Nov dan, nova sovražnost proti slovenskim kristjanom: Kje je uradna politika, ki bi obsodila tovrstno sovražno dejanje?

"Smrt klerofašistom"

“Smrt klerofašistom”, se je danes zjutraj znašel napis na zgradbi Škofijske gimnazije Maribor. Pred tem smo že poročali o dveh primerih pisanja žaljivih in grozilnih grafitih (Smrt klerofašizmu!) na zid cerkve v mariborskem Pobrežju, v soboto pa so uničili kapelico v Komendi. Do sedaj so sovražne zapise obsodili le v stranki SDS.

Praktično ne mine dan, da se v zadnjem obdobju na sakralnih objektih ne bi pojavljali sovražni zapisi proti kristjanom ali pa vandalizirani spomeniki. Obsodbe vredne pojave sovraštva bi morala javno komentirati tudi uradna politika, vendar do sedaj tej temi niso namenili nobene pozornosti. Tudi Marjan Šarec, ki se rad pohvali, da ob nedeljah v pri sveti maši bere sveto pismo, je obmolknil.

“Ostro obsojamo današnji zapis grafita na pročelju Zavoda sv. Stanislava. Zapis je nesramen in sovražen do otrok, ki obiskujejo to izobraževalno ustanovo, in do njihovih učiteljev. Spominja na pogrom nad Judi v nacistični Nemčiji in je izraz primitivizma pisca in njegovih ideologov, ki ne sodijo v demokratično Evropo. Pričakujemo, da se bo pristojni minister za izobraževanje oglasil in obsodil takšno divjaštvo nad izobraževalno ustanovo,” so se odzvali le v stranki SDS.

Fajonova obsoja samo, ko gre za ideološko primerne žrtve
Očitno je mariborskega storilca opogumila tudi podpora, ki jo je dobil kajpak od evropske poslanke Tanje Fajon. Ko jo je dr. Vinko Gorenak opozoril na grafite na podbreški cerkvi, se je odzvala z zapisom: “Dragi Vinko, ostro obsojam prav vsak poziv h kakršnemukoli nasilju nad komerkoli. To seveda ne spreminja dejstva, da je klerofašizem pojav, proti kateremu se je treba boriti. Vsaj upam, da nočete še ene velike vojne in holokavsta. Hočemo drugačen svet. Svoboden in solidaren.”

Povedano drugače, Fajonova je storilcu s tem med vrsticami dala vedeti, da je to, kar dela, očitno prav, saj sam ne izvaja nasilja, ampak zgolj kraca po zidovih in se bori proti klerofašizmu. Kar je močno sporočilo tudi ostalim, ki se morda tega posla doslej niso lotili, a so dobili “dober zgled”. No, o tem, da je tipično komunistična skovanka “klerofašizem” predvsem propagandna puhlica brez prave vsebine, predvsem pa služi kot zmerljivka za ideološke nasprotnike, pa je tako ali tako že znano.

Žaljive napise so našli tudi na cerkvi sv. Barbare na Kalvariji nad Mariborom, kjer je za zdaj neznani storilec zapisal tudi “Morilec Rožman”.

Image

Image

Demokracija

 • Skrajno Desni

  Kje je uradna politika?
  Le kdaj smo imeli uradno politiko, sama mafijska balkanska lopovska drhal ne pa uradna politika.

 • macon

  “To seveda ne spreminja dejstva, da je klerofašizem pojav, proti kateremu se je treba boriti. Vsaj upam, da nočete še ene velike vojne in holokavsta.”

  Fajon je Gorenaka kar posredno označil za klerofašista, ki bi rad novo vojno in nov holokavst. Desni hočejo vojne in holokavst! Milostno ga je opomnila, da so skrajni levičarji vendar zmagovalci in da so glavni. Komunajzarski pokoli in nacionalizacije so bile vendar eno samo družbeno dobro in napredek oziroma ni omembe vredno, če skrajni levičarji tako hočejo. Klerofašisti so jih izzivali pa so morali množično pobijati, da bi v miru nemoteno vladali.

  Hkrati moramo sprejeti, da je treba na ves glas obsoditi vsak “neprimeren” opozicijski stavek, levi milijardni kriminal pa moramo benevolentno sprejemati in ignorirati. Ker smo človeške smeti in hlapci. Sprevrženost skrajnih levičarjev je bolezenska, raje imam koga, ki se cinično spakuje, kako je glavni kot pa fajonsko psihopatstvo zakrinkano z lažno dobronamernostjo.

  Zelo lahko je razumeti, kdo od dvojca, ki si dopisuje zgoraj, je fašistoiden. Fajon je neverjetno omejen in samopašen v svojih izvajanjih.

 • Luiggi

  To so naspricali,komunisticno vzgojeni otroci,ki pojmas nimajo,kaj je zivljenje.Ta komunisticna tvorba,ki je edina ostala v Europi so takozvane Butale na soncni strani Alp!

 • Olga101

  Nacisti=komunisti!

 • Luiggi

  Ti napisi so novodobna komunisticna umetnost.Pravo umetnost,ki so jo nasi predniki ustvarili znotraj slovenskih cerkva,pa komunisticna otrocad se ni viderla,ker jim komunisticno vzgojeni starsi niti pokukati v cerkve ne pustijo,zalostno…Sem pa vesel,da sem ta komunistcni raj zapustil ze pred vec kot pol stoletja1

 • Mariya

  https://shr.name/c2U6x

  sdfjhds kjfhkjsdfh jsheoiruiore…

 • montyamp

  KOMUNIST-FAŠISTIČNO UDBO-LEVIČARSKO CKSKYU-SD moralno pravo:

  1. Morala je subjektivna, razen ko jo definiramo mi.
  2. Spol je socialni konstrukt, razen če človek enega spola že od rojstva ve, da je drugega spola.
  3. Rase ne obstajajo. Izjema so belci.
  4. Razredne družbe ni, mi smo najbolj inteligentni, najbolj izobraženi in najbolj vemo kaj je prav za vse ostale.
  5. Feministke se borijo za ženske pravice. Razen če jih posilijo muslimani.
  6. Borijo se za pravice in enakopravnost vseh, razen tistih, ki jim ne koristijo.
  7. Verjamejo v svobodo govora vseh, razen tistih, ki se z njimi ne strinjajo.
  8. Zavzemajo se za revne in zatirane, zato mora takih biti čim več.
  9.Družina je grozna skupnost, polna nasilja in izkoriščanja. Razen če je gejevska.
  10. Bogastvo je njihov smrtni sovražnik, dokler ga imajo drugi.
  11. Ne verjamejo v Boga. Verjamejo pa, da so oni bogovi.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Tole si pa dobro napisal. Gre za levičarski manifest.

  • Slovenec

   Odlično in resnično.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Mentalno bolni ljudje. Medicinsko gledano jim tudi psihiater ne more pomagat. Gre za “verske” blazneže indoktrinirane z boljševistično ideologijo. V bistvu so navadni strahopetci….milo rečeno. Vprašanje je samo kdo jih je inodktriniral. Starejše verjetno kumrovška šola, mlajše pa FDV – leglo idiotizma.

  • fon johan

   Ja pa zver, jansa in celo mshnic so tam diplomirali…

 • Ros

  Holokavst v Sloveniji izvaja levica; komunisti. Videno na lastne oči.

 • Aton

  Fajonova ne obsodi…, ker podpira.

 • stane skufca

  To ni treba nič obsojati, to je treba potolč.

 • Kalosen Chalas

  Nič ne vidim narobe s temi napisi.

  • pajot

   Makelu lapiti sinedrum.

  • Novo Jutro

   Torej zavračaš Slovensko identiteto. Pljuvaš na svoje prednike in na vse iz kar je Slovenska kultura nastala. Kristjanstvo je bilo motor civilizacijskega napredka do danes. Zdaj pa bi vi bolani in indoktinirani osebki zgodovino negirali in čez noč iz Slovenije napravili kaos in kulturno pustošenje. Človek, če si vsaj malo pri zdravi zavesti, pokesaj se, in obrni nos tja kjer ni levičarskega smradu.

 • pajot

  “Draga Tanja, ostro obsojam prav vsak poziv h kakršnemukoli nasilju nad komerkoli. To seveda ne spreminja dejstva, da je komunizem pojav, proti kateremu se je treba boriti. Vsaj upam, da nočete še ene velike vojne in Hude jame. Hočemo drugačen svet. Svoboden in solidaren.”

  • Kalosen Chalas

   Skrajna desnica ne prinaša svobode in solidarnosti. To lahko prinese samo demokratični socializem,

   • AlternativaZaSlovenijo

    Demokracija in socializem ne greta skupaj. Propadla SFRJ je temu dokaz. DS spet nova pogrutavščina FDVja?

   • pajot

    Demokratičen socializem je prinesel vojno v Jugoslaviji.

  • rubec

   ********

 • Slovenec

  Lep dokaz, da smo kristjani drugorazredni v Sloveniji. Za levake so celo muslimani več vredni kot baza njihovih volivcev.

  • Kalosen Chalas

   Ni res. Jaz sem levičar, in bi tistega Maročana ki posiljuje slovenska dekleta, takoj likvidiral, brez milosti. Takšen pokvarjeni folk nima kaj prebivat v Sloveniji.

   • macon

    Maročan je tukaj zaradi tvojih levičarjev. Zaradi mene ga ne bi bilo, ker ni izpolnjeval nobenih pogojev za bivanje v Sloveniji.

  • Ivan Ivanovič

   Nekateri kristjani so tudi prvorazredni ali si to vsaj domišljajo, dokler jih prvorazredni ne brcnejo v ta zadnjo. Tak kristjan je recimo prvi vladni komik.

  • Kalosen Chalas

   Niso drugorazredni…pa prvorazredni tudi ne. Prvorazredni smo lahko edinole ateisti. Mi zagovarjamo znanost, vse ostalo je tavanje v temi. Judovstvo, krščanstvo, islam, hinduizem in budizem je opij za ljudstvo.

   • šmentanamuha

    Uf, kak si ti pameten …

    • Kalosen Chalas

     Hvala. In ja, zemlja ni ploščata.

     • macon

      Za vas leve je zemlja še kako ploščata, ker bi radi ponavljali tisto kar je že v 20. stoletju prineslo samo smrt in propadanje. Verjetno računate, da boste vi osebno že profitirali, ampak ne upoštevate, da revolucija žre lastne otroke.

      Vaša ideologija je opij za ljudstvo, ker vaši postulati niso nič drugega kot religiozne blodnje brez podlage v realnosti.

   • slosin

    Marx in Papa mata te rada…

 • Ivan Ivanovič

  Kje je uradna politika, ki bi obsodila tovrstno sovražno dejanje?
  ***
  Kakšno neumestno vprašanje? Uradna slovenska in evropska politika, vključno z Vatikanom oziroma papežem, podpira razkristjanjenje in orientalizacijo Evrope. Zato vsi podpirajo uvoz migrantov v Evropo. Živela Evrafrazija!

 • Amerikanc

  Zakaj jim ne nastavi Tanja ? Lahko bi se še poplajhala,…za Arabce.

 • šmentanamuha

  Smrt fajonizmu!

 • xtc

  Komunisti-socialisti sedaj počnejo z katoličani isto kot so z Judi-samo tole sejim bo uteplo grdo.

  • Kalosen Chalas

   Vse religije so opij za ljudstvo. Prosim, stopite že enkrat na realna tla in se nehajte smešit. Zaradi vas vernih je toliko gorja po svetu.

   • Amerikanc

    V tako kratkem obdobju, kot je vladala komunistična religija, ni nobena druga religija pomorila toliko ljudi. Zapomni si to dobro.

   • slosin

    …komunisti v 100 letih več kot 100 mio pomorjenih ( v glavnem lastnega naroda)…Imaš podatke, koliko žrtev so v 100 letih zahtevale posamezne religije? Ven z njimi…ps: nisem veren..

    • AlternativaZaSlovenijo

     Napoleon kot proizvod francoskega razsvetljensta se je v imenu tega razvestljenstva šel krvave vojne. Koliko je bilo žrtev? Tale KC je pa faca a? Sprašujem se po kateri župi je nedonošenček priplaval?

   • AlternativaZaSlovenijo

    Še en, ki ne razme Marksove misli. FYI: V tistem času je bil opij blažilno sredstvo za zelo težke primere. In točno v tem kontekstu je Marks mislil na religijo kot opij , ki blaži, ne pa religijo kot drogo. Tega vam niso povedali na FDVju? Smešno!

 • MOPSEN

  Ja Levi fašisti, lahko ob podpori Rdeče Kominterne ,ki je kljub porazu na volitvah ,zasedla vsa mesta ob koritih,..že 10 let,…..počnejo kar hočejo….že kmalu jih bo podprla Nsi.

  • SIMON ROZIC

   Debilna Ljudomila je najbrž brž zlezla Meduzi ( Brglezu) v posteljo in uživa
   v nabijanju “naravnega” prava…medtem Tonin doma ovčice pase in od ponosa
   ne vidi ne levo ne desno, saj je to njegov najvišji intelektualni doseg v življenju!

   • fon johan

    Poglej tomcevo kako ima izbuljene oci, verjetno jo kdo v tazanjo …..

  • fon johan

   Leta 2012 je zmagal na volitvah jankovic pa tudi ni uspel sestaviti vlade…pa jo je porazenec jansa..

 • Slovenka

  Berem počasi, da prav razumem. Samo SDS je obsodila nizkotni napis??!!??

  Kje pa je NSl? Je ta molk del njihovega premika na sredino?

  • SIMON ROZIC

   Ne, tako si predstavljajo premik v Vukojebino, tja, od koder so prišli !¨

   • fon johan

    No to bi veljalo prej za sds, ki je kot sdss bil dolgo leva stranka, nsi pa nikoli…..

  • AlternativaZaSlovenijo

   Na sredino v levo.

 • Zoran Šuštar

  A niso NSi krščanska stranka, pa nobenega glasu obsodbe iz njihove strani. Še en dokaz da so se prodali levi sredini, s Toninom in Ljudmilo vred. Ko je blo treba glasovat za Kučanovo penzijo, se je Tonin hitro oglasil.

  • werth

   Bili so krščanska stranka ja, ampak so se preimenovali v krščanske demokrate.

 • werth

  Da spoznamo delček resnice o življenju in delu pokojnega ljubljanskega škofa dr. Gregorija Rožmana

  Ob 60. obletnici smrti ljubljanskega škofa dr. Gregorija Rožmana
  https://katoliska-cerkev.si/60-obletnica-smrti-ljubljanskega-skofa-dr-gregorija-rozmana

  Pridiga nadškofa Stanislava Zoreta ob 60-letnici smrti škof Gregorija Rožmana
  https://katoliska-cerkev.si/pridiga-nadskofa-stanislava-zoreta-ob-60-letnici-smrti-skof-gregorija-rozmana

 • Andrej

  Tile grafiti so tipična opranoglavska ponavljanja v neskončnost. Brez kančka duhovitosti. Če grafit nima vsaj malo duhovitosti, ki opozarja na neko nepravilnost potem gre za načrtno delanje škode. Komunisti tipa Fajon pa drugega tako ali tako niso sposobni.

 • Frodo

  gamad levičarska

 • mginko

  Kje je sdaj piz..un iz Ilovde gore, ko ga je poln jezik o sovražnem govoru. Golazen.

 • werth

  No pa si se skašljal. Zdaj ti do takoj lažje.
  Rdeče upsss… zelene moti Janševo poštenje, a ne ?