fbpx

Ne boste verjeli: Neotesanec, ki se je spravil nad harmonikaša, je umetnostni zgodovinar!

Donovan Pavlinec (Foto: YouTube)

Neotesanec, ki je v času petkovega protesta na Prešernovem trgu s piščalko in ploskanjem napadel glasbenika na harmoniko je – ne boste verjeli – v sramoto svoji stroki, umetnostni zgodovinar Donovan Pavlinec. Njegov Facebook profil pa razkriva njegovo navdušenje, ko je igralec Andrej Rozman Roza, Janšo poslal v p**** mater.

Petkovi protesti postajajo vse bolj neotesani, primitivni, vulgarni, kar je precej nenavadno za skupino ljudi, ki želi v javnost spuščati politična sporočila in doseči spremembo oblasti. Brez sramu kažejo zadnjico, spolovila, napadajo neškodljive glasbenike, pojejo tuje totalitarne pesmi, redno paradirajo s totalitarnimi simboli in po novem že s papirji kamenjajo podobo slovenskega predsednika vlade.

Pri vsem tem je še zanimivo, da gre za same velike intelektualce, kot se je pohvalil Boris A. Novak, protesti pa imajo po njegovem bojda strašen intelektualni naboj. Le kje ga je po vsem tem videl, se sprašujemo, saj je tudi sam s recitiranjem skrajno primitivne pesmi o Janezu Janši zabredel globoko izven intelektualnih okvirjev?

Vulgointelektualci
Tudi Gregor Markič, ki se ga spomnimo iz protiproslave, kako je rumenim jopičem in vsem ostalim kazal zadnjico in spolovila, je profesor latinskega in italijanskega jezika s književnostjo ter da je celo 25 let poučeval na šolah, kot so Gimnazija Želimlje, Gimnazija Kamnik, Srednja gostinska in turistična šola Radovljica, Srednja ekonomska šola in gimnazija Radovljica, Osnovna šola Lesce. Pri tem se človek upravičeno zamisli nad tem, kdo vse lahko poučuje naše otroke.

Gregor Markič (Foto: Polona Avanzo)

Profesor podpira pošiljanje v p**** mater
Drugi takšen, ki so ga kamere ujele pri skrajno prostaškem početju, je umetnostni zgodovinar Donovan Pavlinec. Na zadnjem petkovem protestu je namreč barbarsko – s piščalko in ploskanjem – zmotil igranje znanega harmonikaša Marka s Prešernovega trga, ko je igral znano slovensko skladbo Na Golici. Incident je k sreči kmalu rešila policija, toda Pavlinec se je zaradi svojega ravnanja zapisal v zgodovino. Tudi on je namreč intelektualec po kriteriji A. Novaka. Je profesor umetnostne zgodovine in dela kot turistični vodič v agenciji Ars Longa ter poučuje na Univerzi za tretje življenjsko obdobje. Njegov Facebook profil pa razkriva njegovo navdušenje, ko je igralec Andrej Rozman Roza, Janšo poslal v p**** mater.

Sara Kovač