“Na moji zemlji sem jaz gospodar, ne ti!” – tako so protestirali proti migrantskemu centru v Črnomlju

Če njihov NE ne bo upoštevan, Belokranjci napovedujejo upor s silo.

“Krajani Črnomlja smo solidarni in smo pomagali bolnim, otrokom, ženskam in ostarelim, ne mislimo pa sprejemati mladih, močnih moških, ki strahopetno bežijo iz svoje države. Kako bi zgledalo, če bi naši mladeniči bežali iz Slovenije pred osamosvojitvijo? Bi se brez njih lahko osamosvojili?” je na današnjem protestu v Črnomlju povedal Andrej Sever.

Včeraj popoldne je v Črnomlju pod pobudo Maje Kocjan potekal protest zoper gradnjo migrantskega centra na ozemlju Vražjega kamna. Slednji je bil eden večjih in dolgotrajnejših projektov občine Črnomelj, ki je bil podprt iz občinskih sredstev in iz sredstev nogometnega kluba Bela krajina v skupni vrednosti 63.448,54 evra. Popolnoma obnovljena zelenica, ki je namenjena rekreativcem, športnikom in kinologom, naj bi se do novega leta spremenila v migrantski center.

“Menimo, da so naši argumenti upravičeni, da ne moremo dopustiti gradnje centra za migrante. Če nas pri tem ne bo podprla država, bomo ukrepali sami“, so povedali ogorčeni občani. Županja Črnomlja, Mojca Čemas Stjepanovič, ki danes ni prišla na protest, pa dodaja, da so vse govorice o izgradnji migrantskega centra neresnične. “Gradnja migrantskega centra bo le v primeru, da policija ne bo več morala obvladati migrantov,” še komentira.

Zdravi mladeniči strahopetno bežijo iz domovine
Bivši župan Andrej Fabjan pa je za prisotne iz Ljubljane poslal pismo, v katerem sporoča: “Noben nam ne more očitati, da nismo bili solidarni. Bili smo, saj smo sprejeli in pomagali mladim družinam, oslabelim, otrokom, ženskam in starejšim, torej tem, ki so bili pomoči potrebni. Zdaj pa nas silijo sprejeti mlade in močne moške, ki strahopetno bežijo iz svoje države. Solidarnosti do teh pa ne bomo imeli.”

“Za nas, Belokranjce, pa državi ni mar. Za sebe jemljejo denar, nam pa pošiljajo migrantske centre.”

S silo bodo sami reševali probleme, če bo država še naprej gluha
“Vlada Republike Slovenije! Vedno si pozabila na nas, pozabi tudi zdaj!” so mladi protestniki napisali na bagerje, s katerimi bodo s silo ustavili prihajajoče migrante, če bo to potrebno.

“Želimo si svobode in zdravega okolja za rast naših otrok,” je povedala protestnica Marjana, ki je z ostalimi obupanimi občani zahtevala odstop od gradnje migrantskega centra v Črnomlju.

Država sploh ne ve, kje leži Bela krajina
“Ne bomo pustili, da nam vzamejo to, kar smo sami ustvarili, in nam vsilijo tujce, ki tega ne bodo znali ceniti,” je še dodal eden izmed protestnikov.
Državi pa sporočajo, da ne bodo več plačevali davka za tujce, še manj pa bodo trpeli njihovo samovoljnost.

K. Ž.

 

 • xtc

  Preje se bo narod uprl in dvignil preje bo konec agonije inb umiranja na obroke:

 • Olga

  Center bo v primeru, če policija ne bo več (morala?!!) mogla obvladovati migrantov?!! Ali ve to ženšče, kaj govori?!
  Uprimo se lažni solidarnosti te vlade, ki ogroža Slovenijo in z neobsodbo totalitarizmov in komunističnih morilcev podpira genocid, ki je bil storjen nad slovenskim narodom!

 • Slovenija moja dežela

  Bravo,treba se je upret

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Artur

  Bil videl doživel tudi na tem protestu, po programu, govornokih in številćnosti udeležbe je daleč prekašal tista dva v “subvencionorani” “beli” Ljubljani. Bravo belokranjci ! En utrinek iz protesta https://www.youtube.com/watch?v=fmb0NksDoGc

  • Nata

   Da si ne boš kaj naredil ?? Si iz tistih koncev ? Si bil zraven tudi , ko so žico odstranjevali ? Sedaj bo verjetno prav prišla !!

   • Artur

    Ne vem kaj naj bi si naredil do Črnomlja pa malo več kot eno uro vožnje. Ne nisem bil zraven ko je nekaj njihovih licemerjev odstranjevalo žico bil sem pa zraven včeraj, ko so ostali protestirali bolj kot še nobeden doslej. Nič lažjega kot se iti sarkazem a ne.

    • Nata

     Sarkazem si uporabil tudi ti . Zakaj taka primerjava ?
     Glede protesta pa se vsekakor strinjam !!

     • Artur

      Tisto ni bil sarkazem ampak odziv na to kako naša politikantska scena po hlapčevsko deluje .

 • totex39

  Ta skrompirana vlada vedno bolj vrši neke vrste genocit nad lastnim narodom, ko nas vsakodnevno izsiljuje o postavitvah teh begunskih centrov.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Cerar je nabavil vodni top za več, kot milijon evrov, verjetno ne za migrante, ker so zaščiteni, huje, kot kočevski medvedje, mimogrede, vojska in policija pa gola in bosa. Se nam bliza res huda katastrofa, ze sedaj je skoraj pol milijona SLOVENCEV na pragu revščine, ampak nič hudega, vazno je, da dobijo migranti 3 obroke dnevno, najmanj in še vse kaj drugega.

 • Unikatna

  Bravo belokranjci!!

  Haha kakšne ima županja: “Gradnja migrantskega centra bo le v primeru, da policija ne bo več morala obvladati migrantov!”

  Ne boš gradil centra takrat, ko ne obvladuješ več migrantov!!

 • Milan Novak

  Popolnoma podpiram Belokranjce, če bo pizdarija pridemo pomagat tudi od drugod.

 • Franc Šink

  Kar se migrantov tiče ne bo nič začasnega.Postala bo stalnica.Zato se je treba Lažnivim politikom upreti z vsemi mogočimi sredstvi.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Franc Šink

    Nič hudega.Samo bo treba vzeti stvar v svoje roke!

 • Artur

  Bravo Maja Kocjanova,črnomaljska svetnica (SDS)
  Janša in ostali SDS veljaki niso- nismo vas pogrešali , prihranite svojo energijo za državne proslave ob mahanju z EU zastavami in petjem “Ode radosti”. ( Zanimivo in pomenljivo, o tej patetični evropski šaradi ni bilo pred Gradom v Črnomlju niti duha niti sluha)

  • Nata

   Dosti si povedal že z besedo šarada !!
   Še dobro , da si napisal , da je M.K. članica SDS.

  • Tojo

   Neglede na vse, danes brez evropskih sredstev ne moremo zgraditi več ničesar. Vse investicije so v veliki meri financirane prav iz EU

 • Nata

  A mi poveste kakšna izjava je to – ko policija ne bo mogla več obvladati migrantov ??
  Ja koliko jih pa mislijo zopet spustiti v državo ?
  Pa ti hudirjevi politiki se na prav nič ne ozirajo . Kaj pa turizem ob Kolpi ? Kaj se bo res cela država morala prilagajati migrantom v vseh ozirih ?

  • samotoje

   To je “nežna” obdelava domnevno naivnega naroda. Najprej je če, potem pride ko, potem so pa tu. Mladoletni, ranljivi, nebogljeni teroristki so pa že tu. Se prav raznežim, ko slišim, da znajo že reči “kfala”. Potem tudi tega ne bo več, ampak bo le še “daj, nevernik”. Veliko bagrov bo treba, da bomo vse skupaj zaustavili.

   • Nata

    + + + + + + + + +

   • karlina

    Seveda so ze tu, vsak teden jih dobimo na novo, iz ITALIJE, GRČIJE, TURČIJE, pa vsak dan skrite, ki pridejo iz Hrvaške, ker jih hrvaški cariniki mirne duše in z veseljem puščajo v Slovenijo, tako, da sigurno je pri nas ze skoraj 1.000 migrantov, ampak prave številke od naše laznjive in pokvarjene, domoljubnim Slovencem nenaklonjene leve vlade ne bomo niti slučajno izvedeli, pa če se Šefic še tako zelo trudi, da bi govoril obratno. Gyerkeševa pa itak nima toliko vesti in poguma, da bi stopila pred Slovence, oz. itak je NESPOSOBNA !!!!!

 • samotoje

  Morda Črnomaljci ne vedo za vsa ozadja islamske invazije, ravnajo pa kot pravi gospodarji na svoji zemlji. In še pravi čas. Celotna Slovenija se bo morala dvigniti proti vsiljivcem.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Tojo

   Na moji zemlji sem gospodar jaz! Vse mi lahko vzamejo le bližnih, zemlje in Slovenije ne!

 • Borut Stari

  To je zelo enostavno. Če ne bomo sprejeli obljubljene kvote se zgodi lahko to. Vrnejo nam vse tiste, ki smo jih pridno registrirali pri prvem vstopu čez šengensko mejo. Le nekje okoli 500 tisoč. Kaj pa je to za ubogo in ubogljivo Slovenijo.Pa rečeš, da jih ne sprejemaš. In zaprejo denarno pipico. Pa je. Plešemo kot Nemčija igra. UK je izvedla brexit prav zaradi tega prisilnega prekladanja nebodigatreba.

  • Milan Novak

   Pa naj zaprejo pipico. Gremo pa še mi na SLO-EXIT.

   • Borut Stari

    Ha ha SLOEXIT ni niti podobno in primerljivo z BREXITOM, Socislizem brez tujega denarja ne deluje, Lahko gremo le ponovno k neuvrščenim in žulimo na soncu presušeno kozje meso.

  • Nata

   Naj zaprejo pipico! Saj mi tako , ali tako nimamo nič od tega.
   Napajajo se samo eni !

   • Borut Stari

    Veš da socializem ne deluje brez tujega denarja. Ko si enkrat kot mižek figa odrezan je veselja konec.

    • Nata

     Ja, ampak mi veselja že sedaj imamo !
     Oni so pa svoje veselje nekam skrili !!

     • sunday

      TOČNO TAKO++++++++++!!! (verjetno misliš, da veselja že sedaj nimamo)

     • Nata

      Tristo mačkov ! Vidiš ? To je pa moje ” hitenje “!
      Seveda NIMAMO !

  • karlina

   TOČNO, poleg tega imamo na našo zalost na oblasti še cmeravca in katastrofa je tu.

 • Aron

  če prav razumem protest, bi belokranjci odprtih rok sprejeli begunske družine, starejše, ženske, otroke? dvomim, gre za populistično puhlico, tudi njih bi počakali z bagri. kako ksenofobno…

  • Milan Novak

   Daj pojdi rajši za mešalc pred džamijo, da boš tam med svojimi.

  • Tojo

   Takšne smo že sprejeli, po vojni na Balkanu. Polna Bela krajina jih je bila, vse zidance so ble polne… Oni so potrebovali pomoč! Sej posledice so menda vidne.. Danes je vsak drugi tu Ičevič… mladi več ne poslušajo slovenske glasbe ampak kar njihovo. Kot ponosen Slovenec se počutim kot črna ovca. Ampak Tale protest mi je dal upanje za prihodnost, še vedno so ljudje, ljudje ki jim je mar za državo!

  • pokvarjeniSvet

   on vseh teh slik ki jih imamo…..ki so bile resnično posnete brez fotonmatože ali si si pa zadeve pogledal na terenu je bilo več kot 90% samskih moških starih od 16 – 49 let…kake ženske, otroci in družine ??

 • karlina

  Bravo domoljubni Belokranjci, se še kakooo zelo strinjam z vami in z vsemi DOMOLJUBNIMI SLOVENCI, ki si NE ZELIMO MIGRANTOV, jih imamo ze dovolj iz vojne v bivši jugi, po letu 91 in le ti nam še kakoooo zelooo vračajo, odzirajo delo našim SLOVENSKIM OTROKOM, ki morajo zato na delo v tujino. Ti migranti, oz. mladi , zdravi moški, pa prinašajo s seboj še kaj zelo drugačnega-smrt, posilstva….. Naj zgradijo migrantski center v Ljubljani, nasproti parlamenta, pa da vidimo, kako bodo potem reagirali juznjaški Ljubljančani in če jih bodo še sprejemali z odprtimi rokami.

 • Sil Ka

  Čas je že, da zahtevamo odstop izdajalske vlade.

 • sunday

  sicer ne spada sem, ampak vendar – ta trinožna rdeča oblast jne jnapovedala, da bomo slovenci morali delati 45 let in biti stari 67 let, če želimo v pokoj, kaj pa migranti?migranti bodo dobili stanovanja, plačano stanarino, elektriko, hrano in obleko ter žepnino 30eur na dan, kdaj bodo delali ?koliko bodo delali?kaj bodo delali? dovolj je že da ti hudičevi podganji iztrebki pridejo sem in že so dejansko v penziji – ti slovenec pa crkni od davkov in dela in če boš slučajno živel do 67 leta in dočakal pokoj te bo zrihtala naša medicinska stroka in to takoj!!!BANDA!!!

 • cosmosjasnovidec

  Tako se dela.Vse čestitke Belo kranjcem.Vsa Slovenija jim mora stopiti v bran in se jim pridružiti ter preprečiti prihod te svojadi v vseh krajih.
  Dokler se niso privlekli v europo niso razsajale bolezni katere se pojavljajo seveda nepoznane medicini,ker jih ne poznamo.
  In ne samo,da zdravi mladeniči strahopetno bežijo iz domovine kjer poteka vojna in bi jo morali braniti ampak je zadeva taka,da v europo silijo predvsem tisti pri katerih sploh vojne ni in niso z vojnih območij.
  To so pa sami delomrzneži,kriminalci,odpadniki tudi v njihovih državah,morilci,posiljevalci,pedofili,istospolneži,teroristi pa,da ne bom našteval naprej saj že vsi vemo kdo so.

 • Adolf Hitler

  koncno se je moi volk prebudu tako napreii unicite bando komunaisersko prva nova kraina drugi sledio!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!