fbpx

[Video] Organizatorji protiproslave udeleženki po Jenullovih nebulozah o svobodi govora niso dovolili do besede ker je nosila rumeno majico!

Jenull gospe ni pustil do besede, ker je imela oblečeno rumeno majico (vir: facebook)

Rumeni jopiči so domoljubi, ki so se antiproslave udeležili zato, da bi spomenik zaščitili pred skrunitvijo. Organizatorji  pa so celo šli tako daleč, da so udeleženki samoiniciativnega shoda onemogočili, da bi povedala tisto kar je želela, samo zato, ker je nosila rumeno majico. 

Rumeni jopiči obsojajo, da nihče ni objavil spodnjega videa, ki je izrezan iz uradnega posnetka antiproslave, incident pa so prav tako prezrli vsi osrednji mediji. Po govoru Jaše Jenulla o svobodi govora je želela udeleženka antiproslave nekaj povedati, vendar ji na javnem prostoru na “samoiniciativnem shodu” tega niso pustili. Še več, začeli so jo diskriminirati na podlagi barve majice, medtem ko so se rumeni jopiči pojavili zato, da bi zaščitili Prešernov spomenik.

Gospa v rumeni majici je želela nekaj povedati in je poudarjala svobodo govora, a ji Jaša Jenull ni pustil do besede in poudarjal, da imajo pripravljen svoj program. “Tukaj sem kot predstavnica državljanov in mi organizatorji ne dovolijo govoriti,” jim je dejala. Ker je nosila rumeno majico, so jo označili za predstavnico rumenih jopičev. “Ta proslava je tudi moja, jaz ljubim to državo. To je moja domovina, nihče me ne bo ločil od nje,” jim je še odgovorila, a to je bilo vse kar je lahko povedala.

Levicarska kultura…

Gepostet von Slovenia First am Donnerstag, 25. Juni 2020

Kot smo o tem že pisali, je eden izmed udeležencev želel oblatiti ravnanje rumenih jopičev, s tem ko se je pomešal mednje in po nacistično salutiral, a je bilo navkljub neresničnim navedbam osrednjih medijev takoj jasno, da ne gre za enega od pripadnikov rumenih jopičev, saj je nosil črnino, ne pa rumenega jopiča, tako kot ostali, ki so bili del skupine. Šlo je za več kot očiten poskus deskriditacije skupine, ki se je antiproslave udeležila, da bi zagovarjala domovino.

Sara Kovač