Nadzorovana meja z Avstrijo pomeni konec sveta za Fajonovo! Zahteva, da Avstrija odpravi notranji nadzor svoje meje!

Tanja Fajon (Foto: STA)

Ob zaslišanjih bodočih evropskih komisarjev je svojih pet minut slave spet doživela evropska poslanka Socialnih demokratov Tanja Fajon. Fajonova je med zasliševanjem bodoče evropske komisarke za notranje zadeve, Švedinje Ylve Johansson, ponovno predavala o kršitvi – nadzorovanju notranje meje med Slovenijo in Avstrijo – ter jo spraševala, kdaj bo odpravila to anomalijo v schengenskem območju. “Lepo vas prosim, vrnite se v realnost in raje razmislite, kako bi z varovanjem schengenske meje odpravili vzroke za nadzor notranjih meja,” pa ji je vrnil strokovnjak za nacionalno varnost Boštjan Perne.

Tanjo Fajon moti, da se ne more po vseh državah Evropske unije, ki so sprejete v schengensko območje, prosto voziti, ne da bi doživela kontrolo meje v eni izmed držav Evropske unije. Ob naraščajočem številu ilegalnih migrantov so se nekatere države EU odločile, da vzpostavijo mehanizem notranjih meja. Tiste države, ki so se tega problema resno lotile, imajo večinoma mir in se ne soočajo z neprijetnimi težavami v zvezi z ilegalnimi migranti. Med njimi je tudi Avstrija.

Zato se je Fajonova lotila bodoče komisarke za notranje zadeve, Švedinje Ylve Johansson, z vprašanjem: “Boste torej dovolili državam članicam, da nadaljujejo z nezakonito prakso izvajanja kontrol na notranjih mejah, dokler EU ne bo dosegla dogovora o skupni migracijski in azilni reformi?” Med drugim se je obregnila tudi ob odhajajočo Junckerjevo komisijo glede hrvaškega vstopa v schengen, čeprav že Nemčija in Nizozemska odločno nasprotujeta hrvaškemu vstopu ter bo še nekaj časa prav Slovenija zadnji branik vstopa ilegalnim migrantom pred območjem prostega gibanja v Evropski uniji.

Norost: odpravila bi ograjo notranje varovanje meja
Fajonova pa dela iz muhe slona, saj če bi se kdaj srečala s slovenskimi migrantskimi delavci v Pomurju, ki delajo v Avstriji, bi ji lahko povedali, da so na glavnih pomurskih mejnih prehodih večinoma nastanjeni vojaški kadeti, ki se več ali manj čez dan dolgočasijo. Medtem ko na majhnih vaških obmejnih prehodih ni nobenih kontrol in lahko vsak mirno prečka mejo. A naša evropska multikulti poslanka Tanja tega ne ve, ker ji veliko več pomeni zavzemanje za ilegalne migrante in njihove pravice kot pa težave migrantskih delavcev, ki morajo povrhu plačevati še krivičen davek naši državi. Tanji Fajon pa je tudi veliko bolj pomembno delovanje albanske manjšine v Sloveniji in zavzemanje za vizume za prosto potovanje prebivalcev Kosova, kar je dokazala tudi v kampanji za evropsko poslanko.

Avstrija in Italija gledata na svojo varnostno situacijo, medtem ko je Šarčevi vladi vseeno.
Vendar težava ni Avstrija, ampak politika vlade Marjana Šarca, ker ne ukrepa odločno in ne poveča število varnostnih organov na meji s Hrvaško. Ob tem je popolnoma nejasna vloga vojakov, ki nimajo nobenih pooblastil, da bi ukrepali, kar še dodatno povečuje zmedo v našem varovanju južne meje. Čemu smo jih potem sploh poslali, če ne morejo ukrepati?! “To je to. Po opozorilu obeh poslancev bosta Avstrija in Italija umaknili nadzor in se nam javno opravičili. Večkrat … Lepo vas prosim, vrnite se v realnost in raje razmislite, kako bi z varovanjem schengenske meje odpravili vzroke za nadzor notranjih meja,” ji je preko Twiterja vrnil strokovnjak za nacionalno varnost Boštjan Perne.

Zaslišanje evropske poslanke Tanje Fajon bodoče evropske komisarke  Ylva Johansson si lahko ogledate TUKAJ.

Tukaj pa ima naša vlada veliko odgovornost, saj smo zadnja država, ki varuje schengensko mejo iz južne balkanske smeri, od koder je prišel tudi najbolj množičen prihod ilegalnih migrantov. Čeprav je teren za postavitev tehničnih ovir oziroma ograje na meji s Hrvaško zelo zahteven, je to ena izmed rešitev; Šarčeva vlada bi morala nujno reagirati, vendar ji je za varnost slovenskih državljanov popolnoma vseeno. Čeprav smo doživeli incidente, kot so bili ugrabitev 79-letnega Mirka Moravca ter pretepi in grožnje ilegalnih migrantov osebju v azilnem domu na Viču, ki se v preteklosti v Sloveniji niso dogajali, se slovenski levičarski vladi področje naše varnosti ne zdi problematično.

Samo Samec

 • Antonius

  Fajonova?!
  Naj se jo Bog usmili z enim šerijatarjem. Morda bo celo zanosila?

  • Mojca pokraculja

   Naj še Alah usliši tvojo prosnjo!

  • Steiermark

   Če nebo šlo drugače, bo pa “zanosila” preko nadomestne matere….

  • trumpet2018

   musli gang bang bi hitro pozdravil njeno norost – v enem dnevu

  • Mirko

   Ni šans, kljub nizkim standardom šerijatarjev ta ne pride na vrsto.

 • mginko

  Za njeno komunistično ukradeno državo bo meja na sončni strani Alp zaprta,
  Narod pa naj še naprej “stoji” na dan volitev doma in s tem podpira tovarišico, ki danes podpira ilegalni uvoz migracij za svoj komunizem..

 • rubec

  Kaj bi drugega, kot da jo moti, saj je vendar motena.

 • Dragan Krstič

  A profesor doktor naravnega prava pa ni nič klamfal?

 • Andrej

  Fajonova se ne more vrniti v realnost. Komunisti živijo v svojem svetu, drugega ne poznajo. Nima se kam vrniti.

 • branči

  “Kje so meje, pregrade,
  za slovenske brigade?
  Ne, za nas ni pregrad in ne mej!”

  besedilo mora obvezno v slovensko himno, da ne bo treba fajonovi prepevati po EU parlamentu!

 • Janez Novak
  • macon

   Fajon je komunistka.

   • Felikss_AH

    Kar je isto… ker Komunizem je gonil svoj Internacionalizem… enako kot danes Globalisti gonijo svoj Globalizem. Globalisti… predvsem korporacije, so se nalezli Komunističnih metod, in danes so korporacije kot nekekšne Sovjetske Zveze nad aktualnimi državami.

 • Amerikanc

  Ej Fajonka, kje ti živiš ? Avstrijce je prvi slovenski transport (0.5 milijona inžinerjev) iz Brežic v Šentilj, dobro izučil. Ne bojo več nasedli na podobne partijske fore. Bojo počakali, da Hrvatje prilezejo v Šengen – če bojo kaj bolj resni od naših kekcev.

 • montyamp

  Spet smo pri patologiji in getu nevroz , psihoz s katerimi se soočajo v ječi manij in fobij , od gošarske partije vzgojeni (uničeni) CKSKYU-SD politični konvertiti .
  O blaznosti lahko govorimo , kadar je splošno vedenje osebe predstavlja nevarnost za sebe in za druge , se pravi , ko je njeno obnašanje v konfliktu s splošnimi normami njenih sodobnikov .
  UDBOVSKI DECI , komunistom in levici ne preostane drugega, kot da lažejo in sovražijo.
  Sovraštvo ni znak sedanjega zla, temveč je posledica medvojnega in povojnega velikega zločina.

 • janko

  Zakaj bi rdečkarja motilo zaprtje mej, saj je na oni strani samo gnili kapitalizem, izkoriščanje ubogih delavcev…??

 • antimur

  Kučanistična levofašistična prasica Fajonka je dokaz, da bomo morali uničiti to kučanistično golazen, ker očitno ne bo šlo na demokratičen način, bomo morali pač uporabiti silo.

 • macon

  Ravno zaradi Fajona in fajonov uvajajo notranje nadzore mej v EU.

 • soc

  Slovenska Greta.

  • SIMON ROZIC

   …misliš – trapa! Greta je kot otrok le zlorabljena, Fajonka pa je v resnici
   umsko zaostala !

   • soc

    Ne verjamem, da se domet ene in druge kaj bistveno razlikujeta. Da o lepoti ne govorimo.

   • trumpet2018

    fujonka je nevarnejša, ker lahko bluzi norosti brez plonk listka, Greta si še 5 stavkov ne more zapomniti

 • trumpet2018

  duševna bolezen v končnem stadiju, ponoreli zombijevski levičarji mislijo, da bodo vse ustrahovali, vse cenzurirali, kar jim ni všeć, in vsem ukazovali kako naj živijo , kako si drzne ta antifovska ćarovnica vmešavati se v teritorialno suverenost tuje države. poleg tega je zašćitena s strani levih fašistov, ker nekaj komentarjev o njej so mi tukaj žej pobrisali, kmalu bo tako kot na 24 kur, se pravi dokončno bodo umorili svobodo govora, tudi na infowars so levi fašisti dosegli, da je komentiranje onemogočeno, prav tako block na vseh socialnih omrežjih

  • SIMON ROZIC

   …zaradi rdeče obleke in pomanjkanja intelekta !

  • Nata

   Ne samo , da mislijo, ampak tako tudi delajo !!

 • rubec

  Pri tejle lahko človek samo še glasno zakolne Tristo kosmatih pizd in en pobrit medved, punca ni diht.

  • SIMON ROZIC

   …ma si se pa razkuru! Upravičeno !

 • Stajerka

  ….nč ne bo, tov. Fajon……pred dnevi je bila novica, čeprav obrobna, da bo Nemčija OKREPILA nadzor na meji z Avstrijo……torej bodo posledično to storili tudi Avstrijci…….je pa problem za dnevne migracije in bojim se, da bo sedaj SV del Slovenije še bolj praznil…….življenjski stroški, če upoštevamo še plačilo dohodnine v Slo, so čez mejo nižji…….

  • Vili

   Nič hudega. v Avsrriji hodijo delat tako ali tako sami fašisti!

 • Boy

  Zenska ima prav, mejo z Avstrijo je treba odpreti, mejo s Hrvasko pa tudi s pomocjo Avstijcev neprodusno zapreti.

  • marker

   Avstrija in Nemčija sta nam ponujali pomoč pri varovanju naše meje, pa ju je naša država zavrnila, češ da smo sami sposobni varovati mejo. Kako vidimo sedaj, ko se migranti prosto sprehajajo po celi državi.

   • Boy

    Itak, a zenska brez sova ne more, zato tak njen odziv.
    Dejstvo, da je treba meje EU neprodusno zapreti (tisti, ki niso v Schengenu lahko ostanejo zunaj meja), pa ostaja. V nasprotnem primeru se bodo zapirale notranje meje in EU kmalu ne bo vec!

  • SIMON ROZIC

   …..tako se razmišlja, če nimaš en gram pameti v glavi alla Fajonka!

 • sloustava

  Clovek preprosto ne more razumeti volivcev, da so tako butaro spet lansirali na 20 jurjev place? To zmore samo Slovenistan zaradi in predvsem kretenske presstitucije! Kucan se upraviceno smeji, saj je nasteojen proti narodu!

  • marker

   Njo so izvolili Albanci in SD.

 • xtc

  Dejstvo je ,da se bodo meje zapirale,če bo država hotela imeti mir,kasnejši ukrepi zopr ilegalce bodo vse bolj restriktivni.
  Je pa zanimivo bilo brati javkanje SLO levakov na Kurah,kako Poljska dobesedno propada in kako jo krščanska vlada dobesedno uničuje in poriva v srednji vek,ker je odstranila komunistične krtice iz sodnije in ker ne dovoli uvoza Afrosov in Muslijin kar je najbolj grozljivo za levake,vlada ima ogromno podporo zato bo Poljska najmanj propadla in ni nić Evropska in se odvrača od EU vrednot.
  No dejstva so ravno obratna Poljska hitro napreduje in rase,se pa ne pusti več ustrahovati in ima močnega zaveznika ZDA v boju z Bruselj socialistično anarholiberalnimi birokrati to pa boli.Če se Bruslju upre ena državva pomeni da sledijo tudi druge to pa je polom in Brexit je prvi udarec ostali Bruslju z tako zgrešeno politiko še sledijo.
  Mi je pa ravno oni dan eden precej levičarsko nagnjen znanec zaupal zakaj se Fajonova tako zavzema za Kosovarje,del familije naj bi imel korenine v tistih krajih ali drži ali ne je druga,je pa sumljivo njeno vroče zavzemanje za Albance in njih vroče nagovarjanje-očitno je le nekaj na tem.

 • marker

  Tov. Fajonovo ne bo nihče vprašal za mnenje, kako voditi in ščititi svojo državo, še najmanj pa Italijani in Avstrijci. Se bo treba sprijazniti, da bosta Italija in Avstrija imeli svoj šengen zaradi naše nesposobnosti varovanja meja. Fajonovo so izvolili Albanci iz Kosova in ne Slovenci. Ravno tako je bila izvoljena Joveva iz priseljenske kvote volivcev. Ne razumem slovenske leve politike, zakaj nastavlja tujce na taka mesta. Stabilna volilna baza, ali sovraštvo do lastnega naroda, ki jih ne mara?

 • mona lisa

  Ko ta baba odpre usta zasmrdi.

 • tomven

  Vakuum v glavi rdeče omejenke pač ne more dati nekih umskih rezultatov. Niti povprečnih, kaj šele nadpovprečnih. Rdeča plesen je trdovratna

 • Common Sense

  Ja, Sedaj, ko je Falotka zarobantila, bodo pa Avstrijci in Italijani “mirno”, ali kaj? Kdo je ona sploh? Saj ona je glavni promotor uvoza negroidnih “kirurgov, designerjev, modnih oblikovalcev, inženirjev,….”!!! Očitno Avstrijci in Italijani njeneega kulturnega eksperimenta in uvoza neukih pastirjev v Evropo ne marajo. Jim je za zameriti?

 • Franc Šink

  Saj bo kmalu ostarela. Ne bo več dolgo zanimiva.

 • Mirko

  Oglaša se glavna krivka za ta problem, saj je promotor ilegalnih migracij, ki pa jih Avstrija ne mara.

 • Lisjak

  Fajonka govori pač to,kar od nje zahtevajo globalisti in naš ljubljeni Bruselj.Multikulti pa to…

 • Felikss_AH

  Fajonovi bi morali opraviti tomografijo možganovine in izvid dati v javnost… zagotovo bi še nikoli videne “abnormalije” lahko pojasnile njeno patološko nagnjenost k tem “migracijam”. Na to bi jo na osnovi izvida bilo smiselno prepustiti v “upravljanje” Snagi. Namreč tako količino toxičnega mentalnega bio-odpada ki ga sproducira ta stvor lahko servisira edino Snaga… s tem da ji obvezno enkrat tedensko izpraznijo lobanjsko kanto in vržejo še nekaj razkužil noter… za do naslednjič.

 • lokec

  Upam da bodo Avstrijski graničarji ubogali Fajonovo in se ji opravičili. Pa naj vsaj njo pustijo preko meje brez kontrole.

 • Vili

  Who the fuck is this Boštjan Perne?