SRAMOTNO! Slovenski študenti z Dunaja ob obletnici komunističnega pokola na Pliberškem polju nosili napis: “Tito, kar si začel, je treba dokončati!”

Foto: bralec

“Tito, kar si začel, je treba dokončati!” in “Ponovno ustanovimo Jugoslavijo!” sta samo dva izmed napisov, ki so jih na čelu kolone okoli petdesetih protestnikov zoper ljudi, ki so malo stran objokovali pokol na Pliberškem polju, nosili skupaj z militantneži iz Antifa člani Kluba slovenskih študent in študentov na Dunaju. Sramotno!

Ob 74. letnici tragičnih dogodkov na Pliberškem polju, ko so Britanci Titovi vojski izročili skoraj 100.000 domobrancev, ustašev in četnikov, ki so jih spremljali številni civilisti, čemur so sledili poboji (največ v Kočevskem Rogu), se je zbrala velika množica ljudi. Spomnili so se svojih prednikov, svojcev in prijateljev, ki so jih zahodni zavezniki z izročitvijo poslali dobesedno v klavnico komunističnim krvnikom. Nekateri so bili zunajsodno pobiti že na Pliberškem polju, večina drugih kasneje v Sloveniji.

Slika: bralec

Zgodovina nas uči, da je za ta sramotni pokol vedel tudi Tito. In medtem, ko je večinoma hrvaški sprevod približno kilometer stran molil in jokal za svojci in prijatelji, je Klub slovenskih študent in študentov na Dunaju (Facebook stran je TUKAJ), ki je bil vključen v to protestniško kolono, pozival k temu, da je treba dokončati Titovo delo, je zapisal naš bralec, ki se je po naključju znašel na cesti z policijsko zaporo in videl, kako so nosili napis: “Tito, kar si začel, je treba dokončati!”

Foto: bralec

To pa ni bilo vse. Slovenci so bili s traktorjem, na katerem je bila okupatorska jugoslovanska zastava, na čelu te protiprotestniške kolone, ki jo je varovala avstrijska policija, da ne bi prišlo do spopada med udeleženci žalovanja za pobitimi svojci in levičarskimi ekstremisti. Očitno se tem slovenskim študentom, ki jih je pred meseci obiskal zunanji minister Miro Cerar, zelo kolca po Jugoslaviji, saj so nosili tudi napis, na katerem je pisalo: “Ponovno ustanovimo Jugoslavijo!”

Zunanji minister Miro Cerar in veleposlanica Slovenije v Avstriji Ksenija Škrilec v družbi z jugonostalgičnimi slovenskimi študenti na Dunaju. (Slika: Facebook)

Janja Strah

 • Tobias Schreyer

  Ali nam kdo lahko naredi še večjo sramoto? Dokler bodo o slovenski zgodovini v šolah učili tako, kot v socializmu, kaj drugega ni pričakovati. Bog pomagaj nam.

  • abc

   Pomagaj si in Bog ti bo pomagal.

   • Zgornji

    Mi si očitno dandanes že kaj dosti več ne moremo pomagati, ker smo se že tako grdo
    Pokvarili !!! ! !!!

    • abc

     Ravno vsak pri sebi mora začeti. Pred svojim pragom pometimo in smo že veliko naredili.

     • Zgornji

      AAAMEEENNN !!! ! !!! Namreč, šele nato , ko “pospravimo svojo hišo” , nam bo naprej pomagal tudi Vsemigočni Bog-Stvarnik !!! ! !!!

     • abc

      Bravo!

     • Zgornji

      A pa ti veš Zakaj ne že Prej ?

 • Ros

  Jaz jim verjamem, da mislijo resno.

  • stajerc5

   Seveda, zdresiran pes nikoli ne pozabi komande! Stokrat prekleto solstvo in deloma yugostarsi!!!

 • Miro Jereb

  ne morem verjet….

 • stajerc5

  Dobro vzrejeni odojki z rdecim pecatom med usesi, nam delajo sramoto ze v tujini.
  Prej ali slej bo pocilo. Preprican sem, da ne gre vec tako naprej!

  • macon

   O, gre, gre. Do padanja standarda in zapiranja ter pobijanja domoljubov.

   Za oblast bodo namreč naredili vse, pred ničemer se ne bodo ustavili.

 • VERZIFIKATOR

  Uh, kako bi tile nam težili,
  če bi tostran meje jih imeli,
  ki bi v Jugi radi še živeli,
  s plebiscitom smo se jih rešili.

  • SIMON ROZIC

   Dragi Verzifikator,,

   žal se bande nismo še rešili,
   iz rdečih bul so znova vzklili,
   iz okužene krvi, ki so jo pili
   iz očetov, ki so nas morili !

 • janko

  Kaznovati vse te akterje!
  Vsi normalni državljani, protestirajmo!
  To je poziv k nasilju in še kaj. To je kaznivo!

  • Zgornji

   AAAAAAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • Franc Šink

  Ali ta prekleta rdeča zvezda tam ni prepovedana ? Kaj pa svastika.Prekleti hinavci.

  • Zgornji

   Ne preklinjaj teh zlobnih bednikov, ker so že itak precej obsojeni !!! ! !!!

 • SIMON ROZIC

  Kaj za hudiča iščejo na Dunaju? Naj gredo potomci rdečih svinj študirat vsaj v Beograd,
  če ne kar v Venezuelo!

  • joško

   svinja za vas je to inteligentna žival ,ki se je od skrajnih desničarjev
   distancirala
   lp

   • WISKY 1000

    ti si pa pametno delo najdi komunajzar.

   • Lustrator

    Kaj je v zgornji izjavi skrajnega in kaj desnega? Gre za branjenje našega ustavnega reda, ki temelji na SLOVENSKI in DEMOKRATIČNI identiteti naroda. Jugoslovanski komunizem je njen absolutni antipod.

    • Anima Mundi

     Ja seveda, domobranci, ustasi…in da ne pozabim krizarskih vojn, ce gremo se dlje nazaj…so edini pripomogli k danasnji “demokraticni” identiteti naroda.

     • Lustrator

      Ne le k demokratični ampak tudi nacionalni – v primeru križarjev celo na nivoju evropskega kontinenta, saj bi brez njihove obrambne intervencije in poenotenja evropske zunanje politike in religije v tistem času, Evropa kapitulirala pod islamom že kakšnih 600 let prej kot danes.

      Ni mi jasno edino kjer si tu našel ustaše. Kraljeva vojska četniki – da, ustaši pač ne. No, za polizobražene proletarce je to itak vse eno in isto, se opravičujem ker ti kravžljam možgane.

     • Anima Mundi

      …dragi brat…severne krizarske vojne npr. nimajo nic z islamom (ponovi Krst pri Savici)…sem pa ponosna proletarka in z veseljem praznujem 1. maj, ker ce bi praznovala Marijino vnebovzetje in Kristusovo vstajenje in ce bi bila kraljeva garda kaj bolj uspesna pri zasciti svojega kralja itd., bi verjetno se danes SE na Gospodov dan tlako delala. Ravno tako kot ti, dragi tovaris. Islam je pa samo se ena locina tvoje vere, ki je kasneje nastala.
      Pa hvala za miselne izzive.

     • Lustrator

      Tvoj odgovor raje jemljem kot nekakšno slaboumno šalo kot pa resen odgovor, sicer bom v bodoče še bolj oster do slovenskega javnega izobraževalnega sistema, kot sem trenutno;

      1. Tako imenovane “severne križarske vojne” imajo zvezo z utemeljevanjem Evrope na istih verskih in civilizacijskih temeljih, ki sta ga načenjala tako poganstvo na vzhodu kakor islam na jugu
      2. Izvoli, imenuj mi eno nekomunistično državo, kjer se še vedno opravlja tlaka. realnost je ravno nasprotna – ni je politične ureditve in ideologije v kateri bi bilo za delavce tako slabo poskrbljeno kot prav v komunizmu. Praznovanje 1. maja kot praznika dela je podobno protislovno kot praznovati vzdržnost z živalskim popivanjem. Kristjani na Gospodov dan ne delamo, če bi praznovala marijino vnebovzetje in kristusovo vstajenje, bi to vedel.
      3. Islam je ločina krščanstva? S katerega planeta je pa tebe naplavilo na Zemljo? Med Islamom in krščanstvom ni le 6 stoletij, ampak POPOLNOMA RAZLIČNE teološke oziroma filozofske razlage tako Stare zaveze, da o Novi niti ne govorimo. Tako po teoretični vsebini kakor prakticiranju vere boš dejansko našla več podobnosti krščanstva z budizmom kot pa z islamom, ki je DELNO soroden kvečjemu z judovstvom, saj gre pri obeh bolj za družbeno ideologijo/narodno identiteto, kot za dejansko religijo. Brez zamere, ampak kaj tako sprevrženega lahko napiše le nekdo, ki v življenju ni prebral ne Svetega pisma, ne Korana in kot tak bi moral molčati v vseh temah, ki se vsaj posredno dotika te občutljive tematike.
      4. Rezultat zavezniškega vračanja beguncev v roke zločinskih klavcev je bil na desettisoče pomorjenih NEKOMUNISTOV ne glede na njihovo narodnostno, versko ali vojaško pripadnost katerikoli opciji. Morili so moške, ženske, otroke, starce. Izvorni članek nima zveze z ustaši kakor tudi ne protest zdresiranih mladoboljševikov, ki najbrž niti ne vedo, da je bilo obdobje v katerem so takoimenovani “antifašisti” sodelovali tako z nacisti, kakor fašisti in ustaši – vse z namenom zrušenja obstoječega ustavnega reda in demokratično izvoljene oblasti.

      Ni za kaj, v prihodnje pa ti svetujem, da se lotevaš le takih izzivov, katerim boš kos, tule se samo sramotiš s svojim enodimenzionalnim poznavanjem zgodovine, religije in ekonomije. No, če bi te stvari poznal, seveda nikoli ne bi praznoval 1. maja. https://youtu.be/w0R5Fioy3MM

     • Anima Mundi

      ..poganska vera ni morala nacenjati krscanske, to je bilo lahko samo obratno, saj so poganska ljudstva zivela tisoce in tisoce let pred zacetkom “novega stetja”…boljseviki so pobijali, ker so imeli dovolj 2000 let stare manipulacije, represije in kraje obubozanega malega cloveka in njegovega dostojanstva, pod taktirko zlatih in pozlacenih ktizev …a ni Kristus tisti “odposlanec” in “odresenik”, ki naj bi ga Abrahamcek napovedal. V resnici je slo pa samo za veceje denarne transakcije, ce prevedemo v terim dandanasnje ekonomije.

     • Lustrator

      Še enkrat: se ne bi raje spravil komentirat 2. finsko nogometno ligo oziroma karkoli vsaj PRIBLIŽNO poznaš? Floskule kalibra Marcel Štefančič pač niso argumenti, ampak izkaz globoke luknje v osnovni izobrazbi, ki jih v glavah vseh generacij od leta 1940 vrta naše socialistično javno šolstvo.

      Naj živi komunizem, ki je male ljudi osvobodil manipulacije, represije, kraje, dostojanstva in obubožanosti!

      Brez zamere, ampak beseda “noro” niti približno ne zaobjema vseh razsežnosti ideje, ki jo tule brezsramno propagiraš.

     • Anima Mundi

      …brez skrbi, da socialistično javno šolstvo ni omenjalo starih, za naše kraje avtohtonih verovanj, saj ni priznavalo božjega, tako smo v svojih glavah dobil prostor za ponoven tehten razmislek glede tega. Če stopiš kakšen meter stran od velikega stenskega zemljevida, boš videl več, kot če boš od blizu zabuljen v eno majno točko na tem velikem zemljevidu, pri tem pa iskal smisel življenja. To je skoraj tako ja, kot ves čas v isti gol zabijat. Življenje je pa veliko več kot fuzbal igrišče.

     • Lustrator

      Ne bo držalo – socialistično izobraževanje je primitivna verovanja poganov razglašalo kot nekaj absolutno pozitivnega, miroljubnega, celo SLOVENSKEGA, krščanstvo pa ravno nasprotno – kot nekakšen absolutno temačen, nasilen, protislovenski tujek, čeprav je bilo in se je tudi v celotnem toku zgodovine izkazalo za prav nasprotno. Komiji se še kako dobro zavedate, da je za obvladovanje prihodnosti potrebno obvladovati sedanjost, za obvladovanje sedanjosti pa preteklost in pri tem ste bili prav osupljivo temeljiti – manipulacija oziroma ugrabitev zgodovinske stroke v režimske namene se namreč ni začela z 2. svetovno vojno, ampak že praktično s homo sapiensom, kjer so nam “tršice” ubijale v glavo kako kristjani-bedaki še dandanes verjamemo v razvoj iz Adama in Eve, čeprav je evidentno, da smo se iz opic. Potem komaj čakajo na prva stoletja po Kristusu (našem štetju – čigavem VAŠEM – Stalinovem?!) kjer namesto o preganjanju in množičnem pobijanju kristjanov, pišejo o nekakšnem krvavem pokristjanjevanju čeprav se to takrat ni dogajalo NIKJER. In seveda pridemo do področja Slovenije, kjer naenkrat Prešernova čustvena pesnitev povzeta po nekakšni panslavistični interpretaciji, postane “zgodovinski vir” doagajanja na naših tleh. Pri tem se pozabi omeniti, da je bil prevzem krščanske vere s strani slovenskih vojvod PROSTOVOLJEN in se imamo temu zahvaliti, da niso naši geni izumrli že v 8. stoletju , ter da so bili POGANI tisti, ki so se nasilno uprli kristjanom in jih že pred tem veselo pobijali , ko Bavarci še niso zagotovili vojaške pomoči za obrambo naših krajev pred Avari…. pa potem seveda bjka o vzhodnoslovanskem izvoru Slovencev po kateri celotne generacije sonarodnjakov zmotno mislijo, da izhajamo iz istega roda kot južni slovani, čeprav temu seveda ni tako (napaka več kot 1000 let in kilometrov). Ne bom več našteval, ker je preveč teh nesmislov.

      Kar pa se tiče povojne generacije: temu se reče SPLOŠNI RAZVOJ. Kar je ključno, je to kako hitro smo se po vojni razvijali Jugoslovani v primerjavi z ostalimi evropskimi državami. Po domače povedano: prostro smo padali.

  • Boris Leljak

   Sodrga študira na Dunaju, živi v lastnih stanovanjih, itn. PYONGYANG JE ZA VAS, ŽIVINA NACIKOMUNISTIČNA!

   • Anima Mundi

    Tudi Jansevi potomci so kar lepo priskrbljeni.

 • Antonius

  Tole se nam dogaja, ker Petričevo Ustavno sodišče poleg prepovedi poimenovanja ceste po Titu, ni prepovedalo tudi javno izzivanje z rdečo peterokrako, pod katero se je zgodil strahoten vojni in povojni zločin nad slovenskim civilnim prebivalstvom in razoroženimi domobranci.
  V normalnih okoliščinah bi potem slovenska vlada lahko protestirala pri avstrijskih oblasteh, ker s prepovedano zvezdo v Sloveniji, na svojem ozemlju dovolijo vzpodbujanje javnega sovraštva proti Sloveniji.
  Ampak, vpletenim slovenskim študentom se ne bo nič zgodilo, ker njihovo početje podpira veleposlanica v Avstriji, katero je nastavila vlada, ki so jo vrli Slovenci izvolili na volitvah.
  Po svetu grobove kopljejo z lopato, Slovenci si grob kopljemo s pametjo.

  • Zgornji

   AMENNN – SI GROB KOPLJEMO Z SVOJO NEUMNOSTJO IZ SVOJE ZLOBNE POKVARJENOSTI !!! ! !!!

  • kokobily

   Ova ti je dobra !!!!

  • if

   Antonius, predlagam, poudarite zadnjo poved.

  • Anton

   naglavni greh nosi France Bučar,predvsem zaradi njega imamo tak svolilni sistem kot ga imamo, o njem je spregovoril Vitomir Gros takole:

   Gros je za Franceta Bučarja dejal, da ni bil nikoli disident, ampak se je obnašal tako, kot so se zmenili znotraj partije. »Nikoli se mu ni zgodilo nič hudega. Ko so ga odstavili, so ga za nagrado poslali na študij v ZDA. Prave disidente so v Rusiji poslali v Sibirijo, v Jugoslaviji so preprosto izginili, Bučar pa je šel v Ameriko.«

   Grosu je Bučar očital, da »afne gunca«, ko je leta 1992 bančnika Marka Voljča v parlamentu pozdravil z bananami. Gros pravi, da je očitno sodil druge po sebi. »On je afne guncal na stara leta, ko se je hotel delati nekakšnega očeta naroda tako kot Janez Stanovnik.« Nadaljeval je, da so mu iz ZDA sporočili, da so v senatu gledali to epizodo in da so senatorji enotno menili, da je to prva demokratična poteza nekega parlamentarca v vzhodni Evropi.« Pravi, da je z bananami želel pokazati, da smo bananska republika »in da smo v krempljih komunistov, ki so nam hoteli vcepiti, da smo nevredni svoje države, a jim ni uspelo«

   Zakaj se nič ne govori o njegovih medvojnih i povojnih zločinih, ki jih je storil France Bučar v imenu KNOJA

   sarkazem press

   • Antonius

    Kako lahko bi bilo, če bi bil samo Bučar kriv. Bučar je ponujal svoje telo za truplo. Vprašajte se, zakaj Peterle ni iz Bučarja politično truplo naredil. Demos je bil namreč prestreljen z *bivšimi*, ki so se strinjali z veleizdajalčevo opcijo.
    Ne nazadnje je Peterle kasneje celo pomagal zapirati tisto, kar je prej pod Bajukom v arhivih odpiral.

    • tomnidari

     Seveda je bil Petrle in še cel kup je takih lepo razporejenih po vsej desnici. Vendar je Bučar takrat bil predsednik parlamenta in velika avtoriteta, zato mu jaz pripisujem največjo odgovornost za neizvedbo lustracije.

     • Antonius

      Preveč pripisujete Bučarju in hkrati pozabljate, da smo imeli takrat poleg parlamenta še rdeči zbor združenega dela.
      Za lustracijo Peterle že v vladi ni, kot tudi ne v parlamentu, skupaj spravil potrebno večino.

  • Anima Mundi

   Avstrici, so se že zdavnaj pokesali, za to da so bili Hitlerjevi zavezniki, Slovenci se pa še nismo.

 • Anton

  pizde levičarske provokativne, prav iščejo, da jih nekdo premikasti in PRAV BI BILO!

  sarkazem press

  • Zgornji

   Ma , niso to nobene vagine , ker to so Navadni Zlobni Šolani Pokvarjenci !!! ! !!!

 • antimur

  Slovenija je zaradi bandita Kučana in njegove drhali že tako osramočena, da bistvene škode takšna nezrela smrkava golazen ne more narediti. Si jih je pa potrebno zapisati v spomin, da bomo lahko tudi s takšnimi rdečezvezdaškimi povrženci opravili, kot se za takšen gnoj spodobi.

  • WISKY 1000

   še sreča da rdeče starine Matilda čaka

 • Anton

  Zakaj e študirajo v Belgradu?

 • rabbit

  Njihovi dedje so jim pridobili neomejeno uporabo korita, zato tudi lahko študirajo v kapitalistični Avstriji, namesto na Kubi in Venezueli.

  • JANEZ GUS

   Tako, kot pri nas,ko komunistične svinje pošiljajo otroke v zasebne šole.Zvso silo pa serjejo čez njih.To bando je treba SKURIT.

   • rabbit

    Točno tako, poglejte koliko komunističnih otrok hodi na klasično katoliško gimnazijo. Koliko njihove dece študira v Ameriki, a javne šole za njihove sončke niso dovolj dobre.

   • SIMON ROZIC

    Smo se vendar odločili za zmanjšanje emisij, ti pa nas
    bi z grozljivim smradom, ki bi nastal s kurjenjem bande
    zastrupil do konca!

    • Zgornji

     Bolje smrad od ognja, kot smrad od razpadanja na obroke , a se ti ne zdi ?

 • JANEZ GUS

  Seveda tega komunistična zločinska sodrga z GREZNICE RTVS ni pokazala.Srala pa je čez Hrvate,ki so počastili na civiliziran način svoje mrtve brate in sestre,ne tako kot v zločinski komunistični Zloveniji.,kjer se banda trudi in izogiBa besed ROG,HUDA JAMA IN 600 DRUGIM MORIŠČEM.

  • slosin

   kaj misliš, kako bi reagirala nacionalka, če bi kdo nosil tablo z napisom

   “Domobranci, kar ste začel, je treba dokončati!”

   • JANEZ GUS

    Si ne znam predstavljat teh rdečih hlapcev s FDV-ja,kako se bi ta svojat zgražala na teh rdečih medijih.

   • joško

    hvala bogu smo jih z pomočjo zaveznikov anti nacistične drhali večino leta 45 iztrebili, za ostale pa bomo že poskrbeli

    • Nata

     Smo ?? Potem pa je res že skrajni čas, da greš v večna lovišča !!

    • Schemva Miro

     Me zanima,če bi takole sral po tem portalu,če bi moral objaviti ime,priimek in naslov.Tipično za rdečo golazen,serje dokler se počuti varnega,nisi vreden,da te zemlja nosi,gnoj smrdeči..

     • joško

      kar zahtevaš od drugih naredi prvi sam da nam boš za vzgled

    • WISKY 1000

     kaj si danes doziral komunajzar?

   • Lustrator

    No, saj pravzaprav Domobranci SO dokončali kar so začeli – Slovenci smo se osamosvojili izpod Jugoslovanskega komunističnega jarma, kar je bil poleg obrambe Slovencev in slovenstva pred revolucijo njihov edini cilj. A žal le začasno – zaradi odsotnosti klenega domobranskega duha smo že takoj po uradni odcepitvi leta 91 že zdrsnili nazaj za železno zaveso v še bolj partijsko kontroliran svet enoumja in sektaškega čaščenja najbolj nagnusnih zločinov “prejšnjega” režima.

    Izostanek lustracije (temeljitega očiščenja družbe vseh nosilcev in tihih podpornikov komunističnega režima) nas iz dneva v dan bolj tepe – ideološka stališča in dejanja današnjih rdečih vlad, predvsem pa mentaliteta velike večine zmanipulianih državljanov bi bila še celo leta 2000 naravnost škandalozna (odnos do Jugoslavije, NOB, povojnih pobojev, komunizma, LGBT, slovenske osamosvojitve, kapitalizma, demokracije), da sploh ne govorim o obdobju osamosvojitvenega momenta. A težka situacija kliče po težkih ukrepih – kasneje kot bomo izvedli operacijo demokratizacije Slovenije, globlje bo potrebno zarezati.

 • Black_hawk

  Zakaj ne študirajo v Bagdadu? Svoji k svojim.

  • Perkele

   In kok % misliš da dobi desnica na Dunaju?

   • macon

    SPO- socialdemokrati, levi- 34.5%
    OVP- krščanski demokrati, desni- 21.6%
    FPO- svobodnjaki, desni- 21.3%
    PILZ- zeleni, levi- 7.5%
    NEOS- Liberalci- 6.5%
    Grune- Zeleni, levi- 5.9%

    Potem so še eni mali, razmerje je približno pol pol, po celi Avstriji pa bolj desno.
    https://www.wien.gv.at/wahlergebnis/en/NR171/index.html

    • Perkele

     Skor tok kot SDS v Murglah.

 • Anton

  Kurz bi jih moral izgnati.

  • SIMON ROZIC

   ,,,potem bi pa Kurtzu očitali, da ni demokratičen! Cerar, Kučan in Šarac bi imeli največ za
   povedat…..

   • JANEZ GUS

    Predstavljaj si rdeča trobila.

   • Darth Vader

    vsakdo, ki dandanes govori, da bo nekdo poslušal Cerarja, Kučana ali Šarca ima bodisi težave z lastno psiho, ker teh klovnov še lastne babe ne poslušajo več, kaj šele da bi kdorkoli upošteval njihova mnenja……mislm halo? :) a ti res msliš, da je pol slovenije zabite? res pa je, da se nekam dolgo časa čudimo od začudenja, češ je to sploh možno…..

 • bubamara

  Slovenija je mala Yuga. Dobro jutro.

  • slosin

   …dobar dan, ejga, ka’ko si?

 • Van Der Waals

  FAŠISTI NOSIJO FAŠISTIČNE SIMBOLE… RDEČA ZVEZDA!!!

  • Felikss_AH

   Mešaš pojme kolega… Rdeča Zvezda je KOMUNISTIČNI simbol… poleg tega Fašizem je Nacionalno-Zaveden, medtem ko je Komunizem Internacionalno-Nezaveden. Ne žali Fašizem z Rdečo zvezdo

   • Van Der Waals

    PEJT V AFRIKO MED ČRNUHE CIGANE IN MUSLIMANE… ČE JIH MAŠ TAKO RAD!!!

 • Jožef

  Halo, dobri ljudje. Vas je kaj strah? Razmere v svetu in Evropi so podibne tistim iz 30-tih let.
  Ali je fašizem in nacizem res v porastu. Če je, kaj temu vzrok.
  Za Hitlerjev vspon vemo vsi, da je kriva antanta, ki je Nemce porinila v dotalno bedo. Seveda za kezen, ker so bili poraženci 1. S.v. Kaj pa danes. Kaj Nemce sili k ponovnemu nacizmu, Italijane pa k fašizmu. Gospa Merkl, Makron, Soros in nevladniki so krivi, ker tihotapijo tisoče meslimanov vseh barv na evropsko celino. Nemci so danes drugorazredna raja, zato se ne čudite, če se prebuja Nacizem.
  Svoje k temu ekstremizmu pa pridno pomagajo sodobni marksisti, ki iskoriščajo ekonomsko krizo za svoj ponovni vzpon. Vsi trije režini, ki so sedaj v sponu so krivi za tisto kar se je zgodili v Pliberku in kasneje v Kočevskih gozdovih in širom po naši domovini in po celi bivši Jugoslaviji.
  Tisti, ki je nosil tak transparent, bi moral biti že v “kajhi”.

  • Darth Vader

   praviš da bomo še 10 let morali čakati na obračun z levimi? :( pa mi smo prpravlen že ene par let

 • Zgornji

  NOOO, EVO VAM DANAŠNJE ŠOLARJE , KAKO “LEPO” SE JIH VZGAJA V DANAŠNJIH ŠOLAH KI TAKOLE DOKAZUJEJO TAKELE “REZULTATE” Z NJIHOVIMI NEUMNIMI ZLOBNIMI ŠOLSKIMI PROGRAMI !!! ! !!!

 • resnicaboli

  Takoj zamenjati vodstvo in ukiniti dotacije naj jim da tisti z eno nogo.

 • Vlado77

  Birhtni študenti. Upam , da ne dobivajo podpore SLO. Za njih je ok če pobijaš neoborožene ( celo med vojno je prepovedano) brez dokaza in sodbe. Opravičujejo klanja,ki so se zgodila po vojni organizirano s strani takratne države. Opravičujejo po mojem najbolj horor dogodke v Kočevskem rogu v režiji Milke Planinc ( ki je bila celo šef vlade) .Takih scen ni v nobenem filmu in po mojem ni bilo niti v nobenem gulagu pod Stalinom. Ogabno in barbarsko- to opravičujejo mladi “študentje”?? Če bi bil slučajno blizu tega kot študent bi me bilo hudo sram. Mene je sram ,ker sem bil cca 200 km stran ,ker so to mladi iz naše države. Gre za sceno,ki jo ni bilo mogoče videt niti po prejšnjim režimom- niti pod Titom. Ogabno in barbarsko.

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

  • VERZIFIKATOR

   Se sprašujem, kakšni so študenti,
   indeks namreč ni zagotovilo,
   da študira tole motovilo,
   mnogi večni so le repetenti.

 • Sandokan

  Nekdo se mora postaviti nasproti potomcem klavcev iz Jesenovca, ki salutirajo s hitlerskim pozdravom. Za skrajne desničarje je tako jasno da nikoli niso marali Juge, da bi se pa z veseljem priključili k novi NDH!!!

  • JANEZ GUS

   Daj se podučit in ne otresaj neumnosti.Zapomni si za vedno.Nobena svastika ali ustaški Uali četniška kokarda ali fašizem,nista napravila toliko zla in zločinov,kot jih je TVOJA RDEČA ZVEZDA,.Argumentirano in dokazano.Zato vašesklicevanje na nacizem in fašizem je to slaba tolažba vas rdečuhov.

   • Darth Vader

    nacizem je angleški ljubkovalni/skrajševalni izraz za Nacionalni Socializem ali po domače NaciSm……nacionalni…..socializem……ekstremno lev političen pojav…….pravzaprav sta komunizem in nacizem ekstremno levi pogruntavščini…..nato pa pride radikalno levi socializem……še vedno se trudim najti kakšen dejansko desni političen pojav……

    • xtc

     Naczi je ameriška skrajšanka za Nacional socialista-ampak socialist je še pa vedno.

  • Schemva Miro

   Vidim,da je bog na tebe pozabil,ko je pamet delil,zato bodi raje tiho.

   • Lustrator

    Ni Bog kriv, da se je patetik odrekel zdravi pameti in si pustil možgane umiti s ključavničarsko kumrovško doktrino bratstva in enotnosti v revščini in zločinu.

 • xtc

  Namesto ,da bi Avstrijska policija ,komunistično drhal in svojat razgnala z pendereki in poaretirala,dopušča tole,a ni dovolj njihovih ljudi po Štajerski in Koroški pobila ravno ta drhal in kradla ropala in posiljevala.
  Koroškega socialista-glavarja nagnat in v r*** nabrcat.
  In drhal iz tega gnezda nam je zapravila Koroško,Štajersko,Benečijo,Trst in še kaj.
  Če bi bila SLO oblast kaj vredna,bi tem rdečim fašistom pobrala vse štipendije in vse ugodnosti,kajti poveličevanje zločincev in zločinov je nesprejemljivo,kot tudi mahanje z zločinskimi simboli.
  Nadalje včerajšnja poteza Kurza je lahko pogubna za Avstrijo,saj bi lahko socialisti takoj odprli balkansko pot za migrante in še povečali uvoz te drhali v Evropo.
  Dokler ne bodo vse vrste socializmov zatolčene in odstranjene z luči sveta bod gorje še kar tukaj.
  Kako daleč gre multikulti socialistično anarholiberalna agenda se kaže celo pri ponarejanju Nosterdamusa,ki je bojda napovedoval podnebne spremembe itd,zanimivo pa je ,da so čisto tiho o papežu Antikristu-to naj bi bil Frančišek,ki bo tudi zadnji papež nato bo RKC vodil svet in nič o temu ,da bo Evropo 3o let pestila vojna z islamom in socialisti,raje so ponaredili 27 letno vojno,ki bo bojda trajala v J Kitajskem morju ipd jajca.

 • Perkele

  A je ZDS ekipica potovala čez Slovenijo ali jih je zaustavila Varda?

 • william bernstein

  Zakaj vi kar naprej govorite cesa ne marate. Cas izgubljate z mrtvimi komunisti.
  Zato ljudje ne volijo za vas.

  • JANEZ GUS

   Pusti crknjene,tiste ima v lasti Belcebub.Gre se za njihovo kontaminirano potomstvo,ki vničuje Slovenijo.

   • Janez Kepic-Kern

    +++++++++++,
    TO POTOMSTVO – BI RADO – NIČ DELALO
    IN
    LEPO ŽIVELO
    OD TRPLJENJA IN GREHOV NJIH PREDNIKOV. Se zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
    P.S.
    ALI
    JIH JE TA
    EX SMC, KI JE ZDAJ NA DNU – POVABIL – “NA PIJAČO”?
    ALI
    KAJ, ČUDEN VTIS IMAM.

  • Peter

   Kolikor vem, je SDS še vedno stranka z največ glasovi na vsakih volitvah, einstein.

   • william bernstein

    Vendar nima dovolj glasov da bi vladala. Ker SDS pljuva po vseh z njo skoraj nihce NOCE v koalicijo.

    • Peter

     Skoraj, einstein?

  • macon

   Govorimo kaj maramo. Pravni red, plačilno disciplino, EU, delujoč kapitalizem, ne pa lopovski spaček za Jankoviće in ostale komunajzarje.

   Lepo, da vam niso pomembne komunajzarske grožnje. Zakaj pa potem skačete na vsak desni tvit, kot vas navijejo osrednji mediji? Desni nikoli niso grozili s pobijanjem.

   A je levo pobijanje zato sprejemljivo, ker smo bili tako super družba po njem? Ker nismo propadli leta 1991? Vse, kar imamo danes, je zaradi kapitalizma in EU, Eura, ne zaradi socializma. Zaradi socializma so samo stroški, izgube, korupcija in sramota.

   • Darth Vader

    khm khm……tale izjava…..

    Vse, kar imamo danes, je zaradi kapitalizma in EU, Eura, ne zaradi socializma…….ne drži, ker evropska unija temelji na socializmu in vsaj znotraj eurocone tržnega kapitalizma ni…..eto, da ne boš mislil, da nabijam v tri dni…..klele maš ene 20min branja max….bo vse jasno https://ambasador21.wordpress.com/2019/01/29/bail-out-drzav-clanic-evropska-disunija/

   • william bernstein

    Ja in? Vi bi morali skakati do neba odkar je umrl Tito, propadla SFRJ. Pa kar naprej nekaj bentite.
    ZDI SE MI NA SE VAM NE DA DELAT.

  • xtc

   Kolikor vemso še Bulc,Kučan,Zemljarič,Potrč,Rigelnik,Kocjančič it še hudo živi.

   • Lustrator

    In njihovih cca 1,200.000 vdanih volivcev prav tako!

  • Lustrator

   Mrtvimi?? Je torej 2/3 slovenskih volivcev vključno s totalitarno poškodovanimi pacienti na zgornji sliki mrtvih, ko takole javno manifestirajo svojo sektaško pripadnost “vrednotam” komunistične internacionale – celo v njenih najbolj brutalnih dejanjih? Komunizem je v Sloveniji danes veliko bolj živ kot pred denimo 50 leti, ko je bil sicer zapovedan, a je vanj fanatično verjela le še peščica proletarcev bolj počasne pameti. Danes živimo formalno v demokraciji, skoraj 30 let je od trenutka, ko je skoraj 90% volilnih upravičencev rekla odločen ne Jugi in komunizmu in namesto, da bi hodili po poteh Avstrije ali Švice, gremo v smer rdečezvezdaške Severne Koreje, s to pomembno razliko, daje tam komunizem zapovedan, pri nas pa so možgani že tako sprani, da ljudje PROSTOVOLJNO podpirajo zločinski režim in njegove nosilce – pa naj gre za Kidriča, Kardelja, Kučana ali pa Tita, Stalina, Che Guevaro, Castra,… Ti ljudje so (z izjemo Kučana) sicer fizično mrtvi, a njihov duh ne le živi, ampak se ga časti v srcih večine sodržavljanov.

   In če to ni srhljivo po vsem tem kar je Slovenski narod pretrpel, da se je prebil iz komunizma do lastne države, potem ne vem kaj je.

 • pavle podhribski

  če sem prav razumel se šolajo na Dunaju–kako da imajo taka stališča—kaj pa če je vse res ??

  • if

   Kominternovec komunist je gostil nacista, 1. maja 1941, 24 dni potem, ko je nacist napadel domovino kominternovcov Tita in Kardelja. https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

  • Perkele

   Dunaj je najbolj rdeče mesto v Avstriji.

 • Olga101

  Ljudje so bili umorjeni brez sojenja in dokazane krivde! Tudi vojake, ki so predali orizje, in se predali, so ščitile mednarodne konvencije! Gre za genocid!

  Tudi proti slavilcem genocida, ki nikoli ne zastara in propagatorjem zločinskega totalitarnega komunističnega režima je treba vložiti ovadbo! Obstajajo posnetki, torej ovadbe!

 • Franjo Trojner

  Blede se jim, YU je nepovrarno crknila!

  • Nata

   YU je crknila. Ampak sedaj imamo nekakšno SLOYU v malem !!

   • Darth Vader

    potem se ve, kakšna je usoda slovenije….ker vsi vemo, kako smo zaključili z Đugoweeno

 • holzer

  Ti naši študentje na Dunaju kot prvo za take reči rabijo fajn batine in eno zelo veliko globo.Pol mislim da jim ne bo več na pamet prišlo kaj tazga.
  Polno rit imajo vsa ta mularija razvajana,sploh ne vedo kaj počnejo.
  Skratka ena velika sramota za Slovenijo.
  Kako si le drznejo obujati te za potomce ubitih hude čase in obujati ta propadli totalitarni komunistični sistem in bivšo jugo,ki je povzročil ogromno gorja in nešteto mrtvih med njimi tudi nedolžne žrtve.
  Če se jim že toliko toži po komunističnih časih se lahko preselijo tudi v Venuzuelo ali pa kar v S.Korejo,bodo med svojimi somišljeniki.
  Kdorkoli že zagovarja in piše take reči kot so na tem transparentu,potem direktno podpihuje umore,pokole itd.
  Takim edino pomagajo rešetke do konc življenja da ne ogrožajo sebe in niso nevarni okolici.

  • Darth Vader

   res moraš biti psihopat brez primere, da kljub temu, da je miniloveč kot 60 let od teh dogodkov……na isti dan, kot se pridejo svojim prednikom, ki so bili pobiti, poklonit svojci, pride tale golazen…….sramota čista

 • Matija Mataja

  Jugoslavija ni crknila, ohranila se je v Sloveniji.
  To je skriti plan velikih, obuditev nove Jugoslavije.
  Zato vsake toliko plačanci izvedejo akcjio, kot je bila na velebitu itd…, da se počasi preverja situacijo in stanje in se pripravlja ljudi…. Z jugiči nikdar več, toliko sovraštva, zavisti in negativnega nacionalizma kot je na teh koncih med narodi….ne hvala. Nikoli več. Z samo še enim dnem v kaki novi Jugi, je Slovenija mrtva.

  • lokec

   Ne boj se Hrvaška ne bo nikoli več v Jugoslaviji.

   • Matija Mataja

    Propaganda+politika+interesi velikih=vse je mogoče.
    Po velikih vojnah se svet deli “za šalo”, “za en vikend”. To je tudi eden izmed namenov vojn-lahka delitev sveta.
    Vemo kaj so naredili z Madžarsko po 1.svetovni, sano eden od primerov….. ‘zmagovalci’ in veliki takrat določajo z lahkoto in samo sekajajo in dodajajo, ostali gledajo in morajo kimat.

  • Darth Vader

   brez skrbi, noben srb ali bosanec ali črnogorec ne bo šel v jugoslavijo :)

   • Matija Mataja

    Nimam skrbi glede tega. A raja ni faktor ko se strici dogovarjajo. Svet je v rokah nekaj njih, za katere smo številke za izkoristit.

 • kralj matjaž

  Dokončati?
  Kaj mislijo s tem?
  Ali pozivajo k poboju ljudi, ki so bili na spominski slovestnosti komunističnih zločinov?
  Če slučajno pozivajo k umoru, sistematičnemu pobijanju tisočih ljudi, potem mora država odreagirat in jih malo povprašat po zdravju.

 • Nata

  Le oglejte si njihovo FB stran. Je človeku takoj jasno, kdo , oziroma čigavi so.
  In se nekateri komentatorji dobro vprašajo. . . . kako to, da študirajo v Avstriji ??
  In izgleda, da ga že veliko let ” sračkajo ” . . . . . prepevajo Bilečanko.
  Bog ve, če slovensko himno sploh znajo !!
  Pa do sedaj nismo nič vedeli ?? Hm. . . . . . , kje smo bili desnaki ?

 • Big Bird-Veliki Tič

  “Slovenski študenti z Dunaja ob obletnici komunističnega pokola na Pliberškem polju nosili napis: “Tito, kar si začel, je treba dokončati!” … In? To trdim tudi jaz!!! Na transparentu bi moralo pisati “Ustaši, Četnici i doomobranaci, zajedno ste bježali. Gamad izdajalska!!!”

  • ZatonMesecnikov

   Sovražni govor in spodbujanje pobijanja je v Avstriji kaznivo dejanje. Stvar je zrela za kazensko ovadbo pri avstrijski policiji. Tič..

  • xtc

   Tunnek težava je v tem ,da je ta titova drhal klala tudi po Koroškem in Štajerskem,Trstu,Benečiji in to ne samo Slovence,marveč tudi Italijane in Avstrijce zato je tak napis in njega dopuščanjepo Avstriji in njega nošnja hudo kazniva,ker poziva tudi,k pobijanju tistih preko meje,ki jih niso mogli 45.

 • xtc

  Kdort jer včeraj poslušal blodnje Webra in Merckelce na Hrvaškem,mu je jasno,da EPP kot EU skupina socialistov vseh vrst morajo pasti,saj ti nimajo več stika z realnostjo,temeljemi zakaj je EU nastala in nič več skupnega z vrednotami izvirne EU.Čas je,da se večina desnih strank umakne iz EPP saj postaja le ta vse bolj podobna SPD jevcem in anarho liberalom,ki uničujejo Evropo in Evropske vrednote in korenine.
  Vebrovo odklanjanje sodelovanja z Bruseljsko birokratskimi skeptiki,je jasnen dokaz ,da EU kot taka in smer kateri jo lle ti želijo peljati nima več smisla in da je čas ,da razpade,ter ,da države,ki se pač z Bruseljsko multikulti socialistično anarholiberalno agendo pač lahko tudi prosto oddidejo,ker ta pot je pot v vojno in propad Evrope.
  Dejstvo,ki je smiselno je tudi to ,da se bo morala SDS po tem govoru Webra jasno odločiti alu še ima smisel vztrajati v EPP in podpirati Webra enako velja tudi za Nsi.
  Kajti Weber trenutno vse bolj zagovarja fašistično multikulturno bruseljsko levo diktaturo,ki bi narodom odvzela samoodločanje in bi z vojsko uničevala tiste vlade in narode,ki pač ne želijo bruselj diktature.
  Ne glede kakšnie so Bruseljsko skeptične stranke imajo prav,da je treba to norost ustaviti preden čisto uniči Evropo,kot jo poznamo.
  Zato je tudi prav,da Britanci čim preje odidejo iz EU,saj bo to bistveno oslabilo Bruselj,ki na vse načine skuša preprečiti odhod,ker to pomeni,da bodo začele capati od diktature proč tudi druge države to pa je nočna mora Bruslja.
  Definitivno je Angležem kanilo,kaj bi pomenilo ,da bi prišla njihova vojska in flota pod Bruselj kracijo-obračun z njimi in podrejen položaj zato jo bodo ucvrli ven,večini se počasi odpirajo oči,da Evropa po bruseljsko postaja diktatura.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Never let the fascists have the field. Death to janscism in Slovenia. The extreme radical right-wings hate jews, muslims and liberal left-wings. Let’s put a stop to this !!!

 • Big Bird-Veliki Tič

  The first fascist and janscist movements emerged in Slovenia after the war in Yugoslavia in 1991. Opposed to liberalism, socialism, and liberal left-wings…janscism is placed on the far-right radical movement!!!

  • RightClick

   Peesda si glup/glupa.

  • Darth Vader

   Vote DOM!!!!!!

  • Nata

   Ali si kupil tisti aparat, da se v nekaj urah naučiš nekaj jezikov ??

   • Lustrator

    Heheheh vrhunsko:)

 • if

  Komunisti, prakolaboranti z nacisti, so skupaj z nacisti sprožili 2. svetovno vojno.

  Komunisti, prakolaboranti z nacisti (https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8 ) , so druge deklarirali s kolaboranti.
  Komunisti odgovorni za državljansko vojno na tleh KJU. (RS, Državni svet, Žrvtve vojne in revolucije).

 • if

  Komunisti, prakolaboranti z nacisti, so drugim vsilili kolaboracijo!

 • if

  Milan Kučan bil predsednik države, ki je ni maral!
  https://www.casnik.si/milan-kucan-samostojne-slovenije-ni-zelel/

  Končnica: “Dodajmo še sedanja sovražna dejanja proti večini državljanov: bančna luknja, kraja državnega premoženja, nespodobno gospodarjenje v državnih podjetjih in načrten razkroj slovenskih vrednot, kratko malo genocid, bi morali zamolčati. Takšno je sporočilo z Ilove gore.” ….
  … in takšno sporočilo izvira iz stanja države.

 • if

  Kolaboracijo z nacisti sta pet let izvajala oblast in prebivalstvona Channel Islands, delu okupirane VB. Tam ni bilo prakolaboranta komunista, zato so bili vsi omenejni kolaboranti VB obravnavani kot normalni držvljani VB.

  • Antonius

   Angleška vlada je od otočanov celo zahtevala, da spoštujejo navodila nemških okupatorjev. Nekdo je bil celo od angleških oblasti kaznovan, ker je z izgredom skoraj izzval okupatorske sankcije nad ničesar krivimi angleškimi otočani.

 • slosin

  Bog nas obvaruj takih študentov, sovražnikov se bomo že sami…..Pa pravjo, da na mladih svet stoji….a na takih?…slabo nam kaže….Sem zadnjič slišal, da po nekih anketah ta mlade predvsem zanima, če bomo tudi v prihodnosti imeli socialno državo….Klinc gleda pa take ta mlade, napumpane s socializmom pa rdečo farbo….

  • Darth Vader

   mladi bi za začetek lahko razjasnili,da socialna država in družbeni red socializem nimata nobene povezave med seboj….ne vsebinske ne pomenske……

 • macon

  Za “Tito, kar si začel, je treba dokončati”, bi se morali fašisti, ki nosijo ta napis nemudoma srečati s sodnikom. V normalni družbi bi se.

 • Anima Mundi

  Zalostno in grozno je, da so pobijali komunisti…zalostno, grozno, zraven pa se sramotno (kar si je tezko priznati) pa je, da so domobranci pobijali svoje ljudi in bili na strani okupatorja, ki je bil zacetnik vseh grozot 2. svetovne vojne. Ob tem pa se molili.

  • JANEZ GUS

   Takoj ,ko si shodil,si začel lapat neumnosti.Kateri nick že,so ti blokirali.

  • ZatonMesecnikov

   Komunisti so pobili nekajkrat več svojih Ljudi, kot pa Domobranci.

   bila je Državljanska vojna, ki se je začela z Revolucijo. Vsak je imel zaveznika, ki je bil pač dosegljiv. Komunistična NOb je imela Rdečo Armado, meščanske stranke pač Nemce.

  • if

   Komunist in nacist sta skupaj začela 2. svetovno vojno, 1. maja 1941 sta to praznovala na Rdečem trgu v Moksvi.

   • Anima Mundi

    Ponavljam, nikoli nismo bili del Sovjetske zveze. Mentalnemu bolniku, kot je bil Stalin je pac dobro postaviti mejo. Enako je veljalo za Hitlerja.

  • slosin

   no, počas, počas…..komunisti so začeli NOB S pobijanjem dejanskih in namišljnih političnih nasprotnikov (VOS) ….No, ko je postalo folku jasno, da ne pobijajo švabov in makaronarjev, temveč lasten narod, so ustanovili 17. julija ’41 Vaške straže in vzelli od fašistov nekaj staih flint, da zavarujejo svojce in svoje imetje…Dejstvo je, da na začetku partizanov sploh niso napadali, temveč so se samo branili…Komunisti so na to komaj čakali in jih takoj proglasili za izdajalce in kolaborante in začeli s še večjim terorjem nad lastnim narodom………No, tako se je krvavi ples samo še stopnjeval…….Domobranci nikoli niso prisegli nacizmu… ja, prisegli so, da se bodo borili proti banditom in komunistom…..

   “Prisegam pri vsemogočnem Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren,
   da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje Velike Nemčije, SS četami in policijo, proti banditom in proti komunizmu, kakor tudi njegovim zaveznikom,svoje dolžnosti vestno izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope.Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj!”

   no, pa še malo statistike:

   – 31.700 Slovencev so pobili Švabi- 24.500 so jih pobili partizani
   – 4.400 Slovencev so pobili Slovenci na napačni strani usode – domobranci, četniki, vaški stražarji

   torej, največje zverine so bili švabi, partizani malo manjše……..

   no, pa še malce statistike……

 • sodnikisozločinci

  “Zgodovina nas uči, da je za ta sramotni pokol vedel tudi Tito.”

  Ne vedel, ukazal ga je.

  • Anima Mundi

   Res je in nihce ne zanika tega.

   • Nata

    Ja, in ?? Nadaljuj . . . .

    • tomnidari

     Odobril je Kardeljev namen, da jih je treba pobit. A si to mislil z nadaljuj?

     • Nata

      Ja. . . . . . vendar naj kar napiše !! To vemo vsi.
      Vendar njegovi to zanikajo. Kako pride do tega – nihče !

 • zokispoki

  To so verjetno pankrti priviligiranih, odlicno situiranih levajzarjev, ki se sploh ne zavedajo, kaj blebetajo.

 • WISKY 1000

  Odlično so rdeči komunajjzarji oprali možgančke študentom brez pameti.

  • ZatonMesecnikov

   Samo deca komunista imajo dovolj denarja, da študirajo na Dunaju.

 • abc
  • ZatonMesecnikov

   Takole so naredili tvoji Srbi, čedote so pustili žive, Hrvate in Slovence so pa pobili…

   • abc

    Najbolj hinavski narod bivše Juge so Hrvati !!!!!!!!!!!!! FUJJJJ UJOTI !!!!

    • ZatonMesecnikov

     To te je že Ćale naučil, ko je prilutal v Slovenijo s PVC vrečko v roki iz Šumadije…

     Čedote pa Ujote ste prinesli sem iz juga. Slovenci zanje nismo vedeli.

     • abc

      Kaj serješ, odgovoril sem ti na tvoje enačenje Slovencev in Hrvatov. Lezeš u rit Hrvatom in pljuvaš po Srbih. Js nimam nč z Hrvati in tudi najmanj želim z njimi kaj imeti, kolektivno gledano so zame najbolj neiskreni narod bivše SFRJ. In če te še kaj zanima, namreč sem čisti Slovenec. Lahko se dobiva in ti pokažem rojstni list in vse podatke, ni blema. samo povej !!!

     • ZatonMesecnikov

      ok, razkrij se, da preverim.

      sovraštvo do Hrvatov je bilo v Slovenijo prinešeno iz juga. Hrvaški kajkavci so del slovenskega narodnega telesa. samo štokavec po rojstvu jih lahko sovraži…

     • abc

      Evo ti tvoje kajkavce,https://vesti-online.com/Vesti/Svet/736728/Austrija-Zabrana-boravka-za-ustasu pa si jih pelji domov. Jaz jih ne maram!! Povej dan, uro kam pridem in ti pokažem dokaz. Vidim pa, da ne zastopiš nas, kateri smo čisti Slovenci in nismo nestrpni nacionalisti.

     • ZatonMesecnikov

      Ok, najbolje da sporočiš ime priime, pa te poiščem.

      štokavci niste nikoli marali kajkavcev, to te razumem…

     • abc

      Itak da ne.

     • Lustrator

      Če si rojen v Sloveniji, to še ne pomeni, da si Slovenec. Tudi prašiči in govedo je rojeno v Sloveniji, a ne govori slovenskega jezika, ne spoštuje slovenske vere, nima slovenskih vrednot, ne pozna slovenske kulture in zgodovine in ima torej s slovenstvom toliko zveze kot jugonostalgična raja rojena v Sloveniji, ki odkrito prezira Slovenijo in objokuje rajnko SFRJ (ne brani pa se seveda slovenskih služb, plače v evrih in benefitov slovenske socialne države).

      Upoštevavši vse zgoraj navedeno, je povprečen Hrvat bolj Slovenec od večine tu rojenih državljanov, ki brez sramu prepevajo internacionalo in se leta 2019 “kunejo” Titu poslušajoč srbsko turbofolk glasbo, oponašajoč njihovo oblačenje, govor, mentaliteto.

     • abc

      Boli mene ku rac za Hrvate in vso jugo muziko. Še naše goveje ne poslušam.
      V življenju nisem poslušal teh bednih Slovenskih, Hrvaških, Srbskih, Bosanskih in podobnih zmazkov od glasbe.
      https://www.youtube.com/watch?v=Ss9xE-FPd_o

 • JANEZ GUS

  Danes ob 13 na poročilih tudi niso mogli rdeči hlapci mimo Hrvaške,da ne bi po njej srali z zgulenimi komunističnimi frazami o ustaštvu in veliko favšije,ker jih je obiskala Geli in Weber.Potem pa so prikazali še našega poniglavca srpentinška zopet z neke komunistične proslave na primorskem povne zločinskih zvezd.Zopet je delil narod na vaše in naše.Stokal je tudi zaradi tožarjenja komunistične in koruptivne Slo v tujini.Pozabil pa je smrad rdeči povedat,zakaj se je zazidal.

  • xtc

   Vsi Šipci imajo doma 3 m zid okrog hiše-folklora pač.

   • herman

    Vsi pa ne! Okoli hiše prištinskega doktorja v Šentilju pri Velenju ni nobenega zidu.

    • JANEZ GUS

     Tam ti stanuješ.

    • xtc

     Torej nema Šipcev torej leva laz podobna tebi.

 • JANEZ GUS

  Kako boš pa sebe opisal.Potomec slovenskih koloborantov ,komunarjev,domačih izdajalcev,ki se danes sramuje očeta in mater,ker sta ga zavajala,da še danes otresam neumnosti.

 • JANEZ GUS

  Potem se obrača v grobu,ko te sliši.

  • Darth Vader

   eh jebe se njegovemu očetu, ki je padel kot kanonfuter 4 klase…..mati pa vprašanje s kom je zanosila :) če ni bil srb je bil pa vsaj hrvat…..če pa je imel res smolo, je bil pa bosanec ali pa albanec

 • ZatonMesecnikov

  Državljanska vojna na tleh Slovenije in Hrvaške 1941-1945 ni bila nikoli dokončana. Zato se bo to vleklo v nedogled. Potomci komunistične strani, ki so si nabrali v 70 letih dovolj denarja, ki jim omogoča študij na Dunaju, so se povezali z tamkajšnjimi Ultralevičarji. Zato prihaja do teh izpadov.

  Tujina mora spoznati, da državljanska vojna ni bila končana. Ne pozna problematike in ne razume, kaj paralizira danes Slovenijo in Hrvaško. Jaz naprimer vsakemu tujcu, s katerim beseda nanese na to tematiko to pojasnim. Srečal sem Nemce naprimer, ki so se hoteli opravičevati za njihovo vlogo pri nas v letih 41-45, pa sem jim pojasnil, da so v zmoti in se nimajo kaj opravičevati. Oni so le ustvarli pogoje za začetek Revolucije in posledično državljanske vojne pri nas z njihovim napadom na Sovjetsko Zvezo 22.06.1941. .

  • tomnidari

   Ja, škoda da je Dolfe Stalina napadu.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, the slovenian right-wing radical party… Slovenian Demokratic Party (SDS)…is a threat for slovenian democracy. We have to stop fascism and janscism…they are the same shit as radical islam, with their sharia law. Capish?

  • ZatonMesecnikov

   Z big’st tret is comjunizm Tuppek.

 • ZatonMesecnikov

  Stranka SDS! Povečajte sliko in pošljite kazensko prijavo avstrijski policiji za avtorje plakata. S pojasnilo, kaj besedilo pomeni. In kako vpliva na nivo sovraštva v Sloveniji.

  • Big Bird-Veliki Tič

   Naj raje pošjle sliko plešastega albanskega posvojenca. In kako vpliva na nivo sovraštva v Sloveniji.

   • Darth Vader

    janša je amater za nas T’č

   • xtc

    A onega ,ki zida 3m zid okrog hiše,kot to počnejo njegovi rođaci kod kuče?

   • ZatonMesecnikov

    pracviš če bi bili vsi za NOB pa komuniste, pa sovraštva ne bi bilo tuppek?

   • Lustrator

    Sovraštva proti?

 • ZatonMesecnikov

  Gre za spodbujanje pokola Jovice. Njegovega nadaljevanja. Zadeva je zrela za kazensko ovadbo pri avstrijski policiji. Za avtorje plakata. Pričakujem, da bo slovenska opozicija, kot zastopnik takrat pobitih in danes drugorazrednih to tudi storila.

 • xtc

  Pliberško polje je bil začetek vsega tistega zakaj se je morala titova komunistična sodrga spiucati pod MARŠ iz Koroške,Štajerske,Benečije,Trsta in delno Rezije.

 • totex39

  Pri nas se večini še sanja ne, kako se bo pri nas vse na hitro spreobrnilo in to v kratkem času, samo takrat bo prepozno, kajti tako sprenevedanje nikamor ne pelje, kvečjemu v pogubo vseh nas, ker bedaki še vedno verjamejo v neko otopijo nestvarnosti.

  • herman

   In verjamejo v utopijo (po tvoje otopijo) domobranske republike pod modrim rokovodstvom ljubljenega firerja Ivana.

   • xtc

    Tepci tvojegakova verjamejo v vstajenje SFRJ-k sreči nikoli več,boste pa bedaki tvoje sorte podobno kot ste uničili multi kulti socialistično SFRJ pokopali tudi Brusellj multikultisocialist reich.

    • herman

     Že res, da imate Janševi verniki in volivci SDS nižjo izobrazbo, Pravilno slovensko pa bi se vendarle lahko naučil pisat, če se že razglašaš za takšnega domoljuba.

     • JANEZ GUS

      Imej pet faksov,boš še vedno rdečuh.Ne uporaben za kar koli,razen za mešat meglo. Dokazano.Gering te bi vrgel z avjona brez padala.

     • xtc

      Ja vidimo vaše “visooke” izobražence Cerar,AB,Jovova,Brglez,Golobić ipd pametnjakoviče-papir prenese vse samo realnost in gospodarstvo pa pač ne.

 • piko8

  To so otroci povojnih MORIVCEV, s previligiranami štipendijami!!
  Levuhrska drhav!!

 • piko8

  Oče Miro Cerar: konj z ročaji,
  kapo dol!!
  miro cerar, brez ročajev, diplomiran pravnik “Bedak” in IZDAJALEC SLOVENSKKEGA NARODA!!!
  bavconovo naravno pravo ima velike ngativne posledice za Slovenski Narod!!

  • tomnidari

   Tata Miro konja tolko časa jahal, da je na koncu konja dobil.

 • JANEZ GUS

  Potem imaš garantirano oprane možgane.PartizanskeTovarišice so to začele že v prvem razredu.Imam izkušnje.Samo modrim staršem se imam zahvalit,da sem zvedel do časa pravo resnico o -slavni NOB I N NJENIH VDELEŽENCIH-

 • JANEZ GUS

  Rdeči lažnjivci in njihovi medijski hlapci se še niso upehali.Že cel mesec maj imajo festival laži inpotvarjanje resnic.Pri tem jim nesramno pomaga državni vrh.Zelo so samovšečni,četudi niso bili izvoljeni od naroda.Od žveplenega imajo nalogo ,da delijo narod na naše inone druge.Bojim se,da se bo kmalu obrnilo,potem bo pa joj pre joj.

 • if
  • slosin

   a mali z murgel ma pa zaprt klun, kadar se poje zdravlica?

 • if

  Komunist, kolaborant z nacistom, skoraj dve leti sta vzajemno razbijala Evropo, tudi Slovenija je postala njuna tarča 6. aprila 1941.
  Vsakega 27. aprila praznuje slovenski neokomunist Dan upora proti okupatorju, 27. aprila 1941 je bil slovenski komunist nacistični kolaborant. Štiri dni pozneje, 1. maja 1941, sta komunist in nacist na Rdečem trgu v Moskvi potrdila svojo vzajemnost v razbijanju Evrope.
  13. maja 1941 je TIGR bil prvi spopad s komunističnim zaveznikom fašistom, istega dne je Tito sporočil Stalinu: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”

 • if

  Kvizling komunist je prvi kolaborant z nacistom!

 • if

  Vsi pokoli so posledica komunistične prakolaboracije z nacistom!

 • Andrej

  Najbrž so na moji plačilni listi. Če so sem sokriv, da to dopuščam.

 • Lustrator

  Avstrijska pravna država ne premore enega samega prevajalca, da bi krvoločno totalitarno drhal pridržali in kazensko ovadili zaradi spodbujanja nasilja in rušenja ustave – tako avstrijske kakor slovenske? Prav zaradi tako apatične javnosti in mehkužne dvoličnosti policije, so boljševiki v SZ brez problemov izvedli revolucijo in pomorili nekaj 10 milijonov nedolžnih, enako se je zgodilo pri nas leta 1941, se iz zgodovine ne naučimo POPOLNOMA NIČESAR?! Očitno je vemo-komu v interesu, da pride do nasilne reakcije tistih nekaj zavednih Slovencev in demokratov s provokatorji, ki 24/7/365 provocirajo s komunističnimi jugo-parolami ter vsiljevanjem vrednot diametralno nasprotnih tistim, ki smo jih enotno izrazili na referendumu 1990.