Neverjetna sprevrženost: Kučanovi se hočejo znebiti murskosoboškega škofa Petra Štumpfa z lažno propagando, katere nosilec je znova – Dejan Karba

Dejan Karba (desno) je zanetil vojno proti murskosoboškemu škofu Petru Štumpfu. (Foto: arhiv Demokracije)

Včeraj smo ob robu novice, da je celjski škof Stanislav Lipovšek dopolnil 75 let, s čimer se je tudi odpovedal vodenju celjske škofije, poročali o nekaterih namigih, da želi Vatikan zamenjati zagrebškega nadškofa kardinala Josipa Bozanića, kar so sicer v krogih Cerkve na Hrvaškem že zanikali. A očitno se kopja lomijo tudi v Sloveniji – potem ko je Kučanovi falangi pred petimi leti uspelo doseči prisilno upokojitev tedanjega ljubljanskega nadškofa Antona Stresa, so se sedaj spravili na murskosoboškega škofa Petra Štumpfa.

Zakaj ravno na Štumpfa? Gre morda za poslednjega “politično nekorektnega” Mohikanca med slovenskimi škofi ordinariji. Kot je znano, se je pred dvema letoma in pol murskosoboški škof oglasil z izjavo o migrantski krizi, vendar nekoliko drugače, kot si je zamislil papež Frančišek. Med drugim je opozoril, da je resnične begunce in umetno spodbujene migrante treba obravnavati različno. S tem si je nakopal veliko jezo režimskih medijev. Kot trdijo naši viri, so ga očitno trdo prijeli tudi ostali slovenski škofje, morda pa tudi kakšen pooblaščeni predstavnik Svetega sedeža, saj se o tej zadevi ni hotel več oglašati.

Tokrat pa naj bi na škofa, ki škofijo vodi od leta 2009, pritisnili drugače – zaradi kadrovskih zamenjav v nekaterih župnijah. Že v preteklosti so nastale težave zaradi menjave župnika v Sv. Juriju v Prekmurju, saj naj bi se menjavi uprli tudi nekateri farani. Tokrat pa naj bi se zapletlo v Beltincih, ki je sicer največja tudi po številu duhovnikov, ki tam delujejo – poleg župnika Alojzija Benkoviča tam delujejo še kaplan in kar štirje duhovni pomočniki, ki večinoma stanujejo v Domu Janka Škrabana. Ker naj bi škof poskušal zamenjati župnika, pa naj bi nastal kraval, ki odmeva tudi v časopisu Dnevnik, kjer se je škofa lotil nihče drug kot Dnevnikov pomurski dopisnik in nekdanji razvpiti novinar Dela Dejan Karba. Gre za tistega novinarja, ki je že pred leti sprožil veliko viharja zaradi pisanja o zadevi Patria, tudi o tem, da naj bi denar od Patrie pristal pri t. i. brezplačnikih (časopisih, ki so jih delili zastonj), pa o domnevni smrti enega od sinov Janeza Janše, pa o domnevni zlorabi Slovenske vojske na pikniku SDS v Bovcu itd. V času, ko je bil še na Delu, je Karba najbolj “zaslovel” s člankom o domnevnem sinu kardinala Franca Rodeta.

Karba, sicer doma iz Ljutomera, je leta 2006 sicer diplomiral iz teologije, znano pa je, da ni prav v dobrih odnosih s škofom Štumpfom. Ko je namreč Karba januarja 2013 objavil v Delu članek o menda zelo skromnem praznovanju dvajsetletnice škofovskega posvečenja upokojenega ljubljanskega nadškofa Alojza Urana, je mimogrede navrgel, da je škof Štumpf svojo peto obletnico škofovskega posvečenja praznoval precej razkošno, slavje naj bi vodil kar kardinal Rode osebno. No, tu si je Karba privoščil precej hud kiks, saj je šlo v resnici za praznovanje pete obletnice ustanovitve škofije in ne škofovskega posvečenja murskosoboškega škofa – ta je bil posvečen leta 2006, ko je postal pomožni škof v Mariboru, istega leta je bila sicer ustanovljena murskosoboška škofija, ki jo je prva tri leta vodil kasnejši mariborski nadškof Marjan Turnšek. Škof Štumpf je na omenjeni članek Dejana Karbe reagiral precej ostro: “Kot diplomirani teolog bi Karba moral vedeti vsaj to, da je praznovanje obletnice škofije nekaj povsem drugega kot obletnica posvečenja škofa. S podajanjem neresnic me hoče Karba na vsak način prikazati kot potratnega škofa in s tem nadaljevati zmedo in zgražanje javnosti glede slovenskih škofov. Če se Karbova podtikanja in zavajanja glede življenja in dela škofov v Sloveniji ne bodo končala, bom kot njegov ordinarij izrekel nad njim interdikt. To bom storil javno, preko medijev. Da ne bo potem začudenja in pomilovanja, češ kako je Cerkev inkvizicijska. Ne dovolim, da bi nekdo na moj račun širil laži, delal razdor med škofi, škodoval duhovni podobi Cerkve na Slovenskem in s tem razburjal vernike!”

Ali bo morda škof Štumpf izrekel cerkveno kazen (interdikt oz. prepoved prejemanja zakramentov) tokrat, še ne vemo – a razlog za to obstaja. Članek v Dnevniku namreč že uvodoma namiguje, da je škofijo bodisi kleriški stan doslej zapustilo že dvanajst duhovnikov. Ob tem navaja mnenja anonimnih duhovnikov, češ da je škofija v resnici v precej slabem stanju, “krivda za to je na škofovi strani, zato bi bilo za vse najbolje, da se odpove službi škofa”. Po mnenju nekega drugega duhovnika pa naj bi bil škof Štumpf “samovoljen, zaletav, lahko bi rekel, da tudi maščevalen”. Očitajo mu (kdo že?) tudi nepotizem, saj naj bi na škofijskem ordinariatu zaposlil kar svojo sestro. Skratka, izredno hude obtožbe, na podlagi katerih Karba “sklepa”, da se večina duhovnikov dviga proti škofu (kar pomeni, da je samo vprašanje časa, kdaj ga bodo izgnali). Ob tem navaja, da bo Benkovič, ki ga je škof pred kratkim umaknil z župnije Beltinci, vložil tožbo proti škofu na cerkvenem sodišču.

Pravi razlog za rušenje škofa Štumpfa je …
Pomenljivo je, da je bil članek objavljen ravno v času, ko ima murskosoboški škofijski ordinariat kolektivni dopust, ki sicer traja do 6. avgusta, kar pomeni, da je v tem času zelo težko argumentirano odgovoriti na takšne obtožbe. Je šlo torej za načrtovano diverzantsko delovanje proti škofu, do katerega Karba goji velike zamere? No, po naših informacijah ne gre samo za osebne zamere, ampak tudi za delovanje stricev iz ozadja. Pravi razlog za rušenje škofa Štumpfa naj bi tičal v tem, da je škof precej neupogljiv in se ne pusti zastraševati neokomunističnim mafijskim botrom. Ker jim ni uspelo, da bi škofa disciplinirali po menda sporni izjavi o migrantih, so si sedaj izmislili novinarsko raco, da je sedaj že večina duhovnikov nezadovoljna s škofom. Povod za to gonjo naj bi bil v resnici ta, da je škof Štumpf začel vzporedne priprave na obeležitev 100-letnice priključitve Prekmurja matični domovini, ki bo avgusta naslednje leto. Glavni odbor, ki ga večinoma vodijo kadri po želji Milana Kučana, ki je sicer prav tako rojen v Prekmurju, je namreč dobesedno izbrisal in cenzuriral vse zasluge prekmurskih katoliških duhovnikov, po drugi strani pa želi predvsem častiti totalitarne simbole na ploščadi pred spomenikom, na katerem se nahaja emblem s podobo prvaka boljševizma Vladimirja Iljiča Lenina. In ne nazadnje, “Kučanov” odbor si je za ta povsem pristranski in ideološko sporen projekt zaželel štiristo tisoč evrov, ki ga morajo zagotoviti prekmurske občine, denar pa bo šel v žep kulturniških izbrancev iz Kučanovega kroga. Tudi zato se v Murski Soboti v zadnjem času pojavljajo šlampasti napisi, kot je “Vsi proti Janše”.

Ker pa je murskosoboški škof očitno pokvaril igro in so tudi režiserji proslave spoznali, da jim nekdo nastavlja ogledalo, so krenili v ofenzivo, Karba pa je očitno ravno primeren kmet na šahovnici, ki opravlja umazano dela – narediti razdor med duhovniki in škofom. Kot pričakujejo naši viri, lahko v naslednjih mesecih pričakujemo še več medijskih pogromov nad ljudmi, ki so bili zaslužni za priključitev Prekmurja. A glavni cilj globoke države je “porezati špice” in narediti Cerkev za povsem “politično korektno” in pokorno interesom stricev. Tudi zato je nastal članek Dejana Karbe v Dnevniku

Demokracija.si

 • althar

  Enkrat karba, vedno karba.

  • merim

   Pravis to za svojo mater?

   • Republic Commando

    Phahahahhaa, keri patetičen levuhar, že dva dni nabijaš najbol bedne comebacke ever!! :)))))))))))))

    • merim

     Ahahahaahah

     • Steiermark

      kaj pa toliko “vzdihuješ”?

   • garfi

    mater nizko meriš

    • merim

     Je to tvoj celoten besedni zaklad?

     • garfi

      več kot dovolj zate

     • Steiermark

      Še preveč, ker še tega ne razume….

     • Slovenski štor

      Kako naj ti odgovorim?Saj ne vem, kaj si: moškega spola ali ženskega spola ali tretjega spola.Si tudi za teorijo spolov?
      Provocirati ne znaš,žaliti znaš,kaj še sploh znaš?
      Sploh veš temo,ki je predmet komentarjev?

     • Nšo-či

      Zakaj se ne prijaviš med stalne komentatorje?

  • SIMON ROZIC

   Reče se : enkrat kurba, vedno kurba ! ( op.; kurba = Karba)

 • bisabre

  S Karbo se je mati narava malce poigrala, zato ga ne jemljite resno. Revček si pač nekje mora zdraviti svoje travme in bildati libido. Očitno ga pri ženskah neuspešno, pa se je spravil na duhovščino, ki so ji poroke in intimni stiki z ženskim spolom prepovedani.

  • SIMON ROZIC

   Karba je bolnik; njegov duh je sprevržen, njegov ego
   nasilen in beden! On je navaden zmuzne z umazanim
   gobcem!

 • učko

  Smotani in glupi Karba vas garba, janškoti !

  • Slovenski štor

   Učko,ne skrbi,ni tako hudo.Sam si povedal, kaj je Karba.Hvala,za “pomoč”!
   Nič ne garba,sam sebi nalaga na grbo bremena.Vsak nosi svoj križ,ki je toliko težak,koliko “sranja” delaš.Kot kaže,bo Karbo kmalu zvilo.Vi levi nizkotneži uživate,tudi nad “nesrečo” nesrečnika Karbe.Karba se ne zaveda,da ritoliznikov ne marajo niti tisti,katerim rit ritoliznik liže.Revež je popolnoma izgubil kompas.
   Učko,k pameti stopi in jo lepo prosi,naj ti vsaj malo pomaga.Bo šlo?

 • merim

  Pa vi debili ne razumete da svet ni samo jansa pa kucan

  • garfi

   tvoj svet je to
   nizko meriš kot vedno

  • soc

   Bebček, očitno te tvoji plačujejo za število postov. Za kaj drugega gotovo ne. Drek lista, takoj.

  • lokec

   In ti vso energijo vlagaš v to, da bi nam dopovedal, saj bi ti mogoče priznali tvojo skrb in ljubezen, če ne bi tako žaljiv. Povej enkrat za vselej in odkorakaj na druge medije. Če bo kdo želel tvoje misli prebirat te bo že poiskal. Zato pojdi stran od tu, ker nisi zaželjen.

 • Jani Steiner

  MMj Karbi!

 • Jani Steiner

  Sej kućan ni rojen v Prekmurju, on je posinovljen srbijanc, rojen v SRB.

  • Vera

   V Srbijo so bili pregnani , kot marsikdo drug .Od tam so pa v Slovenijo pripeljali Jankovića po vojni .

   • KAPIBARA

    Pa baje na isti kmetijo,mkot je jankoviĆeva so žvel.. pa rad so se mel.. pa kar talal so pamaže po voinji.. za kogar pa niso našli posinovljenca, so ga dali pa med “Oroci iz Petričkega”

  • zokispoki

   Pankrt, torej !? Zato tko rad v Kamnik hodi, baraba pokvarjena !

   • KAPIBARA

    Pa z jankoviĆem sta si blizu..

    • zokispoki

     Itaq. Botri, cogani, grobarji
     nase domovine. Ta gamad bi morala dozivljensko v gulag !

  • KAPIBARA

   Ja, je blo slišat to zgodbo o tem posinovljencu..

  • SIMON ROZIC

   On je bil čudežno skoten in ima ego enega povprečnega
   pujsa…

 • garfi

  Domoljub škof Stumpf
  levo čuteči pater cestnik je že pred meseci izdal, da delajo red v rkc
  torej čistke
  Dr. Drago Ocvirk, ki je razkrival nevarni islam je izginil z radia ognjišče

  • Maščnek

   Kaj je z rdečim patrom Knavsom? Še enim podobnim rdečim tolovajem kot Cestnik.

   • garfi

    ni mi znan
    je pa kot kaže Ocvirk zapustil takšno rkc

    • merim

     A ne verjame vec v pravljice
     Garfi press

     • garfi

      trolli se pravljični stvori

 • Caetano

  Ta je res vreden svojega imena.

  • tohuvabohu

   A je to nekdanji urednik osmrtnic na Delu?

 • Antonius

  Ja, rodil se je kot Karba, diplomiral teologijo in postal kurba. Na RTVS jih poznamo kot presstitucija. 6000 evrov kazni te doleti, če jih ozmerjaš, da so novinarji.

  • lokec

   Tako je. Karba je postal kurba na kubik.

   • RATATA

    KubiKurba

 • Olga2345

  Tale škof se sploh ne piše Štumpf, pač pa Štrumf!

  • FORT WORTH

   Ti si V-OLGA ne pa Olga.
   336 upvotes (:-DDDDDDDDD

  • garfi

   fake olga

   • zokispoki

    Karba al Kurba ? Sam vprasam, de !

  • Slovenski štor

   V čem je problem?Ne znaš pisati?Nič hudega,se boš že naučila!
   Če hočeš provocirati,se moraš te “obrti” naučiti.Ti se nisi še naučila.
   Če si provokator,ki prevzema imena,si strahopetec,podlež in še kaj hujšega.

  • antimur

   Komunajzerski podleži in zahrbtneži res ne znate delovati normalno, odkrito in pošteno, ali se res ne morete otresti udbaških primitivnih for, tako kot vaša nizkotna baraba Kučan, ki nenehno samo spletkari, deluje nezakonito in se meša tam, kjer nima nobenih pristojnosti.

 • Gr Enze

  KARBA KURBA KARBA KURBA

 • soc

  Pecunia non olet. Direktor Pomurskih lekarn mag. Zajc ne dovoli, da bi rdeči lopovi z Jevškom na čelu po Jankovićevem vzoru kradli za svoje potrebe iz lekarniškega denarja. Zato se ga rdeči lopovi želijo že dlje časa znebiti, zdaj že mrzlično in z vsemi sredstvi razen fizične likvidacije. Tik, tak, tik, tak – volitve se bližajo, svoje pipice je treba nastaviti, dokler je čas.

  Škof ni po merilih zlobnega palčka. Pa očitno gre tudi za denar. Majhen, glede na prejšnje številke, a vendar – kamen na kamen palača.

  Lepo bi bilo, da bi Demokracija ali Nova24 pregledala vse kadrovske spremembe in spremembe izvajalcev javnih del v Murski Soboti v mandatu rdečega ex-policaja, Kučanovega človeka. Verjetno bo to razkrilo marsikaj.

 • Vera

  To, da menjujejo duhovnike na druge župnije ni nič novega .Dobro se spominjam, da smo v moji nekdanji farni cerkvi imeli kaplana , ki smo ga imeli zelo radi,ker je bil razgledan,sproščen , nasmejan , župnik pa je bil zelo strog . Žal so kaplana po 4ih letih tudi poslali drugam, kar je že dolga praksa . Tudi danes je tako , zgodi se pa ravno v teh mesecih . G.Štrump gre najbrž v nos ” avgeličanom “, ker jih je v Prekmurju veliko, pa tudi Kučan se ima baje za ” evageličana ” . Zame je stari partiji zavezan komunist, ki misli, da je bil izvoljen za dosmrtnega predsednika .

  G.Štrump je človek brez dlake na jeziku, kar je prav ! Sem ga poslušala na TV ne daleč nazaj . Novinar Karba pa naj raje ” ustavi konje ” , ker ” dobro se z dobrim poplača, slabo pa s slabim ” !

 • Krtača 20

  A tistle na sliki je škof? Sem mislil da je kak pujsek iz štale ušel….

  • Asja

   Jaz pa vem da ta osebek ki se ima za krtačo je umazani pujsek, ki tako rad s svojimi komentarji kruli. Ko ne vidi svojega levičarskega idola, pa vidi samo pujske in prasce za katerega se ima. Krtača ti res sodiš v štalo! Pa še na štirk te je treba dat, da kje kam ne pobegneš, ko se čisti štala!

  • հեթանոս

   Ne, ne pujsek se je oglasi

  • Slovenski štor

   Krtača20,Bog ti je lahko vse dal,razen pameti,kulture in morale.
   Kako te lahko gleda okolje v katerem živiš?
   Za njih si gotovo muka.
   Ker te poznam,poglej se v ogledalo,pazi,da se ne ustrašiš.Ja,to si ti!
   Nič hudega,umiri se.Ko boš nehal žaliti druge,se boš lahko sprijaznil s svojo podobo.

  • xtc

   No je precej bolj suh kot od pijače zabuhel Milan.

 • antimur

  Kaj ta zahrbtnež, lažnivec, spletkar, skratka kučanistični gnoj Karba, še kar prosto rogovili po Sloveniji? Kako naj potem naša ljuba Slovenija pride iz dreka, v katerem smo tudi s pomočjo takšnih butastih kretenov kot je ta, če se jih za njihova dokazana dejanja ne kaznuje. Bomo morali sami državljani narediti red, ali bodo to tisti, ki so za to plačani.Vsekakor bi za takšne pokvarjene idiote bila bolj primerna kazen tista, ki bi mu jo naložili mi.

 • karlina

  TOČNO, gospod Štumpf, je očitno edini duhovnik, ki si upa reči bobu bob, predvsem resnico o migrantih in prav zaradi tega je trn v peti , predvsem levičarskim plačancem, ki so se povezali s satanom Sorosom. Očitno je trn v peti tudi Cerkvi, kar je zelo , zelo zalosti, resnično.

  • Štalmajster

   Vse bolj spoznavamo, da je resnica in odkritost za človeka …… najbolj nevarna.
   https://www.youtube.com/watch?v=qPX0N4YRZ8c

   • Slovenski štor

    Štalmajster,Smolar poje tudi tebi.Slabo poslušaš.Tvoj prvi stavek, si sam za piš za uho.Vsak dan ga ponavljaj,mogoče ga boš razumel.
    Če ga boš tako sral okoli na okoli,boš potreboval “Herakleja”,da ti pomaga očistiti gospodarjev hlev.
    Bodi ponižen in priden.Gnoj meči na gnoj,ne vsepovsod.Bo šlo?

    • Štalmajster

     Mijaaaaaaaaaaaaaav.
     Pa veš, da sem te navohal ……..
     To je ves čar……….. demoNkracije in ponujane “svobode govora” in “ćlovekovih” pravic !

     • Slovenski štor

      Veš,če bi bil bolj jasen,bi te lažje razumel.Sem slovenski štor,bolj počasen.Včasih tudi mimo vdarim,upam,da nisem zdaj.
      Če si v preobrazbi,oprosti.Vidim,da si začel mijavkati.

     • Štalmajster

      Sn mislo, da sem ti tistih 9 hudičev v repu pohodil, da si se oglasil.
      Tak kot zadnjič, ko si vzel v bran onega @Večni Srb, ki je poniževal Slovenijo in Slovence. ;-

     • Slovenski štor

      Štalmajster,če sem koga vzel v bran, sem vsebino.Zelo redko vzamem v bran osebo,ki jo poznam samo po imenu na portalu.Veš,da je to težko.Enako velja za mene.Predstavljam se kot Slovenski štor.Gotovo je neki res,ne pa vse.Vem,da vsak hoče z imenom nekaj povedati,tudi jaz.Vendar je to premalo.Preprosto, zaradi provokatorjev,ki si dajejo zelo zavajajoča imena.Če bi bili vsaj v tem pošteni in bi ne bili do drugih “jebivetri”.Pravijo,da to najbolj počno levičarji in musliji.Ne vem,je pa to problem fair-playa,ki ga očitno ni.
      Naj bom jasen,sem desničar,nisem član nobene stranke.In kar je za mene pomembno,sem katoličan in Slovenec.
      Upam,da sem bil jasen.

 • Anton

  “Kurba v akciji”! Katero nadaljevanje te serije že spremljamo?

  sarkazem press

  • Viktor

   ++++++ ODLIČNO, pa še res je!!!!
   Očitno pod komando poglavarja murglbajsekov in stricev iz ozadja že delajo dodatne hinavske scenarije za pljuvanje po tistih ki si upajo povedati resnico. Kurbinski Karba pa že piše svoje članke v stilu nezakonitih otrok, neugotovljenega dne, ob neugotovljenem času z neznano osebo … slovensko novinarstvo pa se tako in tako ve, da je podn od podna ker takšni levičarski plačanci nikoli ne odgovarjajo za svoje laži in blatenja.
   Še več krivosodje jim je še dodatno naklonjeno. Kdo pa obvladuje to vejo oblasti se pa tako in tako ve. Levičarska zalega tako in tako vedno pravi: samo da je naš in bolj je umazana rajš ga mamo!!!!

 • Franc Šink

  Karba je falirani nekdo ki bi rad postal duhovnik.

  • Matt von Glanz

   LOL
   preobrazbe K presenečajo, vseeno pa ti garantiram, da noce vec postati duhovnik. Tudi njegova politicna pripadnost je uganka. Zelo akriven v domaci zupniji …

 • Stanka

  Karba je zelo motena oseba, ki jo levičarski strici iz ozadja plačujejo za umazano propagando …. izgleda da se pri vseh lažeh, nakladanjih in namišljenih svinjarijah tudi njegov mentor Kučan veliko tega uči od njega.
  Tako ga bo slej ko prej Kučan nagradil za izjemni prispevek novinarstvu, Tit Turnšek pa ga bo z vsemi zaslugami sprejel v ZZB in mu zagotovil dosmrtno pokojnino za njegov doprinos vsega pljuvanja in blatenja po ljudeh ki ne ploskajo in kimajo vsej levičarski ideologiji …

 • Štalmajster
 • Aton

  Karba je velik duhovnik. Njegova cerkev pa je rdeča.
  Upam, da je njegova kri modra!

  • večni srb

   Take so imeli komunisti najraje, samo zato se je lahko ohranilo krščanstvo.

 • Krtača 20

  Tistle škof je zgleda velik svojih prjatlu pojedu. A pa so bli vsi po halal zrihtan?

  • հեթանոս

   On je vegetarijanec. Najraje ima svežo zelenjavo.

  • Slovenski štor

   Krtača20,bravo!Krtača20 se je sam odkril!Krtača20 je musli-provokator.Krtača20 je musliman,ki od časa do časa krši “pravila”.
   Njegove besede so izraz nevoščljivosti do vseh,ki jejo svinjino.Krtača20 rad v tajnosti je salame,pršut,reberca…,tudi popije ga.Žal,mora paziti,da ga ne vidijo,potem je muka.Celo izziva,ko se mu zapiše….vsi po halal zrihtani.A dober ve,da svinja ne more biti halal zrihtana,ker je prepovedana.Umazana žival.
   Verjamem,da se mu utrga in se slini,ko sliši,da nekdo je pršut,on pa ga javno ne sme.Ubogi revež.Zdaj se je spravu na škofa.Ni dost,da ga napada smotani Karba,zdaj se ga je lotu še bebil Krtača20.Popolna ofenziva najtežjih kanonov stricev,ki si Prekmurje lastijo.
   To je elita,propadli teolog-tako imenovani novinar in drugi Krtača20,skriti musliman.

 • Štalmajster

  Me pa zanima, a ima škof sploh kako pravico do “svojega mnenja” v cerkveni hierarhiji ?

  • Anton

   zagotovo neprimerljivo večjo kot intelektualec bivšem režimu, primer Kocbek, al pa spoštovani, eminentni pisatelj Gospod Boris PAHOR, ki je bil v prejšnjem režimu žrtev preganjanja s strani udbe pa še tisočerov ostalih intelektualcev, ki so si upali povedati na glas svoje mnenje in bili posledično preganjenjeni, zaprti od režima.

   sarkazem press

   • Štalmajster

    Veš, da nisem prepričan kako je s tem ? Šuštar, Uran, Kramberger, Grmič,……….
    Se mi zdi, da enim dajo “svobodo”, ko to nekomu ……. koristi. ??

 • հեթանոս

  Ali v Prekmurju pa ni Cerkev ločena od države ?

  • Slovenski štor

   Kadar proticerkvenim koristi, takrat RKC ni ločena od države,ko pa jim več ne koristi takrat je ločena od države.
   Proticerkveni bi si radi RKC podredili in jih hudo moti,če jih pri tej raboti kdo moti.Škof je za njih prehud napor in se ga hočejo rešiti.Poleg tega je Prekmurje velik fevd stricev.Zdaj veste,zakaj je Prekmurje bolj nerazvito kot razvito.Strici ga ne bodo dali kar tako iz rok.

 • samsara

  “…v Murski Soboti v zadnjem času pojavljajo šlampasti napisi, kot je “Vsi proti Janše”.

  To v resnici pomeni, “Vsi proti Slovencem”, saj je Janez Janša izjemen domoljub in zaveden Slovenec.
  Kdor piše takšne svinjarije na javnih mestih je sovražnik Slovenije, Slovencev in slovenstva!
  Zapis sam po sebi pa ne dopušča absolutno nobenih dvomov o avtorjih. Kot bi se podpisali s polnim imenom…

  • JANEZ GUS

   Vse iz murgl štale.

 • Minovak

  Ali kdo ve, kdo je ta “mali murgeljski virus”, ki ne mara svojega naroda in mu tudi rečemo – veliko zlo v majhni obliki, ki je podobna človeški, toda ni človek. Karba pa je nekaj, kar bi lahko poimenovali…tisto je, kar pade iz riti v wc.

 • RATATA

  Odločijo naj se že enkrat taCerkveni, za dobrobit koga bodo delovali.
  Kupčkanje se ne splača, saj se prejkoslej najde kurba kot je karba.

 • gujdek

  Dejana Kurbo bi bilo treba dobro izšolati. Pod čebetom…

  • jovan jovan

   Sezona odojkov na žaru je v polnem teku. Ne verjamem, da boš dočakal.

 • milanček

  Slovenci, ni mi jasno zakaj cvilite, koliko časa boste-bomo še cvilili? Ja, ko bo v Sloveniji prišlo do stanja, da bo vsak Slovenec poljubil slovensko zemljico, to bo, ko bo kućanova leva svinjarija-mafija pripeljala Slovenijo do bankrota, se bomo zavedali, začeli misliti s svojo glavo in dokončno potolkli to golazen, ki načrtno uničujejo slovenski narod! Slovenci, zbudite se!

  • večni srb

   Začnimo v Piranskoj uvali, nuklearki in vseh krajih ob meji s Hrvaško.

 • hribovc

  a je carba fegi ??

  • jovan jovan

   Je bil ministrant ?

   • հեթանոս

    To pa prav gotovo. Zakaj pa ne bi mogel biti ? Če je žical stare ženice v Prekmurju in Ljubljani pa ……………….ne morem reči drugo, kot……., da je zelo nizko padel.
    Stare verne ženice so rade dale mlademu fantu, ki želi biti duhovnik, četudi so si odtrgale od ust. Upam, da Jezus še ni obupal nad njim.

  • rabbit

   Menda je od starih ženic žical denar češ da študira za župnika po so menda na škofiji to izvedeli in mu zaprli vrata.

 • jovan jovan

  Kaj ni Stres bil zamenjan s strani Vatikana zaradi slabega vodenja nadškofije?! Tale Kučan je res kerlc na kvadrat! Še papež ga uboga! Revčki, kaj vam dela mali mož!

  • Slovenski štor

   Ne ni!
   Ni lepo natolcevat.
   V RKC je odgovornost na pravem mestu.Tako objektivna kot subjektivna.
   V državi Sloveniji odgovornosti ni,ne subjektivne niti objektivne za določene elite,politike in še koga.Odgovornost je samo za “pepčke” in rajo.
   To je razlika!
   Jovan jovan,ne zdi se mi,da si buhtelj niti,da ne veš za kaj gre.Bodi odkrit.Nič me ne moti,da si proti RKC,moti pa me,da si zahrbten in pritlehna rit.

   • jovan jovan

    Hvala za “pozitivni in združevalni” komentar. Čisto po sektaško. Natolcevanje? Ne bi rekel. Razen vpliva Kučana na papeža. Kar se pa pritlehnih riti tiče, zahrbtnih delavcev, ja to je pa RKC pravi naslov! Ti že veš….Glede odgovornosti se pa strinjava!

  • tohuvabohu

   Če ti kaj smrdi, se pojdi stuširat, dihur.

 • večni srb

  Seveda je cerkev zanimiva, če je pa dolžna slovenskim državljanom par milijard,, če je verjeti navedbam levičarskih medijev.
  Krajani se verjetno niso uprli župniku, če pa praktično nikjer niso vsi krajani tudi krščani, cerkvena skupnost se mora pač sama odločiti kdo bo skrbeti za njihove grešne duše.
  Kar se Karbe tiče, zakaj pa berete tiste oslarije, saj tukaj se tudi lahko nad marsičim zgražamo.

  • Slovenski štor

   Ne verjami levičarskim medijem,ker lažejo.
   Cerkev svoj dolg odplačuje.Redno.
   Drugo so podjetja.Vsi zvonovi niso šli v stečaj,kar se lažno prikazuje.
   Nobeno podjetje v lasti zvonov ni šlo v stečaj,vsi poslujejo.
   Vzrok za problem zvonov so banke v pretežni lasti države.Čas bo pokazal,koliko so te banke krive za stečaj zvonov.Ni daleč od resnice teza,da so to banke namerno storile.
   Karba ni velik problem.Problem je,da mu nasedajo neinformirani,naivni ljudje.Žal mi je ljudi.In v tem je Karba peklenski.Še bolj pomembno je njegovo ozadje.Dokler se tega ne znebimo,Slovenija nima šanse.

   • večni srb

    Če odplačujejo, potem priznajo dolg, mar ne.
    Cerkve seveda niso deložirali, slovence tretjega razreda pa, in to še kako.

    • tohuvabohu

     Seveda priznajo, ampak tega dolga je le nekaj milijonov in nima nič s tajkuni.

    • Slovenski štor

     Ti in tvoji,ste znani,da se radi delate bedake.Ko vam “zagusti” milo proste.Pa kaj bi rad?Cerkev svoj dolg plačuje.Podtaknjeni dolg in dolg,ki so ga” zakrivile” slovenske banke se trži in to dobro.To bo edini poplačani dolg v okviru DUTBja davkoplačevalcem.
     Raje se vprašaj,kdaj bo dolg poravnal tvoj “zemljak” in še eden “zemljak” in še eden “zemljak”…Te dolgovi bodo gotovo naši,davkoplačevalcev.
     Zaradi Cerkve nihče ni bil deložiran!Lagati je greh.In ti lažeš.Debelo lažeš.
     Tudi zaradi tebe in tvojih, smo Slovenci v lastni domovini drugorazredni.

  • lojze

   Ne natolcuj brez argumentov. Slovenska cerkev ni dolžna slovenskim državljanom par milijard. T2 itd so politično-ekonomske zgodbe s pridihom globoke države . Res pa je, da je slovenski narod dolžan slovenski cerkvi, ker ga je ta tekom stoletij obvarovala kot narod, ljudstvo (vse od Metoda in Cirila, Trubarja do Čedermaca in vipavskega Breitenbergerja ….)

   • jovan jovan

    Argumentov je polno medmrežje. Za cerkvene dolgove. Kdo je ta “Čedermac”?! Ciril in Metod sta kriva za pokristjanjevanje Slovanov. Kaj je tu dobrega? Vipavski je menda točil poceni vino. No, tudi to je način pridobivanja ovc.

    • lojze

     Vikend je in me delo še vedno čaka, pa vendar in malo zlobno tovariš Jovan, kot pravijo modri Latinci: Discere non est vitiosum, sed ignorare ali po domače: ne govori o stvareh katerih ne poznaš, so ti tuje, čeprav se učiti ni sramota.

     • jovan jovan

      Sancta simplicitas!

    • večni srb

     Piši kot govoriš.

     • Slovenski štor

      Ko mu je prišepnil Jernej Kopitar,je ponovil Vuk Karadžić in zapisal!
      Slovenci smo dali Srbom jezik in slovnico.Niti hvaležni nam niso.

    • Slovenski štor

     Ti,klipan,ne dotikaj se ti naše svetinje Čedermaca!Ob taki puhlici in žalitvi še najbolj miren človek ponori.
     Pusti pri miru tudi sveta brata Cirila in Metoda.Ona sta za nas naredila veliko,res veliko.Če jih ne bi bilo,tudi ti verjetno ne bi znal pisati in bi ne mogel take klanfe srati in svijnjati po tem portalu.Bodi jim vsaj hvaležen,da nisi bolj tup kot si.
     Brez veze je nadaljevati,ker Jovanu Jovanu,manjka osnovno:kultura,spoštovanje,osnovne vrednote.

   • večni srb

    Med varovanjem in zasužnjevanjem ni takih razlik kot si misliš.

 • УДБА

  Spet Kučan! Kaj se je že vrnil z dopusta?

  PS: Nova24TV BORING :)

 • Škof Peter Štumpf

  Nova24TV zakaj si blokirala uporabnico UDBA? :)

  PS: Resnice ne morete blokirati. :)

  • sprehajalec

   Verjetno zaradi krokodilice udbice….

  • հեթանոս

   Najbrž nameravajo opozorit Ustanovo, kjer se trenutno nahaja, na njegovo “prostočasno udejstvovanje” na tem portalu. Zelo čudno piše !

   • karpelec

    …in sama sebi pluse tala.

  • Slovenski štor

   Ne igraj se z imenom!
   Zakaj se skrivaš Bimbo?A je za tabo Udba?
   Kaj te muči?Imaš z identiteto probleme?
   Gotovo te preganjajo travme.Ni dobro.
   Lepo se umiri in preimenuj v Bimbota.Bo šlo?

  • šmentanamuha

   O kakšni resnici ti govoriš?

 • Bine

  Pa kdo še sploh verjame RKC pravljicam o tem kako je Marija devica čeprav je rodila, pa kako je Kristus delal vino iz vode. Morate pa biti res debili na kubik da verjamete tem pravljicam.

  • sprehajalec

   Važno da si ti spregledal Bine. Eden redkih ki mu je dana takšna inteligenca da sprevidi. klap, klap…. bravo bine.

  • հեթանոս

   Res si zelo neosveščen, če ne ločiš vere od znanosti ipd.

  • večni srb

   1001 arabska noč.

  • Lustrator

   Oprosti, a bolj nore vere kot to, da se je celotno vesolje razvilo iz 0, nakar je iz anorganske kemije naenkrat (iz nič kajpak) vzklilo življenje, kjer se je (zopet iz 0) pojavilo bitje s samozavedanjem (torej dušo) ter da se je vse to zgodilo brez kakršnegakoli povoda ali vzroka, ne poznam. Pa poznam kar precej filozofskih in teoloških tokov. Po norosti vam egocentričnim materialističnim ateistom blizu ne pridejo niti samomorilske japonske sekte, ki za razlikod od vas vsaj niso škodljive ostalim ljudem. Ksreči vas je na svetu le 5%, kar je zaenkrat še kolikor toliko obvladljivo.

   • Slovenski štor

    Se strinjam in podpišem celoten tvoj tekst.
    Edino-morda: ateist je teist,ki ne verjame v Boga.
    Ne verjamem,da obstaja človek,ki ne VERUJE!

    • Lustrator

     Saj pravim – tudi ateizem je (paradoksalno) vera – dogmatična vera v neobstoj nematerialne razsežnosti brez kakršnihkoli dokazov, ki jih sicer tako radi zahtevajo od klasičnih vernikov (teistov).

     • Slovenski štor

      Janez Janša vzemi me!. Naredi mi otroke, ti desničarski izmeček.

      Brez Janše mi živeti ni!

     • maksimalno

      Tlele se je menda zgubilo eno tele.

     • Slovenski štor

      Amen!

  • Slovenski štor

   Mnogo nas je,ki verujemo.Hvala Bogu,da imaš ti pravico reči,ne verujem.Nimaš pa pravice mojo vero žaliti.Poiskušaj to narediti z islamom,kar poiskušaš z nami kristijani.Morda ti bo uspelo ostati cel.
   Ti meni lahko rečeš vse,vendar vedi,kar meni rečeš,nazaj v tebe leti.Ti žališ sam sebe.
   Ti si tako krut,da nam še naših “pravljic” ne privoščiš.
   Kakšen krutež si šele do otrok.Oni so še bolj nebogljeni in jih lahko taki prostaki,kot ti, vržejo čisto iz tira.

   • Krtača 20

    Sej finta je v tem da klerofašisti vtikujete svoje pičkine nosove v vsako pasjo procesijo. In ker je tko, dobite milo za žajfo. Drž se tvojih pedofilov in prevarantov pa ostale pust pr mer pa boš mel mer.

    • Slovenski štor

     Zakaj imate pasje procesije?Slovenci ne potrebujemo vaše levičarske politike:vsi smo isti,vendar smo eni bolj enaki.
     Dobite milo za žajfo,je drugi problem,ki ga vsiljujete.To je vaš nateg.Govorite o skrbi za vse enako,a za sebe poskrbite še bolj enako.
     Proti tebi in tvojim,so moji “pedofili in prevaranti” svetniki.
     Kako te naj pustim “pr mer”,ko pa ti in tvoji na naših “grbačah” živite.
     Vdiraš na naše “dvorišče”,se vsajaš,zmerjaš,strašiš s svojimi levičarji in frajersko zaključiš:…ostale pust pr mer pa boš mel mer!Vidi ti njega!Ti si veliko domišljaš in si zamišljaš,da si veliki šerif.Ti si lahko veliki “šerif” samo na svojem “gnoju”.Ti si prvovrstni prepotentnež s polno napuha.
     Si krtača,samo ne za mene in za tiste,ki jih boš hotel “krtačiti”,samo zato,ker drugače mislijo kot ti in tvoji.
     Ti in tvoji levičarji,hočete doseči,da se bomo, drugomisleči, lahko oglašali samo takrat,ko boste vi “prižigali zeleno luč”.”Jok brate”,zapiš si za uho,socializma, take vrste več ne bo!Ne bo cenzure niti omejevanja svobode govora,kot si vi zamišljate.

  • Ferdo

   Ko ti bo res hudo,ne boš klical Kučana,ne Darvina,ne denarja,…nič in nobenega razen zemeljske mame,Jezusa in Marije.
   Zapomni si to !

 • montyamp

  Če bi Prekmurje pustili Madžarom , bi murglosrbsko halbmadžarskega prekmurca žveplenega pritlikavca Orbanovi pristaši naučili manir , UDBA bi bila prikrajšana za morilsko golazen , slovenska cerkev se pa ne bi nalezla partijske komunikacije in komunistfašističnega kadrovanja , po recepturi NKVD-KOMINTERNE .

  • montyamp

   KLER SAVEZA KOMUNISTIČKE PARTIJE YUGOSLAVIJE , je v Slovenijo iztrebil žveplenega pritlikavca in ta kler je poln kozorogov .
   Ne me zaj basat da je to neko naključje , preveč je teh krvosesov v vrstah izdajalcev Slovenije .
   Hijene na kupu :
   Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .

   • Vera

    Ne žali vseh ” kozorogov “, saj poznam mnoge, ki so dobri ljudje , predvsem pošteni in dobrosrčni !

    • montyamp

     Statistično gledano , jih je človekoljubov manj kot med tehtnicami .
     Če ne bi bilo razlik , tudi vede ne bi bilo .
     Seznam pove veliko , res pa je da niso vsi , večina pa .

  • Volkhv

   Prekmurje bi moralo biti Avstrijsko, zato si Prekmurci prizadevamo že vsaj 100 let. Ljubljančani ste naši sovražniki. Nič čudnega, da se ne razumete z Hrvati, predvsem Zagorci (+Zagreb), ki so del našega naroda…

   • večni srb

    Bravo, vsaj odkrito priznaš, da nas asimilirate in Slovenija ni vaša intimna opcija.

    Kar tako naprej.

    • Slovenski štor

     Zakaj ga provociraš?
     Tebe je lahko provocirati na več tem,vendar ne grem v to smer.
     Vprašam te,zakaj si si dal ime večni Srb,če si za Slovenijo kot intimno opcijo?
     Koga Slovenci asimiliramo(dogaja se obratno)?
     A ti veš,kako sta povezana Jernej Kopitar in Vuk Karadžić?

     Zašto bre,provociraš jadnog mi Prekmurca?Pusti čoveka,da živi svoj život,več je tako jadan život i ti mu ga zagorčavaš.
     Brate mili,ko koga tu jebe?

   • jovan jovan

    Zakaj ne pišeš v nemščini, ko si tako zaveden!? Slovenščina ti ne gre najbolje.

    • Volkhv

     “Slovenščina” ali ljubljanščina? Slovenija ima veliko “slovenskih” jezikov…

  • večni srb

   A ni on madžarski bosanec?

 • totex39

  Ne razumem tega, da se na Prekmurce vedno spravljajo tisti, ki niso Prekmurci, ampak neki prišleki, ki so največji gnoj v tem delu Slovenije. Veliko pravih Prekmurcev je zaradi tega zapustilo, ta del Slovenije.

 • centurion

  Dejan Kurba,
  Teolog.
  Torej janičar, prodana duša.
  Mentalni izobčenec.
  Laži pa naniza več, kot izreče besed.
  Skratka-Dejan Kurba-Pinocchio(Ostržek)

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Murgelska mafija.

  • večni srb

   Kje, a v Piranskoj uvali, v nuklearki in v vseh krajih ob južni meji?

   • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

    Rdečkar malo se umiri.

 • xtc

  No npr. v ZDA ,bi Karba že davno imel sodno prepobed novinaskega dela in utapljal bi se v miljonskih odškodninah.

 • jovan jovan

  No treba štumfe zamenjat. Pa gate tudi, sektaši.

  • tohuvabohu

   Pa še skopaj se. Smrdiš kot dihur sektaški.

 • garfi

  Thrown Out Of Sydney No Go Zone
  https://www.youtube.com/watch?v=LqY4Z1fTrMc

 • WatsonForus

  A je Kurbi spet dolcajt , bi spet ad plaču neki cekinov po tožbi .

 • domovina mili dom

  Ko bo nivo demokracije dosegel neko normalo, takšni pisuni ne bodo imeli zaposlitve.

  • Zora

   Ja pisuni iz nore24, ki širijo laži.

 • Olga2345

  Karba je murglska kurba!

 • Tweety Bird

  [EKSKLUZIVNO] Primož Roglič je v velikem slogu dobil kraljevsko etapo Dirke po Franciji prek treh znamenitih prelazov v Pirenejih. Z izjemnim spustom je prišel tudi na tretje mesto v skupnem seštevku.

  Vidite, to je ekskluzivna novica…ne pa “pokvarjeni” migranti…ali “mali mož” iz Murgel…ali “veličasten” Janez Janša… Prekprokleta golazen desničarska !!!

  • jovan jovan

   To je preveč za sektaške možgane. Jih glava peče, če je treba razumsko razmišljati. Sicer je pa Roglič iz Revirjev. In ti so bili in bodo rdeči. Morda zato ne pišejo o TDF?!

   • Tweety Bird

    Iz dobro obveščenih krogov vem, da Primož Roglič vedno voli LEVICO…baje :)

    • jovan jovan

     Knapi so bili vedno revolucionarni!

     • RATATA

      Ja tudi ko so se z OrJuNo zgarbal pred Delavskim Domom v Trbovljah.

     • Slovenski štor

      Janez Janša vzemi me!. Naredi mi otroke, ti desničarski izmeček.!!!

      Brez Janše mi živeti ni!

    • maksimalno

     Baje ti ni¢ ne veš, samo nakladaš.

    • Slovenski štor

     Od športnikov zahtevat,da se politično opredeljujejo in jim karkoli vsiljevat je noro.To počno samo politični skrajneži in primitivci.Ti,gologuz tič,si že eden takšnih.
     Vedi,športnik je športnik.Ni pošteno, športnika, potiskati v to ali ono politično opcijo.To ti ne veš,ker si buhtelj.Niti se ga sme izkoriščati v te ali druge namene politične narave.
     Tvoje pisanje je najmanj glupo.Kako moreš tako škoditi športniku?Kako se športnik, Primož Roglič, odloča je njegova osebna stvar.Niti moja niti tvoja,gologuz.Tebi to ni jasno.In ni čudno,da vse spravljaš v zadrego, razen sebe.To je sebično,potuhnjeno in grobo do vseh,najbolj do športnika.
     Primožu Rogliču delaš medvedjo uslugo,če razumeš.Upam,da bo šlo?

  • Slovenski štor

   Primožu Rogliču vse čestitke za izjemno vožnjo in izjemne vožnje na Dirki po Franciji.
   Čestitka za zmago.
   Vse dobro v nadeljevanju Dirke po Franciji!

 • jovan jovan

  Kučanovi?! Muahahahahaha….Ja, Kučan in papež sta ta bolš frenda! O slovenski RKC pa ni vredno zgubljati besed. Farji že vedo, zakaj se škofu upirajo. Dvomim, da je to po Kučanovem in Karbinem navodilu! Bo treba, ne samo cerkvene štumfe, tudi gate zamenjat! Sprevržena RKC smrdi. Pa ne samo v Sloveniji.

  • piko8

   V Sloveniji ste nejvečji smrad rdeča golazen z mfijcem milanom kuçanom na čelu!!!
   In ta smrad postaja neznosen, potreben je PREPIH in ta prihaja!!!

   • Domus Lubus

    Bravo gospod piko8. Slovenski domoljubi se zanašamo na vas, da boste prvi vrgli kamen, prvi udarili in prvi prelili kri. Usoda Slovenije je v vaših rokah.

 • Zora

  Neverjetna sprevrženost nore24, da piše takšne naslove. Slovenske novice jim nikoli niso bile niti blizu, po lažnivosti, pompoznosti in zavajanju, pa so veljale za rumeni časopis.

 • Rajko

  Boli me kita za Štumfa.

 • Slovenski štor

  Janez Janša vzemi me!. Naredi mi otroke, ti desničarski izmeček.

  Brez Janše mi živeti ni!

  • antimur

   Ma crkni že, če bi bil žival, bi ti rekel pogini, toda tega si ne zaslužiš, si slabši od živali, kot vsak izdajalec domovine in svojega naroda.

   • Slovenski štor

    Se “desni” in sem zelo potreben. Bi se oglasili?

    Za domovino z Janšo v globino

 • Slovenski štor

  Janez Janša vzemi me!. Naredi mi otroke, ti desničarski izmeček.!

  Brez Janše mi živeti ni!

 • Krtača 20

  Eh če pade še en zavalen desni pujsek, ne bo za Slovenijo nobene škode. Še več! Velik ljudi se bo mel luštn.

  • Slovenski štor

   Janez Janša vzemi me!. Naredi mi otroke, ti desničarski izmeček.!

   Brez Janše mi živeti ni!!n!

   • šmentanamuha

    Kako pa naj pedru naredi otroka, ti črevesna glista?

 • Claudio Moro

  SLOVENCI HOCEMO JANSO IN PIKA!!!!! JANSO NA OBLAST IN KRIMINAL IZGINE V 1 MESECU!!!!! ✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔

  • Slovenski štor

   Ja jaz tudi hočem Janšo za mi naredi zohojene domobrance. Janša naredi mi otroke. Prosim!!!!!!

   Brez Janše mi živeti ni!!!

   • maksimalno

    Kdo pa tebe razume? Po moje še tvoji bižnji ne vedo vedno kdaj so tvoje ovčke na broju, kot bi rekli oni od tamo dole.

 • Slovenski štor

  Danes sem slišal dober pregovor od uporabnika UČKO.

  Pregovor se glasi: Za domovino z Janšo v globino

 • Tweety Bird

  Popravek: “V Sloveniji ste največji smrad desničarska golazen z kriminalcem Janezom Janšo na čelu!!!
  In ta smrad postaja neznosen, potrebna je deratizacija, in ta prihaja !!!”

  • Slovenski štor

   Ne Janša je moj heroj, idol, jebač,… Hočem zahojene domobrance. Zakaj se mi ne oglasi?????????

   Za domovino z Janšo v globino

   • mali49

    Butl!

    • Slovenski štor

     Pusti ti Janšika na miri kurba zabita

  • mali49

   Največji smrad prihaja iz Murgel, ki je že 70 let neznosen in bi ga bilo treba deratizirati.

  • Slovenski štor

   Berem, od gor navzdol,vse bolj sem prepričan,da so gologuzu,žutemu tiču,namesto vode dali etanol(etilni alkohol) z malo metanola.Revež je čisto pošandrcal,misli,da je levičarski genij.Ima izbruhe,ki jih vidite na portalu.Vmes,na momente,misli,da je avtomobil formule ena in vozi po kletki,oponašajoč zvoke motorja,kar grozno se sliši,na ovinkih z golo guzo bremza,da se kadi na vse strani,žge si kožo,da hudo smrdi.Ko ga levičarska pamet spet dohiti,sere po portalu,da do sem smrdi.Vsakega ozmerja,vsakemu vse očita,vse bi deratiziral razen sebe.Laže na vse strani,pri tem še prdi.Ko se motor spet vžge , gologuz,žuti tič ,spet po kletki brzi,na ovinkih ga ven odnaša, vozi samo leve ovinke,desnih ne upa,na koncu le vidi,da na levem je vrtiljaku.
   Z levičarji ne jej, ne pij,ker še sami sebi podtikajo.Razpravljaj samo na Novi24.
   Ne bo počitka,gologuzu žutemu tiču, se spet rola!

 • Tweety Bird

  Popravek št.2: “DESNOSUČNI SLOVENCI HOČEMO JANŠO IN PIKA!!!!! JANŠO NA OBLAST IN KRIMINAL SE POVEČAL ZA 100% V 1 MESECU!!!!!

  • հեթանոս

   Trapa kozja.

   • Tweety Bird

    Samo popravke delam…in nič več. Desnosučni, kar jejte svoje lastno govno…kapish?

    • Slovenski štor

     Ne boš dolgo.Prihajam.Se smejim,ko te v roke dobim.Ti gnida levosučna,boš potem stokala in jedla lastna govna.
     Skrij se,če se lahko.Mislim,da ni takega mesta na tem svetu,kam bi se skril.Za tebe prihaja dolga tema.Brezskrbi,si na spisku,Niti Soros,ti ne more pomagati.

  • Slovenski štor

   Pusti ti mojega Janšisti na miru “kurba leva”. On me pojebe da dva dni ne hodim. Pusti Janeza če ne bom samomor naredila. Razumeššššššššššššššššššš???????????????????

   • šmentanamuha

    Slabo ti gre od rok tale transgenderski twist, štor zabiti..

   • Stane

    Levičarska stenica naj te že nekdo zadovolji in te natakne na kol, ko te ta velika tako srbi in se ti v tvojih blodnjah že tako meša. Razumeššššššššššššššššš?????
    Če še ni skapiral se obrni na migrante, mesečnika ali pa kar na poglavarja murglbajsekov, oni te bodo že znali potolažiti saj imajo mnogo izkušenj iz preteklosti!!!

    • Slovenski štor

     Stane,to ime,Slovenski štor,je ukradel gologuz žuti tič in njegovi kompanjoni,ki zdaj serejo po portalu.Nič zato,mi pridejo v roke.Skozi riti bodo peli internacionalo in vzklikali,le vkup lumpenproletariat vseh dežel,da zaseremo do konca,kar še ni zasrano.
     Še veselo bo, ko bodo gnide letele na vse strani,pa ne bo rešitve,razen,da se z bučami trkajo medseboj.

   • Slovenski štor

    Sam se izdajaš,tič žuti-od pred in od zad gologuz.Ti kradeš imena.Ljudi blatiš,smetiš po portalu in misliš, kaj si.Si navadni gnoj.Še za ene vile te ni.Smrdiš pa kot dihur kot ,da te je 20 ton.Pridi,tič žuti,tič strahopetni,pridi boš videl in občutil “kozje molitvice”.Boš tenko piskal,ko boš moledoval za dihanje.Skozi rit boš žvižgal svojo internacionalo.

 • Tweety Bird

  Slovenski štor se hoče pofu**** z Janezom Janšo… ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

  • Slovenski štor

   Komaj čakam da me naguzi, med spovedjo v nedeljo. Mogoče potegnem tudi žipniki. Naredim kar mi Janša reče , ker je on moj gospodar.

   Brez Janše mi živeti ni.

   • Tweety Bird

    Z vazelinom ali brez? :)

    • Slovenski štor

     Mio Janši uporablja kilo motorne masti. Gre zelo gladko. Za mene in tudi za Janšika

     • Tweety Bird

      Slovenski štor poje:

      Brez Janše mi živeti ni,

      srce mi moje to veli,

      v njem ni ne sreče, ne žalosti,

      ni ne gorja ne radosti.

     • Slovenski štor

      Sem zadovoljen ko mu razturim buljo in on meni. Urška je že stara roba.

      Gay for pay all day long

     • Tweety Bird

      Zakaj pa ne tudi Urška?… Menage a trois :)

     • Slovenski štor

      Moj Janši mi odgovori: I dont roll that way, Me like men. Slab je v angleščini

     • Slovenski štor

      Ti,gologuz tič žuti,stojiš za krajo mojega imena.Pripravi se lopov žuti.Pridem pote.Frčal boš tako,da boš sral skozi rit in kljun.Peklenšček žuti,za tebe ne bo milosti.Govno vsrano malo,na napačnega si se spravu.

    • Slovenski štor

     Gologuz tič žuti,diham ti za vrat.Kmalu pridem do tebe.Priprav se.Zavil bom tvoj levičarski vrat,da te vsi levičarji tega sveta ne razmotajo.Ne da si le tič,si še gnida kradljiva.Golazen.Brez skrbi,prideš na vrsto.Dobil te bom.Potem boš vedel,da se s slovenskim štorom ne smeš zajebavati na ta način.

   • Slovenski štor

    Ti,levičarska gnida,javi se mi,če se upaš.Tvoj bolan um je toliko strahopeten,da kradeš še imena.
    Če misliš,da si kaj dosegel,potem imaš prav.Dosegel si to,da sem se prilepil na tebe kot klop.Jebal te bom direkt v tvojo bolano bučo,gnida levičarska.Enako,žutega gologuza,krtačo2o,djuro sumara.
    Ti sploh ne veš,kdo se je spravil nate.Ko mi prideš v roke,boš tenko piskal.Lahko si mašina,tič,človek(če si),stvor ali peklenšček.Čisto vseeno.Prišel boš na račun.

 • Tweety Bird

  antimur • 33 minut nazaj
  Ma crkni že, če bi bil žival, bi ti rekel pogini, toda tega si ne zaslužiš, si slabši od živali, kot vsak izdajalec domovine in svojega naroda.

  PS: Najbrž je antimur tukaj mislil na domobrance oz. neodomobrance :)

 • Tweety Bird

  Desnosučni POZOR !!!

  Prodam kilo motorne masti…da bo šlo bolj gladko. Tudi farjem jo priporočam :)

  • Slovenski štor

   Moj Janši jo ima na zalogi doma okoli 1 tone. Vendar je za njegovo lastno uporabo

   Gay for pay all day long

   • Petra

    Ti slovenski gnoj natakni si ga na tvoj usrani štor… takim pravimo le prasec zanikrni ker tvoji geni bolj smrdijo po oslovski senci kot slovenskih koreninah!

    • Slovenski štor

     Petra,to ime,slovenski štor, je prevzala levičarska gnida,ki se sedaj javlja in napada.Vse kar piše, je njegova praksa in vsebina.To so njegove želje,upanje in izvedba.Bolan um ,bolana dejanja.

     • Petra

      Vsa levičarska ideologija je odgovorna za ropanje in pobijanje na milijone nedolžnih ljudi. Zraven se poslužujejo laži, spletkarstva, ropanja, pobijanja, zapiranja arhivov in skrivanje pred resnico.
      Vsi takšni ki še danes verjamejo tej levičarski zločinski drhali in ideologiji so tisti ki uničujejo Slovenijo in slovenski narod. Več ljudi ko jih bo spregledalo lepša bo prihodnost Slovenije.
      Za vso levičarsko gnilobo pa je popolnoma jasno da so svojo osebnost in zvestobo obljubili hudiču in uničevanju!

   • šmentanamuha

    Ajej, gay vlakec s tremi priklopi Janša&Janša&Janša, ki so pričvrščeni na tvojo lokomotivo. Ti, buzi buzi, naj te že nekdo enkrat dobro naguzi, da se ne boš tako ponujal po na tem forumu.

    Pinki Levica press

    P.s. A je Meseček tudi zraven v kompoziciji?

    • Slovenski štor

     Oprosti,to se javlja nekdo,ki mi je prevzel ime in blati po tem portalu.
     Ta nekdo je gotovo iz levičarskih krogov.
     To se ne bi smelo dogajat,pa se.
     To kar počno je gnusno,podlo in ni podobno demokratični družbi.
     Zato se je potrebno boriti proti levičarjem in takšnim kot je žuti gologuz,ki se javlja kot tweety bird.Sumim,da je tudi on za tem dejanjem.

     • janko

      Ali pa je tisti fake Olga.

  • montyamp

   Kaj pa je to motorna mast ???
   Verjetno za turbo bulmastife .

  • Katja

   Tweety Bird zelo žalostno da obstajajo takšni osebki ali osebe ženske spola s toliko sovraštva in sprevrženega komentarja. Lahko sem samo ugotovila da si le pošast v človeški podobi!
   Želim ti vso prekletstvo tega sveta da v tvojem fašističnem levosučnem nazoru enkrat za zmeraj crkneš v svojem lastnem sovraštvu in vsej gnilobi ki jo trosiš z svojimi komentarji … vso zlo ki ga seješ boš v prihodnosti tudi sama žela … nikar ne misli da si nedotakljiva!

   • janko

    On je ded, Tunek, živi od sociale, ima se za babo, želi pa biti ptič. Je pač v krizi.

 • Slovenski štor

  Če koga zanima JAZ in moj JANŠI ponujamo seks-kluzivno ponudbo, prvih 10 dobijo 50% popust. Gre se o GAY FOR PAY ALL DAY LONG

  • šmentanamuha

   A, to ste vi umetniki! Sicer pa je vsakemu normalnemu jasno, da nimate nič z umetnostjo. Levičarji pač. Kako pa kaj vaš šef Luka Mesec, ga pogosto servisirate?

  • Slovenski štor

   Levičarske gnide so ukradle ime in lepo svinjajo s komentarji.Gotovo je v ozadju žuti gologuz tič,ki je poln etanola(dodali še malo metanola).Posledice so vidljive:ko nor piska,žvižga,klati,se maje,misli,da je formula ena,z gologuz ritjo bremza,se praši in smrdi,vozi samo leve ovinke,v desne ne upa,zato se na vrtiljaku samo v levo vrti.Vmes laže,krade in prdi.
   Slovenskega štora poskuša kontaminirati-deskreditirati,a to mu ne uspeva najbolje in mu tudi ne bo.
   Kdaj so še gnide na dolgi rok uspele?
   Dosedaj sem identificiral naslednje levičarske gnide:gologuz žuti tič,merim,djuro sumar,udba krtača20,prle,učko,bobo(niso še vsi,jih je še).

 • Franjo Trojner

  Boli me džoko za vse komunajzere, čez noč leta 1991 samopreimenovane v demokratične socialiste, malce še počakamo pa se bodo za plac pri državnem koritu sami do krvi zgrizli med seboj.
  Nato pride čas nas domoljubov, ki bomo našo deželo znova naredili demokratično, pravno in SLOVENSKO.

 • montyamp

  Kdaj in kje so rdečih hlapci vzgojili normalne otroke .
  Kurbe so se namnožile , zato država crkuje na obroke .

 • mojadezela

  Zakaj to kurbo nekdo ne premlati do nezavesti???? Kje se skriva ta svinja???

 • sodnikisozločinci

  Kakšni strici? Napišite po resnici, mafijski botri.

 • Brane

  Situacija. Vagoni migrantov prečkajo mejo z Avstrijo, kjer jih ustavijo in vrnejo nazaj v domovino, kjer jih akajo sojenja, izvensodni poboji in pogromi…nihče ne joče za njimi, organi v vastriji nad njimi dvignejo roke oz. si jih po pilatovsko operejo…gre za domobrance in njihove družine, ki so jih angleški vojaki zavestno vrnili nazaj v Jugoslavijo…vedoč kaj jih čaka. Ironija zgodnbe – večinoma njihovi potomci (preživelih) ali sorodniki danes udrihajo po migrantih in nimajo v svojem “krščanskem” srcu prostora za sočutje…

  • հեթանոս

   Brane, ti o tistih časih pojma nimaš.
   Naši ljudje (tisti, ki so imeli to srečo) so šli neznano v svet, s trebuhom za kruhom in med potjo, niti kamor so prišli niso klali, posiljevali, pretepali, ampak so bili iz srca hvaležni, če so namerili na toplo besedo. Kamor so prišli so bili delavni, spoštljivi, ponižni do domačinov in nihče jim ni nudil takšnega konforta, kot so ga deležni današnji migranti, ki nas sovražijo in se jim gnusimo zato, ker smo beli, ker smo kristjani……
   Velika razlika veš, ki je ti ŽAL, ne opaziš. ŠKODA – megla, kajne ?

  • Slovenski štor

   To preprosto ni res.Brane,ali si mlad ali pa namerno manipuliraš.Vsak begunec ima pravico do zaščite in jo MORA IMETI.Z migranti je drugače,ti dobro veš.Vsak,ki hoče iz svoje domovine se najprej pozanima,kam bi lahko šel in začne postopek.To veš in tu neham.
   To kar mi doživljamo je zavestno rušenje civilizacije,ki jo poznamo.Rušitelji so: voditelji islama na vzhodu(od Pakistana do Turčije in bližnjega vzhoda), voditelji teh istih držav (recimo Erdogan), švercerji z ljudmi in kot kaže tudi posamezniki(skupine) iz tako imenovanih humanitarnih organizacij.Posebna zgodba so bogate arabske države ob Perzijskem zalivu.Zlahka bi rešile ta problem pa ga nočejo.Že vedo zakaj.Islamizacija.Vedo,nafta ne bo večno.Substituti so tu.Potrebno je poiskati nove vire bogatenja in bogatega življenja,ki jim je bilo vedno na voljo, tudi takrat,ko še ni bilo nafte.Na pot pošiljajo ljudi,ki jih zlahka pogrešajo.Ljudi so imeli vedno dovolj.Vedno preveč.Za islamsko vojno bodo dobri.Saj niti ne vedo, za kaj bodo izkoriščeni.Oni mislijo “na med in mleko”.Vse se cedi samo od sebe.Samo priti morajo.
   In prav ti ljudje,ki “hitijo boljšemu življenju naproti” so največje žrtve.Doma so jih nagovorili,slikali “nebesa na zemlji”,jih pognali v “beg”…in človeški stampedo se je začel.Ni slučajno,da gredo na pot predvsem mlajši moški.Ni slučajno,da se države,od koder je največ migrantov,nič preveč ne zanimajo zanje.Zanje se bodo začeli zanimati,ko bo sprožena “sveta vojna”.Očitno jim je vseeno,kaj se z njimi vmes dogaja.Vojne ni v večini držav,tudi takrat,ko je bila,je bila samo v Iraku in Siriji.In še to v obeh državah,v samo določenih območjih.To površinsko nista majhni državi.
   Sirija je velika za skoraj 1o Slovenij,Irak za skoraj 22( Slovenij).Rahla primerjava: v času vojn v letih 1991-1995 na Balkanu je prišlo iz BIH v Slovenijo okoli 70000 ljudi,tu so ostali dalj časa.Velikost bivše Juge okoli 25oooo km2.Upam,da razumeš,kaj hočem povedati.Skratka,za vse te begunce bi lahko poskrbele prve varne države,pa nočejo.Torej gre za migrante,ki kršijo vse zakone.Gre za človeški stampedo,ki ga je nekdo(ve se kdo)pognal v Evropo.Podobno se dogaja v S.Afriki.Podsaharske države in države Severne Afrike so večinsko muslimanske in pognali so človeški stampedo.In kaj ni tu jasno?Vsem tem državam se fučka za vse te ljudi,v vmesnem obdobju, in ti,Brane,očitaš “našemu krščanskemu srcu” pomankanje sočutja,empatije,dobrohotnosti,ker da udrihamo po migrantih.To preprosto ni res.Slovenski človek je pomagal,pomaga in bo pomagal.Če bi hotel biti korekten, bi se pozanimal -Karitas,Misijonsko središče Slovenije(oboji bi ti postregli s podatki)- kako Slovenci pomagamo pomoči potrebnim.In z največjim ponosom ti povem,da prav tisti,ki so jih komunisti nagnali iz Slovenije, veliko delajo za vse pomoči potrebne,tudi migrante.In prav iz tega okolja je Pedro Opeka,SLOVENEC,ki dela čudeže na Madagaskarju(upam,da veš,kje je to).Mogoče si slišal zanj,a ti to nič ne pomeni.Si pač Brane iz Slovenije.Ni ironija zgodovine to,kar ti navajaš,ironija zgodovine je,da je Tito imel priložnost,da pomaga prav tem državam ,a jih je izkoriščal in jim za drag denar prodajal orožje.In največja ironija je,da jim (Afričanom-Madagaskar) najbolj pomaga potomec domobranca,ki se je komaj rešil z morišča Brnice pri Hrastniku in uspel priti v Argentino.To ti ne veš in zato klatiš.In še več,Pedro Opeka ni edini iz okolja argentinskih Slovencev,ki pomagajo.Tudi iz Slovenije je veliko misionarjev,ki po celem svetu pomagajo revežem.Ti boš gotovo rekel,prvo jim gre za širjenje vere,”jok brate”,hudo si brcnil v temo.Vsem tem ljudem svet in države,kjer pomagajo,dajejo priznanja za človekoljubje.Samo ti tega ne vidiš,ker so ti oči zamegljene.Pišeš besede bolečine in zla,razočarja in posmeha.Kakšen človek si ti? Si sploh človek?
   Najbolje se je obrniti,zamahniti z roko tebi in tebi podobnim,katerih bog je materija z vsemi užitki in očitanjem vsem nam,ki ne mislimo tako kot ti in tvoji,da smo vse najslabše in samo ti in tvoji ste človekoljubi,ki pustite,da lahko ljudje vzpostavljajo anarhijo,kaos.Raja pa naj trpi.
   Hvala Bogu,da so na Svetu veliko boljši ljudje kot ti in tvoji,ki pišejo krasne in drzne zgodbe človekoljubja.Med njimi je veliko Slovencev iz domovine,Argentine in drugih držav,kjer prebivajo kot izseljenci.
   Brane,tvoj domet in pogled komaj sežeta do vrha tvojega nosu.Tebi in tvojim ni pomoči.Spopad civilizacij se je začel(berite-Samuel P.Huntington,Spopad civilizacij).To ni strašenje,to je dejstvo.

  • KP

   Ten se malo blede,nje de de.. Si slučajno privilegiran sinek,od kakega smrdljivega skrivača?Se pravi ,da s iborec?

  • Slovenski štor

   Brane,ponoči sem napisal komentar,ki je bil očitno namerno zbrisan ali kako drugače uničen.Zakaj,ker sem pisal resnico,navajal resnične podatke.Gotovo sem komu stopil na žulj.
   Takšna situacija ni možna,ker sta osnovi drugačni.Zaključek je netočen in žaljiv.Ti potomci in sorodniki še kako pomagajo migrantom in revežem.Ti bi to moral vedeti.Verjetno nočeš vedeti ali pa namerno zavajaš ljudi.
   Krščanska srca še kako obstajajo.Morda boš ti kdaj potreboval pomoč in ti bo nesebnično pomagalo krščansko srce.
   Škoda je,da hočeš zasvinjat slovensko izseljeništvo,ki ga še kako potrebujemo,bolj kot migrante.
   Kristjani imamo sočutje, bolj kot si ti misliš in lahko dojameš.

 • Djuro Sumar

  Morali bi se znebiti vseh škofov.

  • KP

   Najptej pa tebe,Papak čefutarski. Pojdi smradit nazaj dol na jug. Gnoj.

   • Djuro Sumar

    Morda bom šel na južno morje na dopust.

 • dare326

  Nič ni slučajno, niti Karba, niti Djuro Sumar.

 • Slovenec 33

  Zakaj levuhi, beri udbovci, verski blazneži, veleizdajalci slovenskega naroda tako udrihajo po krščanskih predstavnikih.

  Problematična je osnovna usmeritve krščanskih predstavnikov, ki skrbijo za cerkev in za obstoj, za razvoj in normalno funkcioniranje slovenskega naroda, ki vzgajajo realni patriotizem med Slovenci.
  Levuhi so njihovo nasprotje, ker zatirajo in poskušajo eleimirati narode, kar se je pri nas začelo že med vojno, ko so rdeči verski blazneži izvajali genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno ležijo v več kot 600 moriščih po slovenski zemlji, ko so na vzhodu njihovi somišljeniki pobili več kot 12 mio Ukrajincev z lakoto in še je za naštevati podobne zločine iz bližnje zgodovine.
  Zločinska rdeča religija je pobila skoraj 200 mio ljudi v svojem 100 letnem obstoju.
  Iz tega se vidi, da je njihov cilj narediti Slovenijo geografski pojem brez Slovencev. Tudi vodenja novih okupatorjv v Slovenijo je v smeri doseganjatega cilja.
  Krščanski predstojniki so edina resna opozicija tej namrei in zato tako vpitje.
  Rdeči verski blazneži in njihovi potomci pa so se prikrili v “hapredne levičarje”, da lahko rovrijo, kradejo in zavajajo ljudi in tudi zgoraj omenjeni noso izjeme.

 • Slovenski štor

  Opozarjam,gnide levičarske so me napadle in se javljajo pod mojim imenom.V vsej svoji nemoči,besu,ko ne morejo z argumenti parirati mojim argumentom,so se odločili prevzeti moje ime.Njihovi bolani umi so to tudi storili.
  Sedaj to tudi počnejo in blatijo vse po vrsti.Vsem se opravičujem.
  To kar počno levičarske gnide ni dopustno.Med drugim so tudi zato nevarni.Kradejo identitete in uničujejo vsak demokratični dialog.
  To je še eden dokaz,kako se je potrebno upreti njihovemu početju na vseh ravneh in vsem njihovem delovanju.
  Gnida,ki si to storila,javi se,če se upaš.Vem,da se ne boš,ker si strahopetna,podrepna,zahrbtna.

 • samotoje

  Že to, da pisun vrste Karba sploh dobi službo kot novinar, pove o slovenski rumeni medijski sceni vse in še več. Vidim ime Karba in vem, da laže. Dobra referenca, ni kaj.

 • KP

  Tale K_rba je pa res ena K_rba!

 • KP

  Slovenija tudi njemu ni intimna opcija.

  • հեթանոս

   Je še v službi na NPU ?

   • KP

    Bi znalo biti…