fbpx

[Primerjamo] Rezultati KUL-a in Janševe vlade

Parlamentarne volitve so vsak dan bližje, Levica si je premislila glede referenduma o zakonu o dohodnini, na katerem bi volivci odločali, ali želijo višje neto plače, ko so izvedeli, da bi bil lahko referendum na isti dan kot volitve, mi pa nadaljujejmo z nizanjem uspehov vlade Janeza Janše.

Meritev, po katerih je desnosredinska koalicija Janeza Janše presegla vlado Marjana Šarca in njegovih sotrpinov v KUL, ne zmanjka. Trenutna vlada se je po podatkih Banke Slovenije izkazala na področju mednarodnih rezerv, Surs poroča o pozitivnih trendih, vezanih na razpoložljivi neto dohodek na prebivalca, rast povprečne neto plače in rast BDP v tretjem četrtletju 2021, Vlada RS izpostavlja višino proračunskih sredstev za zdravje, Statistični urad RS pa opozarja na porast blagovne menjave, rast izvoza in rast industrijske proizvodnje za oktober in november 2021.

Janševa vlada je dokazala, da svoje obljube uresničuje. Za lažjo odločitev, koga boste volili na bližajočih se državnozborskih volitvah, imate na voljo primerjavo prejšnjih vlad pod vodstvom LMŠ, SD SAB in Levice in zdajšnjo vlado s preverjenimi dejstvi.

Mednarodne rezerve

Razpoložljivi neto dohodek na prebivalca

Proračunska sredstva za zdravje

Rast BDP, III. četrtletje

Povprečna neto plača

Blagovna menjava, rast izvoza

Rast industrijske proizvodnje (oktober/november)

Sara Kovač