fbpx

Ne boste verjeli: Ilegalnemu migrantu slovenski policisti najprej naložijo kazen, nato pa mu morajo po navodilih nadrejenih takoj izdati ničnostni sklep

Foto: Demokracija

Če bi vlada policistom pustila, da bi od vsakega ilegalnega migranta, ki nezakonito prestopi mejo, izterjali kazen, in tako pobrani denar namenili za plače, bi vsi policisti imeli višje plače. Tako pa morajo policisti po navodilih nadrejenih z izdajo plačilnega naloga hkrati izdati tudi ničnostni sklep, s katerim tujca oprostijo vseh storjenih kazni.

Kot poročajo Slovenske novice, so od enega od svojih bralcev, ki se je predstavil kot policist PP Postojna, prejeli naslednji dopis:

“Takoj ko jim napišemo kazen, jim po navodilih nadrejenih zraven napišemo ničnosti sklep, s katerim ni treba plačat kazni, kljub temu, da ima včasih tujec celo denar, katerega so jim zasegli v centru za tujce in do katerega mi ne moremo, da bi poravnal prekršek. Prav tako imajo tujci mobitele, s katerim bi lahko poravnali kazen, ampak prav tako je navodilo, da se ne kliče inšpektorja na kraj, ki bi opravil zaseg.”

Slovenske novice poročajo, da dopis ni iz trte izvit. Policija jim je pojasnila, da se tujcu, ki prebiva v centru za tujce, v primeru prekrška najprej izda plačilni nalog in potem hkrati ugotavlja, ali ima kakšno lastnino. Če policist dobi podatek, da tujec v prekršku nima lastnine (kar je v večini primerov), se mu izda sklep, da v postopku o prekršku ni bil začasno odvzet dokument, premičnina ali vrednostni papir oziroma t. i. ‘ničnostni sklep’, ki je akt deklaratorne narave. S tem je bil postopek zaključen.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Demokracija.si