fbpx

Nora država: Franci Donko sodno preganjan, ker se bori za koroška dečka

Franci Donko (Foto: STA)

Simona Marko, odvetnica centrov za socialno delo Velenje in Slovenj Gradec, ki sta zakrivila nepopravljivo krivico koroškima dečkoma, toži Francija Donka. 

Socialni delavec Franci Donko se je nesebično javno zavzel za vrnitev koroških dečkov starima staršema, zdaj pa ga odvetnica, ki je na sodiščih izgubila vse primere v zvezi s koroškima dečkoma, toži, da jo je razžalil. Prizadel naj bi jo s člankom na 24kul.si: Odvetnica Simona Marko, Gabi Čačinovič Vogrinčič in Anja Kopač Mrak izigravajo odločitev Vrhovnega sodišča in zadržujejo dečka stran od starih staršev.

Najbolj so jo razžalile dokazano resnične besede: “Kljub jasni sodbi Vrhovnega sodišča, da gre v zadevi koroških dečkov za nezakonite postopke CSD, njihova odvetnica Simona Marko še vedno zagovarja nečloveški odvzem vnučkov, za katerega ni pravnega in človeškega opravičila. V izjavi za medije je ponovno zmotno zatrjevala, da ugotovljena kršitev pravice do družinskega življenja babici nima zveze s koristjo otrok. Odvetnica, ki ne priznava sodbe VS, niti prakse ESČP in konvencije pravic otrok do nepretrgane vzgoje, je žalostna priča stanja v socialnem skrbstvu in opomin za vse odvetniške kolege, ki zaradi zaslužka, prestiža in svojega mesta v družbi kršijo temeljna načela prava in teptajo načelo pravičnosti.”

V ponedeljek, 22. 1., ob 11. uri, na sodišču v Mariboru, Sodna ulica 14, sodijo Franciju Donku, ker se je zavzel za koroška dečka ter babico in dedka! Vabljeni pred sodišče v Mariboru! Zbor pred sodiščem ob 10.30!

Maščevalen napad odvetnice
Na tožbo se je odzval tudi Aleš Primc, predsednik Gibanja za otroke in družine, katerega viden član je tudi Franci Donko: “Franci Donko je žrtev izrojene elite. Sodno preganjanje našega sodelavca in prijatelja Francija Donka je maščevalen napad odvetnice, ki podpira znašanje socialnih služb v Velenju in Slovenj Gradcu nad nemočnima koroškima dečkoma in starima staršema. Pred sodiščem bi morala sedeti ona, njeni pajdaši iz centrov za socialno delo Velenje in Slovenj Gradec ter Anja Kopač Mrak, ki so naredili in še delajo nepopravljivo škodo koroškima dečkoma. Ima državni denar od umazanega posla proti koroškima dečkoma in njunima starima staršema ter podporo vladajočih strank izrojene levice. Očitno so pijani od moči in mislijo, da lahko delajo, kar hočejo. Borci za človekove pravice so bili vedno trn v peti in napadani s strani izrojenih elit. Žal je tudi to Slovenija. Vendar, Slovenija so tudi pokončni in pogumni ljudje, ki nosimo svobodo v srcu in se upiramo ter bomo premagali oblastni protidružinski teror ter teror njihovih odvetniških plačancev. Francija Donka v Gibanju za otroke in družine v našem skupnem boju za pravico v primeru koroških dečkov popolnoma podpiramo in mu bomo stali ob strani.”

Ne smemo dovoliti uničevanja otrok!
In kaj na to poreče Franci Donko? “Prerok Jona je nekoč davno šel v Ninive oznanit, da se je čas dovršil in je potrebna spreobrnitev, sicer bo mesto uničeno. Moja pot na sodišče v Mariboru pa dobi smisel s sporočilom vsej Sloveniji, da potrebujemo takšno razumevanje otrok in družine, ki spoštuje krvne vezi in ljubezen starih staršev ceni bolj kot nove postelje in materialno ugodje,” je zapisal ter dodal, da so otroci naša prihodnost. “Pod nobenim pogojem ne smemo dovoliti uničevanja otrok, tudi pod krinko strokovnosti ne, ker bi se s tem izneverili zdravi pameti in ogrozili našo skupno prihodnost. Zato se je vredno boriti za vsakega otroka. Za vsako družino. Vsi ste pomembni.”

“Odrasli smo celostno zreli, ker smo odraščali ob babicah in dedkih. Pogosto tudi skromno, a bila je ljubezen, toplina. Bili so pogovori, prebiranje pravljic in molitev ob večerih. Babice in dedki so bili tam, ko smo jih nujno potrebovali, ker starši niso imeli časa. Imeli smo najlepše preživete počitnice pri babicah, dedkih, stricih in tetah. Topli spomini na otroštvo so predivo zgodb, ki jih danes pripovedujemo svojim otrokom,” je prepričan Donko, ki dodaja, da si takšno izkušnjo zaslužita tudi koroška dečka, “oropana mame in očeta, iztrgana iz naročja babice in dedka, ker tam menda ni dovolj nobel posteljic in od stroke izmišljenih idealnih pogojev za rast in razvoj. Vendar je tam to, kar je najbolj pomembno – je varno gnezdo za otroka, je ljubezen, opora, razumevanje, sočutje ob izgubi mame in brezpogojno sprejemanje.”

“Nazadnje še beseda vsem nam, ki smo za spoštovanje otrok, materinstva, očetovstva in starih staršev pripravljeni zapustiti svojo cono udobja in zastaviti svoj glas za najbolj nemočne. Mi smo upanje za Slovenijo! Bog nas blagoslovi!” je še zaključil.

M. S.