fbpx

Migranti neustavljivo še naprej prodirajo v Evropo po sredozemski poti

Foto: epa

Sredozemska migrantska pot še vedno ni zaprta. Tokrat so tako španske kot tudi grške oblasti zajele številne nezakonite prebežnike, ki so v Evropo potovali s čolni. 

Migranti še naprej prodirajo preko Sredozemskega morja v Evropo. Iz Španije prihajajo navedbe, da so tamkajšnje lokalne oblasti včeraj iz morja, nedaleč proč od španske obale, zajele preko 100 oseb. V Grčiji pa so v tem času severozahodno od polotoka Peloponez tamkajšnje oblasti naletele na plovilo, s katerim je potovalo kar 131 oseb, otok omenjene države po imenu Milos pa je doseglo še 114 nezakonitih prebežnikov.

Bolgarija bo migrantski tok prekinila z ograjo
V tej jugovzhodni evropski državi se namerava državno mejo pred ilegalnimi prebežniki zaščititi s postavitvijo ograje, in sicer na območju ob Grčiji in Turčiji. Zaščitna pregrada bo dolga 100 km in bo narejena iz bodeče žice. Poleg tega bo za varnost te države skrbelo še na tisoče pripadnikov obmejne straže. Skupno bo zaščitna ograja daljša od 200 km, saj en del tovrstnih obmejnih ovir že obstaja. Mejo bo pomagala ščititi tudi bolgarska vojska, še navaja  greece.greekreporter.

D. M., STA