fbpx

[Video] Napad kulture smrti na slovensko kulturo: Tako se je provokator lotil harmonikaša na Prešernovem trgu!

Donovan Pavlinec (Foto: YouTube)

Petkovi protesti postajajo iz protesta na protest bolj provokativni in nasilni. Glasbenika na harmoniko je eden izmed levičarskih protestnikov s piščalko in ploskanjem napadel, da bi zmotil njegovo igranje slovenske Golice. K sreči so kmalu posredovali policisti.

Prvi shod se je tako okoli 17.30 pričel na Prešernovem trgu, nato pa je okoli 2.500 zbranih protestnikov organizirano odšlo v smeri proti Slovenski cesti, ter krožilo med ulicami v centru mesta in se nato zbralo na Trgu republike. Tudi tokrat ni šlo brez provokacij, saj se je eden izmed njih odločil izžvižgati stalnega gosta in ikono Prešernovega trga, harmonikaša Marka.

Harmonikaš je igral Avsenikovo Golico, medtem pa ga je eden izmed protestnikov boleče provociral s piščalko, Marko se je branil in zamahnil proti njemu, da ga ne bi motil pri igranju. Zatem je drug protestnik, provokatorju stopil v bran in se drl “kaj ga tepeš!”, medtem ko ga je zaradi provokacij harmonikaš želel samo odriniti, da bi lahko mirno igral naprej. Protestnik se ni dal kar tako in ga je z vsiljivim ploskanjem želel še dodatno razjeziti, a harmonikaš se ni dal in je igral dalje.

Sredi dogajanja je posredovala policija, ko se je napadalec k sreči umaknil. Podobni situaciji smo bili priča že v preteklosti v Celju, ko je protestnica piskala gostincu v glavo in ga kasneje obtožila nasilja, o čemer smo že pisali.

Sara Kovač