fbpx

Pahor nenapovedano na kosilo s hrvaško predsednico. Le o čem sta govorila …

Foto: Twitter

Predsednik Borut Pahor se je danes na Otočcu nenapovedano sestal s hrvaško predsednico Kolindo Grabar-Kitarović. Kot so sporočili s predsednikovega urada, sta se na neformalnem delovnem kosilu pogovarjala predvsem o izzivih, s katerimi se EU sooča v migrantski krizi. 

Pahor in Grabar-Kitarovićeva sta se na neformalnem delovnem kosilu zavzela za tesne in prijateljske odnose z vsemi sosedami, še posebej pa s tistimi, ki so na balkanski migrantski poti. Delovno kosilo je bilo organizirano v sklopu dogovorjenega rednega dialoga, ki je namenjen aktualnim bilateralnim in mednarodnim vprašanjem.

Preberite tudi:
-Palača kneza Boruta

Dogovorila sta se za skorajšnje srečanje trilaterale predsednikov Slovenije, Hrvaške in Avstrije, ki ga bo gostila Hrvaška. Pred letom dni so se trije predsedniki srečali v Logarski dolini.

Pogovor je tekel tudi o nadaljevanju skupne regionalne pobude procesa Brdo Brioni, ki bo letos v Bosni in Hercegovini predvidoma konec maja. Na srečanju bo govora predvsem o nadaljni integraciji jugovzhodne Evrope v EU in Nato.

M. G., STA