fbpx

Naravnost grozljiva podoba državne proslave ob vrnitvi Primorske matični domovini: Niti ene slovenske zastave in primitivizem v obliki rdečih zvezd!

Obletnica priključitve Primorske k matični domovini je v soboto v Komnu doživela največjo možno obliko vulgarizacije in nespoštovanja do slovenske države in naroda. Nikjer nobene slovenske zastave ali slovenskega simbola, le rdeče zvezde, preživeli relikti propadle države in v prvi vrsti pomembneži – nasprotniki samostojne Slovenije in njihovi nasledniki, med katerimi so tudi predstavniki nove slovenske vlade, ki je pokazala svoj pravi obraz.

Ko pomislimo, da globlje ne moremo pasti, so organizatorji slovenske proslave ob državnem prazniku priključitve Primorske k matični domovini pokazali najvišjo možno obliko nespoštovanja do Slovencev in naše samostojne in demokratične države, ki smo si jo le stežka pridobili po tisočletjih podjarmljenja tujim gospodarjem.

Pogled na prizorišče proslave je ponudil grozljiv prizor, ki ga ne bi videli na nobeni drugi visoki državni proslavi: tam so bile le zastave z rdečimi zvezdami, zastave nekdanje komunistične Jugoslavije, ki je zatirala osnovne človekove pravice in pod katere simbolom je bilo pobitih na deset tisoče nedolžnih Slovencev, mnogi so bili nečloveško mučeni in preganjani. Zaradi nje so tudi številni Slovenci ostali zunaj matične države, saj smo zaradi komunističnega režima izgubili Trst, Gorico in preostali del ozemlja, kjer so vedno živeli Slovenci in je nato pripadel Italiji, čeprav je bila ta v drugi svetovni vojni na strani poražencev.

Pod zvezdami pa celoten državni vrh
Pod temi simboli represije so v prvih vrstah proslave sedeli predsednik države Borut Pahor, predsednik vlade Marjan Šarec, predsednik vrhovnega sodišča Damjan Florijančič, predsednik državnega zbora Dejan Židan, ministri nove vlade Alenka Bratušek, Marko Bandelli, Karel Erjavec, Jernej Pikalo in Boštjan Poklukar. Manjkala nista niti evropska poslanca – vabiteljica migrantov Tanja Fajon in vnuk utemeljitelja genocida nad Slovenci Igor Šoltes. Za smetano na vrhu torte pa seveda tudi vodja borcev, primitivni Tit Turnšek.

Dan združevanja so obeležili pod simboli delitev
Vrnitev Primorske k matični domovini je dan, ki je simbol združevanja, in ne delitev. Je dan, ki ohranja spomin na dogodke, ko so Slovenke in Slovenci, Primorci in Primorke s pogumom, enotnostjo in srčnostjo pripomogli k temu, da je lahko Primorska vstala v novo življenje. Je dan počastitve trpljenja Primorcev pod fašizmom in na ta način bi morala obeleževati spomin tudi vrhovna oblast, predvsem zaradi prihodnjih generacij, ki bi se morale zavedati, da je takratni čas prinesel slogo in enotnost Primorcev, kakor tudi preostalih Slovencev.

https://twitter.com/RadioSLOVENEC/status/1041010674745397249

Peter Truden