fbpx

Napad na svetnico LMŠ ima dolgo brado – ker ste vsi, ki danes dejanje obsojate, včeraj molčali ob vseh drugih oblikah nasilja in groženj!

Zlatan Čordić, ko je napadel snemalca Nove24TV in mu ukradel kamero. (Foto: STA)

Napad na dom občinske svetnice v Črnomlju je kaznivo dejanje, vredno obsodbe in kazni. Ne glede na motiv. Preseneča pa hitra reakcija tistih, ki ob podobnih ali hujših napadih na snemalca Nova24TV, fotografa na protestih v Ljubljani, g. Kreka, grožnjah s smrtjo ipd. – molčijo,” se je odzval predsednik slovenske vlade Janez Janša. Selektiven odnos do podobnih groženj je namreč pripeljal do napada na svetnico LMŠ.

V petek zvečer neznanec skozi okno hiše občinske svetnice stranke LMŠ v Črnomlju Vesne Fabjan vrgel steklenico, sledile so takojšnje javne obsodbe vseh najvišjih predstavnikov oblasti in poslancev. Toda, kje najti vzrok za tovrstne pojave?

O številnih pojavih sovraštva in celo zavržnih groženj s smrtjo se namreč soočamo od pričetka mandata vlade, ki jo vodi Janez Janša, fizično so se lotili celo snemalca Nova24TV, da vseh drugih oblik spletnih groženj ter grafitov ne naštevamo.

Revolucija žre svoje otroke
Pri vsem tem je zelo očitno, da del večinski del politike in medijev tovrstne pojave obravnava izjemno selektivno in nekritično. Metode, ki so nedovoljene do levice, so dopustne, ko gre za napade na desnico – in takrat so dovoljene prav vse metode, tudi grožnje s smrtjo. Prav molk ob vse večjih oblikah psihičnega in fizičnega nasilja je pripeljal do naslednje točke, ko so dovoljena prav sredstva, tudi če gre za molotovko v spalnico občinske svetnice LMŠ. Trenutno se namreč nahajamo na točki, ko revolucija žre svoje otroke in so se grožnje pričele uresničevati zoper vsakogar. Svoj del odgovornosti pa imajo organi pregona, ki prav tako dopuščajo nekaznovanje groženj s smrtjo predsedniku vlade in njegovim volivcem.

Ob vsem tem bi vsi tisti, ki so nemudoma obsodili dejanje zoper svetnico LMŠ, niso pa spregovorili, ko je šlo za grožnje proti političnim nasprotnikom, morali prevzeti del odgovornosti, saj so z molkom povzročili nadaljevanje vse hujših oblik nasilništva.

Foto: Facebook

Sara Kovač