fbpx

Neposredna Vera Mejak: Vsi na evropske volitve! Socialisti bi radi uničili Evropo, nas pa zamenjali z uvoženimi volivci!

Pravnica Vera Mejak.

“Evropske volitve, ki bodo 26. maja, bodo lepa priložnost, da v Bruselj pošljemo poštene, demokratične politike, ki jim je mar za Slovenijo, socialistom pa pokažemo vrata. Tranzicijska levica, ki ves čas svojega vladanja ljudem nalaga vedno nove davke, niža družinske prejemke in pokojnine, si v Bruselj ne zasluži priti. Ljudem deli drobtinice, da ima socialni mir, bogatim levičarskim lobijem pa potico, vse po načelu deli in vladaj. Sprejemajo celo posebne zakone za posebne privilegije (Teš 6, Magna, 2. tir), hkrati pa nič krivim otrokom vernih staršev odrekajo ustavno zajamčeno pravico do sofinanciranja javnega programa v zasebnih šolah, zdaj pa bi radi še v Evropski parlament, da bi nas zatirali še iz Bruslja,” je v oddaji Polemika povedala gostja Vera Mejak, pravnica finančne stroke.

Tudi od evropskih volitev sta odvisni naša varnost in svoboda, zato vsi na evropske volitve, da nam Kučanovi novi obrazi, ki nas pehajo v obubožanje, ne bodo vladali še iz Bruslja, je kompanijo staro-novih levičarskih obrazov, ki se želijo preriniti v Evropski parlament, okrcala pravnica Vera Mejak.

Volitve, ki so pred vrati, so enkratna priložnost, da Slovenijo ponovno normaliziramo v evropskih tirih, v Bruselj pa pošljemo ljudi, ki bodo nadzorovali ureditev zdravstva, zahtevali znižanje davkov in vzpostavitev nadzora na mejah. A takšne ali drugačne evropske poslance vedno izvolimo ljudje, pogosto še najbolj tisti, ki ostanejo doma. O tem, kaj lahko že 26. maja naredimo sami, da bo nam, našim otrokom in vnukom bolje, smo spregovorili z Vero Mejak, odlično pravnico finančne stroke in poznavalko naših razmer, energično gospo, ki kljub zahtevni življenjski poti izžareva neverjetno veselje do življenja.

Izrojena levica se ne trudi izboljšati položaja družin
Mejakova pravi, da so v Španiji osnovna živila brez davka in bi tako lahko bilo tudi v Sloveniji, kjer ogromno ljudi težko živi in kjer je turizem pomembna veja gospodarstva. Vlada bi lahko vsem nam olajšala življenje in prispevala k blagostanju in boljšemu življenju družin in upokojencev, a izrojena levica se raje ukvarja sama s sabo, ne trudi se izboljšati položaja družin z več otroki, financira in podpira pa homoseksualni lobi, ki za narod kot tak in družbo v celoti pomeni propad, kot smo videli na referendumu decembra 2015.

Tranzicijska levica ves čas svojega vladanja ljudem nalaga vedno nove davke, niža družinske prejemke in pokojnine. Ljudem deli drobtinice, da ima socialni mir, bogatim levičarskim lobijem pa potico, vse po načelu deli in vladaj. Sprejemajo celo posebne zakone za posebne privilegije (Teš 6, Magna, 2. tir), hkrati pa nič krivim otrokom vernih staršev odrekajo ustavno zajamčeno pravico do sofinanciranja javnega programa v zasebnih šolah. Neizkoriščena finančna sredstva, zgrešena zunanja politika in nekritično sprejemanje migrantov kažejo, da se Šarčevi vladi sploh ne sanja, česa si želi slovenski narod, kaj bi ljudje radi. Trenutno nam manjka 300.000 mladih do 30. leta starosti. Sposobni mladi pa se soočajo z brezposelnostjo, pomanjkanjem stanovanj in previsokimi davki, ki dušijo podjetništvo.

Vlada, ki ne opazi in ne spoštuje potreb lastnih državljanov, posebej mladih, ki odhajajo v tujino, ker doma zanje ni dela, si ne zasluži niti najmanjšega spoštovanja. Vlada, ki ne zna poskrbeti za lastne ljudi, tudi v tujini ne more suvereno ščititi slovenskih interesov. Čeprav so naše zahteve po pravni in socialni državi upravičene, nam jih levičarska vlada novih obrazov ne bo izpolnila. O tem, kje iskati rešitve za nakopičene gospodarske in politične težave sodobne Slovenije v letu evropskih volitev, smo v tokratni oddaji Polemika spregovorili s poznavalko tematike, energično damo brez dlake na jeziku, Vero Mejak. Vabljeni k ogledu posnetka oddaje.

Franci Donko