fbpx

Nov dan, nova sovražnost proti slovenskim kristjanom: Kje je uradna politika, ki bi obsodila tovrstno sovražno dejanje?

"Smrt klerofašistom"

“Smrt klerofašistom”, se je danes zjutraj znašel napis na zgradbi Škofijske gimnazije Maribor. Pred tem smo že poročali o dveh primerih pisanja žaljivih in grozilnih grafitih (Smrt klerofašizmu!) na zid cerkve v mariborskem Pobrežju, v soboto pa so uničili kapelico v Komendi. Do sedaj so sovražne zapise obsodili le v stranki SDS.

Praktično ne mine dan, da se v zadnjem obdobju na sakralnih objektih ne bi pojavljali sovražni zapisi proti kristjanom ali pa vandalizirani spomeniki. Obsodbe vredne pojave sovraštva bi morala javno komentirati tudi uradna politika, vendar do sedaj tej temi niso namenili nobene pozornosti. Tudi Marjan Šarec, ki se rad pohvali, da ob nedeljah v pri sveti maši bere sveto pismo, je obmolknil.

“Ostro obsojamo današnji zapis grafita na pročelju Zavoda sv. Stanislava. Zapis je nesramen in sovražen do otrok, ki obiskujejo to izobraževalno ustanovo, in do njihovih učiteljev. Spominja na pogrom nad Judi v nacistični Nemčiji in je izraz primitivizma pisca in njegovih ideologov, ki ne sodijo v demokratično Evropo. Pričakujemo, da se bo pristojni minister za izobraževanje oglasil in obsodil takšno divjaštvo nad izobraževalno ustanovo,” so se odzvali le v stranki SDS.

Fajonova obsoja samo, ko gre za ideološko primerne žrtve
Očitno je mariborskega storilca opogumila tudi podpora, ki jo je dobil kajpak od evropske poslanke Tanje Fajon. Ko jo je dr. Vinko Gorenak opozoril na grafite na podbreški cerkvi, se je odzvala z zapisom: “Dragi Vinko, ostro obsojam prav vsak poziv h kakršnemukoli nasilju nad komerkoli. To seveda ne spreminja dejstva, da je klerofašizem pojav, proti kateremu se je treba boriti. Vsaj upam, da nočete še ene velike vojne in holokavsta. Hočemo drugačen svet. Svoboden in solidaren.”

Povedano drugače, Fajonova je storilcu s tem med vrsticami dala vedeti, da je to, kar dela, očitno prav, saj sam ne izvaja nasilja, ampak zgolj kraca po zidovih in se bori proti klerofašizmu. Kar je močno sporočilo tudi ostalim, ki se morda tega posla doslej niso lotili, a so dobili “dober zgled”. No, o tem, da je tipično komunistična skovanka “klerofašizem” predvsem propagandna puhlica brez prave vsebine, predvsem pa služi kot zmerljivka za ideološke nasprotnike, pa je tako ali tako že znano.

Žaljive napise so našli tudi na cerkvi sv. Barbare na Kalvariji nad Mariborom, kjer je za zdaj neznani storilec zapisal tudi “Morilec Rožman”.

Image

Image

Demokracija