fbpx

Nova24TV znova žrtev političnega nasilja – Lahko pričakujemo obsodbe državnega vrha?

Tako so se znesli nad avtomobilom naše medijske hiše. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Levih politikov, aktivistov, novinarjev, profesorjev (pa še koga) so navadno polna usta strpnosti. A ta strpnost očitno velja le za njihove somišljenike, vsi ostali pa so lahko tarče političnega nasilja. Recimo naša medijska hiša, ki je v noči iz četrtka na petek doživela nov politično motiviran napad. K sreči je tokrat niso skupili naši novinarji, ampak “le” lastnina, naš avto. 

Skrajno levičarski nepridipravi so na naše službeno vozilo s sprejem napisali obkroženo črko A. Gre za simbolno znamenje skrajno levih anarhistov, ki se je najprej uveljavilo v sedemdesetih letih v tujini, nato pa je z zamikom prišlo tudi v Slovenijo.

V Sloveniji ima to znamenje ravno nasproten pomen. Navadno ga uporabljajo skrajni levičarji, jugofili, titoisti, ljubitelji levih avtoritarizmov in podobni tiči, skratka vsi, ki se te dni neupravičeno kitijo z oznako “leva sredina”, v času prejšnje vlade pa so sodelovali v nasilnih protestih ali jih celo organizirali. Sicer tovrstnim nepridipravom ne moremo pripisovati pretiranih filozofskih vzgibov za takšna dejanja, za te so namreč podkapacitirani. Vandalizma se navadno poslužijo posamezniki iz družbenega dna, polni jeze, pogosto je zraven zloraba prepovedanih substanc, neurejene življenjske razmere, itd. Resnične krivce za te napade je torej iskati nekje drugje, in sicer v “levi sredini” (ekhm, Gibanju Svoboda, Levici in Socialnih demokratih), ki uporablja svoje politične, medijske in birokratske monopole za demonizacijo političnih nasprotnikov.

To je ugotovil tudi televizijski voditelj Boris Tomašič, ki je na Twitterju objavil škodo, ki so jo na avtomobilu naše hiše povzročili nepridipravi.

 

Največji hiti “leve sredine”
Tokrat jo je skupil le avto, v preteklosti pa so bili tarča napadov tudi že naši novinarji, ko so poročali o zrežiranih protestih v centru Ljubljane. Spomnimo – ko je bila naša televizijska ekipa na prizorišču zrežiranih protestov v centru Ljubljane, je Zlatan Čordić, ali umetniško Zlatko, v primitivni maniri, primerni njegovemu statusu, napadel našega snemalca in mu iz rok hotel iztrgati kamero. Podrobnosti njegovega napada smo podrobno popisali v članku [Video] Agresiven izpad raperja: Zlatan Čordić – Zlatko napadel snemalca Nova24TV in mu ukradel kamero. Pred kratkim smo prejeli tudi skrajno nasilen klic v oddajo Kdo vam laže. Neki zavzeti pripadnik “leve sredine” nam je grozil, da je za naše zaposlene “pripravil dosti nabojev“. Tudi to smo dosledno popisali tukaj [Video] Gledalci povsem šokirani: Levi skrajnež pripravlja “dosti municije” za poboje – bo tudi to obravnavala Mojca Pašek Šetinc?.

Gal Kovač