Ostra Vera Mejak brez dlake na jeziku okrcala Jankovića zaradi balkanskih manir in nesposobno pravosodje

Upokojena finančnica in pravnica z mnogimi izkušnjami v tožilstvu, Banki Slovenije in gospodarstvu. (Foto: Printscreen)

“Ali je imel naročilo, da to počne, zato da blati voditelje slovenske osamosvojitve, ali pa je tako neumen, da ne vidi pa kar rine z glavo skozi zid, čeprav nobena stvar ne stoji,” je o primeru Patria in tožilcu Andreju Ferlincu dejala nekdanja pravnica Vera Đoković Mejak. To pa je le ena izmed ostrih izjav o slovenskem pravosodju.

Pravnica z izkušnjami v tožilstvu (posvečala se je predvsem pregonu gospodarskega kriminala), v Banki Slovenije in gospodarstvu. Gre za osebnost, ki odkrito pove tudi tisto, česar si mnogi ne upajo. Tako je v uvodu svojo gostjo v oddaji Intervju na Televiziji Slovenija predstavil voditelj Jože Možina. Vera Đoković Mejak je upokojena finančnica in pravnica brez dlake na jeziku. Rodila se je maja 1943 v Beogradu, zadnjih 20 let pa živi na Kanarskih otokih (Španija). To, da si upa povedati več, pripisuje predvsem svojemu karakterju in naravi. “Rojena sem kot bik in za te je značilno, da se ne ustrašijo ničesar,” je v uvodu povedala Mejakova, katere moto je: “Bodi pošten, pa boš mirno spal.”

V intervjuju je med drugim kritično spregovorila o slovenskem pravosodju, nekaterih odmevnih primerih, pa tudi o slovenskih davkih in stanju v Sloveniji.

Ah, ti davki
“Pri nas so davki absolutno previsoki. Hrana pri nas, ob tem, da imamo takšno število ljudi, ki živijo pod pragom revščine, je previsoko obdavčena,” je bila takoj jasna Mejakova in dodala, da bi morali biti določeni prehrambni izdelki, predvsem tisti osnovni, brez davka. V Španiji je namreč tako, da so določeni izdelki, kot so na primer voda, mleko in podobno, neobdavčeni. Najvišje bi moral biti obdavčen luksuz, a Mejakova meni, da na finančnem ministrstvu premalo mislijo na to.

Namesto tega previsoko obdavčujemo delo oz. zaslužek, plače. Ko nekdo začne pri nas hoditi v službo, mu takoj od prve plače odtegnejo enako kot nekomu, ki je tam že 20 let. Mladi so premalo stimulirani, zato odhajajo iz Slovenije, je prepričana Mejakova, ki ob tem poudarja, da so plače nizke tudi zaradi obdavčitve. Izpostavila je še obdavčitev malih podjetij in kmečkih turizmov, kjer naša država ravna povsem napačno. “Ni prosperitete, če se od dobička preveč vzame. Ali ga skrijejo ali bežijo z njim ven in potem ni novega investicijskega ciklusa, do katerega lahko pride samo z dobičkom.”

“Država je zelo požrešna, pogoltna,” je bila ostra, hkrati pa zadolževanje Sloveniji vidi kot neumnost.

Vrhovno sodišče v Ljubljani, foto: Nova24TV

Diagnoza slovenskega pravosodja
Mejakova je opozorila, da je Slovenija glede na število prebivalcev država z največ primeri na evropskem sodišču. Tudi zato so k nam poslali strokovnjaka, da oceni, kaj se pri nas dogaja, in ugotovitev je bila preprosta: “Premalo delajo in niso strokovni.”

Ob tem Mejakova pojasni. Premalo delajo, kar pomeni, da pustijo stvari zastarati, jih nepravilno ali prepozno razsodijo. Stranke nato zahtevajo odškodnino od države, kar pa je velik strošek, ki ga plačajo davkoplačevalci. “Pri tem pa so sodniki dobro plačani in ne doživijo nobenih sankcij.” Mejakova je zato prepričana, da bi morali sodnike za takšno (ne)delo kaznovati z nižjimi plačami, kot so to delali včasih, ko so bile določene norme, in če te niso bile izpolnjene, se je to konec meseca poznalo. “Nestrokovne, počasne ali lene naj se kaznuje z manjšo plačo,” ne smemo pa, kot pravi Mejakova, pozabiti na tiste, ki dobro delajo, in jih nagraditi.

Od nesposobnega tožilca …
Ugled pravosodja v Sloveniji je sicer padel tudi zaradi nekaterih odmevnih primerov, kot so zadeva Patria, zadeva Balkanski bojevnik, primer Novič, primer Janković itd. Ob naštevanju teh primerov je bila Mejakova kritična predvsem do dela tožilcev. Glede zadeve Patria in tožilca Andreja Ferlinca je že pred časom dejala, da bi mu kar eno ‘primazala’, ko gre mimo sodišča. Prepričana je namreč, da ni imel nobenega trdnega dokaza, na katerega se tožilec lahko opre pri obtožbi, v primeru Patria.

“Obtoževati nekoga, ko ne veš, kje, kdaj, kdo, koliko. Nimaš nobenega dokaza v rokah in greš tako alarmantno vlagat obtožbo. Osmešiš sebe, blamiraš tožilstvo. Ali je imel naročilo, da to počne, zato da blati voditelje slovenske osamosvojitve, ali pa je tako neumen, da ne vidi pa kar rine z glavo skozi zid, čeprav nobena stvar ne stoji,” je dejala.

… do nespodobne tožilke
Izpostavila je tudi tožilko Blanko Žgajnar in primera Novič in Balkanski bojevnik. Za Noviča je namreč prepričana, da mu bo država morala že čez par let izplačati odškodnino, ravno zaradi (ne)dela in (ne)strokovnosti, ki ju je omenila na začetku. Za tožilko pa pravi podobno kot za tožilca Ferlinca: “Ali je neumna ali dela po ukazu ali pa res ne zna presoditi dokazov, ki so jih ponudili izvedenci.”

Tožilka Blanka Žgajnar (Foto: STA)

Podobno meni tudi glede primera Janković, ki se je ponovno rešil sodišča, saj je (ta ista) tožilka ostala brez vseh dokazov. Meni še, da v tem primeru kar nekaj stvari ni logičnih. Najprej je prisluhe čuvala, potem jih je dala v javnost. “Sama najbrž o tem ni odločala,” je prepričana Mejakova.

Janković je župan balkanskih manir
Glede Jankovića pa je dejala še, da “naj se izgovarja in smeji kakorkoli hoče, ampak to (izsiljevanje za spolne usluge) je balkanska manira”. “Brez izsiljevanja za spolne usluge bi ji lahko službo uredil. Nobeno povzdigovanje tega, kaj vse je v Ljubljani naredil, ne odtehta te nemoralne geste,” je še dejala in sklenila, da je v številnih zadevah razsojanje popolnoma neobjektivno in povezano s tem, kdo je v kateri politični stranki.

Na kratko se je dotaknila še pranja iranskega denarja v NLB. “Vse bi radi pokrili s preprogo, ampak jim ne bo uspelo,” je dejala Mejakova. O tem se namreč po njenih besedah govori v Evropi in evropskih finančnih krogih. “Slovenija bo dobila svoje ukrepe zaradi tega,” je prepričana.

B. O.

 • Rožle

  Vera Mejak…:
  **********
  “Bom kar povedala…mama od tegale ljubega predsednika vlade moja sodelavka pet let je bila moja sodelavka
  na tožilstvu v Ljubljani.
  Najbolj dvolična ženska kar sem jih kdaj imela in sodelavka. Pa se takrat tega nismo zavedali potem, ko pridejo
  posledice, ker veš, da te tožari verjetno na ZK-ju pri Kučanu pa sej sta bila vendarle sošolca…a ne…
  Smo dobili po glavi vključno z mojim šefom.
  “*********************
  Itaq…Jabolko ne pade daleč od drevesa…

  • karlina

   TOČNO-VSAKA SVINJARIJA ŠE NI KAZNIVO DEJANJE

 • AlojzZ

  Vera Mejak. Kdo je to? Novi nadškof, ki je prisegel Resnici in sedaj jo hrabro zagovarja?

  • karlina

   Kdor je neveden , je neveden, temu ni več pomoči, kajne

 • Olga

  Čestitke gospa Mejak!
  Slovensko sodstvo je skorumpirano do obisti! O stroki ni govora!
  Sodnikom bi bilo treba vse odškodnine izterjati iz njihovih žepov, oziroma zmanjšati maso plač za odškodnine! S takšnim delom si ne zaslužijo niti za kozarec vode! Sram jih bodi!

  • karlina

   VELIK PODPIS

 • MEFISTO

  NOVA, ali imate morda možnost objaviti posnetek intervjuja z Vero Mejak?

  Zelo bi vam bili hvaležni.

 • rrrrr

  Spoštovano gospo Vero Đoković Mejak z veseljem uvrščam na slovenski pravniški Olimp. Družbo ji bodo delali gospa Verica Trstenjak, Gospa Lucija Ušaj Šikovec in gospod ddr Klemen Jaklič.
  Preostala nekaj desettisočglava pravniška svojat, ki se drenja v podzemeljskem Hadu, jim ne seže niti do zavihka na hlačah.
  (Toplo priporočam intervju na Hanzeku, dokler ga ne odpihnejo)
  http://4d.rtvslo.si/arhiv/intervju-tv/174495161

  • karlina

   TOČNO

 • FORT WORTH

  “Slovenija bo dobila svoje ukrepe zaradi tega,” je prepričana.
  Ce bo res, bodo komunajzerji zagnali vik in krik in obtozili Bruselj, da se vtika v Slovenske notranje interese in v Slovenski bancni sistem…(:-))))

  • karlina

   ITAK

  • samsara

   Pa tako so se hvalili, da so Slovenijo obvarovali pred ‘Trojko’, ohranili suverenost…
   Ne vem kako gre kaj dimnamika pri načrtovanem novem zaporu?
   Udbomafijska elita seveda spada v starejše institucije tega tipa.

 • MižekFiga

  Gospa je idealna za svetovalko v naši naslednji vladi Jeklenega Janeza!

  • karlina

   SE ŠE KAKO ZELO, ZELO STRINJAM

 • učko

  Ta gospa bi lahko vodila najmanj tri ministrstva kar s
  Kanarskih otokov, pa bi naredila 1000 x več kot kompletna Cmirkotova vlada !!!

  • karlina

   TO ITAK

 • Soave

  Prav blagodejno je bilo poslušati nekoga, ki reče bobu – bob !!

  • rabbit

   Super je bila.

   • karlina

    TOČNO, takšna zenska bi samo udarila po mizi v parlamentu, bi se levičarji vsi p……i

  • karlina

   TOČNO, istočasno pa grozljivo spoznanje, kako smo čisto , da ne napišem kaj, mislite si

   • Soave

    Bom kar jaz nadaljevala.
    V rrrrrrrrrrrrr. . i !
    Mi se nekaj trudimo, da ne žalimo, drugi pa veselo packarijo.
    Kulturne, odkrite besede manjka v naši domovini.

 • antimur

  Gospa Mejakova je svetlobno oddaljenost po inteligenci in poštenosti pred temi kučanističnimi zločinskimi tožilkami in sodniki. Ferlinc je pa tako butast in opran, da ne pride niti v širši izbor.

  • karlina

   PODPIS

 • karlina

  http://4d.rtvslo.si/arhiv/intervju-tv/174495161 TOPLP PRIPOROČAM, izjemna gospa, predvsem pa POŠTENA !!!!!

 • Rožle

  Vera Mejak..:
  “pripravnik moj je bil tale Ferlinc..
  kar naj sliši.. bolj butastega pripravnika nisem imela”….

  • karlina

   Ja, kako pa drugače, kot vsi komunistični otroci

 • tomven

  “Na kratko se je dotaknila še pranja iranskega denarja v NLB. “Vse bi radi pokrili s preprogo, ampak jim ne bo uspelo,” je dejala Mejakova. O tem se namreč po njenih besedah govori v Evropi in evropskih finančnih krogih. “Slovenija bo dobila svoje ukrepe zaradi tega,” je prepričana.”

  To ni prav, ne Slovenija, po pički naj dobi pokvarjena sodrga, ki je za to vedela!

  • Steiermark

   pokvarjena sodrga bo , preden jih dobi sama po pi….. ali po prazni glavi, spiz……la v kakšno fiskalno oazo, kamor je skrila pokraden denar, ki ga bomo plačevali mi in naši potomci. Dokler se pa večina naroda nebo zbudila, nam bodo pa vedno znova po oslovsko izvolili takšno uničevalsko drhal, ki nas bo tudi izstradala, nam pobrala penzije, vse imetje, tako kot so to počeli po 45 letu, njihovi očetje…

   • karlina

    TOČNO, taisto sem zgoraj napisala tudi jaz

  • karlina

   Na zalost bomo te hude ukrepe zopet plačali v denarju vsi drzavljani, nič krivi-nič dolzni, kot vedno, se bojim, da prav nihče od teh lopovov ne bo -niti odgovarjal, niti sedel, kaj šele vrnil ogrooomne provizije, nalozenih po celem svetu

  • samsara

   “To ni prav, ne Slovenija, po pički naj dobi pokvarjena sodrga, ki je za to vedela!”

   Slejkoprej jih bo. Tako ali drugače.

  • samotoje

   Verjetno je gospa tako mislila, a ni bilo časa, da bi naštela vse z imeni in priimki. Ti bodo, upam, objavljeni na pravih portalih. Še pred volitvami.

 • Janez

  ZELO POMEMBNE INFORMACIJE
  DR.
  ERNESTA PETRIČA
  IN
  GOSPE VERE MEJAK.

  NA RDIU “OGNJIŠČE” JE DR. ERNEST PETRIČ EX PREDS . UST. SDIŠČA POVEDAL
  DR.
  D. TURK – JE VSILIL – “SLABEGA” ARBITRA DR. SEKOLCA.

  http://radio.ognjisce.si/sl/195/utrip/25321/

  GOSPA MEJAK !
  O
  REHABILITACIJI LIKVIDIRANIH NASPROTNIKOV KOMUNIZMA V SRBIJI. L.R. J. KOMENDA
  P.s.
  Gospa V. MEJAK NA ” OGNJIŠČU ”

  https://www.google.si/search?q=vera+mejak+ognjišče&oq=vera+mejak+ognjišče&aqs=chrome.0.69i59.19394j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#scso=uid_Wdue7AAKqdMKGlkDnA2PvA_1:578

 • Rožle

  Vera Mejak ..:
  ***************
  “Bilo je leta 1977 obnavljali so trezorje in jih odpeljali iz Narodne banke v Litostroj žagatin kar polne.
  Ljudje so bili že zdavnaj pobiti nikjer ni bilo seznama čigavi so. Tudi v Narodni banki niso vedeli, da so trezorji polni.
  -zlatnine, briljantov in ne vem še česa.
  To je bilo premoženje bogatih ljubljanskih familij, ki so jih pregnali ali pobili in jih ni bilo več”

  • rabbit

   To ti pa lahko moj oče potrdi, ki je delal v Litostroju, delavci, ki so to rezali so seveda to vzeli, ni minilo dva dni so morali vsi na zaslišanje in vrniti vso zlatnino in nakit, komu partijskem funkcionarjem v Litostroju zakaj jih ne vprašajo kje je sedaj to bogatstvo

   • karlina

    No, verejtno ni tezko ugotoviti, kje so pristali , tudi nepremičnine tistih, ki so jih pomorili, izgnali

  • Norm Kinley

   Zdenka ARMIĆ Kidtič (srbska kurba in morilka Slovencev) se je v trajanju amnestije na ulicah Lublane drla, KOLJITE SLOVENCE, KOLJITE JIH!

  • karlina

   TOČNO

 • Janez

  PODDPPIŠITE PETICIJO – ZA ODSTOP MOL ŽUPANA Z.J.
  DR. ERZARJA
  NA E- NASLOV

  [email protected] si Veliko podpisov je že zbranih. VSI PODPIŠITE. Lr. J. KOMENDA
  P.ss.
  PETICIJA PROTI ŽUPANU Z.J.

  http://www.demokracija.si/slovenija/peticija-zahtevamo-odstop-zupana-mestne-obcine-ljubljana.html

  • Norm Kinley

   Ne rabim bit lublančan?

 • hm

  Đoković ima prav.

 • ,

  A je kaj v sorodstvu srbskemu tenisaču Đokoviču?

  • Rožle

   Njen mož se je tako pisal …

  • Janez

   Ja, je.
   Ista rodbina – po očetu. J. Komenda

  • Steiermark

   bojda, ja!

  • karlina

   Je, sem jo poslušala na Pričevalcih

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDEJO BANDITI NA OBLAST .

  • karlina

   TOČNO, pa saj ga dozivljamo vsak dan, gorje

 • Janez

  SRBI SO NAS PREHITELI !

  REHABILITACIJE – TITO KOMUNISTIČNO LIKVIDIRANIH V BGD – SE ŽE IZVAJAJO !
  O
  TEM
  GOSPA VERA MEJAK, NA RADIU ” OGNJIŠČE. Zelo zanimivo, več tem. L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  GOSPA MEJAK
  O
  REHABILITACIJAH KOMUNISTIČNIH ŽRTEV V SRBIJI
  O BANKAH, O SODIŠČIH ITD.

  https://www.google.si/search?q=vera+mejak+ognjišče&oq=vera+mejak+ognjišče&aqs=chrome.0.69i59.19255j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#scso=uid_WdujMgAH6y8KGgME5AHKMw_1:263

 • Stric iz ozadja

  Od kdaj pa gledate rezimske medije?

  • Olga

   Gledam samo izbrane oddaje! Gospod Možina je že v tej kvoti! Sicer pa prisilno plačujem harač!

  • RATATA

   Beboooooooo, a si se uspel prijavit in registrirat, zdaj si pa majster hahaha
   komentator kaj?
   A te spoštujejo tvoji?
   A sta tvoja ateka vesela in ponosna nate ? hahahaha Beboooooo

 • Anton

  Ni kaj, zelo inteligentna Gospa!

 • zaton

  Vsi v pravosodju bi se morali zgledovati po njej.

  • karlina

   Saj se, ampak samo tisti, ki niso potomci komunistov

 • rabbit

  Včeraj v intervjuju je gospa Mejak povedala, da so na finskem obsodili novinarja Magnusa Berglunda, ali bi lahko novinarji Nove 24tv, kaj več povedali o tem, ker sem malo brskala po spletu pa nič ne najdem, finsko pa ne znam.

 • karpelec

  Strokovnjak iz Evrope, ki je bil med našimi sodniki zaradi stanja kakršno je pri nas je ugotovil:
  -pri nas sodniki premalo delajo,
  -niso dovolj strokovni.
  Mi pa lahko dadamo še, da so politično pdkupljivi.

  • karlina

   NESPOSOPBNIIIIIII

 • delaware

  Najprej pohvala dr. Možini, da si je sploh upal vodit tak interjvju na rtv..sicer rtv ne gledam, sem pa link tukaj dobil in pogledal..ja..čestitke ga.Mejak…super..taki bi morali vodi Slovemijo, pa bi bili ne druga, prva Š ica..

  • Novakec1

   Čefurji že sedaj vladajo v slolandiji.

   • karlina

    TOČNO

  • karlina

   TOČNO, ampak sem nekje prebrala, da hočejo gospoda Mozina na murgelj tv odpustiti, vse je mozno.

  • Janko Gedlička

   Ne bi me presenetilo, če ne bodo na RTV – ju zaradi tega intervjuja še peljali halo.

 • delaware

  Švica

 • MEFISTO

  Janša, Krkovič in Crnkovič se ne smejo pogajati za odškodnino, temveč morajo s tožbo izkoristiti vse pravne možnosti.

  Če ne bodo zadovoljni, pa naj gredo na Evropsko sodišče za človekove pravice, kjer bodo naši brezvestnim rdečuhom povedali, koliko sta vredna čast in dobro ime poštenjakov in zaslužnih Slovencev. Pika.

  • Olga

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • samsara

   Skoraj prepričan sem, da bo zadeva prisla do ESČP.

  • rrrrr

   Ja, in kaj potem, če ta zadeva pride na ESČP? Tam jo bo zagotovo pričakal in v koš frcnil udbovski zmaj-čuvaj v pojavni obliki sodnice tov. Ana Vilfan Vospernik, članice za Slovenijo. Tako kot je večino drugih doslej. ..Na ESČPpa se tudi sicer ne bi preveč zanašal. Slovenija je rekorder po št. krišitev človekovih pravic na naših sodiščih, pa , ali so tete in strici iz ESČP že kdaj doslej oqurzali naše udbosodje? Nula koma Joseff !
   Torej. ,situacija je veliko slabša, kot si jo lahko predstavljamo.
   (Zaradi ,,uravnoteženosti” podajam oba linka, Demokracija in Delo.)
   http://demokracija.si/tednik/vilfanova-najhujse-krsitve-clovekovih-pravic-prikriva
   http://www.delo.si/novice/slovenija/slovenija-prva-po-stevilu-krsitev-clovekovih-pravic-na-milijon-prebivalcev.html

   • Janko Gedlička

    Ampak bo verjetno vendarle kdo od ta pravih kaj vprašal, kako to, da zadeva še ni na vrsti in kateri so zadržki, da še ni, sploh če bi bile druge zadeve že obravnavane, pa bi morale biti na vrsti šele po naših patrijcih. Niso po kisli župi priplavali.

 • piko8

  Gs. Mejak čestitke za pogum in povedano. Čestitke tudi dr. Možini za dobro vodeno oddajo!

  • karlina

   TOČNO

 • karlina

  Ta spoštovana gospa, predvsem pa zelo, zelo pametna, bi MORALA BITI v parlamentu, oz.kakšna ministrica, kjerkoli, potem bi bilo pa vse drugače v drzavi, verjemite

 • xtc

  Žal je sramotno to,da nam mora Srbkinja razložiti kaj je narobe s komunistično Slovenijo in da nam bo EU zaprla komunistično NLB štarcuno.

  • if

   Hvala Bogu za Vero Đoković Mejak in njen pogum, za njeno mao in očeta, ki sta vzgojila tako načelno žensko!
   Pahor, Cerar … zardevate ob njeih besedaH?

   • realnost

    Ma kje… Levi banditi se ne bodo niti slučajno argumentirano oglasili… Pahor pa si pravkar daje gor makeup in pa gadi laske da bo jutri na pohodu zgledal čimlepše pred njegovimi neumnimi volilci, ki dajo vse za zlagano lepoto in človekovo neumnost. dober dan revščina pod levaško oblastjo!!!

   • Aresnica

    Se strinjam
    ________
    Lep pozdrav

   • samotoje

    Res je, zraven pa še hvala Bogu za Možino, ki se mu ne trese roka, ko izbira svoje goste in zna vedno znova iz njih potegniti tisto, kar nam sicer ni dano slišati.

 • zaton

  Dejstvo je, da je z našim sodstvom in tožilstvom nekaj zelo močno narobe. V nekaterih primerih, ko obstajajo trdni dokazi za obsodbo, le te uničijo ali jim primanjkuje dokazov ali pa primer zastara in storilci dejanj se mirno sprehajajo po državi. To smo videli že večkrat in prav pred kratkim z Jankovićevo “afero” s farmacevtko. Tudi primer balkanski bojevnik itd. Če je bila Janši, Krkoviču in Črnkoviču izrečena krivična sodba, imajo vso pravico, da zahtevajo odškodnino, tudi jaz bi jo. Janši je bila izrečena sodba na podlagi naslednjih dokazov in sicer da je na neznanem kraju, ob neznanem času in na neugotovljen način prejel podkupnino. To niso nikakršni dokazi. Finski novinar, ki je poročal o patrii, je na finskem v zaporu zaradi lažnega pričanja.

 • piko8

  Kar se pa pogajanj Janša, Krkovič in Crnkovič tiče se pa s to balkansko drhaljo ni kaj pogajat! Samo tožba na Evropsko sodišče za človekove pravice! Plačat pa ABSOLUTNO glavni akterji masleša, fišer, klemenčič, ferlinc z osebnim premoženjem!!!!!
  Odškodnine pa absolutno preniske za škodo, ki so jo naredili omenjenim gospodom in državi!!!

  • RATATA

   ESČP odobri zelo nizke odškodnine! To ve tudi nosferatu klmenko in bmz.

   • rabbit

    To ne bo držalo. Ruski delničarji v primeru Hudrokovski njegovemu podjetju Yukos, ki ga je Putin nacionaliziral je ESČP prisodil skoraj 30 milijardno odškodnino.

    • RATATA

     Rotis ni visoka politika!
     Morda veš tudi koliko je zahteval in
     ali ter kako je bilo izplačano?

     • rabbit

      V primeru Hudrokovski je šlo za samega Hudorkovskega in ne Yukos. Šlo se je pa, da je bil direktor in glavni lastnik zaprt politično. ESČP je ugotovilo, da so že s priporom kršili človekove pravice nato v samem sojenju in posledično z zaporom in nacionalizacijo Yukosa. Nihče ni zahteval odškodnine ESČP jo je sama določila. Rusija se je potem pritožila dokončne razsodbe še ni.
      Glede Rotisa pa tako, če bi bil ti podjetnik si predstavljaš kako bi nate gledali tvoji poslovni partnerji, če bi izvedeli, da si obsojen na zaporno kazen zaradi korupcije, to je skoraj smrt v poslovnih krogih. Je imel Črnkovič skoraj neverjetno srečo, da so poslovni partnerji ostali ne pa vsi. Slučajno pozam Rotis in veš tistih 180 dni in še prej preden je šel v zapor je bilo peklenskih na nitki so visela vsa delovna mesta in več kot 50 zaposlenih in njihovih družin posledično pa še kooperanti, ki delajo za Črnkoviča.

     • RATATA

      Pretežno jasno mi je, kaj je za Črnkoviča in njegovo podjetje pomenila lažna, inscenirana obsodba, saj sem manjši podjetnik.
      Odškodnina zagotovo pripada, saj je bila povzročena škoda zagotovo ogromna.
      Menim pa, da je ruski primer na ESČP in znesek (ki sploh ni bil zahtevan) popolnoma neprimerljiv, saj vemo, da EU ravno ne mara Rusije, če pomisliš…

 • samsara

  “Premalo delajo in niso strokovni.”

  So pa lojalni in to je tisto kar šteje v krivosodju udbofevda.

 • stella

  jankovič vsaj ne glasuje vedno za monsanto in multinacionalke, kot je vedno to počela vaša prefrigana kandidatka za predsednico romana tomc, kot lahko vidite tule:
  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/191075/glifosat-izdajalci

  • Olga

   A ja? Janković pobira provizije (gospod 10%), zlorablja matere samohranilke za seks….

   • stella

    joj brigata me, samo kolikim je pa jj službe zrihtal na lepe oči, celi sds in svojim puncam kot so http://www.mladina.si/90541/zakaj-je-odsla-ujciceva/
    in se prek nkbmja finanicral njenega oceta, ki mu ni bilo treba vracat teh kreditov smo jih kar davkoplavevalci http://www.mladina.si/109350/kadrovski-blitzkrieg/

    • samotoje

     Ha ha ha, ti imaš pa hude reference. Mladina! Za crknit od smeha.

    • Olga

     Pri takšnih debatah je potrebno gledati statistično -levica ima na vesti vsaj 80% kriminala. Poglejte moj komentar par komentarjev zgoraj …

     • stella

      te procente bo moral pa kdo drug zračunati, pa se struktura je drugačna, pri desnih imaš idejnega vodja,h komur gre večinski del, potem pa izvajalce, ki tudi edini pridejo v casopise, ker vse gre tako, da se nekako na skrivaj zmenijo

  • rabbit

   Janković glasuje za vse samo da njemu v denarnico dolarji, evri in druge valute padejo.

 • zaton

  Slovenija ne gre po poti druge Švice, ampak po poti Grčije. Pravijo pa, da ima narod tako vlado kot si jo zasluži. In tudi v Sloveniji je tako. Narod je razdeljen, skregan, to pa gre na roko vladajoči garnituri in se ne čudim, da nam gre kot nam gre. Nekaterim to stanje v državi ustreza, da lahko kradejo, se zadolžujejo in uničujejo državo. Zapomnite si. Glas za Janšo, je glas za Slovenijo, glas za levico je glas za uničenje Slovenje.

 • samsara

  “Glede zadeve Patria in tožilca Andreja Ferlinca je že pred časom dejala, da bi mu kar eno ‘primazala’, ko gre mimo sodišča.”

  Ha, ha, ha, če bi bila možnost, bi tam kmalu nastala dolga vrsta s tem namenom.

  • RATATA

   Na konc bi se med sabo stepli kdo ga bo dlje touku hahaha

 • zaton

  Mnenja, sem, da tožilci in sodniki ne bi smeli imeti trajnega mandata do upokojitve, ampak bi morali imeti mandat za določeno obdobje in če delajo tako kot so zaprisegli, potem jih čaka nov mandat. Nesposobne, koruptivne in pristranske sodnike in tožilce bi morali odstraniti iz funkcije. Potem se ne bi več dogajale takšne sodne napake kot se.

 • stella

  tukaj pa vidite kdo zahteva gensko spremenjeno hrano romana tomc milan zver in se trije drugi
  http://beta.publishwall.si/bozan.zabjek/post/268398/peterica-slovenskih-izdajalcev-zahteva-gso-hrano

  • Olga

   Kateri trije drugi? Tiste je treba zamolčati, mar ne?

   • stella

    saj pise, samo omenjam sam te, ker tu se opeva vrline sdsa, zver je glasoval tudi proti označevanju gensko spremenjene hrane
    https://www.rtvslo.si/zdravje/novice/ste-prepricani-da-veste-kaj-jeste/240332

    • stella

     tukaj v komentarjih piše da je bil zver proti označbam o gensko spremenjenih organizmih
     http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/98610/%C5%A1e-trije-novi-slovenski-monsanto-izdajalci-peterle-kacin-in-vajgl

     • RATATA

      jaz sem tudi proti označbam svojih orgazmov! Jih pa ne spreminjam nikakor že več kot trideset let.

     • Olga

      Ste pa res prava zvezda! Jaz sem pa brala, da ste bila z Ljudmilo pri Kučanu…

    • Olga

     Kakšne pa so vrline SDS? Kaznovati banksterje, kaznovati tajkune, kaznovati povojne genocidne morilce. Ali ni borba za pravičnost vrlina?

     Ali je vrlina Mafijankovičeva farmacevtka, ali mogoče 10%. Ali je vrlina laž, kraja, celo umor. Res smo slovencelnji izgubili moralni kompas. Za to pa je 80% kriva levica, ki je toliko časa tudi vladala.

     Zato pamet v roke, dvom v “resnico” TV Hanzi in časopisa Delo, skrajna previdnost pri sprejemanju “resnic” levice.

     Seveda je tudi pri SDS kakšen madež, a leve stranke so posrane do vratu. Zato upoštevajte pregovor, da “levica” preko medijev najde trsko v očesu SDS, svojega bruna pa ne vidi!

    • rabbit

     Čez 50 let če boš še na svetu boš vesela, da bo sploh kaj za v lonec dati in veš ne boš se spraševala da ali je gensko spremenjeno. Povej ješ krompir, paradižnik veš tudi to je z leti gensko spremenjeno, ker paradižnik je v osnovi sadež in ne zelenjava.

 • stella

  romana tomc in milan zver sta bila tudi proti vpisu pravice do vode ustavo, kar vidite pa tule
  http://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/56b36377950fa/bomo-izgubili-pravico-do-lastne-vode
  tako da ne vem zakaj je miro petek tako vznemirjen, a ga vznemirja tomceva ali monsanto

  • RATATA

   Prosim zvezda, mi lahko poveš, kdo je tvoj kandidat(inja) za predsednika R.Slovenije?

   • stella

    nekdo pač, ki ni prodana duša v eu

    • RATATA

     O, super, Andrej Šiško torej!!!

     • rabbit

      Ne ona je za Marjana Šarca, ki obožuje Hitlerja, roke ima pa tako pri borcih kot pri farjih.

     • RATATA

      Šarc bi verjetn na hrvatskem zmagu za predsednika, ker bi tudžmana oponašu.

     • rabbit

      Imaš prav. Dobro njega poglej on sploh ni Marjan Šarec ampak skupek likov, ki jih je oponašal. Opazuj.Kdo je M. Šarec nihče ne ve najbrž niti on sam ne.

     • Ana Job

      Taka politična izprijenost, enih in drugih, ne bo našla odgovora v osebi, ki bo govorila ljudski jezik, kot je Šiško. Ki bo govorila preprosto kmečko logiko in ne nekih visokih fraz, ki jih itak 90 % volilcev ne razume. Ki bo enostaven ljudski človek. Tak, ki je sam svoj v razmišlanju in svoji trmi, da so možne spremembe. V svojem razmišljanju, bo sicer prisluhnil spletkarjem, ampak jih bo tudi po hitrem postopku zavrgel, ker mu ne bodo znali ponuditi logičnega odgovora.

      Po kmečko, če postaviš pravega kmeta, ki se razume na svoj posel pred logično vprašanje, če lahko obstaja država, ki več zapravi, kot ustvari, ti bo prej kot večino znanih finančnih “dohtarev” odgovoril kratko – NE. In ga živi bog/”dohtar” ne prepriča, da temu po hitrem postopku ne naredi konec v kolikor ima moč. Kratko in jedrnato.

      Šiškota pa podpiram, ne zato, ker se strinjam o vsem kar govori, ampak zaradi načina, ki ga vnaša v slovenksi politični prostor. Preprosta beseda in reče bobu bob. Ker ima v sebi očitno dovolj tiste trme, da ne bo lahka naloga za politično prevzgojo.

      Je pa sedaj na njem, da v teh dneh prepriča vesoljno Slovenijo, teh 2 mio ljudi, ki se itak vsi poznajo med sabo, da ga volijo. Ni enostavna naloga, samo nagrajen bo edino, če se tega ne bo lotil po slovenski praksi – bomo jutri ali pa se bomo lotili zadnji moment. Žal že zamuja!

   • Rožle

    Ona je Strella …

  • Olga

   Draga moja! Sedaj je voda “zaščitena”? Ta vlada bo postavila Magno na vodovarstvenem območju! Selo skrbno! Zapis v ustavo ne pomeni nič!

   • stella

    ves kaj cela naveza je to sds in multinacionalke v eu, v svetu 24 je celo pisalo, koliko zver dobiva za to denarja, pa se ne morem spomniti naslova članka, da bi ga linkala tu

    • stella

     vsekakor je božo žabjek objektiven, saj piše proti levim in desnim

     • Olga

      Haha!

    • Olga

     Prava “literatura”! Ste brala tudi, da ste si kupila hišo na Marsu?

  • if

   NLB in NKBM mednarodni palnici denarja?
   Polomija arbitraže?

  • if

   Hej, stella, imate NLB pralni prašek?

  • Poštenje velja

   Pravica do vode lari fari.
   Za butalske maloposrstnike.

 • Antonius

  VERZIFIKATORJU
  še vedno v pomoč.
  ————————–


  Verij Mejač – Mira Vijak

  PRIPRAVNIK IN VEDEŽEVALKA

  Je pripravnik v stroki vsaki
  nujno res, potrebno zlo
  in pa jasno vsem je to,
  da ljudje so neenaki.

  Enim stvar ne gre od rok,
  drugim pa še teže v glavo,
  ti hlepijo žal za slavo,
  v vlogi večnih so otrok.

  Bil nekoč je tak pripravnik,
  deloval precej zabito,
  a je hotel, kot pribito,
  da postal bi čislan pravnik.

  Ni pripravnik se odrezal,
  naj se je na moč napenjal
  in s komolci v prazno drenjal,
  brž se v jezik je urezal.

  Tale bodi prispodoba:
  ko bi tulil naj kot volk,
  se zavil je v mutast molk,
  bil kot pudlja je podoba.

  Kaj bilo mu je storiti,
  ko bilo je, kot pribito,
  da ne mogel bo skoz sito,
  v svoj poklic normalno priti?

  K jasnovidki se zateče,
  ženski za vse to pristojni
  in v mejáh verodostojnih,
  storil bo, kar ona reče.

  Nade polna, v méjah vere
  ženska skuša pomagati,
  in pripravnika peljati
  čez življenjske vse ovire.

  Takšna, pravi, tu je slika:
  ker premalo si pripraven,
  žal ne moreš biti zraven,
  kjer so sojenja velika.

  Tam, kjer ukazuje klika,
  tam težko jim prav boš služil,
  zlahka stvar boš vso okužil,
  nisi ti za obsodnika.

  Obsodnik lahko je tisti,
  ki nalogo brž dojame
  in obsodbo nase vzame,
  ko jo spišejo lobisti.

  Toda mora tudi znati
  vsako stvar utemeljiti,
  ne kar tja v en dan soditi,
  z lista plonkanje prebrati.

  Kvečjemu boš tam pripraven,
  kjer se fer bo linč pripravljal,
  in pod krinko se postavljal,
  da pravičnost vsa je zraven.

  Fer se linča pod pretvezo,
  da proces je bil pošten,
  spoštovan poslednji člen,
  kot pod božjo vse zavezo.
  ,
  Saj če stvar bi fer bila,
  ne bi linč ime ji dali,
  s tem so že vnaprej priznali,
  da je vsa sprevržena.

  Linčanje je pač prozorno,
  tam te dolete očitki,
  v vodi da ribariš plitki,
  naj povem ti to nazorno.

  Tebe tam ne da se vpreči,
  to drži žal kot zabito,
  da pljuvalno boš korito,
  čim boš zraven pri tej reči.

  Ni pripravnik ta pri pravi
  se ustavil jasnovidki,
  pričajo prerokb zavitki,
  ki zavrže jih, zapravi.

  Mu prerokbe ne dišijo,
  ker nobene ne razume,
  jasnovidka brž doume:
  drugo fant ima vizijo.

  Ta gospa vedeževalka,
  vse je videla vnaprej
  in bila je slej ko prej
  jasnovidna pričevalka.

  Rekla je verodostojno
  mu v mejáh še razumljivih,
  da bo v časih izmuzljivih
  fant končal prav nedostojno.

  Krajši čas se s slavo kinčal
  res bo, a zelo neslavno,
  in ker delal nepostavno,
  samega se bo fer-linčal.

  (oktober 2015)

 • zaton

  Na RTV pa ravnokar Kučan razlaga o neodvisnosti Katalonije.

  • Janez

   Ja!
   OBUP !
   Kaj tega 78 letneža vačijo iz – NAFTALINA.
   TA
   RTV SLO
   PA RES HREPENI PO STARIH KOMUNISTIČNIH – KP, ZK BOTRIH – ŽIV OBUP. L.r. J. KOMENDA

  • Olga

   “Prava” oseba…Veleizdajalec Slovenije! Komunistični zločinec in šef Udbe!

 • Janez

  SRBIJA !
  NAS
  JE PPREHITELA.

  REHABILITACIJA !
  VSEH KOMUNISTIČNO POMORJENIH IN ZATIRABĐNIH – TUDI V NAŠI R. SLO. L.R. J. KOMENDA
  P.S.
  GA. VERA MEJAK O
  BANKAH, SODSTVU, REHABILITACIJI ŽRTEV KOMUNIZMA

  https://www.google.si/search?q=vera+mejak+ognjišče&oq=vera+mejak+ognjišče&aqs=chrome.0.69i59.19255j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#scso=uid_WdujMgAH6y8KGgME5AHKMw_1:263

 • šmentanamuha

  Če ste zamudili včerajšnji intervju z Vero Mejak, tule je posnetek:

  http://4d.rtvslo.si/arhiv/intervju-tv/174495161

  Gospa, o kateri lahko govorimo samo v presežnikih.

 • stella

  me zanima če vas največje oboževalce Jansatovi povabijo v katero od teh lepih nepremičnin samo baje so bolj stisneni

  http://www.mladina.si/157504/so-kriminalisti-dregnili-v-druzino-jansa/

  no mogoce pa morate hodit po denar v banke v panamo , v lichtenstein luksemburg tajsko?

  • dr Janez Sveti

   “Vsi smo krvavi pod kožo.” Ljudska modrost
   DR Janez Sveti genij

  • učko

   Baje ima JaJo tudi psihiatrično bolnico v Avstraliji.
   Kučanovci imajo popuste ali pa kar na slovensko napotnico!

  • test

   se sreca, da v lichtenstajn ja .. budala kje le to je??

  • goldhorn

   A kliniko v Avstraliji ti je že uspelo odkrit?

   • Vera

    So jo baje že po ” uradni poti ” iskali “naši”, toda Janševa dva je nimata .

    • rabbit

     Oglej si prejšnje Pričevalce, mož in žena, ki sta povedala kje je ta famozna Janševa klinika, na obrobju Melbourna v močvirju.

  • MižekFiga

   Ddr. Kučanov denar je odšel v neko mehiško banko. Uredil ga je komunistični nadzornik iz Mehike v Gorenju. Videli smo izpisek stanja računa za Stephanijo Kuchan. Samo 240.000.000 v US$.

 • Vera mi je všeč k je pošteno povedala in si to tudi upala. Je ženska s kiklo.

  • Novakec1

   Pri nas pa rabimo enega z jajci in ne same mevže, pomota več jih rabmo.

 • MEFISTO

  Sinoči se je prvi, bivši in nekdanji predsednik republike Milan Kučan debelo zlagal, ko je ves zgrožen in prizadet, ne vem zakaj prav on, komentiral krivice, ki se godijo Katalonskemu ljudstvu.

  Dejal je, da je slovenska komunistična levica zahtevala in z zahtevo rudi uspela, da se na plebiscitu o samostojnosti odloča s kvalificirano večino.

  Kot se je zlagal, naj bi tako sprejeta večina imela večjo težo pri poznejšem mednarodnem priznanju nove države Slovenije.

  V resnici so pa vztrajali pri kvalificirani večini le zato, ker so upali, da take večine ne bo mogoče doseči in da pokorjeno slovensko ljudstvo ne bo izglasovalo osamosvojitve.

  • sumljivislon

   Pogreb 08.10.1917 (100let) Janez Evangelist Krek Njegov cilj je bila sreča slovenskega naroda v duhovnem in materialnem smislu…………………..!!! vse ostalo je laž SVN / FIGA LEVE ROKE ZA HRBTOM – KUĆAN 1991…..DALJE..MALI CINIK – ZAHRBTNI ..!!

   • MEFISTO

    Res j mali, je pa zato bolj širok in zajeten.

 • mona lisa

  Pa še res je.

 • montyamp

  Poglejte dejstvom v oči .
  Banda murglosrbska z Bavconovimi vajenci ima ugrabljeno slovensko sodstvo .
  Resnica je pa taka :
  https://www.youtube.com/watch?v=HCCyue_G4F8&t=36m7s

 • MEFISTO

  Poslušal in gledal sem intervju z Vero Mejak.

  Ne morem se znebiti občutka, da se je pri antinarodnih in antislovenskih oblasteh skušala odkupiti za svoje izjave, ki jih je rsnicoljubno podala v oddaji Pričevalci.

  • KIKI

   Pri ge. Veri Mejak ne potrebuješ “drugačnega” občutka! Ona svoje miselnosti
   še nikoli ni menjala in je ne bo!

 • seniorka

  Vse spoštovanje ga. Vera Mejak:

 • črnaovca

  Bila je del pravosodja in ga pozna, le pri onem pranju Iranskega denatja je tako motovilila kot da je bila zraven in hoče upravičiti banko

  • Olga

   Jo je obvestila policija? Je vložila ovadbo?

  • MižekFiga

   Odkar Miro Cerar obvladuje STA (najbolj po naročilu tajne ddr. Kučanove CKZKS, Udbe in Foruma 21). STA pa manipulira z informacijami in ni čudno, da so pranje v NLB skrivali!

  • Vera

   Gospa je pela levite vsem v Sloveniji,ki se jih zadeve tičejo ! Super vodena in izpeljana oddaja iz strani gospe in novinarja Možine .

 • montyamp

  Hahaha , stalinistična gamad lahko dela kaj hoče .
  Slovenci vaš molk in strpnost sta nagrajevana že 100 let .
  Nagrada
  je jackpot v obliki oblasti na katero rinejo nagnjeni k zločinu in
  najbolj polni hipokrizije , mentalno uničeni ljudje rojeni v znamenju
  kozoroga .
  Obstajata dve vrsti kozorogov , ultradobri in ultraslabi , sami se odločite kateri je kaj :
  Kućan
  Milan , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop ,
  Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek,Bizilj
  Ljerka , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring ,
  Gregor Golobič , Zoran Janković , Violeta Tomić , Vesna Györkös Žnidar ,
  Violeta Bulc , Igor Zorčič , ………….
  Ambiciozni in najbolj
  zlobni ultraidioti rinejo kot “”” dobri organizatorji “”” na oblast , za
  njimi pa ostaja lakota , bankroti , mafijske manire in glad .
  V germanskih deželah v politiki prevladujejo levi in tehtnice , dokazano boljši ljudje .
  Hipokrizijo , korupcijo , komunistfašistične manire na kandelabre , če že hočete normalno državo .

 • MižekFiga

  Gospod ddr. Kučan se zelo rad pametno pogovarja. Naklepal je v TV Odmevih cel kup ljubečih odzivov za za socialiste iz španske Barcelone. Ampak, on je Lisjak. Le zakaj jim sprenevedež ni rekel: “Jutri je nov dan”?

  Upam in svetujem, da go nihče v EU bo ne niti slišal, kaj šele pomislil nanj!
  Ubogi RTV politični pohabljenci, ki ga morajo predvajat. Plačamo pa MI ???

  • KIKI

   Lahko bi rekel in bi si prihranil debelo 27 letno sprenevedanje: “Jutri bo dan, ko vas bom vse zajebal ! To je moja edina opcija!”

 • Osti jarej

  …ah,nič takega,kar bi ne vedeli ,ni povedala….od gospodarske rasti imajo tudi samo bogatejši koristi,pri ta revnih je pa milijon izgovorov,ko je treba kaj za cent povišati…..za socialo bo že naslednje leto v proračunu 40 mio manj penezof,kot letos…..davki in cene bodo pa letele v nebo…nč bat….pa ne glede,kdo bo na oblasti

  • Bozz

   Skratka…gremo nazaj v srednji vek.

 • Vera

  Sem poslušala to gospo in ni mi žal . Toda poslušati bi jo morali organi pregona ( policisti, tožilci , sodniki inšpektorji itd.) , ter ukrepati že zdavnaj, saj to, da se krade več let ni nobena novost .

  • domovina mili dom

   Ne sodniki ne tožilci, ne policaji ne rabijo njo poslušati. Kajti oni to vse dobro vedo. Problem so slovenski butli, ki tega ne poslušajo ali ne razumejo. Zato pa je vse to šlo v maloro. Volivci smo edini, ki lahko to bando uničimo. Seveda pod pogojem, da so volitve poštene.

 • Osti jarej

  ..od 43.00 naprej…”veri intresting”

  https://www.youtube.com/watch?v=HCCyue_G4F8&t=36m7s

  • KIKI

   Takšne osebe kot je ga. Vera Mejak, mi še danes, ko sem že na robu obupa,
   vlivajo voljo do življenja in potrditev., da ves čas razmišljam pravilno in da
   so ljudje, ki mislijo enako že celo življenje! To me opogumlja!

  • Bozz

   Hvala za tole. Prvič, da sem dobil nek dober vpogled v tiste čase.

   Najbolje je pa to kar odgovori na vprašanje ob 1:03:37.

 • valentin

  Spoštovana gospa Vera, ampak vsi ne moremo migrirati na Kanarske otoke, delamo cele dneve za mizerno plačo, plačujemo davke požrešni državi in se po svojih močeh borimo z skorumpirano družbo, brez čustev in morale.
  ” Boli me Đoko “: pravi Rjavec.

  • Bozz

   Nehaj delati, nehaj plačevati davke… da se nekaj sto tisoč ljudi tako odloči, bi hitro prišlo do sprememb. Samo je ljudi preveč strah, ker so popolnoma odvisni od države, nobeden več ne dela na zemlji, ljudje so preveč fini in gosposki in domišljavi, da bi imeli recimo vsaj perutnino doma, da bi bili samozadostni v primeru državaljanske nepokorščine, zato pa bo tako kot je še naprej in bo še slabše.

   • valentin

    Za preživetje in dobro počutje je delo na na svoji zemlji dovolj, skromno pa vendar, se strinjam. Problem so razne položnice, oprema in material, ki ga je potrebno plačati za vzdrževanje itd. Z vsem delom cel dan in vso pridelavo je komaj dovolj za pokrivanje teh stroškov. Država gleda v “zobe, trebuh in rit….”

 • Janez

  JA, JA !
  BRAVO – CENJENA GOSPA VERA !
  TAKO
  R E H A B I L I T A C I J O
  — S STRANI EX KP ” TITO POLIT ZLOČINCEV” LIKVIDIRANIH,
  OROPANIH, TIRANIZIRANIH, ZASRAMOVANIH I.T.D.

  MORAMO V R. SLOVENIJI – ŠELE – OPRAVITI !

  Npr.
  Ta čas urejajo – komunistična morišča pri Škofji Loki. Crngrob itd.
  Na
  KOČEVSKEM PA NAVADNI PREBIVALCI ŽE DESETLETJA V PRIVATNIH POGOVORIH
  GOVORIJO,, TRDIJO
  DA,
  VSI ” VRRNJENCI S KOROŠKE” NISO BILI 1945. LEZTA – KOMUNISTIČNO NESODNO POMORJENI !
  GOVORI
  SE – NA KOČEVSKEM,
  DA
  JE BIL DEL TEH “VRNJENCEV IN OSTALIH ZAPORNIKOV”
  NA T.I. ” ZAPRTEM OBMOČJU” K. ROGA –

  U P O R A B L J E N – KOT SUŽENJSKA DELOVNA SILA ?!
  – PRI ZIDAVI OBJEKTOV
  NA TEM ” ZAPRTEM DELU” K. ROGA.
  IN?
  DA SO BILI TI ” KP SUŽNJI” NESODNO POBITI,
  BREZUMNO POKOPANI – ŠE V 1950.., 1960, 1970. LETIH?! Ta v K. Rogu?!
  In!
  DA JE
  KPS ZLOČINEC I. M A Č E K – ŠE V 1970. LETIH,
  KO
  JE GRADIL SVOJO ZNANO HIŠO V K. ROGU – HODIL TAM S PIŠTOLO V ŠKORNJU !
  In?
  USTRELIL ? Kogarkoli si je zmislil.?!

  TAKE

  SO PRIVATNE GOVORICE
  MED LJUDMI NA KOČEVSKEM.
  KAJ
  JE RESNICA – NAJ UGOTOVIJO – PRISTOJNI V Parlamentu R. SLO.
  SAJ !
  JE DOSTI ŠE ŽIVEČIH “KP STRAŽARJEV” ZAPRTEGA OBMOČJA V K. ROGU. L.R. J. KOMENDA

 • Hribouc

  Bravo, Mejakova!

  Ali vam nekaj povem’

  Astronomsko me čudi iz leta v leto!

  Kje ima Janša nekoga, ki bi drugače kot znucani brezbarvno brezoblični Tanko in njemu klonirani podobniki usekal po mizi in bando izzval na čistino ibn z njo obračunal kot se za dedce spodobi?

  Janša, I LOVE YOU, ampak mera se polni do roba!

  KAKO, TI, MOJ PREDSEDNIK, TIK POD ROBOM POLNE OBLASTI DOVOLIŠ, DA TE JEBEJO TA
  KO NA SUHO?

  A bomo spet in spet poslušali, kako jih boš tožil, usekati se pa ne upaš že 26 let?

  DOST MAMO; JANEZ!
  Če ne znaš povedat, tako, kot pišeš, s srcem in z močjo, poišči novega glasogovornika, Tanku daj vibrator za učinkovito in vidno nastopanje in obleči ga v nekaj še bolj mrkega, Grimsu malo športnih napitkov in kupi mu reklc, ki ne bo tako svečano smotano speglan kot od birmanskega botra izpred 40 let /od starega ata in poišči novega Iva Hvalico, ki bo s časopisom butal idiote po ušesih!

  ADIJO, DRUGOVI, ODE BABA SA KOLAČIMA-NIJE ČUDO DA NAS KRADEJO KU NORCE!
  NESOPOSOBNA OPOZICIJA JE KRIVA, DA BANDA NERSOJENO KRADE IN NAS JEBE DO NASLEDNJIH VOLITEV!
  NE VOLITE VEČ MOJEJGA ŠEFA, JANEZA JANŠE, BECAUSE I LOVE HIM VERY MUCH!

 • Johan

  Sramota, da Jugoviči-BALKANCI vladajo Slovencem, sram vas naj bo Slovenci !

  • VIKTORE

   Kaj pa je vodilo prvaka SDS, da je šel po denar na JUG ? Ali ni bilo nepoštenje in goljufivost ali še kaj drugega. Kako bo komentirala to dejanje gospa Vera ?

 • Bozz

  Lubi Slovenci, kmalu bo vse škripnilo. Če niste do sedaj delali na samozadostnosti (veliko ljudi je preveč finih, da bi delali in zemlji in preveč neumnih, da bi dojeli kaj prihaja, če jim pa poveš, te imajo pa za norca), se vam bo slabo pisalo.

 • Janez

  ZELO DOBRODOŠEL NASTOP
  VRLE GOSPE
  VERE MEJAK !
  Tudi
  RAZMERE V ŠPANIJI JE DOBRO OPISALA !
  Španija
  TAKA KOT JE IZVAJA ZELO POZITIVNO VLOGO
  ZAŠČITE PRED NAVALOM MIGRANTOV IZ AFRIKE – S SVOJO MORNARICO. L.r. J. KOMENDA

 • šmentanamuha

  Še ena poslastica za tiste željne znanja gospe Vere Đoković Mejak. Pogovor je nastal ob priložnosti, ko je predstavila dokumente o rehabilitaciji njenega očeta, ki so ga brez sodnega procesa ustrelili komunisti:

  https://www.youtube.com/watch?v=l83sQiYDAK0

 • Kosobrin

  Gospo Vero bi rad vprašal, kaj meni o izogibanju dvigovanja pošte IJJ! Kako so to na sodiščih delali in uredili včasih, ko je bila še sama sodnica. Človeka, ki živi v Sloveniji, je res nemogoče najti in mu izročiti neko debelo kuverto (verjetno dokazov), ki “ne gre v poštni nabiralnik”?!

  • cploger

   Slovenija nima več inkvizitornega sodnega sistema, pač pa mešanega, celo bolj akuzatornega. Dokazno breme ni več na obdolžencu oz. osumljencu, pač pa na tožilcu in brez dokazov nihče več ne more biti obdolžen, kaj šele obsojen. Kje je torej problem? V zakonitosti postopka pridobivanja dokaznega bremena, sodnega postopka ali izreka sodbe?

   • Kosobrin

    Problem je v tistem, ki se izmika prevzeti pošto! Nobena filozofija tukaj ne pomaga!

    • Svadreb

     Ja zadeva je taka ,stoji pa tako,če ne bi dvigoval pošte iz sodišča ne bi bil zaprt.

     • Kosobrin

      So mu jo največkrat zelo težko predali. Enkrat celo na sodišču. Tam se pa res ni mogel skriti, falot!

  • VIKTORE

   To vprašanje je kar umestno sposobni sodnici in kritičarki sistema, ki ji pač ne odgovarja.

 • lauraas

  Vse povedano!

 • Drago

  900 tisoč €, je daleč premalo, kar Janez Janša zahteva kot odškodnino za 10 letno trpinčenje, njega in njegove družine. Da škode, ki jo je utrpela stranka SDS, niti ne omenjam.

  • Kosobrin

   Mešaš jabolka in hruške.

   • Drago

    To kar sem napisal je res, čeprav tebi in še marsikomu iz tvojega tropa, to ni všeč.

 • tomaz_oberkrainer

  Ta prava savinčanka , vedno sem občudoval te kraje

  • Verbena

   …sem poslušala to gospo ..vsekakor pohvala za njene odkrite besede …pa sej Savinjčani smo v glavnem taki , povemo tisto kar je narobe in nepravilno, torej brez dlake na jeziku… vsaj jaz , brez razmišljanja o tem , kakšne bodo posledice ,čeprav vem , da dandanes ljudje nimajo radi preproste resnice , veliko bolj se obnese eno prazno natolcevanje !!

 • lokec
  • tonite falco

   Vsekakor oddaja vredna ogleda o povedanim z gospo Vero Mejak.
   Priporočam ogled.

 • if

  Vera Mejak o Ferlincu: “BIl je moj pripravnik. Bolj butatega prpravnika nisem imela.”
  https://www.youtube.com/watch?v=61-cwFvJk5Y

  Iz preteklosti in sedanjosti je razumeti, da RS diktirajo bebci in uzurpatorji!

  • VIKTORE

   Tudi besednak gospe Vere ni najbolj primeren kot pravnice in kot nekdanje nadrejene. Zakaj ni svojega “pripravnika” o katerem govori in piše tako slabšalno ni pravočasno opozorila na pomanjkljivo znanje, ne pa šele po tolikih letih. Je to praksa nekdanjih šefov, ki so zlezli na ta mesta s pomočjo toliko oklevetane politike ?

 • Kosobrin

  Me zanima, kaj gospa Vera meni o najemu spornega kredita SDS.

  • VIKTORE

   Tudi to je “balkanski” način poslovanja “vrhunskega osamosvojitelja”, da ne govorim o g. Kanglerju, ki prav tako ni primeren za politika glede na izrazoslovje in obnašanje ,ki sramoti Štajerce…Zakaj ga. Mejakova ne vzame pod lupo še ostalih grešnikov desnice?

 • Marijan

  Kosobrin, SDS je sporni kredit vsaj vrnila, SD nikoli, so kar ukradli vilo v kateri delujejo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!