fbpx

Oboževalka Ivana Galeta izsiljuje fakulteto za brezplačne ugodnosti, zato bo deležna kazenske ovadbe!

Sporna študentka Fakultete v Novi Gorici je fanatična podpornica Ivana Galeta. (Foto: Facebook)

Iz neuradnih, a zanesljivih virov smo izvedeli, da je radikalna pripadnica skupine podpornikov Ivana Galeta poskusila izsiljevati Fakulteto za uporabne družbene študije v Novi Gorici,  da bi sebi in drugim pridobila protipravno premoženjsko korist.

Fakulteta je oblikovala nov prostovoljni in plačljiv nadstandardni produkt, paket Study+, s katerim je odgovorila na potrebe študentov, ki jim oddaljenost od fakultete ali neugoden delovni čas otežujeta študij. V oblikovanje in izvedbo storitve je fakulteta vložila veliko lastnih virov. Za potrebo te storitve je nabavila najsodobnejšo tehnologijo, za podporo pri izvajanju storitve na visoko kakovostnem nivoju pa bodo skrbele tri osebe. Paketu Study+ je Severnoprimorska gospodarska zbornica pred kratkim podelila srebrno priznanje za inovacije.

Vse lepo in prav. A od tod naprej se vse skupaj bere kot kriminalka. Študentka fakultete je zahtevala, da fakulteta to nadstandardno storitev nudi vsem študentom in to izključno brezplačno. Ker fakulteta zaradi visokih stroškov take kakovostne storitve ne more nuditi brezplačno in je to študentki sporočila, je študentka začela izsiljevati. Na fakulteto je od avgusta dalje naslovila plaz neosnovanih, neresničnih in nikakor dokazanih obtožb o nezakonitosti in celo o diskriminaciji. Fakulteti je večkrat, ustno in pisno, zagrozila, da bo o vseh zatrjevanih nezakonitostih in o diskriminaciji obvestila vse možne organe in medije, če fakulteta storitve ne bo brezplačno izvajala za vse študente.

Študentka Saša de Witt v družbi samooklicanega žvižgača Ivana Galeta (Foto: Facebook)

Zanimivo, s tem je nadaljevala tudi potem, ko je od Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu dobila odgovor, da je vse skladno s pravili. S tem se je v svojem izsiljevanju sama ujela v protislovje. Kljub informaciji, ki jo je dobila od NAKVIS, še naprej trdi, da je paket Study+ nezakonit, hkrati pa zahteva, da naj ga fakulteta kljub temu nudi vsem študentom. Če pa bi se fakulteta zaradi pritiska odločila popolnoma ukiniti to prostovoljno storitev, bo fakulteto prijavila zaradi poslovne goljufije. Zanimivo je, da so uvedbo Study+ močno podprli tudi predstavniki študentov in so celo sodelovali pri njenem oblikovanju.

Saša de Witt in Gale (Foto: Facebook)

Ker je vedela, da se ne strinjajo z njenim početjem, se študentka raje sploh ni obrnila na študentski svet, torej na legitimne predstavnike študentov. Vodstvo fakultete se je s študentko poskusilo pogovoriti, a so se grožnje zgolj stopnjevale. Zato se je FUDŠ odločila za kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja izsiljevanja po 213. členu Kazenskega zakonika, za kar je zagrožena kazen do 5 let zapora. S prošnjo po dodatnih informacijah smo se obrnili na FUDŠ, a so bili redkobesedni. “Fakulteta je nadstandardni paket Study+ uvedla skladno z zakonodajo, o čemer je tudi pridobila ustrezno mnenje pristojne institucije.

De Wittova je zagrizena podpornica protivladnih protestov. (Foto: Facebook)

Ker je bila fakulteta v zvezi s tem žrtev poskusa izsiljevanja z namenom pridobitve protipravne premoženjske koristi, kar bo predmet nadaljnjih kazenskih in disciplinskih postopkov, več trenutno ne moremo komentirati.” Ravno tako nam na fakulteti niso želeli razkriti, za katero študentko gre. Smo pa od študentov FUDŠ neuradno izvedeli, da je to Saša de Witt Skutnik. Njen profil Facebooka razkriva, da je strastna podpornica skesanca Ivana Galeta. Zanimivo je, da ima pravno izobrazbo, zaradi česar bi se morala zavedati nedopustnosti in kaznivosti svojega ravnanja. A to je ne ovira. Na svojem profilu je recimo delila citat o moralni odgovornosti zaradi nespoštovanja zakonov, ki so nepravični …

Saša de Witt podpira poulično rušenje Janševe vlade. (Foto: Facebook)

V svoje rabote je sprva pritegnila še več nič hudega slutečih študentk, ki pa so, ko so ugotovile, koliko je ura, od tega skoraj vse odstopile. Študentki pa smo poslali tudi novinarska vprašanja za pojasnitev dileme. Na odgovore še čakamo in jih bomo objavili, ko jih bomo prejeli. Slikovno gradivo na njenem Facebooku pa razkriva osebo, katere nazori so blizu anarhiji, privrženko militantnega feminizma, podpornico ilegalnih migracij, antijanšistko in politkolesarko.

Galetova podpornica (Foto: Facebook)

Antijanšistična borka (Foto: Facebook)

Podpornica rušenja vlade (Foto: Facebook)

Sporna študentka Saša de Witt je zagrizena antijanšistična borka. (Foto: Facebook)

Počuti se ogroženo zaradi fiktivnega janšizma. (Foto: Facebook)

Podoba vulgarnega anarhizma (Foto: Facebook)

Je podpornica militantnega feminizma. (Foto: Facebook)

Antijanšistična borka (Foto: Facebook)

Je podpornica ilegalnih migracij. (Foto: Facebook)

Ogroža jo patriarhat. (Foto: Facebook)

Militantna feministka (Foto: Facebook)

Podpornica ilegalcev (Foto: Facebook)

Politkolesarka (Foto: Facebook)

Odgovori na novinarska vprašanja: Domen: Ali drži, da ste poskusili izsiljevati Fakulteto za uporabne družbene študije v Novi Gorici, z namenom, da bi sebi in drugim pridobili protipravno premoženjsko korist? Govora je o novem nadstandardnem produktu, paket Study+ “Navedbe o poskusu izsiljevanja ne držijo. Na fakulteto je bil naslovljen poziv za odpravo ukrepov, ki posegajo v pogoje izobraževanja zagotovljene z zakonom z navedeno pravno podlago.” Domen: Ste fakulteto dejansko neosnovano obtoževali nezakonitega in diskriminatornega ravnanja? “Tudi to ne drži. Vse zahteve in argumenti so osnovani na pravni podlagi. To jasno izhaja iz vse pisne korespondence s fakulteto. Pristojnost za dejansko presojanje naših navedb, pa je v domeni različnih organov.”

Domen: So se vaše pisne in ustne grožnje dejansko zgodile? “Fakulteti nisem in nismo nikoli grozili, kar je jasno razvidno iz vse pisne korespondence, posnetka sestanka in zapisnika sestanka. Opozorilo o prijavi nepravilnosti in nezakonitosti na pristojne organe pa ni grožnja.” Domen: Je res, da se niste želeli pogovarjati z vodstvom Fakultete, in da ste grožnje zgolj stopnjevali? “Tudi to ne drži. Z vodstvom fakultete smo se želeli pogovarjati, zato smo tudi potrdili sestanek. Pogovarjati pa smo se želeli zgolj o spornih zadevah, zaradi primerne izrabe časa, ki smo ga imeli na voljo zgolj eno uro zaradi obveznosti g. Rončevića. Je pa res, da je gospod dekan Rončević predlagal, da v kolikor ga ne bomo poslušali tudi o nespornih temah, da lahko gremo vsak na svoj konec. Ponovno, opozorilo o prijavi nepravilnosti in nezakonitosti na pristojne organe ni grožnja.” 

Domen: Ali drži, da vas je FUDŠ kazensko ovadil zaradi vaših groženj? in vam grozi do pet let zapora? “O kazenski ovadbi nisem bila obveščena.” Domen: P. S. Kaj porečete na očitke, da ste goreča podpornica samooklicanega žvižgača Ivana Galeta? “p.s. Iskreno sem se nasmejala temu vprašanju. Hvala. Ne prepoznam povezave kje natančno naj bi tičal očitek podpori žvižgaču Ivanu Galetu. Gospod Gale je pogumen človek z izjemno mero osebne integritete, kar osebno spoštujem. Pričakujem, da bodo moji odgovori objavljeni kot so bili zapisani na ta zapisana vprašanja. V kolikor bo prišlo do izkrivljanja mojih zapisov, sej veste, boste znova pisali in popravljali. Če vam ni odveč, mi lahko pošljete še povezavo do članka, ko bo objavljen, zdaj ko imate moj kontakt. Hvala. Lep pozdrav! Saša”

Domen Mezeg