fbpx

Ni prvič, da STA objavlja misli levičarskih skrajnežev, včeraj Zlatko, danes Repovž

Grega Repovž (foto: sta)

Slovenska tiskovna agencija očitno ocenjuje, da je mnenje urednika Mladine, skrajnega levičarja, očitno relevantno za slovensko javnost, glede na to, da so ga tudi sami objavili. Zakaj je mnenje nekoga, ki je jasno naklonjen levemu polu, tako pomembno, da ga objavi kar uradna državna tiskovna agencija, ni jasno, je pa jasno, da je STA veliko pozornosti namenila tudi ostalim skrajnežem, kot je na primer Zlatan Čordić, ki je njihove strani polnil ne glede na nasilje, ki ga je izvajal tako nad nekdanjim direktorjem NIJZ, novinarji in ostalih vandalizmov.

Grega Repovž je po poročanju STA v komentarju Kriminal na RTV Slovenija, II. ocenil, da je ravnanje direktorja Televizije Slovenija Uroša Urbanije nadaljevanje tega, kar je počel s STA in njenimi zaposlenimi. Očitno je Repovž kar naenkrat postal strokovnjak za tuje delo, STA pa se s tem strinja. Edino “nadaljevanje” česarkoli v tem primeru, je nadaljevanje pljuvanja po nekdanji vladi, pod katero je bilo življenje veliko bolj enostavno, kot je danes. Repovž naj bi Urbanijo označil za Janševega “najtršega in najbolj neizprosnega” sodelavca, medtem ko je Repovž sam eden takih, ki širijo levičarsko propagando po njihovih navodilih.

Morda bi se čudili, da uradna državna tiskovna agencija daje vrednost besedam skrajnega levičarja, kot je Grega Repovž, ki je komentiral delo direktorja TV Slovenija, Uroša Urbanije, češ, da nadaljuje to, kar je prej počel na STA. Pa vendar je to iz preteklosti že znana navada STA, da daje besedo skrajnežem. Spomnimo na intervju z enim od njih, Zlatanom Čordićem namreč, ob izidu njegove plošče, ki je bilo očitno toliko bolj pomembno, da so njegova nasilniška dejanja kar ignorirali. Da ne govorimo, da se je Čordić v intervjuju primerjal z Ivanom Cankarjem, kar je višek prepotentnosti.

Foto: Twitter

Če se vrnemo nazaj v leto 2020, v čas izgredov in nasilnih protestov, ko se je Zlatan Čordić nasilno znesel nad snemalcem naše televizije. Človek, ki se ima za umetnika, tako niti na videz ne deluje, kaj šele ko ga posluša, ko govori. Da je v njem zlahka prepoznati uličnega nasilnika, ki se komajda ustavi, da ne bi naredil scene ali koga napadel, je takrat dejal tudi odgovorni urednik Demokracije Jože Biščak, ki je takrat izrazil skrb nad tem, da se ne bi nasilje še dodatno stopnjevalo.

“Skrbi pa me, da bodo Zlatko in podobni levičarski fanatiki naslednjič potegnili nož,” je takrat dejal in dodal opazko ravno na poročanje STA. Nekdanji premier Janez Janša je namreč takrat nacionalno tiskovno agencijo označil za nacionalno sramoto, saj je več prostora namenila promociji novega albuma raperja Čordića, kot članku o začetku gradnje daljnovoda Cirkovce-Pince.

“Danes se je ta človek, ki ga ne promovira le STA, ampak tudi nacionalna televizija, lotil snemalca Nova24TV in mu iz rok iztrgal kamero. Jasno je, da je sramota, ne le za STA, ampak tudi za RTV Slovenija, dajati medijsko podporo znanemu nasilnežu in zelo nestrpni osebi,”  je takrat pojasnil, prav te njegove trditve pa STA s svojimi objavami vedno znova potrjuje.

Tanja Brkić