fbpx

Neokusno: Protivladni protestniki pred parlamentom brcali žogo v obliki koronavirusa, na kateri je bil upodobljen Janez Janša!

Foto: TopNews.si

Kljub temu, da smo še zmeraj sredi epidemije, to protivladnih protestnikov ni zaustavilo, da se ne bi odpravili na Trg republike. Tokratni protest je bil posvečen kritiki ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška in ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa. V družbi, kjer nista manjkala Jaša Jenull in raper Zlatko, so se v luči glasovanja o nezaupnici obregnili ob poslance SMC in DeSUS, poleg tega pa so pred parlamentom še brcali žogo v obliki koronavirusa s podobo premierja Janeza Janše. 

Kot prvi je na proteste prišel protestnik v podobi ministra Zdravka Počivalška s kravato in sendvičem pod pazduho. Zanj so na prizorišče prinesli mizo, postavili steklenice vode, pozabili pa niso na prleške sendviče. S tem so protestniki želeli prikazati, kako zanj in za njegove ukrepi in omejitve ne veljajo. Pri tem pa so seveda pozabili omeniti, da v resnici pri srečanju ni bilo nič v navzkrižju s predpisi.

“Notranji minister Aleš Hojs pa je “v privatnem času prosto potoval med občinami in mamo želel peljati na izlet celo na Hrvaško ter s tem prav tako kršil kopico ukrepov”. “Najbolj žaljiv od vsega je bil njegov abotni izgovor, da sta skupaj z mamo nadzorovala delovanje hrvaške policije! Očitno Hojs tako kot njegov kolega in politični plačanec Jelinčič zmotno upa, da je ‘narod glup’,” so med drugim opozorili po navedbah TopNews. Na Trgu republike je bilo tako mogoče poleg Počivalška videti tudi protestnika, ki sta upodabljala ministra Hojsa in njegovo mamo, ki je s pomočjo dežnika nadzorovala delovanje hrvaške policije.

Foto: STA

Brcali so žogo v obliki koornavirusa, na kateri je bil upodobljen Janez Janša
Nekaj protestnikov je bilo popisanih, sicer pa je shod potekal mirno. Na shodu pa je bilo opaziti tudi raperja Zlatkota, ki se je včasih pogosto udeleževal protivladnih protestov. Skupaj z ostalimi protestniki se je zadržal pri žogi v obliki koronavirusa, na kateri je bila glava predsednika vlade Janeza Janše, ki so si jo protestniki podajali ter brcali. Kljub temu, da je vse skupaj izgledalo precej primitivno, so v svoj bran povedali, kako želijo na simboličen način zbrcati virus ter seveda vlado Janeza Janše.

Foto: STA

Sin vrhovnega državnega tožilca Jaša Jenull je na protestu javno prebral imena poslancev SMC in DeSUS in zatrdil naslednje: “V ponedeljek bo v tej zgradbi potekala konstruktivna nezaupnica in takrat bo ključnih 13 ljudi, trinajst posameznikov s svojimi računicami bo odločalo o naši prihodnosti: Janja Sluga, Gregor Perič, Monika Gregorčič, Branislav Rajič, Mateja Udovič, Dušan Verbič, Igor Zorčič, Mojca Žnidarič iz SMC-ja in pa Franc Jurša, Branko Simonovič, Jurij Lep, Ivan Hršak in pa Rober Polnar iz DeSUS-a. To so ljudje, ki bodo sodelovali po svoji vesti in po vseh zakonih, ki se zdaj trenutno kršijo in uničujejo, ali bodo pač izdali tako svojo volivce (86 000 volivcev), ki je glasovalo recimo za stranko SMC, ki je obljubila, da ne bo šla v koalicijo z Janezom Janšo.”

Foto: STA

Jenull je ob tem poudaril, da če v ponedeljek poslanci ne bodo glasovali za konstruktivno nezaupnico, potem ne bo več šlo za “strahovlado” Janeza Janše, ampak bo to njihova “strahovlada”. “Ta imena si bomo dobro zapomnili,” je zatrdil in ob tem dodal, da to naj ne bi bila nobena grožnja. “Prej ali slej bodo morali polagati račune za to svojo neetično koruptivno in zavrženo sprenevedanje in izdajo volivcev. Tako ali pa drugače.” Dogodek nedvomno predstavlja, kako si levi pol predstavlja kulturen način izražanja. Če bi bila na žogi upodobljena kakšna druga oseba iz levice, bi se mainstream mediji zagotovo že oglasili in vse skupaj obsodili. Tako pa se bodo seveda pretvarjali, kot da se to sploh ni zgodilo oziroma, kot da je to nekaj normalnega.

Sara Kovač