fbpx

Nova24TV daleč najbolj priljubljen slovenski medij na Twitterju – kaj to sporoča?

Jasno je, da želijo sile socialistične kontinuitete uničiti medij Nova24TV, ne glede na to, da se pri tem neprestano ujemajo v paradoks – najprej rečejo, da ima portal le malo bralcev in televizija malo gledalcev, takoj zatem pa, da je zaradi sovražnega govora Nova24TV nevarna za javno mnenje. S sovražnim govorom je seveda mišljeno vsako poročanje, ki ni v skladu s partijsko linijo hvaljenja sončnega kralja Goloba. Zdaj pa se je pokazalo, zakaj jih tako skrbi. 

Analiza sicer zapriseženega levičarja je pokazala, da je Nova24 slovenski medij z daleč največjim številom t. i. “všečkov” na Twitterju med vsemi slovenskimi mediji v letu 2022 – ima jih več kot 160.000. Spletne izpostave tajkunskega tiska so daleč zadaj, večina jih ni niti na lestvici top 100. Tudi velike medijske mašinerije kot sta portal MMC in 24ur nimata praktično nobenega dometa na Twitterju.

Kaj predstavlja priljubljenost na Twitterju?

Jasno je, da ima portal pomemben domet na Twitterju, ki postaja z lastniškim prevzemom Elona Muska potencialno bolj svoboden in dojemljiv za raznolike politične in ideološke nazore. Kaj sploh v sodobnem svetu predstavlja “tvitosfera”? “Tvitosfera” je ena zadnjih otokov normalnosti. Je obisk leta sveta, preden so “woke” bogovi padli na glavo. Priljubljenost na Twitterju pomeni tudi priljubjenost na ulici, med ljudmi, ki jih razsvetljena kulturno-marksistična ideologija še ni cepila. Avtor analize je želel pokazati, da je pretežno desna usmerjenost slovenske “tvitosfere” dokaz za t. i. astroturfing – namensko in organizirano lajkanje ter promocija tvitov s strani večje skupine ljudi. Avtor ne razume, kakšno gibanje je Twitter.

Foto: Twitter

Ne razume, da smo Twitter kot ljudje, ki so s časovnim strojem prišli iz devetdesetih in se zdaj  čudijo deviantni sprevrženosti sodobnosti. Ne razume, da naše tvite lajkajo podjetniki, ki jih je strah, da jim bo Golobova vlada ukradla večino zaslužka. Babice, ki jih je strah, da jih bodo izselili iz hiše, ko ne bodo mogle več plačevati nepremičninskega davka. Dedki, ki jih je strah za prihodnost vnukov, ko vidijo, da se država pred njihovimi očmi spreminja v državo, v kakršni so preživeli svojo mladost. Naši sledilci so ljudje, ki jih je enostavno strah socialistične avtokracije, ki vsak dan bolj preti navadnim smrtnikom.

Smo eden zadnjih branikov pred avtokracijo

Zaradi tega je razumljivo, da Golobovi socialisti in njim podložni državni podsistemi tako intenzivno napadajo Nova24TV – smo eden zadnjih branikov pred vedno večjim medijskim in političnim enoumjem. Zato ni čudno, da socialistični siloviki uničujejo naša vozila, kradejo kamere našim kamermanom in ustrahujejo novinarje po mestu. Smo to, kar je bila Mladina v osemdesetih. Glas upora proti avtokraciji. Ne glede na to, kako se trudijo, da bi nas uničili, ne gremo nikamor. Putin ni mogel uničiti Novaje Gazete, Golob pa ne bo mogel uničiti medija Nova24TV. Na koncu resnica vedno prej ali slej pride na dan.

Andrej Žitnik