fbpx

Nekdanji koprski župan Boris Popovič še vedno zahteva pojasnilo Evgenije Carl: od kod ji denar za povečanje prsi?

Boris Popovič in Evgenija Carl (Foto: STA/Facebook)

Novinarka RTV Evgenija Carl je v preteklosti proti nekdanjemu koprskemu županu Borisu Popoviču spisala zasebno kazensko tožbo zaradi dveh kaznivih dejanj razžalitve in enega kaznivega dejanja obrekovanja. Prvič naj bi jo razžalil v začetku oktobra 2013, ko je Carlovi pred koprskim sodiščem ob navzočnosti številnih novinarjev, prižganih kamerah in mikrofonih dejal, da je njegova žena pohvalila njene nove prsi. Slab mesec kasneje je na istem kraju znova govoril o njej in jo osumil, da je koruptivna ter, da je državno podjetje plačalo za poseg na njenem telesu. Popovič je tokrat Carlovo ponovno pozval, naj odgovori na vprašanje, od kod ji denar za poseg na telesu, pridobitev naslova za “Naj Slovenko leta”, dodatno pa še zatrjuje, da so določeni mediji ravno po zaslugi Carlove prikrivali nečednosti tajkunov.  

Po mnenju Evgenije Carl jo je nekdanji koprski župan Boris Popovič užalil in obrekoval, saj je govoril o njenem domnevnem ljubezenskem razmerju z Egonom Bandljem, ki je bil v preteklosti predsednik uprave Splošne plovbe Piran. To razmerje pa naj bi vplivalo na njeno medijsko poročanje o različnih podjetjih. Nazadnje je sredi decembra 2013 pred koprskim sodiščem novinarjem govoril o njenem domnevnem lepotnem posegu in se spraševal, kako ga je plačala, so poročale Primorske novice. Z dvema razžalitvama in enim obrekovanjem je Popovič, po mnenju Carlove, škodoval njeni časti in dobremu imenu, jo razžalil, pri čemer pa se je zavedal, da jo javno žali, zasmehuje, ponižuje, zaničuje in nedopustno posega v njeno osebno življenje. Po njenem mnenju je Popovič o njej raznašal neresnična dejstva, kot na primer, da ni poštena, da je koruptivna, da laže in napada druge osebe, čeprav naj bi vedel, da je to, kar govori, neresnično.

Popovič je sodniku v postopku povedal, da krivde ne sprejema, saj po njegovem mnenju govori resnico. “Krivde seveda ne priznavam. Vse, kar sem rekel, je resnica,” je odgovoril Popovič sodniku. Pred sodiščem je Popovič znova zatrdil, da Carlove ni užalil, ampak jo je le pohvalil, ker jo je pohvalila njegova žena. Po njegovem je namen vsega skupaj, da se Carlova promovira in ga vlači po sodiščih. Carlova pa je povedala, da je Popovič z vdorom v njeno zasebnost pohodil temeljne civilizacijske norme. Po njenem jo je z lažmi načrtno žalil in obrekoval, zato ji ni preostalo nič drugega, kot da ga kazensko in odškodninsko toži, so še zapisali.

Nekdanji koprski župan Boris Popovič (Foto: STA)

Sodišče je Popoviča obsodilo na 6 mesecev pogojne kazni za dobo dveh let zaradi treh žaljivih, poniževalnih izjav. Večer je zapisal, da novinarka s tem dobila zasebno tožbo, Popovič pa obenem vanjo uperjene tožbe ne. Sodišče mu je naložilo tudi plačilo odškodnine in povrnitev stroškov. Nekdanji koprski župan je takrat napovedal, da se bo pritožil: “Pritožil se bom na vrhovno in če bo treba še naprej na ustavno in če bo potrebno še na evropsko sodišče za človekove pravice, dokler ne dokažem in pokažem celemu svetu sramoto koprskega sodišča in novinarke elit!”, so zapisali v Delu.

Popovič še vedno  ni dobil pojasnila, tokrat jo ponovno poziva k odgovoru
Popovič si še vedno želi razjasniti trditve, ki jih je navedel. Po njegovo si naj bi Carlova povečanje prsi plačala s pomočjo njenega intimnega prijatelja Bandlja, ki je nekdanji predsednik uprave Splošne plovbe Piran, kar na račun omenjenega podjetja. Prav tako še vedno ni prejel pojasnila na trditev, da naj bi ji Bandelj plačal naslov za “Slovenko leta”.

Spodaj objavljamo pismo Borisa Popoviča RTV-ju in Evgeniji Carl:

Spoštovana Evgenija, na moje že pred leti zastavljeno vprašanje, kaj pravite na namige v javnosti, da naj bi vam povečanje prsi plačal bivši predsednik uprave Splošne Plovbe Piran, g. Bandelj, ko je bi bil še vaš intimni prijatelj kar iz računa Splošne Plovbe, še do danes ne jaz, ne mediji nismo dobili nobenega vašega komentarja ali odgovora.

Prav tako nismo dobili nobenega vašega odgovora ali komentarja na vprašanje, ki se seveda tudi že leta široko zastavlja v javnosti, da naj bi ta isti tedanji predsednik uprave Splošne Plovbe iz računa le te, namesto reklame za družbo, ki jo zastopa reviji Jana oz. podjetju ki ima to revijo v lasti v resnici plačal vašo zmago na izboru za “Naj Slovenko leta”?

In kaj pravite na namige v javnosti, da naj bi ravno vi bili ključni, da se v medijih prodaja Splošne Plovbe in kasneje še Primorskih Novic nemškim tajkunom ni nikoli resno, kaj šele kritično obravnavalo?

Takoj ko dobimo vaše cenjene odgovore, lahko nadaljujemo s sodelovanjem tudi z vami, do tedaj bomo sodelovali z ostalimi novinarji iz vaše medijske hiše, ki jih je nedvomno dovolj.

S spoštovanjem do medijske hiše, vas lepo pozdravljam.

Sara Kovač