fbpx

Na Siol prihaja “Golobičev” človek Uroš Urbas?

Uroš Urbas (STA)

Spletni portal Siol je eden tistih portalov, ki o dogodkih poroča objektivno in korektno, za razliko od konkurenc na MMC in 24ur.com. Ga je zato treba utišati?

Uroš Urbas na Siol zaradi Golobiča?

Zanimiva kadrovska poteza, o kateri poroča danes PožareportUroš Urbas bo postal tako imenovani digitalni direktor na Telekomovi hčerinski družbi TSmedia, ki izdaja Siol.net.

Poteza je zanimiva, ugotavlja Bojan Požar,  zato, ker Urbas med boljšimi poznavalci medijsko-politične scene velja za “človeka Gregorja Golobiča“, med vlado Marjana Šarca pa se je dokazljivo zbližal tudi z Damirjem Črnčecem, takratnim državnim sekretarjem za nacionalno varnost, danes svetovalcem LMŠ. Sicer zdaj naokoli lobira za mesto odgovornega urednika na MMC RTV Slovenija, a očitno je boljše, da pride na Siol. Špekuliramo, da na Siolu ni politika narejena po meri Golobiča?

Je pa tu še ena podrobnost. Uroš Urbas in Gregor Golobič sta že vrsto let neposredna soseda na Kotnikovi ulici 6 v Ljubljani, točno tam, kjer je v službenem stanovanju ministrstva za obrambo donedavnega stanoval tudi Damir Črnčec.

Kaj bo to imenovanje pomenilo za portal Siol.net. bomo videli kmalu.

eMaribor