Neverjetno! Poglejte, koga naj bi levičarji pripravljali za predsednika države

Predsedniška palača. (Foto: STA)

Bitka za predsednika države se bo sicer začela prihodnje leto, a leva politična srenja že sedaj trenira ime, ki naj bi pometel s konkurenco. Imajo že ime za predsednika države?

Dolgo se je ugibalo, koga nameravajo levičarji postaviti v ospredje, da bi se upal stopiti v čevlje predsednika države. Borut Pahor se po 10-ih letih vodenja države namreč poslavlja, saj je predsednik države lahko le dva mandata. Roko na srce, Borut Pahor je bil za predsednika države dobra izbira.

A začenja se boj za leto 2022, ko nas poleg parlamentarnih in lokalnih čakajo še volitve za predsednika države. Kot piše Požareport, viri blizu družine Čeferin pravijo, da se intenzivno, čeprav “povsem nevidno” dela na tem, da bi znani odvetnik Peter Čeferin prihodnje leto kandidiral za predsednika republike. Čeprav je star že 83 let.

Odvetnik Peter Čeferin (Foto: STA)

Pravijo, da se fizično v fitnesu in psihično pripravlja na volilno kampanjo, se javno dosledno predstavlja kot odvetnik in pisatelj, daje politične intervjuje proti Janši (kar je nov hobi levičarjev), njegova odvetniška pisarna pa brezplačno brani “nasprotnike” sedanje vlade, prevzema “pomembne” javne funkcije (na primer članstvo v odboru Galetovega Centra za zaščito žvižgačev). Tako potiho sproti dobiva medijsko pozornost, kolikor je pač potrebuje, od Petričevega časnika Delo do javne RTV Slovenija, s katero ima odvetniška pisarna Čeferin sicer tudi sklenjeno posebno poslovno pogodbo.

Takole naj bi levičarji zastavili kampanjo, kajti sin Aleksander zaenkrat raje ostaja pri UEFI. Ljudmila Novak je tako dobila veliko konkurenco. Le kdo bi potemtakem volil njo?

E-Maribor