fbpx

Nekateri nimajo meje! Anticepilec polepil svoj avto z napisom: “Cepljenje je genocid”

Foto: Twitter

Medtem ko se vlada, zdravstveni delavci, župani, pa tudi cel svet pospešeno trudi, da bi bilo precepljenih čim več ljudi in da bi lažje vstopili v jesen, brez velikih številk okuženih z novimi sevi, gredo nekateri v nasprotno skrajnost. Nekateri anticepilci so izjemno agresivni v svojih agendah, zavzeto širijo teorije zarote, po spletu agresivno nastopajo do tistih, ki so se cepili, vdirajo celo v cepilna mesta in nadlegujejo zdravstvene delavce. Očitno pa so se preselili dobesedno na cesto.  

Na družbenem omrežju se je namreč pojavila slika avtomobila, kjer se na njegovi zadnji strani bohoti napis: “Cepljenje je genocid!” Kot je zapisal poslanec Boris Doblekar: “Grem stavit da je poleg da je proti cepljenju, tudi proti vladi, proti G5, proti digitalizaciji, proti debirokratizaciji in 100 procentno tudi proti  zakonu o vodah! Je pa sigurno za vavčarje, za covid dodatke, za rdečo zvezdo in za kul koalicijo!”

Izjava ni daleč od resnice, saj je po navadi to tudi opis tistih, ki so proti cepljenju in ki raje, da bi verjeli stroki, verjamejo teorijam zarote. Spomnimo na skupino anticepilcev, ki so vdrli cepilno mesto in nadelovali zdravstvene delavce in prepričevali ostale, da virusa ni. Ti so bili ostro proti Janezu Janši. Prav tako smo pisali o pogovorih po spletu, ki so dejali, da se cepljenih izogibajo ker sevajo.

Takšne osebe, ki širijo svoje sovražne agende in spodbujajo k ne cepljenju izjemno škodujejo javnemu dobro, gospodarstvu, šolstvu in ne nazadnje zdravju ljudi. Predsednik vlade je v četrtek dejal, da je sedaj ko imamo dovolj cepiva, ko lahko ljudje cepivo izbirajo, odgovornost na vsakem posamezniku, da zaščiti sebe in svoje bližnje in hkrati tudi odprtost javnega življenja. “Na voljo imamo dovolj instrumentov, zaradi katerih ni treba zapirati javnega življenja, omejevati gibanja, gospodarskih dejavnosti, še posebej storitvenih, in da je treba združiti moči, da dosežemo čim višjo precepljenost prebivalstva,” je dejal in napovedal tudi predloge sprememb uredb, ki jih bo v tej smeri predlagalo ministrstvo za zdravje. Glede na to, da je cepljenje brezplačno, od določenega datuma naprej testiranje ne bo več brezplačno. “Ministrstvo za zdravje je predlagalo določene datume, odločitev še ni sprejeta, a nekje od sredine avgusta testiranje ne bo več brezplačno. Na podoben sistem gredo vse države EU.”

Sara Kovač