Na današnjem 11. kongresu SDS v Mariboru skoraj 1000 delegatov in gostov, na povabilo Janeza Janše prihaja tudi Viktor Orban

Foto: SDS. Janez Janša na kongresu leta 2013.

Danes bo v Zavodu Antona Martina Slomška v Mariboru potekal 11. kongres Slovenske demokratske stranke (SDS), na katerem bo največja opozicijska stranka predstavila načrt za razvoj države v prihodnjem mandatu in tudi začrtala svojo pot za naslednja leta, ko se bo potegovala za zmago na parlamentarnih volitvah, pred katerimi ji, sodeč na javnomnenjske raziskave, kaže iz dneva v dan bolje. Kongresa se bo udeležilo skoraj 1000 delegatov in gostov iz vse Slovenije, zamejstva in tujine, častni govorec pa bo tudi madžarski predsednik vlade Viktor Orban, ki se je odzval povabilu predsednika SDS Janeza Janše. Kongres bo volil predsednika stranke, izvršilni in nadzorni odbor za obdobje 2017 – 2021, delegati pa bodo odločali tudi o spremembi statuta stranke, saj je statutarna komisija na podlagi razprave pripravila več zanimivih dopolnil. 

Naj spomnimo. Kongres stranke SDS je prvi po maju leta 2013, ko je bil za predsednika ponovno izvoljen Janez Janša. Takrat so delegati z vse Slovenije potrdili, da uživa Janša med svojimi sodelavci še naprej neizmerno zaupanje, čeprav je takrat njegovo drugo vlado levica s političnim konstruktom in ob podpori režimskih medijev uspela zrušiti po samo letu dni. V vmesnem obdobju je moral Janša prehoditi trnovo pot skozi vse levičarske pasti, saj se je proti njemu zarotilo celo sodstvo, tik pred volitvami leta 2014 je tako moral celo v zapor, a je pravica na koncu vendarle zmagala. Danes njegova SDS v javnosti uživa daleč največjo podporo med opredeljenimi volivci, ki se počasi bliža 50 odstotkom. Prav mogoče je, da bodo tudi predčasne volitve, saj koalicija levega trojčka zaradi neuspehov in vse večjih razprtij počasi razpada.

V predlogu nosilne resolucije pod naslovom Slovenija v srcu, ki je nastal na podlagi več kot 200 predkongresnih razprav po praktično vseh slovenskih občinah in mestih, se SDS zavzema za Slovenijo, ki bo dom pravičnosti, blaginje in miru za vse in ne samo za nekatere. V SDS obljubljajo, da se bodo v svojem naslednjem programu zavzemali za vsakega posameznika, ki mu centralistično upravljanje, privilegiji prvorazrednih, birokratske ovire in dolgi sodni postopki grenijo življenje. Skratka, za vsakega posameznika, ki se zaradi navedenega v lastni domovini počuti kot drugorazredni državljan.

SDS v novem programu posebno pozornost namenja očiščenju zdravstva, okrepila bo obrambni sistem
Na kongresu bo velik poudarek na privrženosti evropski ideji ter zavezanosti slovenskim in evropskim vrednotam. Poleg nosilne resolucije pa bodo delegati obravnavali tudi resolucije o zdravstvu, družini, položaju delavstva in vlogi mladih v družbi. “Zdravstvo bomo očistili odtekanja denarja za preplačevanje medicinskega materiala in ga namenili za zaposlovanje mladih zdravnikov, zdravstvenega osebja, za skrajševanje čakalnih dob in za napredek v slovenski medicini,” zapisano v nosilni resoluciji.

Foto: Radio Ognjišče. Janša in madžarski premier Viktor Orban.

SDS obljublja, da bo v naslednji vladi okrepila slovenski obrambni sistem in bistveno povečala število usposobljenih vojakov aktivne in rezervne sestave, ki bodo pripravljeni braniti domovino. Prav tako bo Slovenija v prihodnje dosledno varovala skupno evropsko schengensko mejo. Prizadevala si bo, da EU obstane v sedanjih okvirih Lizbonske pogodbe ali vsaj kot projekt miru in svobodnega trga. Če se bodo razgradni procesi kljub temu nadaljevali, se bo tesneje povezala z državami srednje Evrope.

Vrednote slovenske osamosvojitve že od samega začetka osrednji moto delovanja SDS
Kot je znano, se je Slovenska demokratska stranka prek obeh svojih predhodnic (Socialdemokratske stranke Slovenije in Slovenske demokratične zveze) rojevala sočasno z nastajanjem slovenske parlamentarne demokracije in slovenske samostojnosti. Zato je od samega začetka neločljiv del najpomembnejših političnih procesov v vsej znani zgodovini Slovencev. Vrednote slovenske osamosvojitve so bile tako od nastanka dalje osrednji moto njenega delovanja. Skupni imenovalec programskih naporov SDS je bila želja po svobodni domovini, ki bo dom pravičnosti, blaginje in miru za vse in ne samo za nekatere.Na tej poti je bila SDS najprej del zmagovalne koalicije Demos, ki je v letih 1989 – 1992 pod vodstvom predsednika dr. Jožeta Pučnika dosegla večstrankarske volitve, osamosvojila in obranila Slovenijo ter jo pripeljala do mednarodnega priznanja. Nato je trikrat zmagala na lokalnih in dvakrat na evropskih volitvah. Na državnozborskih volitvah je enkrat dosegla prvo in trikrat drugo mesto. SDS je odločilno prispevala k osamosvojitvi, demokratizaciji in uspešni obrambi Slovenije, k vstopu v schengenski prostor in prevzemu skupne evropske valute ter k
najhitrejšemu porastu splošne blaginje v zgodovini Slovenije v obdobju 2004 – 2008. Pomembno je prispevala k vstopu Slovenije v EU, NATO in OECD ter k mednarodni uveljavitvi slovenske države.
Orban bo delegate nagovoril predvidoma ob 12.30, rezultati volitev za predsednika bodo znani okrog 18.30
Kongres se bo začel ob 10. uri zjutraj, že uro prej pa bo na sporedu sveta maša. Rezultati volitev predsednika bodo predvidoma znani okrog 18.30. Častni gost, madžarski premier Viktor Orban, bo govoril predvidoma ob 12.30, nato pa se bo z Janšo in nekaterimi drugimi vidnimi člani SDS odpravil na kosilo. Sicer pa bodo med drugimi na kongresu prisotni tudi predsednik Centra za evropske študije Wilfried Martens, nekdanji predsednik slovaške vlade Mikulaš Dzurinda in predsedniki ter predstavniki sestrskih strank iz Slovenije in sosedstva. Delegate bodo prek internetne video povezave nagovorili tudi z vrha Evropske ljudske stranke in predsednik fundacije CDU Konrad Adenauer ter nekdanji predsednik Evropskega parlamenta Hans Georg Poettering.
L. S.
 • Anton

  Kučan pa na drevo in v jok

  sarkazem press

  • Olga

   Število mu bo čajčka skuhala in zamenjala “veteransko” pleničko!

   • karlina

    TOČNO !!!!!

  • Karmen

   Pa vse gate s sabo.

  • karlina

   Je ze na drevesu, ze nekaj dni, od kar je izvedel za to novico, jutri se mu bo pridruzil tudi Cmerko, če se bo pozdravil, menda je dobil hudo diarejo, glede na hudo fovšijo

 • pajot

  Rubec,prehitel te bom. NAJ ŽIVI JANEZ JANŠA!

  • Mojca pokraculja

   Jest tud, Živel Janez Janša !

 • janez cepec

  jutr mate šanso, de postanete resna stranka, k’ bi mela, mrbit, kešno šanso na volitvah. sam preroka se mor’te znebit, pa ste zmagal. drgač, pa enkrat luzerji, vedno luzerji.
  je pa tko, na ta kongres Janša sigurn pride, ne tko kot u parlament, kajti namreč, on gre povsod tam, kjer je ON edin KOMUNAJZAR

  • Janez

   Cepec brez Janez.

 • Primoz Papez

  Skoraj 1000 delegatov…
  Da jih ne bo potem samo 33 kot je clanov stranke…
  Pa ne potem tožit pop in a kanal da so povedal koliko jih je v resnici prišlo..

  • Mare Kranjc

   Bebec levičarski nepoučeni, SDS ima več članov, kot vse levičarske stranke v Sloveniji skupaj! Ostanejo vam le takšni slaboumni zapisi polni nevoščljivosti! Revčki.

   • Primoz Papez

    Mrtvi domobranci se več ne štejejo v člane…

    • šmentanamuha

     Primož Papež, ker si ubogi na duhu, ti je že vnaprej odpuščeno.

     • karlina

      TOČNO, oče odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo-govorijo

    • Janez

     Ne moreš iz svoje kože Papež.Dolgo te nisem poznal kot takšnega zahojenega primitivca.

    • karlina

     Ubogi osebek, a res ne zmoreš drugega, kot dve besedi-domobranci in Janša, res se mi smiliš, oz. blagor ubogim na duši, kajti njih je nebeško kraljestvo

    • Mare Kranjc

     Smrdljive komunistične gnide, kakršna si ti, se ne štejejo med pripadnike človeštva. Vi ste gnojna bula na telesu človeštva, odpadek civilizacije! Od vas ni nobene koristi, ker vaš parazitski organizem le odžira kisik in materialne dobrine normalnim civiliziranim ljudem!

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   A to govoriš mogoče za F21, glede številk, samo vprašam

 • karlina

  Hvala Bogu in vsaka čast, še posebej,da pride tudi GOSPOD ORBAN, moj poklon !!!!!!

  • Primoz Papez

   A vam bo Thomson pel ustaške pesmi???

   • Poštenje velja

    nima smisla

  • tasilo

   Karlina, praviš ‘vsaka čast’. Khm … koliko časti pa je? Mislim res, koliko jih je? Meni jih še nikoli ni uspelo prešteti. Ali kakorkoli sem štel, vendno sem naštel le eno.

 • Franjo Trojner

  Levičarje grize, ker pride na kongres SDS g. Orban, ki skupaj z Višegrajci tvori branik Krščanstva v Evropi in EU. Levičarjem pa na kongres ne pride nihče, oziroma oni pred svojim kongresom letajo po navodila svojemu idolu, guruju in partijskemu šefu Putinu in sekretarčku Manduri.

  • karlina

   Točno, po moje je Cmerko od same hude jeze dobil kar diarejo.

 • Artur

  Na vseh ljudskih shodih na Mađarskem ko je imel Orban govor EU zastave niti za vzorec, njim kot pravim domoljubom zadostujejo samo njihovi narodni simboli , v hlapčevskih Butalah morajo EU zastave viseti na vsaki Butalski procesiji, ker kaj bo pa “Briseljski gazda” rekel če mu pride na uho, da smo se mu izneverili na takšen način (bedno) Verjetno si Orban misli oni jih slavnostno obešajo pri nas smo jih že zdavnaj uporabili kot krpe za kastole brisat. https://www.youtube.com/watch?v=og__F7zTl8A
  https://www.youtube.com/watch?v=e-a7UjGkwsQ

  • Olga

   Pravilno: ne sežemo jim do kolen, zato smo jim grozno nevoščljivi! SDS ima ugled in veliko prijateljev po svetu, “naši” (komunisti) pa samo sovražnike! Tako preprosto! Bravo SDS! Bravo demokratični svet!

   • Artur

    Pogledam sliko zgoraj poleg EU zastave manjka samo še Ameriška ali pa nova Eu zastava s polmesecem in zvezdo na sredini kdo ve morda bo kdaj tudi ta kdaj visela na njihovih “domoljubnih” shodih ker ima SDS ugled in veliko prijateljev po svetu, komunisti pa so edini njihovi sovražniki !

    • učko

     V vse EU integracije so se zmuval komunjari. JaJo je moral SDSS preimenovati iz “social demokratske” v “demokratsko”, ker so to že SD-jevci, komunjari !!!!!!!!!!!

     • Artur

      Kakorkoli , na bruhanje mi gre ob hlapčkih, ki se imajo za neke “domoljube” Edini ki se jim lahko tako reče brez navednic so tista peščica petstotih s Slovenskimi zastavami brez EU krp do sedaj, ki so imeli “jajca” ko so jasno in glasno dali vedeti kaj si mislijo o režimu in njegovih svinjarijah .

     • Olga

      Kakšna jeza! Kaj govori komunistična jeza? Janša je uspešen! Amen!

    • Olga

     Pozabite! Še prej bo Obama vrnil Nobelovo nagrado in šel sedet! Fajonka in Vajgl s Kućanom in Sorosom mu bodo pa WC pucali!

     • Artur

      Dokler ne bo lustracije so ti trije in ostala njihova parazitska banda še daleč od pucanja Obamovega sekreta.

     • Olga

      Nič ni nemogoče! Verjemite!

     • Artur

      Komunistični Bučko je nekoč grozil samo preko mojega trupla zaradi Demosove frapiranosti pred to njegovo izjavo takrat je danes takšnih cela plejada njegovih naslednikov ki se ne bodo ustavili samo s takšno grožnjo v teh zamujenih letih so strnili svoje vrste in izpilili taktiko uzurpacij, lopovščine, manipulacij v piko sicer pa enkrat cagavi vedno cagavi – “otišla baka s kolačima “

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • karlina

      Nikoli ne reci nikoli, vse se lahko zgodi in se tudi bo, če ne danes, sigurno jutri, verjemi.

     • karlina

      Iz tvojih ust, v bozja ušesa, ampak enostavno res ne morem in ne morem razumeti, kako , da je ta Soros in naša kopija Sorosa, nesmrten, se sprašujem, če jih tudi Matilda ne mara in se jih sramuje, ker sta v bistvu dva satana !!!!!

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Ampak še bolj se komunisti tresejo, ker je Janša prijatelj tudi s Trumpom, ki ima pa veliko moč, ni čudno,da se naši komunisti bratijo s Putinom, tukaj nekaj močno, močno smrdi

 • Anton

  BRAVO Janez Janša, ti si naša luč na koncu tunela

  • učko

   Ne vidiš ti konca tunela. Če pa že, pol maš pa privide, fatamorgana !! Aja, tisto lučko, ki jo ti vid’š je obesu Kučan, pa se mal ziblje !!!

   • Olga

    On ima lučko kvecjemu v Murglah, ko se trese in moli, da bi ga Nemci spregledali, ko je tako majhen!

 • karpelec

  Držim pesti in še kaj da bi vam uspelo premagati laži, ki so se zatekle v vse pore naše Slovenije in da končno zmaga pravica nad lažjo.

 • vsemojebabe

  Čas je, da cmerkota za vse večne čase odnese na pokopališče politične zgodovine Slovenije.

  • učko

   Jih majo rdečuhi takih na lagerju še na stotine !!!!!!!

   • Levicar nikoli! … in hetero

    Seveda! Za to in tako “delo”, kot se dela, da ga opravlja Miro Zdriz, lahko postavijo vsakega levuharskega primitivca.

   • karlina

    Ja ,se bojim ,da imaš prav-govora je o Brglezu, Fajonki, Zidanu-ljubi Bog, eden hujši od drugega

  • karlina

   TOČNOOOO, ampak še prej nekoga iz ozadja, kateremu je Cmerko samo marioneta in si bo namesto njega izbral drugo marioneto

 • Janez

  Ja, ja !
  Fovšija na ex KP, ZK strani !

  Ex KP, ZK – ji: vedno bolj dokazano je, da
  – VKP B STALIN ali polit zločinski “KOBA” JE BIL ?
  – NADADEN KRIMI RAZBONIK IN CESTNI ROPAR – TAKOINTAKO !
  – NAVADEN CESTNI RAZBOJNIK, TOREJ
  DOKLER SE NI POVEZAL Z VKP BOLJŠEVIKI . In?
  Take
  ljudi imate vi !
  Ex KP, ZK- ji?
  Za
  svoje vzornike ? A – kar – še vedno ?

  Ex KPJ, ZKJ J.BROZ-TITO – pravzaprav – JOSUA AMBROS-MEYER – kot nam predstavljni J. Broz
  je bil pa dokazano : eden najbolj Stalinu zvestih – hlapcev !
  Šele
  po 1945 se je nekoliko začel oddalevati od VKP B Stalina, ki pa je ostal njegov? Trajni vzor !
  In?
  Zakaj ?
  Se naši ex KP, ZK – TAKO TRDO OKLEPAJO EX PROPADLEGA KOMUNIZMA, SOCIALIZMA ?
  Zdaj?
  Multi
  nekulti posocializma? Preprosto: ČESA BOLJŠEGA – NE PO– ZNAJO ! Le to – je ! L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  1. J. Broz iz Kumrovca je bil 1913. leta umorjen .
  2. Umoril ga je Joshua AMBROS-MEYER IN MU – UKRADEL IDENTITETO.
  ITD.
  OGLEJTE SI VSE TO V DOKUMENTARCU BGD AVTORJA Nikole Kosanovića
  “TITOV TAJNI IDENTITET” na Googlu.
  Nam znanega J. Broza je izven zakonsko rodila, 99. % verjetnosti – grofica ANNA AMBROS, z Dunaja.

 • domovina mili dom

  G. Janša je edini Slovenec, ki je sposoben popeljati Slovenijo v svobodno demokratično državo.
  Vendar sam tega ne bo zmogel. Zato domoljubni in zavedni Slovenci pomagajmo mu, da se ustvarijo pogoji za dobrobit slovenstva.

  • janez cepec

   usrou se bo

   • domovina mili dom

    To počnemo vsi.

   • Janez

    A?
    Zdaj nisi več v “begnah”?
    Si presedlal ? V WC ? Napreduješ. Vsaj uporaba WC? Se je boš navadil ? L.r. JANEZ KOMENDA

    • sprehajalec

     Presedlal je za šank “Gostilne pri Tavčarju” v Begnah. Čez cesto njegovega domovanja.

   • Capi

    Ti serješ nonstop….

  • Primoz Papez

   Ne vem ali vam perejo možgane s pervolm ali arijelom????
   Takih kot ste vi še v Polju ne sprejmejo..

   • karlina

    A veš,da tega mi ne poznamo, to kar si napisal, poznate po vsej verjetnosti samo vi, zato pa sprašujete takšne stvari, ker so vam mozgani čisto otopeli, če jih sploh še imate.

   • domovina mili dom

    S to razliko, da oni v Polju znotraj ograje mislijo, da so zunaj ograje, ko zagledajo in poslušajo FDV kumrovške učence.

  • karlina

   TOČNO !!!!!!!

 • Duhec

  Na Novi bo pa prenos a ne?!

  • Olga

   Bo! Boste lahko gledali!

   • Duhec

    Čudovito. Vi boste pa tam a ne?!

    • Olga

     Bom! Vam bom pomahala z Demokracijo v roki!

     • karlina

      Hvala enako, bomo, seveda bomo, prideš zraven, ko ze sprašuješ

   • šmentanamuha

    Res? Bo res kakšen prenos? Bi bilo zanimivo malo pogledat, sploh Orbanov govor.

  • antimur

   Na tvoji udbaški RTV, ki pobira prisiljen harač, gotovo ne. Tam so bolj doma Sorosovi podrepniki in plačanci, kot je Vajgl in Fajonka.

   • karlina

    Itak, kako pa drugače, če je murgeljsi don karleone, drugi Soros, zato pa mu je podelil medaljo, za nič sigurno ne, ampak takrat SLOVENCI še nismo vedeli, da je palček sklenil pakt s hudičem

  • sprehajalec

   Verjetno da bo.

   Hanzi TV o prihodu Orbana zagotovo ne bo poročala. Ker gre za “ekstremnega desničarja”. Če bi pa na Hanzi TV upali, bi pa zagotovo Orbana označili za fašista. Pa bi jih Orban tožil, pa bi davkoplačevalci potem plačati škodo. Pa bi bil potem zopet Orban grd v očeh davkoplačevalcev, ker bi hanzi TV vse prevalila nanj.

   Tako gre to pri levičarjih, tako si sproti ustvarjajo sovražnike, ki naenkrat postanejo sovražniki vsega ljudstva. Perfidna taktika.

   • Primoz Papez

    Kdo je že Orban???
    Aja sosedov sds-ov pes

    • tramal

     Zaradi komunajzerjev nas ne mara nobena soseda in z vsem se prepiramo.Pa da ne boš rekel da so srbijanci sosedi.

     • karlina

      TOČNO in še kako zelo res, ampak ne samo sosedi, cela EU nas ne mara, ha ha ha , še na EVROVIZIJI nas ni nihče niti povohal, saj mi ni sicer do smeha, to je bil sarkazem, do smeha mi v tej drzavi ze dooooolgoooo časa ni več, ne vem zakaj sploh, glede na to, kaj nam delajo komunisti in kam nas peljejo-glede na videno v Grčiji in Venezueli, imam v grlu samo en velik cmok in strah

    • šmentanamuha

     To je tisti, ki tudi grize, pazi se, ti malo ščene.

    • Janez

     Kaj Papež,a samo na žalitve se spoznaš?

     • karlina

      Kako pa drugače , kot vsi komunisti, nevzgojeni, razvajeni, vzvišeni, prepotentni……Kakršna vzgoja, takšen človek, oz. osebek.

    • sprehajalec

     Levičar je vedno žalil, imel je “robat besednjak” ki ga je izdal, saj ni imel primerne izobrazbe, vzgoje iz morale, olike in vljudnosti, ker to so bile zan buržoazne pritikline.

     Tako je nekoč počel Maček Matija, tako dane počne primož papež. Pomanjkanje inteligence nadomešča z robatostjo.

     • šmentanamuha

      Lumpenproletarec Primož Papež s kardeljansko univerzo pač ne zmore kaj več kot to. Od teh res nimaš kaj pričakovat.

     • karlina

      Itak, ne vem pa, kje je pustil Novak Majo, ki se je vedno oglašala skupaj z njim, mislim,da so jo KONČNO BLOKIRALI, kakor bodo tudi njega.

     • karlina

      TOČNO ,sem to tudi sama zgoraj napisala temu nekolturnemu osebku, za takšne, kot je on , je res škoda vsake besede, tudi grde, smilijo se mi, res se mi smilijo takšni ljudje, ki v svojem obnašanju in izrazanju ne premorejo nobene kulture , se niti ne zavedajo, da jih prav nihče zaradi tega ne spoštuje, res revčki ubogi.

    • karlina

     P…..C, veš kaj je ORBAN, on je VELIK GOSPOD IN VELIK ČLOVEK IN VELIK DOMOLJUB, ampak kaj bi tebi sploh človek to pisal, ker sploh ne veš, kaj to pomeni, tega te tvoji starši niso naučili, ker nikoli niso bili nič od zgoraj naštetega.

   • karlina

    Ne vem, kako je z murgelj TV, ker je ze več let ne gledamo, kljub temu,da jo PRISILNO PLAČUJEMO !!!! So pa na POP TV poročali,da pride k nam-kar je skrajno hinavsko, ne pride k nam, pač pa samo h Janši, na njegovo vabilo in se niti slučajno ne zeli srečati s kakšnim Cmerkotom, saj ni neumen , da ne bi vedel, da je Cmerko lutka komunističnega strica iz ozadja. Madzari so se ze pred 20. leti znebili komunizma, za vse večne čase, med tem, ko se ga v Sloveniji nismo NIKOLI !!!!!!

  • Levicar nikoli! … in hetero

   O, kosmatinka nasa! Kako si kaj??

  • karlina

   Srčno upam in apeliram na urednika, resnično. Se boš pridruzila pri gledanju, samo vprašam, ko ze ravno sprašuješ.

 • črnaovca

  Volilna komisija bo imela strašno hudo odgovornost pri preštevanju glasov kajti kandidatov za predsednika je kot listja in trave. Tako kot v starih komunističnih časih ko smo demokratično volili le enega in Bog ne daj da bi bilo preveč glasov proti

  • antimur

   Vseeno mnogo bolje kot pri vas komunajzerjih. Vaš barabin Kučan niti volitev ne potrebuje, pa lazite za njim, kot da bi bil kronski naslednik. Golazen komunajzerska, za vas ni pomoči, očitno bodo potrebni bolj rigorozni ukrepi kot samo parlamentiranje.

   • karlina

    Moj VELIK PODPIS !!!!!!

  • Anthon

   Kakšna socialistična bedarija! Tedaj si imel samo eno stranko in v tem primeru bi bilo res za silo bolj demokratično (v resnici v socializmu ni nič demokratično) imeti neke kandidate. Če pa imaš poljubno število strank, pa je čisto interna stvar neke stranke, koliko “tekmovalcev” bo dala na vrh. V kolikor je vodja odličen, ni nikakršne potrebe po menjavi. Kdor želi koga drugega, naj zamenja stranko, pa bo happy.

 • princeska

  Zaradi kongresa kučanistom morala ne bo padla; ker je sploh nimajo.

  • karlina

   Ah, ti se pa motiš, dej no, saj veš,da je Cmerko obljubljal poštenje, etiko, moralo, ampak je pozabil dodati,da po komunistično, ne po normalnem, v tem je razlika, kako si mi predstavljamo vse tri stvari, kako pa komunisti, ravno obratno , tega so se naučili v partijskih šolah v Rusiji.

 • totex39

  Upam, da bosta Janša in Orban sklenila tudi sodelovanje na vseh področjih. Saj mafijska vlada, ki je sedaj na oblasti v Sloveniji deluje v nasprotju večine Slovencev.

  • karlina

   TOČNOOOOOO !!!!!! No, kdor je danes ob pol treh popoldne na radiu Ognjišče poslušal gospoda , je vse izvedel, kaj se dogaja v drzavi in kam nas peljejo komunisti- k še hujšemu totalitarnemu rezimu, ki je bil po 2. svetovni vojni in še bolj policijski drzavi, torej-druga S. Koreja.

 • www

  vse čestitke SDS

 • David Lokatos

  CESTITKE SDS in predvsem nasemu poveljniku JANEZU JANSI! Jansa,Slovenci te imamo radi!

 • Karmen

  Ha, ha, ha na kurah ni komentarjev.
  Drugače se pa tudi jaz pridružujem čestitkam. Se vidi kdo je najboljši.

  • karlina

   Itak, da jih ni, ampak me je pa presenetilo, oz. kar zjezilo, ko so na POP TV komentirali-Jutri bo k nam prišel madzarski predsednik Orban, ki se pa ne bo srečal niti s Cerarjem in Pahorjem. Kam bo prišel gospod Orban-k nam, ne k vam-na obisk bo prišel na povabilo, h gospodu Janši, itak , da se niti slučajno ne zeli in noče srečati z nobenimi levaki, pardon komunisti v naši drzavi. Madzarska je demokratična in predvsem zelo, zelo krščanska drzava, predvsem pa domoljubna in gospodu Orbanu je še kako zelo, zelo mar zanjo in predvsem za svoje drzavljane, ne bo dopustil v svoji drzavi migrantov in mešanje islama s krščanstvom, pa čeprav mu levaki v Bruslju grozijo, pozvizga se on nanje, ne tako , kot naši , ki klečeplazijo pred pijančkom in zenskarjem Junkerjem, oz. saj si zelijo migrantov, naše “humanitarne ” organizacije pa plačuje Soros in zato so se prodali.

 • realnost

  SDS je upanje za boljšo Slovenijo. Glede na izjave levakov da so vsi isti in da ne bodo volili nobenga je velika priložnost Slovenije da s 50% podporo SDS-u Slovenija končno zadiha in se ustvarijo pogoji za podjetnike večjo rast in zaposlenost.
  Gremo SDS in JJ, pošteni narod je z vami!!

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • rubec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA.
  p.s. če pa kdo sreča pajota in mojco pokraculjo naj jima pa mater jeba.

  • Mojca pokraculja

   Živel Janez Janša !!!! hehe pa sem te spet prehitela:))

  • RATATA

   A puSluvensk? hohoho

 • janez55

  Pri volitvah predsednika pa bodo imeli črno in belo skrinjico.

 • Capi

  Ko berem vse te komentarje, mi je prišel na misel tale rek:
  Za dobrim dirkalnim konjem se vedno kadi!
  ŽIVEL J. JANŠA.!!!

  • slosin

   ..men pa tale:slavček je v družbi vrabcev vedno zadnji…

  • karlina

   TOČNOOOOOO , za slabim, kot je Cmerko se nikoli, kajti skoraj nihče ga ne omenja na tem portalu, kot , da ga ni, kot , da je duh-megla……

 • Jovo Jamnica

  Bodem jutri, ko bo Orbanov duh objemal Maribor, obujal spomine na preroške besede Janeza Janše.

  Izvleček za pokušino:

  Kongres Evropske ljudske stranke, Madrid; oktober 2015

  Vzemimo za primer Sirijo. Vojna v tej državi se bo slej ko prej končala. Če ne prej, pa na žalost šele takrat, ko bodo izčrpana vsa sredstva, iz katerih se napaja. In kaj potem? Kdo bo ponovno zgradil državo? Vemo, da je večina sirskih beguncev iz srednjega razreda. Učitelji, inženirji, odvetniki, trgovci, poslovneži…

  • baldeagle

   Ti raje obujaj še naprej spomine na propadlo yugo in svoje komunistične idole.

 • Rožle

  Čist kratek bom..:”Če ne bi bilo Janše…bi vi levaki danes še vedno Yugi fafal…!!!..

  • janez55

   po njegovi zaslugi pa fafamo Hrvatom.

  • karlina

   Pa saj to si vseskozi zelijo-novo JUGOSLOVENIJO in kakor vidiš, jim kar uspeva, glede na število Srbov v Sloveniji, vedno več jih je in nas imajo pod komando.

 • MladiLiberalec

  Kaj pa če bi še Tompsona povabili da bi jim kaj zapel ha ha.

  • Jovo Jamnica

   Preberi si besedilo, s katerim so se ustaši svoj čas sklicevali na Thompsona, on pa trdi, da je edino in samo domoljub…

   http://blog.dnevnik.hr/crnalegija1941/2008/04/1624669777/jasenovac-i-gradiska-stara.html

   • tramal

    Bedak v tem članku ne omenja kdo tomsona.Komunajzerji pa hitro spremenite temo ,ker nimate kaj pametnega napisat.

    • Jovo Jamnica

     Kako ti je všeč besedilo??? Ti ga podam v večjem fontu???

    • karlina

     TOČNO, KOT VEDNO, SAMO PROVOKACIJA JIH JE !!!!!

     • Jovo Jamnica

      Sploh člankov na Nova ne berem, zato ne provociram na temelju vsebine.

     • tohuvabohu

      Še sreča. S svojimi komentarji vedno tolčeš mimo.

     • Jovo Jamnica

      Pomembno je, da jih bereš…

     • tohuvabohu

      Verjamem. Zelo si si všeč. A maš svojo sliko na nočni omarici?

     • Jovo Jamnica

      Zanašam se na spomin…

     • realnost

      če jaz nebi bral člankov potem se nikoli nebi oglašal pod članki.. Levaki so res čudni tiči..

     • Jovo Jamnica

      Če čebula ne bi imela če, bi bila bula…

     • baldeagle

      Ti že potrebuješ strokovno pomoč. Ganja je naredila svoje. Posledice so več kot očitne.

     • baldeagle

      Kaj pa potem klobasaš, če sploh pojma nimaš o čem se komentira. Verjetno kar v tri krasne nabijaš po tipkovnici, da prihajajo ven taka skropucala.

   • MladiLiberalec

    Ja. Thompson jim lahko kako zapoje Brkšič pa kako antisemitsko predavanje pripravi. :P

    • Jovo Jamnica

     No. Brščič more pač malo popazit, kaj javno klobasa

     • Kaj pa bi priporočil temu malemu “trebušnjačku”, ki tule načrtuje ?

     • Jovo Jamnica

      Oprosti, ne razumem, o čem razpredaš.

     • baldeagle

      Seveda da ne, ker preveč pohaš ganjo, ki ti je očitno že preveč skurila možgane.

     • MladiLiberalec

      Mislis? On je star stric. Taki zihr ne pohajo.

     • baldeagle

      Najprej ga moraš razumet, ne pa da kar nekaj trobentaš v prazno levuhar.

     • MladiLiberalec

      Ja sej je res Brscic brez K.

   • baldeagle

    Kaj spet nergaš, ti zopet črevesje zavija v levo? Imaš prebavne motnje ali kar v tri dni nekaj klobasaš?

    • šmentanamuha

     Bo to zadnje verjetno.

    • MladiLiberalec

     Ti bi se moral preimenovat v white eagle. Ker si belouska. XD
     od zdej naprej te bom tko klical ja. White Eagle

  • karlina

   Mogoče pa bo, pa še drugi SLOVENSKI DOMOLJUBI bodo tam, v to sem trdno prepričana, verjemi.

   • MladiLiberalec

    Mislis ksenofobi?

    • šmentanamuha

     To ti misliš, ker misliš, da je tihotapljenje in skrivanje muslimanskih ilegalcev po Sloveniji domoljubno dejanje.

    • karlina

     Fuj, baraba, točno se vidi, da nisi pravi SLOVENEC, da nas domoljube, ki zivimo v Sloveniji od vekomaj, označil za ksenofobe, veš kaj si ti , en navaden izmeček, ki je prišel v Slovenijo, dobil vse-sluzbo, stanovanje, mir, drzavljanstvo za malo denarja, zato ,da nas boš označeval za ksenofobe, prav smiliš se mi, res se mi smiliš, ker si tak smrad !!!!!!!!!!!

     • MladiLiberalec

      Ha ha kaksen izliv ksenofobije. :D Seveda sem Slovenec sam otroci bodo pa verjetno coloured. Ker so mi Balkanke al pa Filipinke kul.

     • šmentanamuha

      Potem pa spokaj tja dol, pa srečno,ker domovine nisi vreden.

     • MladiLiberalec

      Slovenija je liberalna domovina. Ce ne bi bla bi se verjetno res kam odselil.

    • sprehajalec

     Če ne spustiš muslića iz bangladeša v bajto in ga živiš, si pa ksenofob.

     naj najprej liberalci napolnije svoje domove z njimi, ne naših najprej.

     • MladiLiberalec

      Ne pretiravaj. Da ne bos reku da mors se v postlo z njim da dokazes da nisi homofob. :D

     • sprehajalec

      Levičarček rad nastavi, da dokaže da je multikulti. Muslići imajo obrezane, so bolj higienični, zato jih liberalci, sploh mladi radi vzamejo vase….

     • MladiLiberalec

      Very smart lol. Tud jest mam obrezanega drgac. :D

     • sprehajalec

      Jud?

     • MladiLiberalec

      Ha ha. Joj. :D Mogoce je bil dohtar Zid pa je reku starsem da neki ni kul da me je lohk obrezal. Nwm mogoce me je hotu resit za Sion al pa kej. :D

     • sprehajalec

      Še 80 let nazaj bi bila to pogubna odločitev tvojih staršev…. V bodoče pa tudi to skrivaj, kaj veš, kako se bo obrnilo v svetu. Morda bo obrezanost treatirana kot nekoč….

     • MladiLiberalec

      Lol. Ma moj precious kot se je pokazalo navdusuje zenski spol. Tko da ga bom ze v kako luknjo skril. He he

 • Bravo g. Janša !
  Zdravje in varnost – to je bistveno, ostalo se bo počasi in vztrajno saniralo naprej !!!

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Stajerka

  čestitke…..izbrana pisana druščina………še bolj zanimiva lokacija :)))

  • Olga

   ???

 • Novakec1

  Začetek nove Austro ogrske, sam še jodlarje je treba zraven pritegnt, hrčki se bodo pa sami prslinl.
  Luč na koncu predora.

  • totex39

   Dobra so to ugibanja, kajti komunajzarji pa nam res ne morejo več vladati.

   • So že prevečkrat na popravnih izpitih padli pa vse s seboj v kufrih odnesli čez lužo, ali …..

    • Novakec1

     To je bilo po koncu sranja, so reševali svojo razpočnico.

   • karlina

    Iz tvojih ust v bozja ušesa, samo, do takrat, ko bodo volitve, bo ze res prepozno, oz. je ze prepozno, zal.

    • totex39

     Bodimo optimisti in ni hudič, da enkrat ne izginejo za večno.

  • Igor Kavalar

   Ma k pa vem, Avstrijci so zadnje čase mal odtrgan od realnosti. So sprejel 90.000 ilegalcev. Imajo 750.000 muslimanov, od tega pol miljona Turkov, in bolj ko mešaš ljudi, ki niso kompatibilni, ker prihajajo iz drugih območij civilizacije, prej pride do konfliktov.

   Imajo pa takšne probleme.

   Austria: Protesters denounce plans to ban full-face Muslim veils
   https://youtu.be/7BijZIvnW2s

   Converting in islam in Vienna(Austria)
   https://youtu.be/Yt10HiuEi2k

   Girl in Austria gets beaten, sexually assaulted and robbed by immigrants
   https://youtu.be/L0Bw6E-bfio

   Truck driver filmed aggressive migrant mob on the highway near Austria
   https://youtu.be/3XelUcfPpmM

   Da ne omenjamo, en kup članov IS iz Avstrije, posilstva fanta iz bazena za katerega je še Putin slišal in odločitve avstrijskega sodišča, da migrant ni kriv.

   V glavnem Avstrija je en s*it hole. Germani imajo zgleda vsake 70 let težnjo po samouničenju in to želijo deliti na prisiljen način še z drugimi.

   • Novakec1

    Martin Krpan jim je že enkrat pokazu kako se gre z Turki

    • Jovo Jamnica

     Martina Krpana je opisal Levstik, ki je spadal med mladoslovence. Skozi povest je Slovence ščuval zoper domovino Avstrijo in pozneje Avstro-Ogrsko!

    • Igor Kavalar

     Ja sam primerjaj Krpana in njegov IQ z EU voditelji, Junker, Merkel, Cerar, Makron pa ti bo jasno kje smo. Vladajo nam eni posrani nališpani modeli, ki bi se raje šlatal med sabo namesto ukrepal, da ne bo tekla kri.

     • Novakec1

      Kri bo tekla pri katerikoli vladi, bodo prišleki poskrbel za to.

 • tramal

  Janša vsi zavedni in pošteni slovenci te podpiramo v boju proti komunističnimi krvosesi.

  • karlina

   TOČNOOOOOO !!!!!! Ravno danes sem zopet poslušala, kako nas futrajo z Grčijo in ugotovila, da smo pravzaprav na isti poti, kot oni, pa se ti bedaki komunistični delajo neumne, da se mi tega ne zavedamo, se še kako zelo, zelo zavedamo, kam nas peljejo v prepad in propad. Včeraj sem prvič slišala,da so po pravici povedali, da se je vlada zopet letos , ze tretjič, najmanj zapufala in to za plače v JU in pokojnine. Ravno tako se je začelo v Grčiji, da se ne bi slučajno kdo še sprenevedal.

   • Novakec1

    Sloexit pa svoj denar tiskat, tako kort drugi

  • Novakec1

   Komunisti so tanajmanši problem , mal se zresn.

   • tohuvabohu

    Komunisti niso problem, ker jih ni več. Problem so komunajzarji. Tem dol visi za ideologijo, zanima jih samo plen.

 • Slovenec

  A to bo namesto Thompsona?

 • MladiLiberalec

  Mene zanima kolk teh clanov od SDS ma ze tetovirane kljukaste krize po telesu in kok se jih v uniforme kolaborantov preoblaci?

  • Rožle

   Kva te še zanima št. čevljev pa kolk kravat ima JJ v omari …pa še kaj …

   • MladiLiberalec

    Zanima me ce ma na kravatah ze U priponko.

    • realnost

     Hvala bogu da smo pregnali Jugo armijo in njihovo rdečo zvezdo, sedaj bomo pa še petokolonaše, ki so bili takrat tiho kot riti v mišjih luknjah!

     • MladiLiberalec

      Slovo U v Sloveniji res zveni kot kaka peta kolona ja

   • Slovenec

    Kje maš Zagorja?

  • karlina

   Veš kaj si ti, ti si en navaden, nagravzen SMRAD !!!!!!!!! Kolaboranti so bili komunisti, ki so ze leta 41 sodelovali z okupatorjem, še posebej vaš heroj titek, ki je sodeloval z Nemci, to se ve in je zgodovinsko dokazano, če še ne veš.

   • MladiLiberalec

    Kr neki lol. Zato so Nemci tudi morali podpisati partizanom kapitulacijo 1945 v Topolscici. Domobranci so pa zbezali.

    • Nada

     Ob koncu 2. SV so vse komandirali anglo-saso-američani. Titovo vojsko so iz Koroške takoj nagnali nazaj, jim ukazali, da se morajo umakniti. Vse je potekalo tako kot so se zdilali s Stalinom.

     • MladiLiberalec

      Z nemci so propadle belouske in ne partizani. Pa moras res bit za luno da tega ne vidis. XD

     • Jovo Jamnica

      JA se je seveda požvižgala na osamljene Churchillove grožnje. Truman ni dovolil “napaljenemu” Pattonu, da bi interveniral. Churchill in JBT pa sta leta 1944 v Neaplju prav dobro sodelovala, predvsem za zaprtimi vrati. Verjamem, da je Churchill, maja 1945, spomnil JBT na kakšnega od teh kramljanj in JBT je popustil.

     • MladiLiberalec

      V cem popustil?

     • Jovo Jamnica

      Ja, da je umaknil enote JA iz britanske interesne cone.

     • MladiLiberalec

      Aha to. Hm ja nwm. Bi bla lohk vojna ce se ne bi. To o zasedbenih conah so se veliki trije uskladil. Gotovo pa ni umik JA imel nic z vrnitvijo domobrancev in drugih kolaborantov kot tudi trdijo v NSZ.

     • Jovo Jamnica

      Ena od teorij zarote se ukvarja z odnosom prostozidarov do kabale… Ampak o tem vem premalo. Sem pa to nekje zasledil.

     • MladiLiberalec

      Nwm res kake neumnosti so si se sposobni izmisliti. XD
      komunisti so bili proti prostozidarjem. Sicer pa ne prevec govort ker pobirajo vse neumnosti od ustaskih do antisemitskih. Bo se hujs s temi slo. belimi.

     • Jovo Jamnica
     • MladiLiberalec

      To so ti domoljubi ki podarijo za oblast cetrtino narodnega ozemlja tuji drzavi in okupacijski sili.

  • baldeagle

   Zagotovo jih ni toliko, kot vas levih fašistov, ki imate tetovirane komunistične simbole. To dokazujete že s tem, ko na vsaki pasji procesiji paradirate našemljeni s totalitarnimi simboli.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • MladiLiberalec

    White Eagle levicar in fasist mi kot prvo ne gre skupi. In kot drugo sem jest liberalec. Liberal smart ass da ti povem se po USA ko mas njihov flag za slikco.

  • sprehajalec

   Dosedaj si deloval nekako kompetentno. če boš začel srati, pa neumnosti pisati, bomo zaratili.

   Ne bodi primitiven.

   • MladiLiberalec

    Bit ce rata kazu svi a ja cu umrjet od ljubavi. :D

    • sprehajalec

     Ne piši neumnosti. Nisem nikoli v Sloveniji srečal nekoga s kljukastim križem pri sebi razen reenaktorjev. Tako kot povsod po europi.

     Tole si oglej, nedavno posneto profesionalno z vsemi podrobnostmi, z za te prostore neobičajno zgodovinsko točnostjo. Kaj takega državna kulturna scena ne spravi skupaj, kljub vsem milijonom, tukaj pa je šlo za amaterski izdelek v samorežiji. Ko jim je pa Ivan janez deloma preusmeril pipico so pa cvilili, kot mladi kužki, kulturniki bedni.

     Tako se dela na prostem Trgu, liberalni levičarčki, trg te prisili v dobro predstavo. Pa znanje jetreba imeti za kaj takega.

     Ma, da jutri poješ tole pesmico na pamet liberalček.

     https://www.youtube.com/watch?v=XkSmBJ-SIfA&feature=youtu.be

     • MladiLiberalec

      Link mi je kul drgac. :) to ti gre bolje od rok kot pisanje gej eroticnih zgodbic ha ha

     • sprehajalec

      Gre za kul fante , ki so statirali v njem. Nek prvi izdelek nastal v Sloveniji v vsej njeni zgodovini, ki je blizu zgodovinski točnosti. Edino Ruse na koncu bi morali dati na vzhod Slovenije ne na Kras.

      Tako se tolmači zgodovina, ne pa nek reenaktorki bulšit v Dražgošah vsako leto.

 • šmentanamuha

  Zelo optimistično in vizionarsko je zastavljen tale kongres. Držim pesti, da bi kaj pametnega naumili. Upam, da so se vsi skupaj česa naučili iz preteklih napak, predvsem Janša, če mu znova rata. Bi blo fajn.

 • Slovenec

  A veste zakaj ste ovce? Ker trdim, da so vsi politiki pokvarjeni.Cerar je pokvarjen. Židan je pokvarjen. Erjavec je pokvarjen. No, da slišim sedaj od vas : “Janša je pokvarjen!” A bo šlo, ovce Ivanove?!!

  • Stajerka

   eni so pokvarjeni……bolj hudo je, da so eni pokvarjeno-zabito-narcisoidni…..pr levakih jih mate za celo ikebano……

   • Slovenec

    Ovca ……… dalje!

    • Stajerka

     hahaha……ovce so koristne živali……kar za klope in podgane glih ne moremo trdit…..ups, kak pa kaj pingvini……

     • Slovenec

      Ovca …….. dalje!

  • Rožle

   Itaq…takih vas je že cel kup k mu ni nikol kapa prou ..
   pa kukr kol jo obrneš …zmer ti ne paše …

   • Slovenec

    Ovca ….

    • Rožle

     Maš u postli ….

     • Slovenec

      Ovca …. dalje!

     • Rožle

      Aha 2 maš že …

     • Slovenec

      Zgleda, da dve največji.

    • karlina

     Vi pa volkovi, ki samo renčite in grozite, če nas ze ozmerjate z ovcami, ki so miroljubne zivali.

     • Slovenec

      …. in butaste.

     • karlina

      Če ti tako praviš

     • Slovenec

      Tako pač je. Ne glede kdo to pravi, ovca.

    • tohuvabohu

     Tele!

  • sprehajalec

   Pozabil si omeniti Meseca&Violeto, pa Zemljariča, Hanžka, Kučana Kocjančiča.

   No dajmo da slišimo sedaj od tebe; Mesec&Violeta, pa Zemljarič, Hanžek, Kučan, Kocjančič so pokvarjeni. Bo šlo Slovenac muljavi?

   • Slovenec

    VSI so pokvarjeni. Vsi delajo za svoj žep. Mesec, Violeta, Zemljarič, Hanžek, Kučan, Kocjančič …. Da vidim sedaj tebe, ovca……………………!!!

    • slosin

     In katerega od teh pokvarjencev voliš..?

     • Slovenec

      Kdo pa pravi, da bom koga od teh, ovca?!

     • realnost

      Leve ovce so tako zbegane, da bodo kar JJ in SDS volili. Mi je to povedalo že veliko razočaranih levakov. Nekaj se dogaja v njihovih bučah….

     • neny

      jaz bom vse obkrožila, ker se nočem nikomur zamerit. :)))))))

     • baldeagle

      Saj nihče ne vidi koga obkrožiš na volilnem lističu.

     • baldeagle

      Zadnjič, ko sva imela kulturen dialog si celo rekel, da je zate sprejemljiva tudi stranka SDS, ker da ima po tvojem mnenju dober program. Si še vedno enakega mnenja?

     • slosin

      A ta da je imel kulturni dialog…? Težko verjamem. Levaki so kulturni samo dokler gre debata njim v prid, v nasprotnem primeru začnejo vse poprek zmerjati …Njihova koža civiliziranosti je hudo tenka.

     • baldeagle

      Diskutirala sva pod neko novico, vendar je takrat še komentiral pod nickom Dark Lord.
      Nekako sva uspela debatirat na kulturnem nivoju, kar je tudi mene presenetilo. In ne moreš verjeti, da sem se z večino njegovih postov celo strinjal.

     • MladiLiberalec

      Slovenec=Dark lord??

     • baldeagle

      Seveda, kaj ga ne prepoznaš po slogu pisanja?

     • MladiLiberalec

      A ni bil on bolj v stilu da bo koga prebutal in take?

     • slosin

      ….možno, da ima kakšne psihične motnje…

     • baldeagle

      Trpi zaradi nekih frustracij. Verjetno je imel težavno otroštvo.

     • karlina

      ITAK

     • Jovo Jamnica

      Kdor voli, ta je vol…

     • baldeagle

      Tebi je ostal miselni vzorec iz totalitarnega enopartijskega režima, ko še niste poznali demokratičnih volitev, ker je bila dovoljena samo ena stranka KPS.
      Vedno bolj ti na plano seka komunistična indoktrinacija, ki si jo fasal v ex režimu.

     • neny

      hehe… kake maš. :)…

     • tohuvabohu

      E moj Jovo, ta ti je pa uspela, hehehe. Bewusst robust!

    • sprehajalec

     Manjka na koncu stavka. Še enkrat lepo tako kot se zagre pa usta odpiraj in razločno artikuliraj;

     Mesec&Violeta, pa Zemljarič, Hanžek, Kučan, Kocjančič in Zokane so pokvarjeni.

    • dvanajstzvezdic

     Čaj mal, za koga pa ti delaš?

     • karlina

      za udbo, kaj sploh sprašuješ

     • tohuvabohu

      V JLA so taki udbovski vohljači provocirali vojake, da naj kaj rečejo zoper sistem, potem so jih pa zašili. Vedel sem za več takih primerov.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • dvanajstzvezdic

   Za ene so pokvarjeni levi, za druge desni, za tretje vsi. Tebi so se očitno politiki hudo zamerili. Ne moreš pa prisiliti ljudi da razmišljajo s tvojo glavo. S svojim siljenjem naj nekdo naredi enako kot ti počneš ravno to kar očitaš politikom. Ljudi hočeš spremeniti v soje ovce za manipulacijo.

  • MladiLiberalec

   Bolj od ovc se je treba bat volkov v ovcji preobleki. Moj katehet pristas OF drgac nam je mulcem velikokrat rekel Bojte se volkov v ovcji preobleki. Se mi zdi vse bolj da je to life wisdom.

   • karlina

    No, vi ste pa kar pravi volkovi, ne rabite preoblek

   • sprehajalec

    Je delal kakšno kariero ali kaj, da je leta 2000 postal pristaš OF?

    • MladiLiberalec

     Izhaja iz partizanske familije kot v bistvu vsi v mojem rodnem kraju

   • No, kar korajžno povej, da si bil ministrant, zdaj pa si se preoblekel, a ne ?

    • Slovenec

     Zopet podtikaš nekaj za česar nimaš niti najmanjših argumentov ali dokazov, ovca.

    • Jovo Jamnica

     A biti nekoč ministrant, je handicap?

     • baldeagle

      Si bil tudi ti kdaj ministrant?

    • MladiLiberalec

     Ne skavt.

  • karlina

   Prav si povedal za vse tri, torej-zakaj bi bili potem ovce, če tudi ti tako trdiš, haloooo

   • Slovenec

    Ovca …. dalje!

    • Bebo.

     • Slovenec

      Ovca ….. dalje!

    • karlina

     Tako si dolgočasen, kot majhen otrok, ki se je naučil prvo besedo in jo kar naprej ponavlja, vendar s to razliko, da se otroku smejiš, ti se nam pa ze smiliš.

  • tohuvabohu

   Malo si zgrešil, ubožec. Cerar je lulibuli, Židan je bedak, Erjavec pa neroda. Pokvarjen je pa veliki lutkar.

   • Slovenec

    Ovca ….. dalje!

    • tohuvabohu

     Ti pa teliček.

 • RealRevolution

  Lets go Janez Jansa,Viktor Orban,SDS in vsi podporniki!

 • Slovenec

  Slovenija podira rekorde: Lani kar 4,318 milijona turistov!

  • Novakec1

   Letos jih bo več in to z enosmerno vozovnico!

  • sprehajalec

   Jih štejejo na meji ko vstopijo, ne štejejo pa čez dve in pol ure ko izstopijo.

   Kaj nas imaš za norca ali kaj?

   • karlina

    Itak, ampak ne nas-sebe.

  • karlina

   Ja, in, lani, kaj vse je bilo lani, pa letos ni več.

  • dvanajstzvezdic

   Koliko denarja so tu pustili? Sicer pa se strinjam, Slovenija je čudovita dežela, se da veliko zanimivega videti.

 • Rožle

  To bodo tut prepovedal .. ?

  • tohuvabohu

   A Orbanov nastop?

   • Rožle

    Jpp…

 • Slovenec

  Posnetek iz 10. kongresa SDS;

  https://www.youtube.com/watch?v=QcE5aDTszrY

  • Rožle

   Ti sam glej …

  • slosin

   Pejt rajš spat, jutr ob 12.30 bod pa pred tv, da boš zvedu kaj pametnega…

  • sprehajalec

   Ne gre z jezika tisto o pokvarjenih Mesecu&Violeti pa Giovaniju DelaTerri, Hanžku, Murgl’cu, Kocki?

   Nekje se neha a? ha, ha, čitam te kot onesnažen in popisan list sekret papirja Slovenac. Ve se kje je meja provociranja a?

   • Slovenec

    Ovca, preberi raje kaj sem napisal spodaj, ovca nepismena! Da ponovim za najbolj butaste ovce kot si ti: “VSI so pokvarjeni. Vsi delajo za svoj žep. Mesec, Violeta, Zemljarič, Hanžek, Kučan, Kocjančič …. Da vidim sedaj tebe, ovca……………………!!!”

    • Si pa res koštrun rdeči s črnim robom.

     • Slovenec

      Ovca ….. dalje!

     • Saj več od tega sirotek ne zmoreš. Pojokcaj mal.

     • Slovenec

      Ovca ….. dalje! Cela čreda bebavih ovac se vas je že nabralo pod mojim postom, LOL

     • Muhe gredo vedno na drek.

     • Slovenec

      A misliš na Ivanove volivce? LOL

     • Torej si se prepoznal. Dober si.

    • sprehajalec

     Vsegliharstvo? ha, ha, vsegliharstvo je ravno levičarska taktika, da odgovornost za propad države porazdeli na vse državljane.

     Lepo artikulirano, brez tistega spredaj vsi so pokvarjeni, ker niso. Pokvarjeni so Mesec&Violeta pa Giovani DelaTerra, Hanžek, Murgl’c, Kocka Zokane….

     dajmo sedaj!

     • Slovenec

      Ovca Ivanova ….. dalje!

     • sprehajalec

      Ne gre z jezika? Blokada možganov, nek prastrah pred omenjenimi? Strah pred partijo a?

      Psihoterapijo rabiš, da se znebiš tega strahu.

 • Sredina

  Zelo mogoče, da bi bila SDS res prava stranka za prihodnost Slovenije, ampak ne pod vodstvom Janše, če bi stranko naprimer prevzel mag. Šircelj bi bila to zelo dobra popotnica za stranko.

  • Slovenec

   Na veliko srečo ostalih strank so ovce prebutaste, da bi to razumele.

  • dvanajstzvezdic

   Jaz bi stavili na dr. Romano Jordan Cizelj. Potem si upam staviti, da bi SDS ne dobila samo relativno večino ampak celo mandat za sestavo vlade

   • Sredina

    Jo je prav čas pamet srečala in je kokr js vem že zapustila stranko

    • dvanajstzvezdic

     Kolikor jaz vem je samo odšla na drugo delovno mesto

     • Sredina

      Če je še članica stranke bi bilo res zanimivo če bi jo jutri kdo predlagal za predsednico

   • Jovo Jamnica

    Romana je samo enkrat glasovala po svoji vesti, pa je dobila nogo…

    • dvanajstzvezdic

     Ja, sej tak način jih bo pokopal.

  • sprehajalec

   Nimajo karizme. Uspešen v boju proti komunistom in levičarjem je lahko samo nekdo, ki ima karizmo in odločnost. Da udari po mizi in naredi red. Tukaj je Ivan Janez nenadomestljiv…

   Drugače bodo vsakega tako vozili okoli kot Cerarja. Da bo jokcal na koncu, pa za desničarja ga proglasijo na koncu.

   Za boj proti slovenskim lobijem, ki uničujejo državo, moraš biti persona. Že pol leta se govori o dilerjih naprimer v zdravstvu, pa še kar trpajo denar od opornic v žep. zato, ker ni persone, ki bi znala narediti red. To je to.

   ne more biti v takšnih mafijskih razmerah ki vladajo v Sloveniji vsak iz ulice Ministrski predsednik…..

   • Jovo Jamnica

    Hvalica je imel ohoho… karizmo

    • tohuvabohu

     Že mogoče. Ni pa bil vodja.

    • sprehajalec

     Seveda, tipe kot Hvalica, pa tisti kasnejši Kranski župan so sile kontinuitete in progresa rabile. Za nek privid demokratičnosti. V principu so bili pa kljukci.

   • Sredina

    No dejstvo je da Janša, razen če skupaj z GOD al kaj že so dobijo 46 glasov, ne bo več predsednik vlade, in za to si je kriv sam
    Ma pa stranka dovolj kadrov, ki bi bili sposobni za predsednika vlade

    • sprehajalec

     Stranka je Ivan Janez. Če Ivana janeza ne bo, bo pač stranka razpadal, ljudje pa ne bodo šli na volitve. Tako je v Sloveniji.

     Drugače bo ponovno proglašena neke oblike sovjetska republika. Za obstoj naroda se gre,

     • Sredina

      No ne pretiravi, Janša bo prej kot slej odšel, tako ali drugače, tudi stranka bo dojela njegov učinek

     • sprehajalec

      V Sloveniji je dobiti volitve le prvi korak. Bistveni korak za prihodnost Slovenije pa je speljati protikomunistično revolucijo. Komunizem je v glavah. Ljudi je treba vrniti po načinu razmišljanja pred leto 1970.

      revolucija je bistvenega pomena za Slovenijo.

     • Sredina

      Za revolucijo je treba met kej med nogami…

     • dvanajstzvezdic

      To ni dobro. Grčija je bila nekoč Aleksander Veliki, ko je ta umrl se je začel njen zaton.

  • Franjo Trojner

   Daj nea nori no! Ne samo zelo mogoče, SDS dejansko je prava stanka za prihodnost Slovenije in SLOVENSTVA in to z g.Janšo na čelu! Prav hecni ste že vsi vi z one strani razuma in vedno na strani tranzicijske levice, ki so vas vedno polna usta medu in pohval o stranki SDS brez g.Janše a bi jo v bistvu najraje brez ali z g.Janšo vtopili v žlici vode. Enako se skozi navzven dobrikate stranki Nsi a, ko je potrebno podpreti njene predoge ji pokažete figo, stisnete kajlo in to tako očitno, da je celo Ljudmila Novak pogruntala, da nekaj nea štima. Ja počasi se boste na levici , kjub murgeljšpicpalčkovem, Sorosovem in Putinovem vmešavaju v naše domače zadeve in predvsem volitve, kljub vsem vašim zarotam morali sprijazniti, da bo po parlamentarnih volitvah g.Janez Janša predsednik vlade.

   • Sredina

    V koaliciji s kom?

   • Sredina

    Stranka z Janšo nima prihodnosti in to se bo prej ko slej dokončno pokazalo. Dejstvo je da se stranka preveč ukvarja z enimi in istimi temami, ki že vsem počasi presedajo in dlje kot je do volitev, bolj to škodi Janši…

    • tohuvabohu

     Problem je, ker se “preveč” ukvarjajo z bančno luknjo, korupcijo v zdravstvu in podobnimi temami. To je dejstvo, ki vas spravlja ob pamet. In neumno mislite, da bi z zamenjavo Janše vse to zamrlo. To je račun brez krčmarja.

     • Sredina

      Ne govorim o teh temah, verjamem da si ljudje želijo vedet kdo je zapravu njihov denar…govorim o NOB, osamosvojitvi, arhivih, deljenju na leve in desne, naše in vaše, fašiste, komuniste, povojnih pobojih…

     • tohuvabohu

      Ne nakladaj. Nikoli nisem slišal Janšo govoriti “naši in vaši”. To o deljenju naroda je gnusna laž. To je delala partija, ki je državljane delila na prvo- in drugorazredne, oziroma na tiste z moralnopolitičnimi kvalitetami in na one brez. Ti časi so za vedno mimo, upam.

    • Franjo Trojner

     Ta stranka ima program in kar je najbolj bitno, sposobna ga je tudi uresničiti, kar je źe in še bo dokazala! Tiste teme, ki tebe mučijo, se bodo v dobro pravice, resnice, etike, morale, demokracije in PRAVNE DRŽAVE v najkrajšem času tudi morale razrešiti, pa če je to tebi prav ali ne, v civilizirani napredni, demokratični zahodni civilizaciji je takšno ravnanje že dolga desetletja standard, pri nas pa šele bo.

     • dvanajstzvezdic

      Problem je v tem, da četudi ima stranka program in če tudi zmaga, bo zmagala samo z relativno večino, mandata pa ne bo dobila, preprosto zato, ker bo zopet glavni program levice volitve proti Janši. In ker Janša ima sebe in svojo stranko za edino alternativo, potem ni dosti izbire na desnici. Problem je, da je desnica razklana in nima nekega širokega kroga intelektualcev, ki bi lahko podprli nek nov DEMOS. Pučnik je umrl, prav tako velikani slovenske pomladi, kot so bili: Rudi Šeligo, Tone Pavček…
      Da ne bo nesporazumov: tudi levica ne premore intelektualcev, gradijo pa na populizmu in anti-Janši

 • karlina

  Se pa verjetno komunisti grizejo od jeze, kajti Orbanov prihod pa ne morejo prepovedati, začuda, pa tako VELIK DOMOLJUB JE ,jih verjetno zelo, zelo stiska.Pravilno, enega domoljuba so prepovedali, bo pa zato prišel največji domoljub v EU, bravo, vsaka čast.

 • neny

  predlagam, da angažirate kakega psihiloga za brisanje miselnih vzorcev, ker nekateri imamo probleme s komunistično indokrimacijo….. :) Nova naj razpiše oglas za novo delovno mesto. NLP praktik bi bil čist v redu.

  • sprehajalec

   slovenija je imela leta 1990 120.000 komunistov. Pa 75.000 sodelavcev službe državne varnosti. kam so izginili neny? So ratali čez noč demokrati ali kaj?

 • Slovenec

  Zakaj bi mi pošteni Slovenci, ki še nikoli nismo videli zapora od znotraj volili šiptarja, ki je bil že dvakrat v zaporu?

  • Ce pa si slep. Tele

   • Slovenec

    90% Slovencev nas je slepih, ke ne, ovca?!

    • neny
     • Slovenec

      Ljubljana – Zmagovalka parlamentarnih volitev je Stranka Mira Cerarja (SMC), ki je po preštetih 99,97 odstotka glasov (DVK) osvojila 34,6 odstotka glasov (36 poslanskih sedežev). Sledijo ji SDS z 20,7 odstotka (21 poslancev), Desus z 10,2 odstotka (10), ZL s 6,0 odstotka glasov (6), SD s 6,0 odstotka (6), NSi s 5,5 odstotka (5), Zaab s 4,3 odstotka glasov (4 poslanci).

    • dvanajstzvezdic

     Ne 99.999% nas je zavedenih in napačno informiranih od promila posvečenih

     • Slovenec

      Ljubljana – Zmagovalka parlamentarnih volitev je Stranka Mira Cerarja (SMC), ki je po preštetih 99,97 odstotka glasov (DVK) osvojila 34,6 odstotka glasov (36 poslanskih sedežev). Sledijo ji SDS z 20,7 odstotka (21 poslancev), Desus z 10,2 odstotka (10), ZL s 6,0 odstotka glasov (6), SD s 6,0 odstotka (6), NSi s 5,5 odstotka (5), Zaab s 4,3 odstotka glasov (4 poslanci)..

     • dvanajstzvezdic

      Po tej tvoji logiki ovčerejstva največji čredni nagon vleče v smer SMC-ja

    • Franjo Trojner

     Ti predstavljaš manj, kot nič % Slovencev! Ej, ti še ovce ne moreš predstavljati, ker bi ti ovni kr hitro pokazali kje ti je mesto. He, he, he glej, glej ga zajčka, jezik umazano/strupen a hkrati ves plašen in še pravega priimka ne upaš zapisati pod svoje umotvore. Ma s takimi, kot si ti se ne splača ubadati, saj sam veš, da si en sam veliki nič.

  • dvanajstzvezdic

   Dej mal se umiri. Prvič: od kdaj je Janša Albanec in drugič , malo razmisli o lastni poštenosti, predno druge zmerjaš z ovcami. Je to slika poštenega Slovenca?

   • Slovenec

    Seveda je. Pravi, pošteni Slovenec NI NIKOLI videl zapora od znotraj!!!

    • tohuvabohu

     Ti si res teleban. Ničkoliko nedolžnih ljudi je partijski režim poslal v zapor, umobolnico, gulag, po potrebi pa tudi v Hudo jamo.

     • Slovenec

      Mene ni bilo zraven …..

     • tohuvabohu

      Si pač smrkavec ali pa si bil prave barve.

     • Slovenec

      A ti si pa bil zraven? Kje to? 1945 v Hudi jami? LOL

     • tohuvabohu

      Zdej s’me pa najdu, hehehe.

    • dvanajstzvezdic

     Velika večina lopovov, goljufov , morilcev tudi ni videla zapora od znotraj niti od zunaj. Mitja Ribičič je eden takih

     • Slovenec

      Pač obstajajo sposobni in nesposobni lopovi, kaj češ.

     • dvanajstzvezdic

      In tudi taki, ki sebe smatrajo za poštene, po svojih merilih seveda.

    • dvanajstzvezdic

     Od kdaj je Janša Albanec?

  • Janez

   Zamenjaj vzdevek !
   “Provokator” je primeren vzdevek zate !
   Ti si blefer !
   Kvakač !
   Ne pa Slovenec, če pa si Slovenec – si pa pač? Nič bister Slovenec.
   A?
   Zakaj ti nisi bil nikoli zaprt?
   Ker
   Se nikoli nisi v kaj kočljivega vtikal.
   Oz. Ker nikoli nisi poskušal javno – kaj spornega – javno razrešiti.
   Janša !
   Pa je dostikrat načenjal resne težke zadeve !
   Pa so ga pač zaprli – tebe ne bodo nikoli? Ker ski prelen, da bi šel v javne spore.
   Le tu?
   Nekaj kvakaš in jemlješ drugim energijo – za bolj tvorne debate !
   Reci !
   Svojo starost, šole, si že kaj pomembnega v življenju dosegel itd. Blefer ? L.r. JANEZ KOMENDA

   • Slovenec

    Zamenjaj vzdevek v “Ovca”!

    • Janez

     Dober večer – ovca ! Jaz sem Janez !
     Ti – ovca !
     Se opravičujem ok živalim – ovcam !
     Ti – ovca !
     S svojo rabo imena ! “Slovenec” si žaljiv. Ovca – zmenjaj – vzdevek. Slišiši – ovca.
     Ovca – poslušaj.
     Za moškega mojega rodu – ti – ovca !
     žališ ime mojega naroda ! Ovca ? A si razumela – ovca ! Daj zameketaj.L.r.Janez KOMENDA

  • Franjo Trojner

   A si ti res prepričan, da si Slovenec??? Mene nisi prepričo! Čuj, ti si zelo verjetno Rus aneda? No saj morda celo ni pomebno, je pa kljub temu že čas, da se na levici , kjub murgeljšpicpalčkovem, Sorosovem in Putinovem vmešavaju v naše domače zadeve, domačo in zunanjo politiko in predvsem volitve, kljub vsem vašim pollegalnim in nelegalnim zarotam nekako sprijaznite, da bo po parlamentarnih volitvah kljub vsem vašem nagajanju g.Janez Janša predsednik vlade. Glede tvoje odkritosti in poštenosti pa bova lahko kaj rekla, ko se boš podpisal pod svoje blodnje s pravim imenom in priimkom! Do takrat si pa samo en mali prestrašeni nevzgojen vulgaren škrat, ki iz škratje luknje varno skrit pred javnostjo pljuva po zaslužnih ljudeh naśe osamosvojitve.

   • Slovenec

    Tvoje ime in priimek, prosim …

  • Janez

   Ovca !
   Da si pošten !
   To praviš sam o sebi. Ovca? Morda si bivši arestant- zaprt po pravici.
   Ovca !Janša je bil zprt brez dokazov. A ne veš tega. Pa si res – ena ovca.
   Ovčke – se vam opravičujem.
   Tu piše neki ČLOVEK-OVCA ! Žali vas ok ovčke ! No- kaj še povej. Ovca. L.r. Janez KOMENDA

 • Slovenec

  “Marta” mi je pojasnila zakaj volite Ivana. Pravi, da “muhe gredo vedno na drek.” Se strinjam.

 • if

  Kongres SDS, kongres stranke demokratov. ljudi slovenske vizije.

  JJ in Orban sta politika domoljubnega foramta.
  JJ z vizijo Prešernove in ustavne himne Zdravice, ki sidra v Bogu, poudarja domovino, žensko, moškega.
  Tudi madžarska himna sidra v Bogu, že v naslovu: Isten, áldd meg a magyart = Bog, blagoslovi Madžare. Napisal jo je Ferenc Kölcsey, madžarski operni skladatelj.

  • Tudi Oto Pestner je pel Bog blagoslovi Slovenijo….

   • if

    Še poje!

   • Slovenec

    Če je Pestner Slovenec, potem so tudi vsi tukaj rojeni z balkanskim poreklom Slovenci. Treba se bo odločit, ovce.

    • Rožle

     Zoran …zdej se pa že umiri ..

     • Slovenec

      Zoran ti je šef …. LOL

     • sprehajalec

      Zorane, šef za ovce strišt…

      Morda se te bodo pa Avstralci usmilili pa novozelandci, da se ne boš tukaj mučil, pa te spustili s tvojo profesijo tja. Samo ust ne smeš odpreti, pa bo…

    • Janez

     Ovca !
     A si se že odločil, da si ovca. Blejaš že tako. Pojdi “ovčke štet” Spat !l.r. JANEZ KOMENDA

  • Sredina

   A to da bi pa napisu o čem dejansko govori slovenska himna, določena z ustavo, to pa ne ane? Slovenska HIMNA (torej 7. kitica) govori o bratstvu med narodi, o prijateljstvu, o sožitju…

   • Jovo Jamnica

    7. kitica Zdravice:

    Mladen’či! Zdaj se pije
    zdravica vaša, vi naš up!
    Ljubezni domačije,
    noben naj vam ne osmerti strup!
    Ker po nas
    bode vas
    jo serčno varvat’ klical čas.

    • Sredina

     Vem da govori o vinu in upam da ga nisi že preveč spil, ker tole je 6. kitica. Žalostno, da ne veš kaj je SLO himna, ˝domoljubi˝ pa taki…

     • Jovo Jamnica


      ZDRAVICA (original)

      Spet terte so rodile,

      prijatl’i vince nam sladkó,

      ki nam oživlja žile,

      serce razjásni in oko.

      Ki vtopi

      vse skerbi,

      veselo upanje budi.

      Komú pervo zdravico

      napili bomo krog in krog?

      Slovencov porodnico,

      deželo našo živi Bog.

      Brate vse,

      kar nas je

      sinov slovenske matere!

      V sovražnike ‘z oblakov

      rodu naj na’šga treši gróm!

      Prost, ko je bil očakov

      naprej naj bo Slovencov dom!

      Naj zdrobé

      njih roké

      verige vse, ki jim težé!

      Edinost, sreča, sprava,

      k njim naj nazaj se vernejo!

      Otrók kar ima slava

      vsi naj si v róke sežejo,

      de oblast

      spet in čast,

      ko ble ste, boste naša last!

      Bog živi vas Slovenke,

      prelepe žlahtne rožice!

      Ni take je mladenke,

      ko naše je kervi dekle;

      ko do zdej,

      za naprej

      slovite drage vekomej!

      Ljubezni sladke spone

      naj vežejo vas na naš rod,

      v njim sklepajte zakone

      de nikdar več naprej od tod.

      Hčer, sinov

      zarod nov

      ne bo pajdaš sovražnikov!

      Mladen’či! Zdaj se pije

      zdravica vaša, vi naš up!

      Ljubezni domačije,

      noben naj vam ne osmerti strup!

      Ker po nas

      bode vas

      jo serčno varvat’ klical čas.

      Živé naj vsi naródi,

      ki dan dočakat hrepené,

      da koder sonce hodi

      ne bo pod njim sužne glave!

      Kup’ca ta

      njim velja

      naj Bog jim dobre sreče da!

      Visoko zdaj prijatl’i,

      kozarce zase vzdignimo!

      Saj smo se vsi pobratli,

      saj eno misel mislimo;

      Bog naj te,

      Bog naj me,

      naj nas živi tovar’še vse!

      Amen.

     • Sredina

      Uradno sprejeta verzija je jasna

     • Jovo Jamnica

      Nabijem uradno u PM

     • neny
     • Jovo Jamnica

      Ovi jugo pestatli so glih krivi, da sn uporabo taki balkanski ausdruk. Prešerni so jugoritolisci roko zvijali, da je moro napisat tak, kot so oni hteli, drugač mu je nebi objavli. Še Bohoričico je moro zamenjat z neko krobocko Gajico…

     • Sredina

      Se vid da pojma nimaš o čem govoriš… Takrat smo živeli v Avstrijskem cesarstvu

     • Jovo Jamnica

      Ne ti meni tralala.

     • neny

      ene pesmi je raje izdal v samozaložbi… veš katere?

     • Jovo Jamnica

      Ne. Nisem preučeval. Po izobrazbi sem strojni tehnik.

     • neny

      a ok… malo poguglaj…

     • Jovo Jamnica

      Lahko ti pa zaupam eno Prešernovo, kero mi je pret mnogimi leti oče recitiro…
      Cvetijo cvetlice,
      se gonjo device.
      Smerdi sekret,
      pomlad je spet.

      To je tip, ki je bil običajno brez ficka, bojda spesnil brhki točajki v Šestici.
      Točajka je bila tako navdušena, da mu je častila ohtl rujne kaplice…

     • neny

      Prešeren je moral bit mal nor za tiste čase. Prisiljen je bil tako daleč..

     • Jovo Jamnica

      Mal nor je bil Matija Čop…

     • neny

      ne vem zakaj samo on?

     • Jovo Jamnica

      Ja no. Prešern je bil umetnik. Umetniki pa majo pač finte. Takrat in danes. Čop pa je biu intelektualec.

     • neny

      men so umetniki v redu za družbo, ker niso v “gitrah”.

     • Jovo Jamnica

      Sevea so vredi. Jas jih osebno poznam celi haufn.

     • neny

      ja pa ne uličarji… nekateri znajo zelo dobro vnovčiti svoje delo.. če hočejo preživet je velikim to delo sam hobi.

     • Jovo Jamnica

      A misliš Cekuto???

     • neny

      no….. spet politika…

     • Jovo Jamnica

      Ne. Na Jurčeka sem se spomno po naklučju. Na pajtl (živce) mi grejo šarlatani, ki “glumijo” umetnike. Rokodelci takorekoč. Spomnim se Tisnikara. Dokler ni postal Akademski slikar, ni bil zadovoljen sam s sabo.

     • neny

      ja to jim je v krvi…titula. b.v….

   • if

    6. člen ustave: Himna je Zdravica!

    • Sredina

     5. člen Zakona o grbu, zastavi in himni RS

     • if

      1. člen Zakona o grbu, zastavi in himni RS: “Ta zakon ureja grb, zastavo in himno
      Republike Slovenije ter slovensko narodno zastavo.”

      Ta zakon ureja …, ne določa kaj so grb, himna, zastava!

      Ustava RS v 6. členu doloa: Himna Slovenija je Zdravica.

     • Sredina

      a 5. člena pa ni? in zakaj bi ustava določala zakon pa ‘samo’ urejal, tudi zakon določa, tako kot določa ustava

    • Sredina

     4. odstavek 6. člena Ustave RS

     • Nada

      4. odstavek pravi: “Uporabo grba, zastave in himne ureja zakon.” Če je zakon za uporabo naknadno izbral samo 7. kitico, še vedno kot himna ostaja Zdravica po vseh kiticah.

     • Sredina

      No temu se reče črkobralsko branje zakonodaje, zakonodajo je treba brati kot celoto in ne more biti nek pravni akt v nasprotju z drugim, torej če Ustava določa da himno določa zakon, potem je tako kot piše v zakonu…pika

     • Jovo Jamnica

      Mateuš Krivic bi to ziher drugač tolmačo… LOL

     • Nada

      Ali ne ločiš med “določati” in “urejanjem” za uporabo v praksi. 6. člen Ustave, ki določa, da je himna Zdravica, tudi določa izgled grba in slovenske zastave. Zakonu daje samo možnost, da v zvezi s himno, grbom in zastavo uredi uporabo v praksi, po vsebini pa zakon ne more določati drugačnega videza grba, zastave in ne trditi, da določilo ustave “Himna Slovenije je Zdravica” ne velja.

     • Sredina

      Kdo je reku da določilo ustave ne velja? Edino kar pravim js je da je treba zakon in ustavo brati kot celoto in ne vsakega posebej. Zato pa smo tam kjer smo….

 • neny

  SDS prvaki . ka si ja nor…..:)))))))))))))))))))))

  https://www.youtube.com/watch?v=2S112cgllJc

  • sprehajalec

   Neny, zamagati bodo morali, ker drugače boš res pristala v Švici in kuhala Švajcerju tam. Tako boš pa še imela neko možnost, da najdeš neko sorodno dušo tukaj in pizdita čez fašiste skupaj. pa tudi to bo minilo ob vsakdanji zaposlitvi. Pri levičarjih pa čas ostaja, da gredo pizdarije po glavi. Pa brez prihodnosti si….

   • neny

    kdo ti le kaj da?

    • sprehajalec

     Levičarji ti vzamejo, prihodnost….

     Ki je ne bo, ker se Slovenija zapufava za sedanjost starih zaslužnih prdcev.

     • neny

      Jao…hecni ste.

     • sprehajalec

      Potem pa kar začni Švajcerja iskati… veliko jih bo šlo letos čez mejo, 2,5 ure imaš časa do Hrvaške meje, da kakšnega pecneš….

      Ali se pa pač zakadita z metelkovcem in sanjata o revoluciji…

     • neny

      hehe…kaj ti men nabijaš… Pa kakšen Metelkovec no…. jao. Brigaj se zase ali si Švicar? hehe

     • sprehajalec

      Skrbi me zate, da ne boš dobro znala kuhati…

     • neny

      znam celo sarmo. hehe

     • sprehajalec

      Kupljeno in zmrznjeno neny. Pa švicarju orientalski okus morda ne bo všeč. krompirja se loti pa kremenateljcov…

     • neny

      ma to pa enostaven…. potem niso zahtevni. :)

     • neny

      sicer je ćist ok Podravka golaž. haha

 • videx

  sds boli K za slovence, ko je govora o slovencih na avstrijskem koroškem so vedno tiho kot miši

  • sprehajalec

   Si kdaj že govoril s kakšnim koroškim slovencem? ne verjemi levičarjem, oni so podtikali bombe tam, ne poslušaj Kosa, ambasadorja udbe…..

   • videx

    dej sprehajalec kako si lahko tolk zaslepljen. ti ziher sanjaš te levičarje

    • sprehajalec

     Ha, ha, ni levičar kot levičar problem, gre za zmešano glavo, ki jo nosijo. In ki je postavila Slovenijo na rep Europe. Takoj ko usta odpre, jo prepoznaš.

     Zaslepljen? Avstrijski levičarji so poskrbeli za svoj narod, iz razbite Avstrije so v istem času naredili cvetočo deželo. naši levičarji so v istem času naredili iz naše dežele greznico….

     • Jovo Jamnica

      Moj top desničar je poslanc Marjan Pojbič. Predno je grato poslanc, se je špecjaliziro za prodajo Kirby štaupzaugerof po Slovenskih goricah. Najprej je hoto študirat na FSPN, Titova 102, sam ko so mu pokazali MEID (Marx in Engls izbrana dela), je pado v nezavest in odstopo…

     • neny

      Kirby štaupzaugerof ??? kaj to pomeni…

     • Jovo Jamnica

      Čuj, jas sn v Maribori gor rasto in opvladam 2300 fremtnih ausdrukof. Štaupzauger je sesalnik po slovensko. Ne sesalec… pazi. To se marsigdo zmoti!

     • sprehajalec

      Jovice, če boš tako govoril, bom postal tvoj sledilec, res mi je všeč ta izgubljena, zanemarjana in preganjana špraha, link med staroavstrijci in modernimi štajerci obeh strani meja.

     • Jovo Jamnica

      Saj fčasih me prime, ker se mi to ful dopade. Vedno rečem, da mam to v genih.

     • sprehajalec

      Evo, bom kot karlina ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • Jovo Jamnica

      Ti si faca. Sproh se nemrem s tebo skregat… LOL

     • sprehajalec

      jaz se z nikomer ne kregam Jovice. Drugi se z mano. Lepo jih analiziraš, pa razložiš jim stvari, oni pa skačejo, pa se f tla mečejo .

      neki egoti povsod…

     • Jovo Jamnica

      Ja. Mijadva pač mama razdelano. Ti ene, jas pa druge… :-)

     • sprehajalec

      Moji vseno niso takšni misijonarji, kot tvoji. Kot da imaš opravka s samimi jehovci, ki te želijo spreobrniti…

     • Jovo Jamnica

      Ja. Drži. Ko mi pride vrh glave, se spokam spet na svojo sproščeno frekvenco.

     • neny

      a zato ni maral Marxa…zarad sesalnikov–hehe

     • Jovo Jamnica

      Frajer se je izgovarjo, da ni dobo štipendije in je zato pusto študij. Anpak jas vem, da je takrat fsaki pubec iz revne familije, keri je iz obrobja šou študirat v Lublano… dobo štipendijo!

     • sprehajalec

      Stara Štajerščina neny. Kirby sesalcev. Jovota prosi, naj komunicira v štajerščini, da boš pripravjlena na Švajcerja…

     • Jovo Jamnica

      Aha, si se že zmoto! SESALNIKOF!!!!

     • sprehajalec

      Prevedel sem v drug regijski dialekt, ki je neny bliže…

     • Jovo Jamnica

      Pa ja…

     • sprehajalec

      neny, boš firnke s štaubzaugerom pr Švajcerju pucala.

      te bo še razumel…

     • neny

      saj bo plačal…:)

     • sprehajalec

      No smo že pr penezih…

     • neny

      ja zakaj pa bi bla s Švicarjem, mislim velik posel.

     • sprehajalec

      ker mu gre najbolje neny. jaz ti pa želim najbolje.

     • neny

      Švicarji niso samo v Švici.

     • sprehajalec

      Odsvetujem ti takšnega od drugod neny. Neprijetni vonj oddaja, pa desc kot desc se nerad umiva…

     • neny

      jao… tole pa ni za nkamor.

  • Janez

   Zakaj ?
   Pa ti pišeš tu – tako ? Ves nerazgledan – kot si?Koroški
   Slovenci zastopajo sami sebe.
   Tudi ne bi hoteli,
   da se kdo vtika v njihove zadeve iz Slovenije.. Neumno pišeš. Raje nehaj. L.r. Janez KOMENDA

   • videx

    ko je bilo govora o avstrijski državni pogodbi ste tiho ko riti, isto kadar je šlo za mejo z hrvaško. pa se imate za domoljube? hlapci, še levičarji premorejo več patriotizma

    • Janez

     Avstrijska državna pogodba !
     Je resna stvar – ki ni za debato na tvojem nivoju – oštarije . Ne skrbi.
     Z Avstrijo – se bo že dalo sporazumeti.
     S teboj?
     Mi je brez smisla debatirati.
     Kje pa vidiš ?
     – v Sloveniji – kake levičarje?
     SD, SMC, DESUS , ZL so ostanki ex monopolne oblastne KP, ZK ! L.r Janez KOMENDA

    • sprehajalec

     Kaj pa bi lahko storili, saj si ti imel oblast? Na tebi je bilo, da kaj storiš glede tega. pa nisi nič naredil, samo špetir. Sedaj bomo pa po stari levičarski navadi vsi krivi. Že videno s kardeljem in propadom samoupravljanja.

     Drugo vprašanje pa je, kaj lahko storiš avstrijcem pa hrvatom glede tega dvojega, če nočejo. Lahko jih potegneš za oneta. To pa je vse.

     Če bi bila Slovenija bogata in močna, bi bila druga pesem, bogatega vsi spoštujejo in imajo rešpekt. Tako so jo pa levičarji izropali in pripeljali v propad.

  • Anton

   Ne moreš sveta nazaj zahtevat če si ga prodal. Komunisti so koroško zatavšal za domobrance in civiliste z Vitrinja.

 • Slovenec

  A bo tudi kakšen Slovenec na kongresu?

  • sprehajalec

   Imaš v mislih Slovenaca? verjetno ne. Pa četudi bo Ibro, vsak človek dobre volje je dobrodošel.

   • Slovenec

    A Ibro tud pride? Kul ….

    • sprehajalec

     Ibro je domoljub, zna užgati če je treba. Ti si pa levičar…

     • Slovenec

      Ibro je domoljub …. to bo, ja. Ovca.

    • KIKI

     Ne , on je vedno prisoten pri “burazeru” Jankoviću -opankarju!

  • neny
 • Slovenec

  To, kar je pri nas SDS, je v Nemčiji Pegida. Prikriti nacizem.

  • videx

   SDS moti pri nacizmu le to da je sestavljenka iz besede nacional SOCIALIZEM.

   • sprehajalec

    To je vedno motilo samoupravne socialiste in njihove naslednike. nemški delavski socialisti.

  • sprehajalec

   Motiš se, Pegida pa SDS so desničarji. nacisti so bili levičarji, delavski socialisti. Spadajo v paleto socialistov, ki jih je dalo 20 stoletje. Delavski Adolfa, agrarni Pol Pota, samoupravni Broza, realni Stalina, socializem sladkornega trsa Castra…

   vse to je socializem.

   • KIKI

    Odlično, samo za onega “slovenca” si jih preveč naštel,
    on pozna samo enega samega, ki ga v nebesa kuje!!!, čeprav
    je že v peklu!

   • Slovenec

    Kdo pa je šef SDS-a? Bivši komunist, levičar. LOL

    • sprehajalec

     Bivši komunist, Ivan janez, ki je izstopil iz partije. Partijski oporečnik torej, eden redkih, ki si je upal. Disidenti so jim rekli v tujini.

     • Slovenec

      Večina ljudi sploh nikdar ni stopilo v partijo. LOL

     • sprehajalec

      120.000 je bilo članov ZKS leta 1990.

     • Slovenec

      In koliko nas je Slovencev, ovca?

     • sprehajalec

      Skoraj vsak 10 odrasli Slovenec je bil nekoč komunist. Vključno s teboj…

 • dvanajstzvezdic

  Dost mam za dons. Težko že klofam po mobitelu. Še nekaj poglavij Kierkegarda preberem(Totalitarizem potrošništva), potem pa spat. Berite Kierkergarda (danski filozof) …. odličen za brat.

 • Rožle

  Levaki bi tudi vreme prepovedal, če bi bil JJ napovedovalec vremena …

  • Slovenec

   Sej za druga itak ni ….. pa še to bi falil vsak dan.

  • neny

   a namest Trontla…

   • Rožle

    Trontelja …se pravillno napiše

    • neny

     lol

 • Janez

  Vsaj !
  Zdaj se končno – že z veliko gotovostjo ve

  Pravo ime !
  J. BROZA.
  Nam šepredobro – po slabem – znanega

  Ex KPJ DIKTATORJA

  – J. BROZA- TITA je
  – JOSHUA AMBROS-MEYER !
  Sin – nezakonski – grofice Anne AMBROS in oče ? Samuel MEYER, tovarnar z Dunaja !

  Joshua Ambros-Meyer je kot gojenec elitne vojno-obveščevalne akademije !
  Umoril !?
  realnega J. Broza iz Kumrovca ! IN SI PRISVOJIL NJEGOVO IDENTITETO !
  Z
  namenom – da bo
  pod imenom skromnega kovinarja iz Kumrovca

  – IZVAJAL VOJAŠKO, POLITIČNO DIVERZATSKE AKCIJE ! V korist Avstroogrske.

  Nakazano !
  Že dolgo krožečo “TEORIJO O REALNI IDENTITETI J. Broza !

  Je
  ( V Gogle iskalno okence vnesete naslov in avtorja filma )

  V DOKUMENTARNEM FILMU ” TITOV TAJNI IDENTITET” – obdelal Nikola KOSANOVIĆ, BGD.

  Vredno ogleda !
  VERJETNOST IDENTITETE
  – J. Broz – je bil
  – Joshua AMBROS-MEYER – VERJETNOST TE IDENTITETE – JE ZELO VISOKA !
  Tudi ?
  Preverljivost – te teorije Brozove identitete – je izvedljiva. KONČNO ! Lahko noč. Janez KOMENDA

  • KIKI

   Ej , Janez, če bi bil Titek od kakšne grofice in tovarnarja, ne bi bilo
   slabo, saj bi dobili kulturnega tipa, tako pa smo dobili navadnega
   bandita, za katerega je bil le čas ugoden in ga je banda kvazi
   revolucionarjev postavila v svoje vrste!
   Neumen, obubožan narod je hajlal nekomu, ki je skrbel le za svojo
   prečastito rit in to dolgih 35 let vladanja in še po smrti, do danes!

 • Slovenec

  Assange: “Ne odpuščam in ne pozabljam.” …………. švedsko krivosodje.

  • Rožle

   Kaj bi pa ti rad zdej povedu …?

   • Slovenec

    Tud Švedi imajo krivosodje.

    • Rožle

     Kako, če so ga pa oprostil …?

     • Slovenec

      A Janeza niso?

     • Rožle

      Ne, njegova primer je zastaral ….

   • Slovenec

    Pa drgač, Ružla? A bo? Kje maš Zagorja? Da si ta člouk ni kej naredu zarad tiste njegove mlade frače ……

 • Demonkrat

  Orban je mesija.

 • Fogglof Tunnek

  Danes bojo okoliški kmetje lahko s trosilci prišli po gnoj v Maribor !!!

 • Fogglof Tunnek

  Ali Orbanu niso povedali, da Thompson ne bo lajal in bo zastojn prišel v MB???

 • Fogglof Tunnek

  Generalni sponzor kongresa je pa Erdogan?

  • KIKI

   Na vaš kongres pa povabite Putina in ne bodite tako nevoščljivi!
   Putin bi samo prdnil v vaš partizanski golaž, pa bi vsi popokali
   od sreče, duše komunistične, prodane!

 • MEFISTO

  Kaj bi dali na krvavo rdeči levici, da bi imeli vsaj enega tako sposobnega in premočrtnega politika kot je Janez Janša!

  Fogglof Tunnek se bo z ostalimi retardiranimi nicki požrl od zavisti.

  • luckyss

   Kaj bi dali…verjetno vsak določen znesek, da ga obdržite…
   Rdeči ne marajo tistih, ki so bolj rdeči od njih ;))

   • Anton

    več je naredil za Slovenskega delavca kot vsi tvoji levaki.Itak tega ne boš priznal, še huje še naprej boš z izbornimi ekonomskimi kazalci skušal ljudi preprečevati v nasprotno. Ja ni huje kot bolan duh.

    sarkazem press

    • luckyss

     V glavnem, meni “spreobrnjenci” in tisti, ki “v Lurdu čudežno shodijo” nekako ne sedejo..
     Normalen odrasel človek se ne more za 180 stopinj obrniti v smislu etičnih načel …

 • Anton

  bravo Janez Janša ne daj se, korajža velja!

 • tarantela

  Ja, na Pučnika se sklicujete! Ko je bil še on v politiki, smo bili v Demosu složni, pol ga je pa Janša zribal in je šel Demos v maloro, sedaj se pa na Pučnika sklicuje. Prekleti politikanti! Nismo pozabili!!!

 • luckyss

  Baje se bo tudi Dolfi javil po linku iz onostranstva..

  • Anton

   A da mu boste komunisti spet rit lizal?

  • Nada

   Zgodovinsko dejstvo je, da so bili komunisti kot samooklicani borci za delavske pravice ob nemški okupaciji aprila 1941 precej zmedeni, saj so leta 1941 prvič lahko javno praznovali 1. maj, delavci pa so dobili pravico do plačanega letnega dopusta in še nekatere druge ugodnosti

 • tarantela

  Glede na to, da je bil Janša na Trumpovi konvenciji, bi človek pričakoval, da bo tudi Trump prišel…

  • Anton

   Prej kot k vašim gnidam.

   • tarantela

    He-he.

 • Prle

  Novica dneva, ki bo šokirala vse člane SDS je, da je Žan Mahnič okoli sebe zbral somišljenike, ki bodo danes vrgli Ivana Janeza s trona predsednika stranke. Baje da je v ozadju dolga roka Orbana, zato pa naj bi tudi prišel v Slovenijo. Bomo videli.

  • KIKI

   Pazite vi na svoje rdečuhe, kadar imate kakšne kongrese,
   da vas kaki Lukec ne odnese, ali kakšen Hanžek, pa Tomička,
   pa oni Venezuelec Kordiš, pa , še Bratovškova je zelo jezna zadnje
   čase!
   V nasprotju z vami, je naš Mahnič zelo pameten in realen fant; vaši
   prepotentneži pa se iz vlade norčujejo vsak dan!

   • Prle

    Ravno zato, ker je Mahnič pameten, ga bo vrgel, ima pa kar nekaj somišljenikov, zato se kar pripravite. Jutri bo vaš predsednik stranke Mahnič. Čestitam.

    • Anton

     Samo da ne bo kakšen plačan komunist

     • Prle

      Bolje mlad Mahnič kot starina Janša.

    • Novakec1

     Jajo pa njegov stric iz ozadja. JJ je tok brihten da se ne bo izpostavlu, ma dost jurišnikov.

 • Krtača17

  Kongres brez hrvaškega ustaša tompsona bo preprosto nepopoln….

  • tarantela

   A ni tole gor fotomontaža, mislim Janša skupaj z Orbanom?

   • Krtača17

    Čudil se nebi. Pr sds so vajen ponarejat… ne vem.

    • tarantela

     Sklepam po drugačnih odtenkih oz. ostrine slike enega ali drugega. Zdej čakam še sliko Janše skupaj s Trumpom na konvenciji…

     • Anton

      8 €

     • Krtača17

      Slaba tarifa. S Tarantelo dobiva vsak po 10 na post. Ti pa za sendvič cel dan.

     • Anton

      Vidva bi lahko pa zastonj to delala ko se vam tako toži po socjalizmu…udarniške sobote pa to…

     • tarantela

      To smo že delali v prejšnjem sistemu, pol ste pa prišli vi in nam vse pokradli.

     • slosin

      ….v prejšnjem sistemu se je bolj malo delalo..

     • karpelec

      Udarnške ure na drugi tir.

    • Anton

     Skupaj že 6 €

     • Hanza Gorenjski

      Danes, na kongresni dan imajo lumpi dvojno tarifo. To je opaziti tudi pri številu klikov in številu doplerjev.

     • Anton

      Verjetno bo res tako…

   • Prle

    Ne Ivan je v vlogi receptorja. Orbanu samo kaže kje je najbližji wc.

  • Hanza Gorenjski

   Nadomeščal ga boš ti. Ustaš ali četnik, isto sranje.

 • Hanza Gorenjski

  Prebral sem depešo, da v Maribor pride tudi Mihač z Gorenjske s svoj druščino so komentatorjev.

  • Prle

   Ti si vendar nepismen.

   • Hanza Gorenjski

    saj boš z njim, ne boj se.

  • Viktorh

   Ne verjamem, da mu bo uspelo. Nekaj dni se je valjal v mlaki za svinjakom s svojimi prasci.
   Težko, da bi se v nekaj urah očedil.

  • MEFISTO

   Pusti si že končno dopovedati, da Mihael z Gorenjske nima sokomentatorjev.

   On sam uporablja več imen in skuša tako ustvariti množičnost kretenskih komentatorjev.

   Med takimi odličniki so tudi spodaj prisotni Prle, Krtača17, tarntela, Novakec1, luckyss, Slovenec, Togglof Tunnek, sprehajalec, dvanajst zvezdic in tako dalje in tako naprej.

 • Slovenec

  Orban v zahodni Evropi ni dobrodošel pa išče neke leve strankarske shode na Balkanu.

 • Vladimir

  prosim poštene Slovence da ne odgovarjajo na provokacije krvavih levakov

 • Slovenc

  A zato nagajate Magni da delate uslugo Victorju Orbanu? Delate si ogromno škodo, verjemite izgubili ste ogromno volivcev, marsikdo je že bil odločen da dobite glas, zdaj pa bo prekleto premislil.

 • Krtača17

  Orban bo janši povedal preroške besede: ekmeš pekmeš v rit ftekneš…. in bo šel domov.

  • tramal

   Če si ti peder,normalni ljudje nismo.

 • Demonkrat
  • Artur

   Če bi se kuža zavedal kakšno kapo so mu nataknili na glavo bi jo vrgel v kot , se poscal in posral najo

 • Janez

  Dobro jutro – vsem !

  Zlasti pa ?

  Uspešen dan vsem,
  ki bodo danes sodelovali na
  razveseljivem kongresu z moje strani cenjene SDS !
  Katere,
  kar močan zunanji podpornik in iskren simpatizer – sem !
  Ker
  mi je
  veliko do odločnega obrata na bolje – za nas Slovence in za Slovenijo
  posredujem
  par sugestij, ki utegnejo – imeti pozitivne učinke !

  Da bi si
  SDS PRIDOBILA ŠE VEČ PODPORE – KOT JE ŽE IMA
  SUGERIRAM
  – PRIBLIŽNO
  1. TAK ODNOS
  NAS SLOVENCEV-DOMOLJUBOV DO
  1.1 – ŠE VEDNO MOČNE STRUJE SLO POKOMUNISTOV IN EX KP, ZK SOCIALISTOV !

  1.2 SLO EX KP, ZK LJUDJE SO MOČNO OBREMENJENI Z DOGAJANJI OKROG 2. VOJNE IN V 72 LETIH
  PO 1945. LETU : v katerih so sodelovali njih predniki ali pa sedanji ex KP, ZK ljudje sami !

  1.3 – ODLOČITEV MALE SKUPINE PREDVOJNIH KOMUNISTOV
  ZA OBRAT SLOVENIJE K VKP B
  – STALINIZMU, KOMUNIZMU !
  – JE IMELA ZA NAS SLOVENCE KOT NAROD –
  – NAM VSEM ZELO DOBRO POZNANE
  – ZELO SLABE POSLEDICE: nesodni KP polit pomori protikomunistov itd.

  1.4 Nosilci
  – POVZROČITELJI KP ZLOČINOV ZOPER ČLOVEČNOST SO ZNANI : ozka skupina predvojnih stalinističnih KPS komunistov :

  1.5 – Ki JIH JE VSEKAKOR TREBA REDNO PROCESUIRATI

  – KOT ZLOČINCE ZOPER ČLOVEČNOST !

  – ker so Kardelj, Maček, Kidrič, M. Ribičič – taki zločinci ? Nedvomno bili !
  PRI
  NJIH OBSODBI – ZNA BITI – V VELIKO OPORO VEDNO BOLJ OČITNO DEJSTVO

  1.6 DA JE BIL GLAVNI AKTER EX YU KOMUNIZMA STALINIZMA

  – KPJ, ZKJ DIKTATOR J. BROZ-TITO ?
  Že povsem dokazljivo:
  čisti opornik in izvajalec politike in navodil in ukrepov zločinskega VKP B STALINA.
  – V NAJBOLJ GROBI DRŽAVNO-POLITTIČNI REPRESIVNI OBLIKI ! Na NKVD način !

  KPJ BROZ JE BIL IZVAJALEC UKREPOV ZA UVEDBO IN IZVAJANJE KOMUNIZMA
  – NA PRISILEN,
  – NESODNO MORILSKI NAČIN
  – DO NASPROTNIKOV – STALINIZMA, KOMUNIZMA, SOCIALIZMA !

  To so nam vsem znana dejstva !
  Le opredeliti jih je še treba – uradno
  – kot polit zločinska dejanja , izvajalce pa
  – kot – politične zločince ! S T O R I M O TO !

  Sicer pa predlagam

  2. ODLOČEN OBRAT PROČ OD – EX KP, ZK KOMUNIZMA IN SD, SMC, DESUS, ZL POKOMUNIZMA !
  Strinjam, strinjamo se z večino glavnih
  USMERITEV, ZA KAKRŠNE – SE ZAVZEMA – S D S !

  2.1. Obrat kulturno v ?
  SLOVENSKO DOMOLJUBJE IN NADALJEVANJE RAZVOJA

  – LASTNE SLOVENSKE NARODNE KULTURE !
  Nekaj pesmi iz zakladnice slovenskih ljudskih pesmi – sem že posredoval !
  VEČINA GRADIVA S SLOVENSKIMI LJUDSKIMI PESMIMI SE HRANI IN SE DOBI V GLASB. ODD. NUK ,

  3. GLEDE GOSPODARSTVA, PRAVA, SOCIALE, ŠOLSTVA ITD.

  OPOZARJAM NA DOBRO DELUJOČ MODEL NAM PRIMERLJIVE R. A V S T R II J E !
  Tudi Madžarske, Češke in ostalih držav srednje Evrope !

  LETOS JE LETO,
  300. LETO OD ROJSTVA RAZSVTLJENE, USPEŠNE VLADARICE M A R I J E. T E R E Z I J E !

  Proslavimo jo.
  S kakimi
  tudi uradnimi počastitvenimi prireditvami z govori in Mozartovo glasbo ! L.r. JANEZ KOMENDA

  P.S. GLEDE ODNOSA DO SODOBNIH POJAVOV POSKUSOV ISLAMIZACIJE EVROPE !
  Pa?
  Naši predniki
  so se roparskim turškim vpadom – znali uprreti : ” RANJENI JUNNAK” slo ljudska pesem !

  https://www.google.si/search?q=slovenska+gruda+ranjeni+junak&oq=slovenska+gruda+ranjeni+junak&aqs=chrome..69i57j33.34039j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Janez

   Še tu !
   PONOVIM !
   Na Googlu najdete
   ” TITOV TAJNI IDENTITET” JE NOV DOKUMENTARNI FILM Nikole KOSANOVIĆA IZ BGD !

   Obdelal je filmsko –
   že dalj časa krožečo domnevo – o realni identiteti. KPJ, ZKJ Josipa Broza-Tita.
   Realno je izjemno visoka verjetnost – da nam vsem žal še po slabem predobro znani !

   -KPJ, ZKJ J. B R O Z ! Ni bil koginar iz Kumrovca !

   Pač pa !

   -JOSHUA AMBROS-MEYER,
   nezakonski sin grofice Anne AMBROS in Samuela MEYER – ja – tovarnarja z Dunaja !

   Ostalo najdete v mojih zapisih spodaj.

   Uspešno delo kongresu SDS. Bodi zdrava ! Domovina – naša Slovenija ! L.r. JANEZ KOMENDA

   P.S ŠE LEPA MOLITEV – OČENAŠA – Melanije Trump iz ZDA.

   https://www.google.si/search?q=slovenska+gruda+ranjeni+junak&oq=slovenska+gruda+ranjeni+junak&aqs=chrome..69i57j33.34039j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
   https://m.youtube.com/watch?v=CJcvisDrtsM&feature=youtu.be

 • if

  Orban je predsednik Madžarske, član četverice predsednikov višjegrajske skupine držav in lakmus, kdo napada evropske narode.
  Strinjam se z njim: “http://hungarytoday.hu/news/future-europe-lies-v4-grouping-pm-orban-says-visegrad-summit-warsaw-99272”

  JJ in SDS sta demokratiični entiteti, ki delujeta skladno z vsebino Prešernove in ustavne himne Zdravice, smiselno in skladno tudi s samo 7. kitico Zdravice, ki ji zakon daje status himnične rabe. Rabe!

  7. kitica je himnično smiselna, dokler, oziroma, če obstaja/jo narodi in pripadajoče izrazne oblike kulture.

  Če predpostavimo, da tega ne bo, uničevalci so Soroš in levičarji, uveljaljanje vsebine 7. kitice Zdravice ni aktualno, je nesmisel in zato norost.

  Vsem, ki hrepenite kot del naroda dočakat dan iz ustavne Zdravice izrekam načelo preživetja “Slovencov porodnico, Deželo našo živi Bog.”!

 • Demonkrat
 • Osti jarej

  Je rekel kratkohlačnik, ki bolj zaupa googlu, kot pa staršem in učiteljem, da ga zanima, kje so vsi tisti komunisti, ki jih sedanji politiki tako kritizirajo. Brskal je po spletu in jih, začuda, našel kar doma, ni bilo treba v tujino.
  BORUT PAHOR je bil s 26. leti najmlajši član Centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije (CK ZKS) in kasneje član njegovega predsedstva; JANEZ JANŠA je v partijo vstopil zelo mlad, s komaj sedemnajstimi leti. »Želim delovati v ZK in doprinesti svoj delež pri izpolnjevanju zastavljenih nalog in se hkrati bolj izobraziti v marxistični ideologiji,« je zapisal kot razlog za včlanitev. In se več let tudi pridno izobraževal, hodil po poteh Avnoja in širil svetlo izročilo NOB; IGOR LUKŠIČ je v ZKS vstopil že leta 1978, s sedemnajstimi leti; LJUBO JASNIČ je bil izvršni sekretar za ljudsko obrambo in družbeno samozaščito v centralnem komiteju ZKS; SENKO PLIČANIČ ni bil le član partije, temveč je bil v CK ZKS tudi zaposlen. Pripravništvo na CK ZKS začel na isti dan kot Borut Pahor; komunisti so bili tudi FRANC PUKŠIČ, ANDREJ ŠIRCELJ, VINKO GORENAK, (nekateri učenci se ga spominjajo kot zagrizenega partijca, ki je bil zelo aktiven pri pridobivanju partijskega podmladka), višja državna tožilka BARBARA BREZIGAR, nekdanji predsedniški kandidat MILAN ZVER, ki je v partijo vstopil že v srednji šoli, TONE KRKOVIČ, da je lahko služil kot operativni oficir v brigadi Edvarda Kardelja Krištofa, ki je bila Mačkova zaščitna brigada, ZVONKO ČERNAČ…in tako dalje po spisku desnih….
  Ker so skoraj vsi komunisti spet pri koritu, kratkohlačnik ne razume od kod torej komunistična zarota, o kateri stalno trobi SDS in kako so lahko tako slabo delali, da se še po 25 letih sami sebe kritizirajo?????
  Lahko kdo to razloži kratkohlačnikom?/objavljeno na FB,tukaj citirano/

  • tohuvabohu

   Kučan je bil pa ministrant, hehehe. Kakšna prismoda …

   • Osti jarej

    ..sej nisi bil zraven….prismodež…hahhhahaa

    • tohuvabohu

     Kaj pa ti veš, neroda?

     • Osti jarej

      …torej sta skupaj ministrirala?…sta počela še kaj drugega, z gospodom,od boga poslanim…..trajdeljček

     • tohuvabohu

      Ja, skupaj sva hodila na tečaje madžarščine.

  • baubau

   ker si ne glede na leta še jari kratkohlačnik ,je razumljivo-ne pa opravičljivo-,da pravzaprav zatrjuješ:kdor živi v totalitarzmu.je totalitarist…,ja,tvoja logika je logika hase i muje…

   • Osti jarej

    ….ja,ja,pri vas,desnosučnih,logika,resnica ,gumirabika in matematika zataji,ko se vam nasuje resnice…

    ….in janez je na oblasti v svoji stranki,že skoraj toliko časa,kot je bil tito v yugi….

    Buuuuuuuu…..

    • tohuvabohu

     In ko že po nemarnem omenjaš resnico, kaj je bil Jožek v Jugi?

     • Osti jarej

      …ljubljeni vodja…kot janša v stranki :-)

     • tohuvabohu

      In kaj še?

  • Demonkrat

   No zdaj vidiš kako slabo je vplival komunizem na mlade ljudi

   • Osti jarej

    ..ja..se jim še dandanes pozna…enkrat komunist,vedno komunist…a ni to vaš slogan

  • Nada

   Med koliko strankami pa so lahko mladi, ki so želeli biti družbeno aktivni, v prejšnjem režimu izbirali? Se ve, da je bila ZK edina stranka. Ni važno formalno članstvo v ZK v prejšnji državi, temveč to, kaj je kdo takrat dejansko delal kot član ZK. Z uvedbo večstrankarskega sistema so se ljudje končno osvobodili in začela pristopati tja, kjer so se lahko dejansko začeli izražati po svojih prepričanjih, kaj je za našo družbo dobro in kaj ne in ni bilo v preteklosti.

  • tohuvabohu

   Ko je bila Sava vsa rdeča od odvrženih partijskih izkaznic …
   Danes se nihče ne sprašuje, kje je sedaj teh 100.000 komunistov. Problem so trije ali štirje, ki so v SDS. Nekaterim se je res čisto odpeljalo.

  • slosin

   Ta pametni so spregledali in se obrnili, ta zagrizeni in butasti pa še kar vstrajajo v rdeči greznici …

  • von Rhein

   Mene zanima kateri izmed direktorjev (tudi sektorskih) večjih tozdov,ozdov in seveda sozdov v času iz katerega si privlekla naštete ni bil zavedni član komunajzl. Pa potem vse po hierarhiji navzdol.Do kuplarjev na ajzenponu. Občinski komiteji so redno pošiljali dopise,da je treba pridobiti nove člane.

 • tohuvabohu

  Levi fašisti zelo trpijo, ko vidijo, da jim gre vse v franže. Pomagajmo jim, sirotam, in jih ne dražimo s svojimi odgovori, hahaha.

 • Štalmajster

  “zavezanosti slovenskim in ???evropskim??? vrednotam”
  Kaj pa so “evropske” vrednote tiste ki nam jih diktira bruseljski krivokljuni diktator Juncker&Co ??? ali to za kar se zavzema Orban in višegrajska skupnost ???

 • Štalmajster
 • Osti jarej

  ..no,lahko kdo razloži kratkohlačnicam in kratkohlačnikom,kako je biti spreobrnjen komunist?!?

  • Demonkrat

   Tako da spregledas

  • tohuvabohu

   Eni ljudje se učijo, spoznavajo, postajajo pametnejši, bolj izobraženi in obveščeni. Eni pa ostanejo beton-komunisti. Zdaj pa ti razloži, kako da se nekaterim nikoli ne posveti?

 • if

  Kongres SDS odpira ustavna himna RS!

  • Osti jarej

   …s to ustavo,ki je postala zgolj črkovje na papirju in,ki jo vsak,ki ima to moč ,lahko razlaga in kroji po svojih potrebah,je kvečjemu kot toaletni pripomoček v kaki deželi tretjega sveta dobra…..

   • tohuvabohu

    Res, vsak rdečkar misli, da bolje pozna ustavo od ustavnega sodišča. Že zato, ker je rdečkar, ima to pravico.

   • tohuvabohu

    Če rdeča banda ne sprejema niti mednarodnih zavez, kako naj potem pričakujemo, da bo upoštevala ustavo?

 • Osti jarej

  ..je fletno bit pri koritu,če ne ,pa vsaj blizu…konkretnega odgovora kratkohlačnikom obeh spolov pa ni in ni…..
  ..igrajo se,igrajo…z narodom…za oblast inu privilegije,veliko privilegijev,ki si jih vedno znova,v izobilju , zagotovijo…

  ..me ima,da bi kakega od 90 otzijev ,ki se pametne delajo tamle v hramu demokracije…bruuuuhahhhahhha,….tako žviznila okoli lobanjice,da bi odletel direkt na parkirplac…ko poslušam:naj povem tako,da bodo razumeli tudi ljudje,ki nas morda gledajo….

  …aja ,demokrat…desni so poročeni cerkveno..ti se ne ločujejo…če pa že,so pa pred bogom večno poročeni..khm…

  • Demonkrat

   Cat Stevens je postal Yusuf Islam

   • Osti jarej

    ..je že vedel zakaj

  • Demonkrat

   Če smo v nekaj sami vpleteni, o tej stvari ne moremo objektivno soditi.

   Zato je naše življenje zamišljeno tudi tako, da je naše okolje neke vrste naše ogledalo oziroma da v svojem okolju vidimo projekcijo sebe. Na drugih nas moti predvsem to, kar je tudi v nas, čeprav lahko v precej milejši obliki. Mogoče je tu izjema, ko delavne ljudi moti nedelavnost nekaterih. (Ker je dejavnost in ustvarjalnost druga najpomembnejša naloga v naših življenjih). Če malo bolje pogledamo okoli sebe, ugotovimo, da so praviloma najbolj kritični do drugih ravno tisti, ki so sami precej težavni. Razlog je v tem, da v drugih vidijo sebe. Prijazni in strpni ljudje skoraj ne kritizirajo drugih, tudi bolj negativni jih kaj dosti ne motijo. Veliko resnice je v misli:

   Veliko poveš o sebi, ko govoriš o drugih.

   • Osti jarej

    ..popolna definicija vašega ljubljenega vodje….kje si jo pa snel…navedi vir…ti nisi toliko pameten…ooo,neee…

    • Demonkrat

     Pri kompleksu manjvrednosti je najslabše to, da ga imajo napačni ljudje.

     • Osti jarej

      …sočustvujem s tabo…sej bo…

    • Demonkrat

     Prizadeti nekoga? Prizadeneš lahko le njegov ego, dobrega v človeku ne moreš prizadeti.

     • Osti jarej

      ..se strinjam…ne moreš prizadeti nečesa v človeku,česar ta nima….v vas je sovraštvo,dobrota pač ne…če pa že je,je hlinjena…

     • Demonkrat

      Veliko poveš o sebi,ko govoriš o drugih.Dobra misel

   • slosin

    …projekcija, najmanj se je zavedajo levakarji…

    • Osti jarej

     ..aaahhhhhhaaaa… projekcija: poskus nadvladovanja; kontroliranje, siljenje, priganjanje; obsojanje; kritiziranje; agresivnost ali pretirana zahtevnost; pasivno manipuliranje; mučeništvo; pasivna agresivnost….

     zakaj bi se zavedala nečesa,česar v sebi nimam…..nimam pa niti dlake na jeziku,blizu mi je resnica…sem pa nestrpna do hinavcev.do njih ne poznam sočutja,ne razumevanja…sicer se pa s takimi v reali ne družim …

     • slosin

      Pa ti si potem eden od teh:

      V Sloveniji je že dolgo znano, da so levičarji na splošno boljši in sposobnejši ljudje od desničarjev.
      Oglejte si 28 nasvetov, ki bodo iz povprečnega levičarja naredili še bolj zagrizenega levičarja.

      1. Moraš verjeti, da zasebna podjetja ustvarjajo revščino, vlada pa ustvarja blaginjo.
      2. Moraš verjeti, da je spoštovanje sodstva nujno, ne glede na to, koliko zakonov kršijo.
      3. Moraš verjeti, da je javna uprava gonilo razvoja.
      4. Moraš verjeti, da so levičarji zmeraj in po definiciji veliko bolj sposobni, pošteni in pametni od desničarjev.
      5. Moraš verjeti, da levičarski ministri ne lažejo, ampak se motijo.
      6. Moraš verjeti, da imamo neodvisno sodstvo.
      7. Moraš biti zoper smrtno kazen, vendar podpirati absolutno pravico do splava.
      8. Moraš verjeti, da ni bilo umetnosti, preden jo je vlada začela financirati.
      9. Moraš verjeti, da je definicija moškega in ženskega spola umetna, svobodna izbira spola pa je naravna.
      10. Moraš verjeti, da se mladi drogirajo, ker daje država premalo denarja nevladnim organizacijam.
      11. Moraš verjeti, da brez DeSUS-a ne bi bilo pokojnin.
      13. Moraš verjeti, da so delavci slabo plačani, ker imamo prenizke davke.
      14. Moraš verjeti, da brez Mira Cerarja ne bi bilo morale in etike.
      15. Moraš verjeti, da je država dober lastnik, zasebni lastniki pa so zlobni.
      16. Moraš verjeti, da je edini razlog, da socializem ne deluje nikjer, ker ga niso vodili pravi ljudje.
      17. Moraš verjeti, da so člani SD edini sposobni voditi državna podjetja.
      18. Moraš verjeti, da je parada ponosa prikaz upora in boja za človekove pravice, predvajanje filma o nedotakljivosti življenja pa je moralno izprijeno in bi ga bilo treba prepovedati.
      19. Moraš verjeti, da je edini problem v naši državi Janez Janša.
      20. Moraš verjeti, da mora država poskrbeti zate, čeprav nič ne delaš.
      21. Moraš verjeti, da ni delovnih mest, ker država premalo zaposluje.
      22. Moraš verjeti, da so Milan Kučan, Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Bruno Korelič navadni upokojenci, ki nimajo nobenega vpliva.
      23. Moraš verjeti, da so RTV SLO, POP TV, Kanal A, Planet TV, Delo, Dnevnik, Večer in Mladina absolutno objektivni mediji in da je vse, kar poročajo, resnica.
      24. Moraš verjeti, da državna podjetja poslujejo slabo, ker jih ne upravljajo delavci pod vodstvom Združene levice.
      25. Moraš verjeti, da nas je komunistična partija leta 1945 osvobodila.
      26. Moraš verjeti, da so komunistični zločini zlobna desničarska laž.
      27. Moraš verjeti, da si je več kot 100.000 umorjenih po vojni to zaslužilo, še bolje je, če verjameš, da so jih pobili premalo.
      28. Moraš verjeti, da je to sporočilo del desničarske zarote.
      B. T.

 • MEFISTO

  Osti jarej z ostalimi kretenskimi nicki, preklopi na televizijo NOVE24TV in spremljaj kongres SDS, da boš videl in slišal, kaj počnejo ter govorijo pametni ljudje, ki edini nosijo Slovenijoi v srcu, ne v žepu, kot vi sleparski, prevarantski in plenilski levakarji.

 • Osti jarej
 • Viktorh

  Zanimivo, rdeči lenuhi imajo tu le dežurnega norčka, ostali pa spremljajo neposreden prenos SDS.

  • Osti jarej

   …SDS ima tukaj pet starih mehkocurakljev s po tremi + nicki

   • Viktorh

    Nisem vedel, da si njihov. Verjamem pa, da si mlahav kot tvoj pimpek.

    • Osti jarej

     …ženska tvojih let,še zmeraj lahko noge drži narazen…ti pa še naprej lahko predvidevaš… onanirati najbrž ne zmoreš več

     • Viktorh

      Kaj pa je to onaniranje? A to, kar ti počenjaš s svojo kožico?

  • Jože

   malo se vščipni da se zbudiš.
   1000-30%=700
   ostali so se spametovali in ddejali k.t.je. jj
   lep pozdrav

 • Osti jarej

  ..kako je že rekel orbanu oni pijanec iz bruslja? diktator?!…in take se vabi na kongres stranke?

  • Demonkrat

   Če dva o vseh stvareh povsem isto mislita, potem je eden od njiju odveč.

   • Osti jarej

    ..torej kdo,po tvoje?…janez?

    • Demonkrat

     Pametni razpravljajo o idejah, povprečni o dogodkih, omejeni pa o ljudeh.

     • Osti jarej

      …bolje nešto od nečega,nego ništa od ničega…grunf

  • von Rhein

   Pijanec iz Bruslja ni povabljen.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, gnes bojo okoliški kmetje lahko s trosilci prišli po gnoj v Maribor !!!… Tudi madžarski gnoj bo poceni.

  • slosin

   ..ti boš pa zastonj…

  • Minovak

   Rdečega pa se izogibajo kot hudič križa, ker po njem sledi puščava…

  • Janez

   Raje !
   Jim povej svoj naslov.
   Ti pa tvoji kolegeci prokatorji tu – bolj pašete – na tisti trosilec l.r. JANEZ KOMENDA

 • Fogglof Tunnek

  Kako lahko imamo opozicijo, ki jo vodi KPJ-jevec… romar v Jajce in človek, ki je prisegal Beogradu bo nam Slovencem predaval o domoljubju?!?! Narobe svet !!!

  • Janez

   Kako ?
   Pa je lahko JOSHUA AMBROS-MEYER – diverzant Avstroogrske vojske ? In KPJ J. Broz?
   – sin grofice itd.
   Lahko postal
   – ,
   NKVD likvidator,
   – VKP B STALINIST,
   – ukazovalec “POBIJTE SVE” leta 1945. Itd. Se dogajajo – take stvari. A ne ! L.r. Janez KOMENDA

   • if

    Kontradirekt je najboljaš obramba demokrata boksarja.

 • šmentanamuha

  Levičarski hejterji in provokatorji, namesto da klopfate tuki bedarije, raje glejte prenos kongresa v živo. Pohvale Nova 24 za dober prenos in pohvale organizatorjem za visok nivo prireditve (kongresa). Pravkar govori Kuntner.

 • sale

  SDS obljublja, da bo v naslednji vladi…..haha

  • totex39

   Seveda bo v vladi, konec bo vladanja profesorjev v slovenski politiki.

 • totex39

  Vse pohvale SDS in Novi 24TV za čudovito pripravljeni 11. kongres, kar je lahko vzgled vsem levičarjem v Sloveniji. Zavedajte se, da je stranka SDS tista, ki nas bo pripeljala v boljši jutri.

 • šmentanamuha

  Karkoli že kdo misli o SDS, dejstvo je, da je to najbolj konsistentna stranka v samostojni Sloveniji in kljub vsem poskusom rušenja njenega predsednika. Tudi to nekaj pove o njihovem delovanju.

 • Goran Hvala

  Opazam da od 1000 pomembnezev sedita tam sam dva….pa se edn je pomemben drugi pa bivsi….a to je to?

 • Viktorh

  V Ljubljani je izredno stanje
  Strički, tetke, murglčani, forum 21, 571 bedaki, SMC, SD, Desuss, NSi…vse je na nogah ob poslušanju in spremljanju kongresa.

  Prišlo je do nekaj šokovnih stanj ob poslušanju govora g. Janeza Janše, vendar je ministrica hitro ukrepala. Odpeljali so jih na žale.
  Ko bo kaj novega, vam spororočim.

 • Osti jarej

  ..kuća je spletkaril z enim največjih voditeljev sveta,putinom,janši pa nese samo do orbana

 • Viktorh

  RTV poroča, da so se je sestali najvišji organi ZZB – Glavni odbor, Svet ZZB in Nadzorni odbor.
  Ena sama točka: referat predsednika SDS Janeza Janše.

  Mladina pa poroča, da se je sestal cekazekaes z enakim dnevnim redom.
  Sestali pa so se tudi najvišji organi DESUS-a .

  Situacija meji na izredne razmere…

  Vse kaže, da bo jutri zasedal DZ, saj se je že sestal Kolegij predsednika DZ.

 • xtc

  Evropa se lahko konsolidira in pobere le z odločnim zatrtjem neokomunističnega fašizma;multikultija in rfusofilstva in na osnovi skupnih vrednot;ki nas družijo:

 • Darth Vader

  v ameriki se pripravlja državni udar – coup d’etat – boljševistična revolucija pod sponzorstvom ultra-globalistov zbranih okoli George Soros-a, Clinton fundacije, Obame in deep-state…najverjetneje bodo izvedli atentat na Trumpa, v kolikor jim ne bo uspelo z lažno obtožnico…..več v videoprispevku s slovenskimi podnapisi https://ambasador21.wordpress.com/2017/05/21/drzavni-udar-v-zda/

 • Stane

  Brez ivana mi živeti ni! ivan 4ever.