Nevihtna sreda: Strela udarila tudi v samostan Olimje

Foto: STA

Nevihtno vreme ponekod po Sloveniji povzroča težave, po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je strela udarila v več krajih. Med drugim v minoritski samostan Olimje in v transformatorsko postajo pri Velikih Laščah.

Na Policijski upravi Celje so za STA pojasnili, da so bili obveščeni o udaru strele v samostan v Olimju, a do požara po njihovih navedbah ni prišlo. O požaru v zvoniku so namreč poročali nekateri mediji.

Dopoldne je v Logarjih pri Velikih Laščah strela udarila v transformatorsko postajo, zaradi česar je bila prekinjena oskrba z električno energijo manjšega števila okoliških odjemalcev.

Kredarico je danes pobelil sneg.

Gasilci so pregledali objekte, ki bi jih lahko strela poškodovala, ter pomagali delavcem elektro podjetja pri odpravljanju posledic udara, so navedli na spletni strani uprave za zaščito in reševanje, kjer so sicer sprva poročali o udaru strele v hlev. Da je prišlo do udara strele v transformatorsko postajo, so ob prihodu ugotovili gasilci, do požara pa po podatkih ljubljanske policijske uprave ni prišlo.

Požar v transpormacijski postaji na Kumu
Se je pa požar vnel na transformatorski postaji v prostorih RTV oddajnika na Kumu pri Trbovljah. Gasilci so požar pogasili, prostore prezračili in jih pregledali s termokamero. Zaradi okvare na transformatorju so brez elektrike ostali prebivalci Dobovca in Planinski dom na Kumu, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Še več udarov strele…
Po njenih podatkih je strela udarila tudi v stanovanjsko hišo pri Krškem ter zjutraj zanetila požar okoli 25 kvadratnih metrov trave in podrasti na hribu v občini Miren-Kostanjevica. Gasilci so požar pogasili.

Nevihte se nadaljujejo, a večer bo že bolj umirjen
Oblačno vreme s padavinami se obeta tudi v nadaljevanju dneva, predvsem na Primorskem bodo nevihte. Zvečer bo dež v zahodnih krajih že ponehal, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

 

 

B.P., STA