fbpx

Novi tragični podatki: več kot 1600 novih okužb, 6 umrlih in več kot 500 bolnikov že na zdravljenju v bolnišnicah!

Foto: Matic Štojs Lomovšek

Sobotno število okuženih je doseglo 1675. Je nižje, kot dan prej, a je bilo testiranj manj, le 5776. Delež okuženih se je zato včeraj dvigal in je dosegel 28,99 odstotkov. Na intenzivni negi se zdravi 71 hudo bolnih, skupaj v bolnišnicah 508 bolnikov. 6 jih je v bolnišnicah umrlo,” o sobotni statistiki pove vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.
Vlada je objavila nove podatke o epidemiološkem stanju v Sloveniji. Zadeve so še vedno hudo resne, saj je bilo ugotovljenih 1675 novih okužb s covid-19, 508 se jih zdravi v bolnišnicah – od tega 71 na intenzivni negi, 6 jih je za posledicami umrlo.
Da se širjenje ne bo nadaljevalo, je nujno upoštevati ukrepe stroke, predvsem pa se vedno opominjati na zlata pravila preventive: nošenje zaščitne maske, umivanje ter razkuževanje rok, izogibanje stikom ter držanje varnostne razdalje vsaj 1,5 metra. Prav tako izkušnje iz drugje pravijo, da je še kako pomembna aplikacija na pametnih telefonih. Z aplikacijo Ostani zdrav bomo še dodatno zmanjšali tveganja z okužbami.
Image