Nekdanja kandidatka SD za evropsko poslanko: Pod lažnim imenom “Tania” tihotapila migrante in jim računala 200 evrov?!

Lidija Mavretič and Dejan Židan (Photo: Instagram)

Že pred časom smo poročali o nekdanji kandidatki Socialnih demokratov na Evropskih parlamentarnih volitvah Lidiji Mavretič, ki so jo ujeli pri tihotapljenju migrantov. Na sodišču prihajajo na dan nove podrobnosti, a medtem ko nekdanja vinska kraljica hlini nevednost, je ilegalne migrante prevažala kot “Tania”.

“Moški so bili prepoteni, mokri, umazani, smrdeli so in bili vidno izmučeni,” je po pisanju Slovenskih novic na zaslišanju povedala nekdanja kandidatka SD na evropskih volitvah leta 2004, Lidija Mavretič.

Mavretičeva ni zanikala, da je 26. julija 2019 prevažala tri ilegalne migrante iz Pakistana, a vztraja, da tega ni počela zavestno.

200 evrov na osebo
Za “taksi vožnjo” naj bi jo najel 23-letni prosilec za azil, pakistanski državljan Kaka Ali, ki živi v Ljubljani.

Nekdanja kandidatka SD naj bi za vsakega od ilegalnih migrantov na roke prejela 200 evrov. To že samo po sebi meče slabo luč na celoten incident. Vsakršno izgovarjanje na nevednost pa izgubi kakršnokoli verodostojnost v trenutku, ko izvemo, da se je ilegalnim migrantom predstavljala kot “Tania”.

Osumljen tudi njen partner
Razlog za to je preprost. Zavedala se je, da je njeno početje kaznivo, in ni želela, da bi jo lahko ilegalni migranti izdali organom pregona.

Mavretičeva je skupaj s partnerjem Markom Hranilovičem osumljena tihotapljenja migrantov, obtožnica pa vsaj za zdaj še ni pravnomočna.

Ivan Šokić