Novinar Karba in časopisna hiša Delo dobila po nosu s strani Ustavnega sodišča – za svoje lažnive navedbe se morata opravičiti!

Časopis Delo (Foto: STA)

Ustavno sodišče RS je v ustavni pritožbi Slovenske demokratske stranke proti sodbi Višjega sodišča v Ljubljani, ki se nanaša na odločitev o zahtevku za javno opravičilo in njej akcesorno odločitev o stroških, sodbo razveljavilo in jo vrnilo nazaj na Višje sodišče. Gre za tožbo stranke SDS proti časopisni hiši Delo zaradi spornega in žaljivega članka novinarja Dejana Karbe z naslovom: “Denar iz Patrie ni končal pri Janezu Janši, temveč v njegovi stranki SDS”. Vrhovno sodišče je pred letom dni v istem primeru stranki SDS že priznalo pravico do odškodnine.

Da se je škodoželjno in lažnivo pisanje časopisne hiše Delo in njenega nekdanjega novinarja Dejana Karbe glede afere Patria dokončno sesulo v prah, potrjuje tudi zadnja ustavna odločba, v kateri je Ustavno sodišče pritožniku (stranke SDS) poleg že priznane pravice do odškodnine priznalo še pravico do javnega opravičila. Novinar Karba je po velikem poku, s katerim se je začel konstrukt o Patrii in je usodno vplival že na parlamentarne volitve leta 2008, nato še samostojno vlekel zgodbo do neslutenih razsežnosti.

Po mnenju pritožnika članek že v naslovu vsebuje neresnične trditve o dejstvih, saj ji pripisuje nezakonito ravnanje  prejem podkupnine  brez možnosti dvoma, hkrati pa edini vir članka, preiskovalec Kaj Erik Björqvist zanika, da bi podal izjavo, kakršno mu pripisuje članek. Že višje sodišče je ugotovilo, da naslov članka ne omogoča zaključka o nedopustnosti vsebine, zapis pa sporoča izkrivljeno in drugačno vsebino od tega, kar je finski preiskovalec rekel novinarju, in sicer da je denar iz Patrie končal v stranki SDS, saj prvi ni z zagotovostjo potrdil, da imajo dovolj dokazov za tak sklep. Zaradi vsega tega so pritožniki ocenjevali, da so jim bile kršene pravice v kar petih različnih členih Ustave RS.

Gre za precedenčni primer odločanja o ugledu politične stranke
Ustavno sodišče (US) je kot izhodišče presoje vzelo kršitev 35. člena Ustave RS, iz katere izvira pravica do ugleda, ki pa ni bila ustrezno uravnovešena z 39. členom Ustave in določbo o pravici nasprotne stranke do svobode izražanja. V tej odločitvi gre pravzaprav za prvi primer odločanja pomembnega ustavnopravnega vprašanja o ugledu politične stranke. Pri tem je US za izhodišče vzelo ustavne pravice pravnih oseb, ki so sicer bistveno ožje kot pravice fizičnih oseb in zato ne morejo biti nosilke določenih lastnosti fizičnih oseb, vendar pa: če politična stranka ne bi uživala določenih pravic, predvsem pravice do ugleda oziroma dobrega imena, bi ta ne mogla uresničevati svojih političnih ciljev, kot je prepričevanje javnosti in demokratično delovanje. “Če politične stranke sploh ne bi bile varovane pred neresničnimi oziroma slabovernimi trditvami, ki nedovoljeno razgrajujejo njihov ugled v javnosti, bi bilo njihovo delovanje znatno okrnjeno,” je zapisalo Ustavno sodišče v pripisu o varstvu pred negmotno prizadetostjo.

Foto: Twitter SDS

V navezavi s sodno prakso Evropskega sodišča za človekove pravice je Ustavno sodišče posebej opozorilo še na odgovornost novinarjev za posredovanje zanesljivih in natančnih informacij, pri čemer je potrebno upoštevati celovit, povprečen in osrednji pomen sporočila. Po mnenju US je sodišče v konkretnem primeru neustrezno ovrednotilo prav pomembno merilo povprečnega bralca, saj je bistveno preširoko razložilo pomen, ki ga za povprečnega bralca nosi sporočilo.

Karba je besede finskega preiskovalca napihnil v laži
Najvišje sodišče v državi, pristojno za varstvo človekovih pravic, članku novinarja Dejana Karbe očita, da je “predrugačil izjavo finskega policista, kajti slednji ni rekel, da imajo dovolj gradiva za tak sklep (da je denar stekel k SDS), ampak le da imajo ogromno podatkov, da je denar stekel v Slovenijo …,” tak poseg pa je za sodišče nedopusten, saj napeljuje bralca k sklepu, da je SDS dejansko prejela denar za sklenitev posla v primeru Patria.

Primer Patria je bumerang, ki se vrača scenaristom velikega poka
Afera Patria je po letih sodnih bitk dokončno sesuta v prah, čeprav so mnogi ugledni pravniki že davno pred tem opozarjali, da pravni temelj za sodni postopek proti četverici ni nikoli obstajal. Ena zadnjih pomembnih odločitev je sodba Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je zavrnilo tožbo Sistemske tehnike, d. o. o., iz Raven na Koroškem, s katero je ta tožila državo (Republiko Slovenijo), podjetje Rotis iz Trzina in družbo Patria Land Services OY iz Finske. Posredno (kot stranskega intervenienta) so tožili tudi Ivana Črnkoviča, lastnika podjetja Rotis. Okrožno sodišče v Ljubljani je tožbo kot neutemeljeno zavrnilo, postopek je vodila okrožna sodnica Sabina Valek Derganc, Sistemski tehniki pa je naložilo tudi vračilo sodnih in ostalih stroškov. Tako je morala ravenska Sistemska tehnika Republiki Sloveniji povrniti 21.116,52 evra stroškov, Rotisu 13.550,62 evra in Ivanu Črnkoviču še 4.199,85 evrov. Vse z zamudnimi obrestmi.

Milan Kučan. (Foto: Twitter)

Afera Patria je nastala v kuhinji sivih eminenc iz ozadja z namenom, da se onemogoči uspešno vladavino Janeza Janše v mandatu 20042008, usodno pa je vplivala tudi na vse kasnejše parlamentarne volitve. Zmaga SDS bi bila brez nje prelahka in prevelika, z njo pa bi lahko dokončno razgradili vpliv lobijev in omrežij iz ozadja, ki dušijo našo državo. To se seveda ni smelo zgoditi. Strici so potegnili vrvice in zgodila se je Patria, katere namen je bil popolno politično uničenje Janše in SDS. S sistematičnim uničevanjem stranke in njenega voditelja pa se je uničevala tudi država, saj so jo plenilske elite povsem uzurpirale. Če spremljate statistiko, lahko ugotovite, da je šlo od leta 2008 v Sloveniji samo še navzdol. Dolgovi so rasli, gospodarstvo je komaj preživelo, banke so propadale, slovenski davkoplačevalec pa je imel vsak dan manj in manj. Seveda je levica s kohorto svojih zvestih novinarjev kljub večini v parlamentu veš čas govorila, da SDS nagaja. In da se zato nič ne premakne. Kako že, če niso imeli večine?

C. Š.

 • učko

  Karba je režimski lažnjivec, ki laže in pljuva po naročilu in plačilu neo-pro-komunistično-kučanističnega zločinskega režima in se mu ne bo nič hudega primerilo, n’č bat !!!!

 • učko

  Karba = režimska lažniva pisunarska Kurba

 • Anton

  Dejan Kurba ups Karba je tipičen primerek presstituta

  • tohuvabohu

   Prva prostitutka je Mara-keš, potem dolgo nič, potem pa Karba & company.

 • von Rhein

  Če bo kdo našel to novico še kje drugje naj opozori.Prosim,predvsem tisti del bralcev slovenskih medijev,ki še danes sami verjamejo,druge pa prepričujejo,da je bil dogodek v zvezi s Patrio zadeva stranke SDS in Janše.

  • domovina mili dom

   Zdaj imajo priliko razni tuneki, krtače, duheci, primseki……., da povedo kateri njihovi mediji bodo poročali o tej novici.

   • von Rhein

    Ja,počakajmo kaj bodo sklenili v potrditev,da še vedno trdo stojijo na steklenih nogah.

 • rubec

  Ja Nova no, danes imate pa kar dva članka o pedrih.

 • domovina mili dom

  Opravičilo objaviti na isti strani z enakimi fonti.

  • slosin

   ..oni bi to z drobnim tiskom….

 • slosin

  Levičarji, kaj porečete? Ta pa ni 1. aprilska…ha,ha,ha..

  • Argentinec

   https://www.wikileaks.org/plusd/cables/07LJUBLJANA337_a.html

   Jasno in glasno – SDS je dobila 2.8 milijona od Patrie.

   • von Rhein

    Poslušaj svoj odmev.

    • Argentinec

     Jasno in glasno – SDS je dobila 2.8 milijona od Patrie.

     • Goran Hvala

      Argentinec…dobr odmev…;-)

   • skrajna resnica

    Podkupnino omenja anonimni vir. Zakaj je anonimen, če pa gre za tajno depešo? Če bi dejansko obstajal, bi ga partija že zdavnaj uporabila.

    Seveda je dokument pristranski saj so Američani posredno izgubili posel, ki je bil korupcijsko oddan s pismom o nameri Sistemski tehniki, kar sploh ni bilo omenjeno.

   • slosin

    Ti pa dozo rdečga klistirja iz Murgel…

 • Argentinec

  Zakaj pa ne tožite Wikileaks in ameriškega veleposlanika Thomasa Robertsona, ki je objavil, da je Janševa SDS prejela več kot 2.8 milijona € POD MIZO od Patrie? A ni jajc, al se bojite, da ameriški ustavni sodniki niso istega mnenja kot naši? Luzerji …

  • Argentinec

   14. (S/NF) According to a clandestine source with direct
   access to an empoloyee of Rotis, Prime Minister Jansa’s SDS
   received more than 2.8 million Euro from Patria “under the
   table” as part of the deal for armored vehicles. The source
   also noted that Sto Ravne had failed to offer a similar
   contributuion to Jansa’s party.

   https://www.wikileaks.org/plusd/cables/07LJUBLJANA337_a.html

   Ga ni politika na svetu, ki bi upal trditi, da Wikileaks laže.

   • Antonius

    Wikileaks se ni nič zlagal, navedel je samo poročilo veleposlanika Robertsona.
    S sklicevanjem na Wikileaks nam poizkušate podtakniti vaš beden konstrukt in nas zavajati.
    Zakaj bi moral pa Janša tožiti veleposlanika Robertsona, ki pri poslu s Patriami ni bil zraven? Robertson v nobenem primeru ne more biti stranka v sodnem postopku, ker pri poslu sploh ni sodeloval. Je pa ameriška oborožitvena industrija poizkušala s ponudbo sodelovati prek avstrijskega Stajerja pa se jim je upanje sfižilo.
    Res je, ga ni cepca v politiki, ki bi tožil nekoga, ker ni nič naredil. Je pa takih cepcev kar nekaj v slovenskem tožilstvu in na sodiščih
    Dopovedati nam hočete, da je bil denar izročen pod mizo. Vašemu poštenju bi zelo koristilo, če bi nam za začetek vaših sklicevanj na Wikileaks in pedantnega veleposlanika Robertsona pokazali vsaj sliko zgodovinske mize, kasneje boste lahko dodali pa še kakšen posnetek sobe v kateri ta miza najbrž še danes stoji.
    Pa še eno vprašanje osebno vam. A ste mogoče postali domobranec, ker se sklicujete na Argentino?

    • Argentinec

     Zakaj pa potem SDS toži ljudi, ki pri poslu s Patrio niso bili zraven? A da je tale objava na Wikileaksu tudi “konstrukt”? Ovce, ni vam pomoči. Pa še eno vprašanje. A si mogoče Tone, ki se sklicuje na Winstona?

     • Antonius

      Eno je poročilo, ki ga po službeni dolžnosti svoji vladi sporoča njen veleposlanik Robertson, drugo je pa novinar, ki po naročilu pomaga soustvarjati veliki “pok”.
      Veleposlanik je poročilo svoji vladi poslal z zaupno pošto, Karba je pa svoje naročeno laganje v javnost spravljal v javnem tiskanem mediju.
      Wkileaks je v javnost samo posredoval, kar je od nekoga pridobil, vi se pa s tem, kar je Wikileaks objavil, trudite skupaj csimprati en beden konstrukt.
      Malo mi delujete po vaško. Zaganjate se in lajate kar v tri krasne ne, da bi sploh zmogli analizirati vsebino Wikilleaks-ovih razkritij.
      Kdo sem? Komentator, ki se sklicuje na ime, ki sta mi ga podelila starša, vas sem pa vprašal po domobranstvu, ker se sklicujete na Argentica, ki piše v slovenščini.

  • soc

   Bebček, spet nov nick in 19 postov v enem dnevu. Me res zanima, koliko te tvoji lastniki plačujejo, vsekakor je pa očitno, da je tarifa na post, ne na število besed/znakov. Da o relevantnosti ne izgubljam besed.

   Ignore številka 37, verjetno si gor že vsaj desetkrat. Tista, da postane laž resnica, če jo dovolj pogosto objaviš, velja bolj za Delove bralce in ljubitelje Javne hiše, a to je stvar premisleka za tvoje lastnike, ne zate.

   • karpelec

    Tokrat je vikend tarifa.

  • skrajna resnica

   Živjo luzer, a se ti ne zdi, da če bi Američani dejansko imeli dokaze bi jih predstavili na sodišču, s čimer bi razveljavili posel s Patrijo na podlagi protikorupcijske klavzule in bi nato oni dobili posel.

   Bolj verjetno pa je, da so stavili na napačnega konja, ko so se povezali z luzerji Sistemske korupcije, ki so zaradi prepotentnosti izgubili posel. Sedaj skušajo prikazati kot da so izgubili zaradi korupcije in ne zato ker so ponudili maketo iz vezane plošče ali ker so na testiranje pripeljali oklepnik, ki prepušča vodo… http://reporter.si/clanek/tiskana/dr-milan-tercelj-velika-prevara-slovencev-v-aferi-patria-437718

   • Argentinec

    A boli resnica? LOL

    • skrajna resnica

     to boš ti moral povedat

 • Antonius

  Kdor pogleda sliko Kučana bolj podrobno bo opazil, da gre na levem posnetku za zelo ambicioznega srednjeletnega komunista na desnem posnetku bo opazil pa s časom zaznamovanega komunista v odtenkih demokratičnega rdečila v črno beli tehniki.
  Pedanten ošvrk obeh slik nam pokaže pa zloben ksiht zahrbtneža in lažnivca, ki se z leti od znotraj ni spremenil, od zunaj se je pa postaral.

  • Dragan Krstič

   Saj vsi vemo da ima laž kratke noge.

  • tohuvabohu

   Kučan je slovenski Dorian Gray. Vsakih nekaj let si nadene nov obraz.

 • soc

  Srčno upam, da ne gre za prvoaprilsko potegavščino kot pri “novici” o Trumpu…

 • Za Slovenijo

  UPAM DA TO NI PRVOAPRILSKA ŠALA!

 • montyamp

  Poiščite še sliko zločinca AL CAPONE , rojen januarja , kozorog kot žvepleni , kos in solatar .

 • Carlo Magna

  SLOVENCI! Zbiramo sredstva za bronasti kip oceta Slovenija,JANEZA JANSE.Vse info na nasi Facebook strani!

  • komar marko

   Ali veš kdo so včasih kradli, kdo pa danes krade. Ali pričakuješ kaj drugega?

  • rrrrr

   svež oplesk na staro neumnost

   • karpelec

    Škoda denarja, dela in časa-neumnost se ne prekrije.

  • tohuvabohu

   Če pa bo ostalo kaj materiala, bomo naredili Kučkota, kaj ne, rdečkar?

 • rrrrr

  Glede na to, kakšno skrajno omahljivo vlogo je doslej opravljalo povsem levosučno ustavno sodišče, je moj zaključek tak:
  1 Ker je US presodilo o eni izmed nekaj tisoč natisnjenih neresnic Dela o SDS v korist opozicijske stranke, gre za 1. april
  2 da je Delo časopisna in ne javna hiša pa je prav tako 1. april
  3 da v Sloveniji ni vsak dan v letu dan lažnivcev in ne samo 1 april, je tudi 1. april

  • komar marko

   in kako se uradno med POZNAVALCI imenuje ta časopis! Da ti pomagam. LAŽNJIVEC!

  • rubec

   Hehe

 • komar marko

  pa do sedaj so rdečkot dobili vse sodbe do določene stopnje sodišč. Ko se pa gre za PAMET in konkretna dejstva, pa VSE SODBE IZGUBIJO. No vmes sicer njihovi mediji naredijo svoje, banke se medtem praznijo, narod pa jih HVALI kako lepo po ZASLUGAH kaplja in ccurlja!

 • Kučko pod pručko

  Murgelski izmeček

  Partija je ustvarila FDV, da proizvaja njej naklonjene novinarje, ki jo poveličujejo, vse tiste pa, ki ogrožajo njen obstoj, blatijo preko vseh razumnih meja. Grotesken je primer Kluba 571 in njenega prizadevanja očrniti Janeza Janšo pred celotno Evropo, ko je leta 2004 prevzel vodenje Slovenije. Še huje pa so posegli v usodo naše države, ko so po preteku mandata najboljše vlade, kar smo jih imeli, leta 2008 z zlagano afero Patria odločilno vplivali na rezultat volitev in zasadili naši demokraciji nož v hrbet.

  Karba je samo ena bedna kreatura novinarja, kakršen bi moral biti v demokratični družbi. Je navaden pisun brez morale, ki je s svojim delovanjem poteptal vse človeške vrline. Za upognjeno hrbtenico in ples po notah murgelskega pritlikavca, s katerim je naredil Sloveniji neprecenljivo škodo, je bil bogato nagrajen.

  Karba je navaden izmeček človeštva!!!

  • tohuvabohu

   Še hujši pa je njegov šef Darijan Košir, izbljuvek človeštva.

 • Prle

  Komentatorjem, jasno desnosučnim čestitam za današnji praznik. Lepo praznujte.

  • indijanka

   Hmm..ja. Ali to pomeni da nisi pristaš duhovitosti? Če bi nasmejal dušo…bi slišal s srcem.

   • Prle

    No ja, zate ne velja, velja pa za določene lažnivce.

    • indijanka

     Majhni ljudje razmišljamo na podlagi tistega kar občutimo. Največkrat na podlagi krivic. Lažejo tisti, ki vladajo in krivice povzročajo.

     • Prle

      Kitajska modrost?

     • indijanka

      :) indijankina. Veš, da celo hruške cvetijo. Ob tem času. Pokukaj ven..kolk je lepo. Ugotovil boš,da uživaš, ko se svet odpre in začutiš svobodo. Podobno je tudi z našo notranjostjo. Le če stopiš izven svojih meja in sprejmeš raznolikost razmišljanja preostalega sveta lahko ohraniš svobodo svojega srca in duše. Ker dokler te bremeni razmišljanje drugih, svobode preprosto ne občutiš.

     • karpelec

      Indijanka, zahtevaš prevelik korak za malega moža.

     • indijanka

      Nasmejala si me. Mogoče pa prebudim čuječnost v njem?

     • karpelec

      A si ga odmrznila ali z masažo oživila?

     • indijanka

      :) ha..ha..ha. Luškana.

     • Prle

      Karpelec velika usta. kratke noge.

     • karpelec

      …pa veliko seerce.

     • indijanka

      Drži in duhovito je tudi.

    • von Rhein

     Se samo prilizuješ ali že osvajaš?:-))

     • Prle

      Vse troje.

   • karpelec

    Če pa tega nima , potem je pa gluh.

  • Janez

   LAŽ je nesmrtna duša KOMUNIZMA.Se pravi,da praznujete danes vi LEVOSUČNI Pedri.

 • Duhec

  Kolikokrat se je pa že Nova opravičevala??? Tko za primerjavo…

 • soc

  Če se močno ne motim, so Kučanovega teološkega smetilca po odpovedi na Petričevem Delu zaposlili na njegovem drugem vseslovenskem mediju, Petanovem Dnevniku. Če bi revež znal vsaj malo govoriti, bi bil že zdavnaj urednik v Javni hiši, pa žal ne sodi v kategorijo Igorja Berganta…

  • tohuvabohu

   A to je tisti, ki je na Delu urejal osmrtnice? Tudi njegov tedanji šef Darijan Košir je zdaj na Dnevniku, menda je strokovnjak za nogomet …

 • Krtača17

  Jah, učas tud slepo zrno kuro najde….

  • Johan

   Samo tebe dembil NIKOLI

   • Krtača17

    Če me že zmerjaš z debilom, bodi vsaj tolk kulturen da se naučiš pravilno napisat da si D E B I L. Si boš zapomnil kretenček?

 • Borut Stari

  In tako naprej. Sava še vedno teče proti vzhodu,

 • Antonius

  Nujno obvestilo!
  Kdor hoče biti še naprej OČE svojemu otroku, na prebere na povezavi!

  http://www.mumdadandkids.eu/si

  Hvala vsakomur, ki bo podpisal!

  • Nata

   Je še kdo med vami imel težave ? Nisem mogla podpisati.

   • Vrhovni sodnik

    Verjetno nisi prav napisala EMŠO ali pa rojstvo, sigurno ti je izpisalo, kaj si narobe naredila, probaj še.

    • Nata

     Sem uspela.
     Hvala.

  • Vrhovni sodnik

   630591f7-0200-4035-9aa4-08f22ea50e4e

 • Fogglof Tunnek
 • Johan

  To mi del deli deli ……

 • Franjo Trojner

  Vse lepo in prav, TODA kdo in kako bo popravil škodo, ki jo je g.Janez Janša, stranka SDS in s tem vsi njeni volilci utrpeli zaradi nepravičnih volitev?? Kdo bo poravnal povzročeno škodo Sloveniji, ker so zmagovale politične opcije, ki brez afere Patria slasti oblasti niti pod razno nikoli ne bi doživele in so nas s svojim vodenjem pahnile nazaj med nerazvite države EU? Dejstvo je, da če bi ne bilo načrtno ustvarjene afere Patria bi stranka SDS/ desnica suvereno vladala zadnjih 15 let! Na to naj odgovori in popravi USTAVNO SODIŠČE!

  • KIKI

   Take obtožbe, ki imajo samo en namen , uničiti za vedno vlado in stranko in človeka,
   ki vodi stranko in vlado, spadajo na mednarodno, EU sodišče. Tu ne zadostuje eno
   “spufano” opravičilo enega propadlega časopisnega podjetja in enega sprevrženega
   novinarčka, podkupljivega in zakompleksanega!
   Tu je posredi zarota Kučanovega imperija in njegove komunistične leve vladavine!
   In to se kaznuje!

  • Krtača17

   Čist simpl. Zgubl boste. Večni luzerji. Sploh z mentaliteto ki jo (ne) premorete, nimate šans. In prav je tako. Brez obrazov, brez načel, brez programa…ja zakaj bi vas sploh kdo volil? Edini vaš program je zagovarjanje ta belih in pljuvanje po drugih. Zgube.

   • tohuvabohu

    Ko boste vi izgubili, boste cvilili, tako kot leta 2004.

   • Franjo Trojner

    Krtača ti si vse skup malo pomešo, sicer pa to tak itak sam veš. Malar neresnic, morda celo plačan propagandis, kot ti se še predobro zaveda sramote, da zaintetesirana ortodoksna kumunizmu in ex jugi zvesta poltična levica in lobiji z vsemi botri, strici in tetami iz ozadja vkup niso mogli drugače na oblast, kot, da so izmislili afero Patria s katero so unčikovito vsaj tri mandate onemogočali desnico predvsem stranko SDS in jo čez čas celo z nasilnimi protesti vrgli iz oblasti. Brez obrazov, brez načel, brez programa????? Pa tebi se blede, to ti očitaš SDS, politični desnici??? Ma to je noro! PS in SMC sta stranki, ki sta zmagovalki volitev z izdatno pomočjo medijev in izključno brez vsakega programa, idej in načel, kar se je v času njunega mandata tudi v praksi vsak dan posebej dogajalo in se dogaja tudi danes, kar niti levici naklonjeni režimski mediji niso mogli več zamolčati in so in o tem poročajo sicer z nelagodjem in v zelo mili obliki skoraj vsak dan, mar ne?? Je kaj drugače s stranko SD??? Teš 6, arbitraža o južni meji, afera veletelefonistov, Teran, Krajnska klobasa, lubadar, samooskrba, zafurano gospodarstvo, zafurana tranzicija, uspelo jim je celo državno srebrnino v rjaveče železo spremeniti, bančna luknja, neobsodba bančne kriminilititete, ODLOČNA preprečitev izvedbe LUSTRACIJE, njihiva zasluga so tudi penzije pod 500 € za večino penzionistov, 400 000 revnih in 200 000, ki se vsak dan otepajo, da to ne bi postali, mizernih 600 € plače za 60 000 delavcev in dlako čez za naslednjih 300 000, 130 000 in več uradno brezposelnih ( koliko jih je neupravičeno brisanih iz registra samo Bog ve), krivi so, ste tudi, da se mladi in malo manj mladi vsak dan pospešeno izseljujejo iz Slovenije, nabijate nam vedno nove davke, zadolžujete nas brez vsake odgovornosti in vesti, brezumno bohotite javni sektor, niste sposobni zaščiti naših meja, tako da se ilegalni migranti lahko prosto sprehajajo po našem ozemlju in je s tem ogrožena suverenost našeega ozemlja in ogrožena varnost ljudi in premoženja, zapravili ste Šengen, razvrednotili in oslabili ste našo vojsko, zafurali šolski sistem, zdravstvo itd. Itd. lahko naštevam v nedogled vse vaše napake in grehe pa jih ne bom mogel vse naštet!!!! ZL ??????? Po njihovo je rešitev , sistem, program, načela , kot jih izvaja Manduro/Venezuela, Cipras, Varufakis, Siriza/ Grčija, kot jih je nekoč Castro, Che Guevara/ Kuba, Tito/ex juga, Marx, Stalin Rusija itd???? Pa kaj se vam je čisto zmešalo ali kaj ? In vi vsi si dovolite govoriti in pisati o obrazih, programih, načelih o etiki in morali ???? Luzerji ste vsi vi, ker združno uničujete našo sedanjost in prihodnost, teko, na način, kot ste v preteklost, po drugi svetovni vojni že uspeli vse zasrati in lastne ljudi v siromaštvo, obup, žalost in v izseljevanje spraviti!

    • Krtača17

     Tolk napisanga da sem mislil da bom cel program prebral, pa spet nič. Kot sem rekel, nimate programa….

     • Franjo Trojner

      Če bi ti hotel razumeti zapisano bi tudi vedel, da je program SDS ravno edini izhod za rešiitev vsega kar so pred letom in po letu 1991 zapocali/zafurali tvoji politični somišljeniki! Sicer pa je edini program za rešitev iz krize pred parlamentarnimi volitvami do dandanes javno objavljala samo stranka SDS in nato še NSI vse ostale stranke razen nekoč močne SLS tega ne počno in ker ga nimajo ga tudi uresničevati ne morejo. Tak je s javno objavljenimi programi strank.pred volitvami pri nas KRTAČA 17 sicer pa to tak itak sam še predobro veš, mar ne?

 • antimur

  Kučana z njegovo tolpo je potrebno do konca onesposobiti, potem se ne bodo več pojavljali takšni odvratni spužvarji kot je Karba, pa tudi levofašistični nabijaški časnik Delo bo šel v franže.

 • Krtača17

  Beguncev ni sem, sodišča so vas pomilostila (in to komunajzerska), domobrančki zgodbe ne palijo….eh ja, ni več vode na vaš mlin. Zakaj bi vas volil?

  • Krtača17

   Aja pa Primčeva politika predpotopne srednjeveške družine – kolkor jih Bog da, tud lih ni za prehvalt. Skratka Bog vam pomagej….

   • tohuvabohu

    Predpotopna srednjeveška družina (v resnici izvira še iz predzgodovinske dobe, a ne, čombe) je temelj obstoja naroda. A ja , skoraj bi pozabil, vam rdečkarjem dol visi za narod, razen takrat, ko ga lahko jahate. Vam gre samo za oblast, teror in krvavo revolucijo.

    • KIKI

     Novodobna družina na levi način:
     I. varianta
     starš 1 : lezba
     srtarš 2 lezba
     otrok, otroci: lezbek, lezbački

     2. varianra
     starš 1 homič
     starš 2 homič
     otrok, otroci: homiček, homički

     3. varianta
     starš 1 mama ali ata ( rdeča rasa)
     straš 2 sosedov pes
     otok, otroci: mešanček, mešančki

     Upam, da je dovolj moderno prikazana možnost moderne družine
     ida bosta mračna kopačka in leva srenja razumeli!

    • Nata

     + + + + + + + + + +

   • domovina mili dom

    Saj nam, počasi, pa vendarle. Vse se bo razkrilo, “Po božji milosti”. Morda bog vpliva tudi na sodnike in ima na njih večji vpliv kot rdeči peklenšček.

   • Nata

    Veš, tista ” kolikor jih Bog da ” je pa malo kratkovidna !!
    Bo verjetno tudi tebi na stara leta pomagalo.
    Koliko jih imaš pa ti ?

  • domovina mili dom

   Glej ga glej. Ne moreš prežvečiti, da je sodišče reklo njet spletkam. Čeprav komunistično. Ker je bilo tako očitno, da se je tudi rdečim sodniko zdelo bedasto.
   Tako pozabi tvoj ” pomilostilo.” Bož že moral preboleti.
   Še v večji šok boš padel, ko bo tudi resnica o domobrancih prišla na plano. Le čak se.

 • Tetka iz ozadja

  Medijski tajkun Martin Odlazek kupil tudi Novo24TV, Demokracijo in Politikis.si

  • Tetka iz ozadja

   Dobra šala za 1. april

   • tohuvabohu

    Ni potrebe. A nisi rekel, da je Novo kupil rdeči tajkun Petrič?

   • domovina mili dom

    Ni šala, je res za Novo.

 • KIKI

  Glede na fotke Kučana “prej in danes”, želim le sliko, ki bo
  nameščena pri žari na “parah”, pod staro Jugo zastavo!

 • Kučko pod pručko

  Kdo bi si mislil, da se za temi nedolžnimi modrimi očmi šefa murgelskega klana skriva tolikšna hudobija!!!

  • Nata

   + + + + + + + + Lepo, da si se oglasil !!

 • tzt

  Že leto nazaj je pisalo, da je Karba na NPU. Ne vem. Internega glasila Kolektorja po naročilu Murgl, ne berem že stoletja. Glede na medijsko promocijo je Dejan ostal v greznici. Pobral se nikoli ne bo. Tudi finančno je v riti!

 • tarantela

  Karba je itak karba, sinonim za rekla-kazala. Lahko bi kar rekli “karba novica”, isto kot 1. april ali izmišljotina.

 • domovina mili dom

  Zdaj pa vehementno zmanjšujejo pomen Karbe kot čvekatorja. Čakte no mal, zakaj je pa Delo objavilo to njegovo pisanje? Zdaj pa naj Karba lepo izčveka, če si upa, kdo mu je naročil to podtikanje.

 • Vlado77

  Gre sicer za zmago SDS in bedni konec “Patrie” . vendar žal gre za pirovo zmago . Cilji so bili doseženi. Karba si je našel drugo službo. SDS in JJ so klevetali kakih deset let- in jo še. Celo Ljudmila Novak govori o politiku s nahrbtnikom , Tonin o politiku v zaporu in ne o političnem zaporniku . Tako , da so uspeli razbiti desnico zraven vsega. Ne samo to tudi zaprli so Krkoviča, Črnkoviča in Janšo. Zagožen je posledično umrl. Kdo lahko to škodo povrne? Nihče po mojem. Utrpela je tudi naša vojska ,ki je danes slabo oborožena. Koristi od afere so imeli Riedl in “slikar” Cekuta . Pa še ti nastradali na koncu Žrtev je v resnici tudi naša vojska . Seveda je ta afera pripomogla k nazadovanju države in do nelegalnih volitev . Država bi brez te afere ,ki je bila umetno ustvarjena – bila na bistveno boljšem stanju. Verjetno ne bilo niti vlad Bratuškove in SMC-ja Karba je eden od vojakov te tragedije.

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + +

 • Jožef

  Počasi po kapljicah, pa vendar. Sonce sveti vsaki naslenji dan svetleje, noči se krajšajo in s tem se krajša tudi delavnik vampirjev. Slej ko prej jih bo presenetila sončana svetloba in sesuli se bodo v prah. Na pogrebu reče župnik: prah si bil in v prah se povrneš. O vampirjih sem videl v raznih filmih, o prahu pa na pogrebih. Da ne bo kdo kaj slabega mislil.

 • Hribouc

  Kučanova večplastna in večdelna sveta komunistična prasica resnica se je tudi tokrat sesula kot vsi komunistični peščeni gradovi dosedaj !

  Kučan Milan – kaj bo pisalo v zgodovinskih knjigah za generacije, ki prihajajo ? Se ti svita?

  En drek, velik drek bo pisalo!

 • Iza Demos

  In kaj je naredilo US? Nič, poslalo je zadevo nazaj v odločanje na nižjo inštanco. Upam, da bo g. Jaklič delal drugače in odločil.

 • Darth Vader

  dejan karba je istega kalibra kreten, kot dejan židan….še isti glup prazen in emocionalno hendikepiran pogled imata….

 • if

  Naročniki, konstrukterji, vzdrževalci in zastaralci afere Patria so veleizdajalci demokracije, veleizdajalci RS.
  Biti morajo demokratično sodno procesirani!

  Naj se zgodijo volitve za pravno državo v obliki rezultata, ki bo dokončno odstranil veleizadjalce RS in poštenemu slovenstvu omogočil svobodno pot naprej.

  Dol z okupatorji slovenstva, slovenskega naroda! Naj se zgodi Zdravica, himna po 6. členu ustave RS!

 • Hribouc

  Pomenljiv naslov: ” …sta dobila po nosu !”
  Sprašujem kdaj jo bosta, Delo in Karba dobila po pički?
  Odgovor: VSE SE VRAČA IN VSE SE PLAČA!