fbpx

Nova vladna afera: Po dodatkih za stalno pripravljenost še en izviren način izčrpavanja države

Aleksandar Kašeljević. Foto: STA

Inovativnost, kako iz državnega proračuna v lasten žep prečrpati čimveč denarja, pri najtesnejših sodelavcih Mira Cerarja očitno ne pozna meja. Tokrat se je izkazal Aleksandar Kašeljević, programski vodja SMC. 100-odstotno je zaposlen na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, 15-odstotno na vladi RS in 5-odstotno na ljubljanski Filozofski fakulteti. Skupaj je torej redno zaposlen 120-odstotno.

Aleksandar Kašeljević, ki mu v ozadju pravijo tudi Golobič SMC, je redno zaposlen kar 120-odstotno. Na Ekonomski fakulteti UL, kjer je zaposlen 100-odstotno, opravlja delo izrednega profesorja, dopolnilno zaposlitev v višini 15 odstotkov opravlja v kabinetu vlade na Gregorčičevi, 5 odstotkov dela pa opravi še na Filozofski fakulteti UL, kjer z Mladenom Dolarjem vodi raziskovalni projekt Konec zgodovine: dvajset let pozneje. Filozofija-politika-ekonomija, poroča Požareport.

Kašeljeviću pa pravijo Golobič SMC zato, ker ureja vse kadrovske in druge zakulisne zadeve Mira Cerarja in njegove stranke. Vpleten je bil v kadrovanje novega vodstva DUTB in SDH, zdaj pa ob Cerarju sodeluje pri zamenjavi nadzornega sveta in uprave NLB. Po informacijah Požareporta pa mu slabo kaže pri kadrovanju v energetiki, kjer je SMC doživela že nekaj kadrovskih porazov.

Afera za afero
Vlada Mira Cerarja očitno na vsakem koraku dokazuje svoje sposobnosti prav pri črpanju sredstev iz državnega proračuna v lasten žep. Najprej je ministrska ekipa zaslovela s svojimi zasebnimi podjetji, prek katerih so posamezni ministri, med njimi pa tudi predsednik vlade Miro Cerar, poleg redne državne službe načrpali še po več 100 tisoč proračunskih sredstev.
Pretekli mesec pa je znova počilo ob razkritju dodatka za stalno pripravljenost, ki sta si ga na Ekonomski fakulteti izplačevala minister za finance Dušan Mramor in ministrica za visoko šolstvo Maja Makovec Brenčič. Kljub vsemu je oba v bran vzel sam predsednik vlade, Mramorju pa je spregledal tudi to, da je javnosti lagal, ko je dejal, da so si dodatke omislili v pravni službi EF, dejansko pa si jih je izmislil kar sam.
A. R.