kaj šele ukrepa. Ne pozabimo Dutertejevih izjav:

  Kot vodja naroda se moraš obnašati kot terorist in uničiti vse dejavnoti, ki ubijajo narod.

  Če v šestih mesecih po izvolitvi ne bom uničil kriminala in korupcije me lahko ubijete.

  Danes je njegova priljubljenost na Filipinih narastla na 83%, privatizacija s strani tujcev in domačih kriminalcev se je ustavila, ljudje ne živijo več v strahu, razen, ko jim teroriste pripelje Trump. Zdaj bo počistil še najhujšo kriminalno združbo, saj je Rothschildov IMF od leta 1944 načrtno uničeval deželo, kot Slovenijo od leta 1991. Obstaja resna nevarnost, da bodo svetovni zločinci ukrepali, kot v mnogih državah po 2. svetovni vojni, a Duterte napoveduje, da od začrtanega ne bo odstopil. In Filipini so že pokazatelj Aziji in svetu, da kdor dela s pametjo in brez pohlepa, lahko pričakuje svoboden jutri. Tudi s povezavami z Rusijo je dosegel izjemen napredek. Samo želimo si, da bi tudi izstop iz Rothschildove organizacije OZN izpolnil! /virControversialTruth/

  • radames

   Podaj link in ne kopipejstaj! Jemlješ prostor!!!!

   • Osti jarej

    ….drop dead

 • Osti jarej

  Ob 100 dnevnem rojstnem dnevu Donalda Trumpa so šle Soroševe množice na ceste po celi Ameriki. Nedopustno je zanje, da nekdo kopira in celo nadgrajuje Obamo, ko pa so demokrati kralji resnice in zločinov. Seveda sta bila med množicami tudi dva izjemna okoljska borca ali kot so napisali v prodanem mediju Večer “slavni borec proti podnebnim spremembam Al Gore” in njegov podrepnik Leonardo di Caprio, ki je postal prostitut zgolj zato, da bi bil slaven filmski igralec. Predvsem Al Gore zameri Trumpu, ker bi rad prekinil gotovinski tok v njegove žepe skozi podnebne laži, kar so že mediji čez lužo razkrili. Lepo so povedali, da je vlada Obame ponaredila podnebne rezultate, da je vse lahko priperlajlo do Pariškega milijardnega sporazuma za skoraj vse svetovne vladne hlapce.

  A zgodba je že tolikokrat ponavljana, da je kot stara gramofonska plošča. laž za lažjo, podpora na obeh straneh, da lahko vodijo množice. Trump nima nobenega namena razveljavljati Pariški lažni sporazum, le del denarja preusmeriti tudi v svoj žep. Glavni načrt pa ostaja, vsem državam po svetu je treba zmanjšati proračune, da bo elita na lažeh lahko zaslužila več kot sedanjih 200 trilijonov. Svet je treba preko laži zadolžiti do stanja brez rešitve in potem bo elita z lahkoto upravljala z vsem. Pa že zdaj ni daleč od tega, saj je svet njim dolžan 200 trilijonov, ki so jih Rothschildi zgolj natiskali v svoji Ameriški Federal reserve, ki je pred 100 leti bila celo v državni lasti. Zdaj pa jim države plačujejo za prazen papir in imajo Al Gorea, Soroša in podobne kriminalce, da zavajajo ves svet, ga delijo in ustvarjajo sovraštvo. Plačani mediji pa mislijo, da bodo po “slavnih borcih” postali svetovne zvezde kot di Caprio! Za naivne protestnike so vsi nasprotniki Soroša Hitlerji, pa nimajo pameti in spomina, da bi pričarali Soroševa mlada leta, ko je on bil zares v Hitlerjevi stranki.

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/288439/al-gore-v-boj-s-trumpom-za-milijarde

  • šmentanamuha

   Strnjam se s tvojimi komentarji, le da jaz Trumpu dajem zaenkrat bistveno več kredita.

  • tonite falco

   Osti jarej to kar si ti napisal je čisti copy/paste, ovca levaška, ki nima svoje pameti tako pač deluje kot ti.

   • Osti jarej

    …spodaj je povezava na stran,kjer je zapisano objavljeno…..z napisanim se strinjam skoraj v celoti

 • Osti jarej
  • Janez

   O?
   Glej ga “ostija” !
   Si “preživel včerajšnje moje povoženje tebe” v debati o žalnih slovesnostih ?
   Me veseli.
   Bom bolj pozoren na tvoje komentarje – če je kaj soli v njih.
   Če ni skrivnost –
   KOLIKO SI PA TI STAR, OD KOD, PIŠEŠ PLAČANO – ALI NE? L.r. Janez KOMENDA
   P.S.
   JAZ PIŠEM NENAROČENO, NEPLAČANO, 40 LET DELA, , 65 LET, NEALKO, IZ LJ.

  • radames

   A znaš ti kaj svojega napisati? Oprani možgani, ki si dovolijo nadaljnjega pranja.
   V soboto sem v avtu vozil zdravnico. Poslušala sva Val 202, ko je neka aktivistka razlagala poglede o cepljenju otrok.
   Zdravnica je nekajkrat rekla, kako je ta aktivistka upičena, zblojena do amena.

   Tako! Zdaj me pa zdravnica že priganja da greva oddat podpis za referendum o 2. tiru.
   Zahodni zavezniki, kje ste bili leta 1945???

   • Vera

    Zavezniki so takrat izgubili pamet ali pa se s komunisti v šumah niso hoteli ukvarjati .

 • Olga

  Volimo desne politike! Tudi za predsednika države! Ta Avgijev hlev je treba dokončno očistiti levičarjev! Zdaj nazorno vidimo, zakaj je takšna gonja proti SDS in Janši!

  Danes je Murglski medij objavil za lase privlečeno anketo! Osnova: komunističe laži, saj gre SDS ODLIČNO!! Ne nasedajmo več levičarjem! Slovenija nas potrebuje!

  Vse odgovorne na NLB in na sodiščih, zaradi kraje, podpiranja terorizma in skrivanja podatkov, pošljimo za zapahe!

 • Olga

  Spet logoreja levakov! Bravo Trump! Bravo Orban! Bravo Janša!

  Dol s komunizmom in komunisti!

 • Franc Šink

  In kaj se bo sedaj zgodilo? Nič popolnoma NIČ !

 • šmentanamuha

  Odličen članek, Miro Petek, za podgane je potreben močan strup.

  • karpelec

   Kaj , če bi šli kar v Kemis po njega.

 • KIKI

  Bankir

  Poglej, poglej, kaj tam leti,
  po zraku sam denar frči!?
  V moji banki čuden tič,
  ne meni se za drugo nič,
  mar mu je le za denar,
  denar je njemu gospodar!
  Usmili se ga ljubi Bog,
  tovariš ima več parov rok,
  na vsaki roki prstov sto,
  ki segajo tja v bančno dno!

  Glej, takšen se je že rodil,
  bil je rdeč in ves nagnil ;
  a glej, ga vraga, ta hudir,
  že ob rojstvu žrl je za tri,
  njemu ni bilo več pomoči,
  požrešen pil je našo kri,
  odiral ljudi je do kosti,
  okradel ves jim je denar,
  ni bilo mu žal , nikoli mar,
  denar je zanj bil kot oltar!

  Ej, dajmo ulovimo tata,
  zapora mu odprimo vrata,
  pripnimo na goreč trezor,
  da začutil bo ljudi upor,
  tistih, ki jim jemlje kruh,
  tistih ki jim jemlje vse,
  ki jih večno muči in mori,
  tistih, ki jim večno pije kri,
  za tiste oropane ljudi,
  satan bančni naj zgori!

 • dob

  Mater sem presenečen

 • RATATA

  Narobe je, da v Sloveniji ni nobenega zidu, da bi jih par predenj postavili in vanje nekaj poslali…. vsaj za vzorec bi ga res rabili.

 • montyamp

  Kaj ste pa vi pričakovali od izkrivljenih potomcev zidarjev , ki so žive zazidavali v rudnike ???
  STRPNOST MED ULTRA-IDIOTI = = = SAMOMOR

 • Anton

  nsi ne bom volil že zaradi tega ker je Tonin takrat glasoval za Kučanovo dodatek k penziji.Dokler bodo taki kot je on in Peterle, ki je v času ko je bil Janša zaprt na Dobu, se sestankoval s Kučanom na “čajanki”, in dokler bo predsednica te stranke Ljudmila, ki očitno ne zna narediti reda in discipline v svoji hiši, od mene oz mojega glasu nimajo moč pričakovati.Da ne omenjam še nekaj ostalih članov te stranke, ki bolj sodijo v Murglje kot pa tja.

  sarkazem press

 • Janez

  Opozarjal sem !
  Da sem večkrat nehote opazil
  medtem, ko sem pil sok v Slaščičarni Maximarketa,
  da
  G. Dr. F. K.
  Ex SD MINISTER ZA FINANCE POGOSTO HODI MIMO VZNOŽJA STOLPNICE CENTRALE – NLB.
  Nazadnje se ga čisto naključno videl
  V četrtek, 1.6.2017 malo po 16h. 1000% res.
  Šel je
  – mimo moje mize na terasi Maximarket slaščičarne,
  – do vznožja stopnice centrale NLB, tam je malo postal,
  – gledal je v okna poslopja centrale NLB,
  – nato pa odšel v senco dreves bližnjega bloka za Kardelj spomenikom.
  Čudno?
  Mar ne ?
  Nobenega srečanja nisem videl – zdelo pa se je, da se je nekomu iz NLB “POKAZAL” ?
  Morda?
  Zaradi – morebitnega srečanja.
  Ta
  Ta opis mojega videnega prizora, dogodka – lahko uradni osebi podam tudi na zapisnik.
  G. Dr. F. K. se pa opravičujem,
  če njegova pot pod okna centrale NLB – NI BILA JAVNO POMEMBNA.
  OPOZORITE
  PROSIM NA TA MOJ ZAPIS. – POSLANCE SDS, KI POKRIVAJO FINANCE.
  Jaz
  Sem nečlan strank, le Odbor 2014 podpiram. Nekaznovan, nealko, 40 let dela. L.r. Janez KOMENDA
  PS.
  KOGAR OPIS MOJEGA NEHOTENEGA VIDENJA ČUDNE POTI DR. F.K. – ZANIMA? Naj se mi oglasi na ta portal. Na moj zadnji, najbolj svež zapis.

 • vsemojebabe

  Skozi to pranje denarja se niso samo polnili nenasitni žepi naših politikov, temveč so se tudi financirali islamisti in teroristi.

  • Olga

   Levičarskih politikov!

 • radames

  Čisti mafijski posli mednarodnih razsežnosti Na našem ozemlju ima mafija svojo državo, ki sliši na ime Slovenija.

  Zahodni zavezniki, kje ste bili leta 1945, da bi nas osvobodili? Tako pa je naše ozemlje zasedla komunistična drhal, ki je danes prešla v zadnjo fazo svojega dolgoročnega namena: dobiti in polastiti se ozemlja Slovencev, ustanoviti mafijsko državo, ki bo izmozgavala in plenila rod, ki je na tem ozemlju že tisočletja.
  Pljunem na vašo lažno “NOB”. To bi moral storiti vsak domoljubni Slovenec! “NOB” sploh ni bilo!
  Vsi domoljubi bomo in smo podpisali zahtevo za referendum o 2. tiru. Pri belem dnevu se tej drhali ne bomo več pustili ropati.
  Kemis pa prestavite v Murgle!

  • francelj3

   Tako je, “NOB” sploh ni bilo, bila je samo kolaboracija z okupatorji in borba proti “notranjemu sovražniku”, proti kateremu so se borili zločinski, krvi (in tudi vsega drugega) pijani partizanarji!!!

 • ančka

  No to ni čisto res, da …. “….. Farrokhzadehu ne bi mogel imeti dolgo odprtega računa v Intesi Sao Paolu ali kakšni drugi svetovni banki, ki nekaj da na svoj ugled. …..”
  Intesa Sao Paolo – bivša, ker tedaj je bila to še Banka Koper ni tako brezmadežna, kot se piscu tega članka dozdeva.

  • tomven

   Drži, vendar še vedno kristalno čista v primerjavi z NLB!

  • vsemojebabe

   Končno pove nekdo nekaj pametnega. Povejte no, zakaj so že pred več kot dvajsetimi leti lahko prodali Banko Koper, ostalih bank pa ne morejo? Ker so na Banki Koper, ki je bila ustanovljena preko udbe v Italiji prali udbovski denar. Potem pa jih je nekdo krepko stisnil za jajca in Banka Koper je morala biti prodana.

   • Anton

    ja in zakaj jih nekdo kot ti praviš ne more oz ni mogel taisto stisnit za jajca tudi v primeru NLB?

 • Bozz
 • Primoz Papez

  Samo en dan po padcu Janševe vlade …to ja vaš Janša organiziral ker je vedel da se mu maje stolček ..pol so pa krivi Kučan novi stanovalec Murgelj Sarosh pa Cerar……

 • Slovenka

  Opozarjam na tehtno mnenje Ljubinice:
  1. Drži se teme. Vse komentarje, ki se ne nanašajo na članek, bi morali brisati.
  Zadnje čase se je na NovoTV pripelo toliko čudaških tipov, ki smetijo forum z bolnimi in nepovezanimi komentarji, da se bo treba tej težavi resno posvetiti.

  Sprašujem se, kaj dela moderator. Svoj čas je bil kar dejaven, tudi meni je zbrisal nekaj komentarjev. Ni mi žal, ker se takrat res nisem izkazala, čeprav so bili zgled olike v primerjavi z nekaterimi tukaj, ki jih vsi že dobro poznamo. Moderator, delo kliče!

 • Hun

  SDS gre na ku…. ker oni ne morjo krast

  • slosin

   Tebi pa to, da so spet tvoje razkrinkal..

  • garfi

   pokliči 112 ali 113

  • Aresnica

   Vse povedal-joj,joj.joj.
   _______
   Lep pozdrav

  • Prihajam Slovenija

   Šejtan se ne zavedaš, da si s tem priznal, da lewaki kradejo na veliko

   • Hun

    ni ti usojen bit bogat

 • ostrovrhar

  V tistem času sem dobil na račun priliv v višini dobrih sto jurčkov. Nikoli mi jih niso trgali. Očitno se je nekdo od teh tičkov fino zahebal. Hvala še enkrat, se priporočam. :)))

 • garfi

  kdo vse je pokasiral ve murgelski zlobni palček
  GSM.: 031/ 486 422
  Transakcijski račun: SI56 0203 1025 4397 927
  http://www.forum21.si/kontakt.php

 • Prihajam Slovenija

  Imena so znana, kje so zdaj tožilci, so se že oglasili pri zgoraj omenjenih, ZDA že pripravljajo sankcije proti nam

 • Franjo Trojner

  Sedaj mi je popolnoma jasno zakaj so levaki afero Patria umetno v živlenje spravili in se skoraj dolgo desetletje z njo ubadali! V bistvu bi morali močno udariti po svoji banki NLB in lastnem levem političnem vodstvu. Hm, v vsaki vsaj malce pravni državi bi v primeru ugotovljenega pranja denarja preko državne banke in to z vednostjo najvišjega vodstva bilokatere politične opcije bi sodni postopki že bili končani, kazni izrečene, javnost seznanjena, banka bi pa izgubila vse licence in bila ukinjena. Samo pri nas se ne zgodi nič! Sedaj pa bi res bilo zelo, zelo čudno in neprofesionalno in nič pravno, če tožilcu ne bi uspelo v obtožbi točno določiti čas, kraj in točno število opranega denarja, kakor tudi do pičice natančno kdo vse se je na ta račun obogatil, če pa obstaja vsa pisna dokumentacija z datumi, računi, z imeni glavnih akterjev in točno številko opranega denarja. No morda pa se je samo čakalo, da celotna zadeva zastara in tako tudi procesa z znanimi akterji, ki so oprali do pičice točno vsoto denarja na točno določenem kraju in ob znanem času na naših sodiščih ne bomo nikoli gledali. Ni kaj, naša pravna država je res pravo nasprotje pravi vladavini prava! Pri nas je kr hitro po letu 1991 demokracijo in pravno državo megla požrla, zato se ne gre čuditi, da imamo sedaj vse tako bolj po divje in prej za Afriko, kot Evropo značilno.

 • Silka

  Na sumu imam Pahorja. On je že pred leti trdil da z 3000 € ne more preživeti. Torej s kakšno vsoto je pa preživel in kje je dobil razliko?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!