fbpx

Napetost na meji narašča, županja Črnomlja občane poziva, naj se ne približujejo migrantom in naj zaklepajo domove!

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Zdaj gre očitno povsem zares. Državljani ob meji s Hrvaško so prejeli obvestilo črnomaljske županje Mojce Čemas Stjepanovič, naj se ilegalnim migrantom ne približujejo in naj bodo previdni. Pojav nevarnih migrantov se pričakuje vzdolž reke Kolpe, še posebej tam, kjer ni postavljenih “tehničnih ovir”. Tudi ob krajši odsotnosti od doma občanom svetujejo, naj domove zaklepajo. Županja Čemas Stjepanovičeva si je še ne dolgo nazaj prizadevala za nastanitev migrantov v občini Črnomelj in preprečevala referendum o migrantskemu centru.

Županja občine Črnomelj je očitno spoznala, da so ilegalni migranti, ki vsak dan v večjem številu vstopajo v Slovenijo, izjemno nevarni za ljudi. Zato je Mojca Čemas Stjepanovič na podlagi obvestila policije občane v posebnem pismu pozvala, naj migrantov ne spuščajo v svoje domove in naj se jim ne približujejo, ampak naj takoj obvestijo policijo.

“Takoj se bomo odzvali, preverili okoliščine, tujce varnostno pregledali in odpeljali na policijsko postajo,” je zapisano v obvestilu, ki so ga posamezniki objavili na družbenem omrežju Twitter.

Županja občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič (foto: STA)

Županja Čemasova preprečevala referendum o migrantskem centru
Spomnimo, da na področju Bele krajine deluje civilna iniciativa proti migrantskemu centru, vendar pa je županja Mojca Čemas Stjepanovič v začetku prejšnjega leta protipravno preprečila referendum, na katerem bi se občani Črnomlja odločali, ali si v svoji občini sploh želijo migrantskega centra. Zaradi naštetega so jo celo pozivali k odstopu. Danes pa je situacija obratna, ta ista županja sedaj deli nasvete, naj bodo občani previdni pri srečevanju z migranti.

C. Š.