fbpx

Nova koalicija direktno: odpravili bomo višje plače, ki jih je omogočila Janševa vlada!

Foto: STA

Z januarjem prihodnje leto bo Golobova vlada odpravila višanje neto plač, kot bi ga prinesla davčna reforma Janševe vlade. Razlog pa – izpad iz proračuna naj bi bil prevelik. Z drugimi besedami: Apetiti nevladnih organizacij in vzporednega mehanizma globoke države so preveliki, da bi hkrati omogočali še višje plače za delavce.

Radikalno leva koalicija Roberta Goloba je v koalicijsko pogodbo povsem odkrito zapisala, da bo z januarjem prihodnje leto odpravila višanje neto plač, kot bi ga prinesla davčna reforma Janševe vlade, bodo pa ohranili trenutno veljavno splošno dohodninsko olajšavo. Po informacijah N1 so ocenili, da bi bil izpad iz proračuna prevelik zalogaj. Rast neto plač bo s prihodnjim letom torej ustavljena.

Vsa prizadevanja, da bi slovensko gospodarstvo in slovenski delavci postali konkurenčnejši in za svoje delo bolje plačani, so se končali z dveletno vlado Janeza Janše. Spomnimo, da je ta zaustavila razvojni zaostanek Slovenije z reformami številnih državnih podsistemov in investicijami v razvoj, zaradi česar je država po podatkih mednarodnih institucij beležila izjemne uspehe gospodarske rasti, pristali smo celo med najboljšimi na svetu.

Od razvojnih ukrepov k financiranju Metelkove
Kako se bodo z novo vlado spremenile prioritete, smo že poročali ob napovedi, da namerava nova vlada takoj po formaciji sprožiti pogovore z EU, da bi dosegli spremembe načrta za okrevanje in odpornost, denar pa bi porabili zlasti za financiranje zelenega prehoda in digitalizacijo. Z drugimi besedami: ne bodo gradili cest, šol, vrtcev, domov za starejše, vodovodov, igrišč in študentskih domov, temveč bo šel denar k nevladnim aktivistom.

Foto: STA

Gre za plačane aktiviste, ki za našo državo nimajo nobene dodane vrednosti, pa vendar jih leve vlade izdatno zalagajo z milijardami davkoplačevalskega denarja. Tok denarja pojasnjuje, zakaj so ti množično protestirali še pred formiranjem Janševe vlade in cel čas mandata, vse do volitev ter za levico izvajali nezakonito kampanjo.

Peter Truden