Palača kneza Boruta

Foto: STA/epa

Med mnogimi stvarmi, ki jih v 25 letih samostojnosti nismo uspeli dostojno rešiti, je tudi bivališče predsednika Republike Slovenije. Ne trdim, da gre za najpomembnejšo stvar oziroma ključni problem Slovenije, katerega rešitev bi nas končno postavila na pravo pot in izstrelila v orbito najuspešnejših držav z najbolj zadovoljnimi prebivalci.

Problem pa dobro prikazuje naš odnos do države, njenih simbolov, njenih uradnih in izvoljenih predstavnikov. Zato bi tudi rešitev tega problema lahko pomenila majhen korak k naši normalnosti.

Slavne Murgle
Od dosedanjih štirih predsednikov Slovenije sta Milan Kučan in dr. Janez Drnovšek prebivala v tipsko zgrajenih pritličnih hiškah v Murglah, ki naj bi bila elitna ljubljanska soseska. Naziv elitna je verjetno dobila zaradi prebivalcev, saj je bila zgrajena za znanstvenike bližnjih Instituta Jožefa Stefana in Kemijskega inštituta Borisa Kidriča. Ni skrivnost, da si je Josip Broz Tito zelo želel in prizadeval, da bi Jugoslavija izdelala atomsko bombo. Poleg raziskovalcev pa so Murgle poselili tudi vplivni politični veljaki, kot so Stane Dolanc, Janez Stanovnik in Janez Zemljarič, ter manj vplivni, kot je dr. Miro Cerar mlajši.

Skratka, naselje uniformiranih hišk za najvišji razred brezrazredne socialistične družbe. Kasneje se je dr. Drnovšek sicer preselil na Zaplano nad Vrhniko, veliko časa pa je prebil tudi v posebej zanj obnovljeni brunarici v protokolarnem objektu Brdo. Kučan za zdaj ostaja v Murglah.

Kako je živel Türk
Tretji predsednik Slovenije dr. Danilo Türk je v svojem prvem in edinem mandatu bival v ženinem stanovanju v centru Ljubljane. Verjetno gre njegovi nečimrnosti in prepričanju, da bo predsednik države vsaj dva mandata, pripisati, da je kmalu po izvolitvi dal eno izmed svojih redkih dobrih pobud, da bi bilo bivanje predsednika države, ki bi moral bivati v državni rezidenci, potrebno urediti. Recimo, da zaradi gospodarske krize, ki je nastopila z mandatom predsednika vlade Boruta Pahorja, pobuda o predsedniški rezidenci ni bila nikoli uresničena …

Pred poletno ljubljansko vročino, in tudi sicer, se je predsednik dr. Türk rad umaknil na protokolarno posest Brdo pri Kranju. Ob vsakem njegovem prihodu je tam začel veljati poseben režim. Ceste in poti, ki so vodile v bližini posebej zanj ponovno prenovljene predsednikove brunarice, so bile “zaprte”, da bi obiskovalci in zaposleni s sprehajanjem ali delom ne motili razmišljujočega predsednika in njegove morebitne uradne in neuradne goste. Tako je predsednik v blaženem miru, tišini in hladu smrekovih gozdov lahko začel pripravljati strategijo za kandidaturo za generalnega sekretarja OZN in tudi za ponovno izvolitev na volitvah leta 2012, ki pa jih je izgubil. Aktualni predsednik republike Pahor živi v domovanju svoje partnerke Tanje Pečar na Kodeljevem.

Slovenska Bela hiša
Če slovenski veleposlaniki, ki v tujini predstavljajo našo državo, živijo v rezidencah, ne vidim razloga, da predsednik države, ki po ustavi predstavlja Slovenijo, ne bi živel v Rezidenci predsednika Republike Slovenije. Za ta namen bi bil verjetno najprimernejši protokolarni objekt Vila Podrožnik, ki je v lasti države in katerega vzdrževanje že tako krije proračun. Preureditev v “slovensko Belo hišo” tudi ne bi bila tako velik strošek.

Vila Podrožnik se nahaja na odlični lokaciji ob Večni poti v nekoč elitni ljubljanski soseski Rožna dolina. V bližnjih vilah domujejo številni tuji veleposlaniki in nekaj tajkunov, čez cesto je hrib Rožnik, blizu je dostop do avtoceste in tudi živalski vrt. Vila je dovolj blizu centra Ljubljane, pa vendar dovolj odmaknjena od glavnega prometa. Obiski tujih državnikov tako ne bi blokirali Erjavčeve, Tivolske in Bleiweisove, ki so sedaj ob maloumnem in nepremišljenem zaprtju Slovenske ceste s strani MOL postale še bolj obremenjene, manj pretočne in zatrpane s prometom.

Ob sprejemih tujih državnikov s častno četo predsedniku Slovenije tudi ne bi bilo treba razlagati in upam da zardevati, kdo je mož, ki z rokami, oprtimi v bok, zija in kaže hrbet Cankarjevemu domu, hramu slovenske kulture. Z imena Kemijskega inštituta je bil falirani študent kemije Boris Kidrič z demokratizacijo hitro odstranjen, še vedno pa ni bil odstranjen in v Muzej novejše zgodovine, kamor edino sodi, prestavljen njegov kip, ki tako še vedno straši v parku med Cankarjevim domom in sedanjim uradom predsednika Republike na Erjavčevi cesti.

Pahor bi bil prvi
Ne vidim razloga, da projekt Rezidenca predsednika Republike Slovenije ne bi dobil množične podpore pri večini političnih strank. Verjetno si vsak ambiciozni politik želi, da bi enkrat postal predsednik republike in da bi bival v primerni rezidenci, ne pa v stanovanju. Sedanji predsednik Pahor bi tudi s svojim znanjem in veščinami, ki si jih je pridobil z opravljanjem različnih poklicev, lahko osebno veliko pomagal pri preureditvi Vile Podrožnik v Rezidenco predsednika republike Slovenije.

Del vile bi bil namenjen zasebnemu bivanju predsednika, del vile pa bi bil urad predsednika in prostor za uradne sprejeme. Vsekakor bi se predsednika Pahorja raje spominjal kot prvega predsednika Slovenije, ki je napravil nekaj državniškega in začel prebivati v slovenski Beli hiši kot pa po njegovih zabavljaških vlogah. Verjamem, da bi se v Vili Podrožnik našel primeren prostor tudi za Pahorjevo zastavo slavnih, pohištvo bi lahko promoviralo slovenski les …

Možen medijski spektakel
Edini problem, ki bi lahko nastal, če bi predsednik bival v rezidenci, je, če se predsednik po izteku mandata ne bi želel oziroma se ne bi imel kam izseliti. Saj se še spomnimo predsednika dr. Türka, ki kljub dobro plačanim službam veleposlanika Republike Slovenije pri OZN, namestnika generalnega sekretarja OZN Kofija Anana, profesorja mednarodnega prava in prodekana na ljubljanski Pravni fakulteti in predsednika Republike Slovenije ob koncu mandata ni premogel skoraj nič premoženja. Ni imel lastnega avtomobila, ni bil lastnik stanovanja in tudi ni imel omembe vrednih prihrankov na bančnem računu. Si predstavljate medijski spektakel deložacije iz predsedniške rezidence?

Gal Kušar

 • francelj3

  Nekateri se spomnimo tudi Milana Kučana, ki je ‘kupil’ murgelsko hišo, ki mu jo je dala na razpolago država za rezidenco, in si jo za drobiž prisvojil. To je v istem stilu, kot mu je Tonin zrihtal nezasluženo pokojnino.

  • zuje

   Enako je naredil Silvo Gorenc s hišo Papirnice Krško, ki je bila namenjena za rezidenco vsakokratnega direktorja. On si jo je kar prisvojil in na vhodna vrata namontiral 3 ključavnice.

  • Anton

   Tonin obesi se na klin

 • resnicaboli

  Kak bedast članek pa je to?

  • viktorh

   Kot vidim, ga berete tudi bedasti ljudje…

   • resnicaboli

    Normalno nismo vsi tak pametni da bi nasedali propagandi.

    • viktorh

     ..in v čem vidiš “propagando” v tem članku?

     • resnicaboli

      Kako je Pahor dober vse zna ker je že vse delal in tako naprej da deluje poglej komentar Nata zgoraj. Zakaj ne napišejo kako je nategnil desnico pri volitvah sedaj pa dela isto kot Türk ki ga je desnica popljuvala. Pahor ni nič boljši vsa njegova dejanja so v službi stricev je kje koga nastavil iz desne?

     • viktorh

      Očitno zelo slabo poznaš politiko in politike. Pomembno ti je, da lahko komentiran in nisi brisan….

     • karlina

      Pahor ni nič boljši vsa njegova dejanja so v službi stricev je kje koga nastavil iz desne? S tem se pa niti slučajno ne strinjam s tabo, je edini od vseh naših politikov, ki je vreden vsega spoštovanja. Kdo je letos Slovencem voščil lepe praznike, samo on, medtem,ko si Cerar niti slučajno ni upal, je šel rajši med begunce, sramotno.

 • resnicaboli

  A ma Pahor vaše delnice da je kar nekaj člankov o njemu?

  • Nata

   No ja ……? Pa saj je končno edini predsednik ki pravzaprav nikogar ne ” daje v nič ” ! Vsake oči imajo svojega malarja …..

 • črnaovca

  Da ne bo z rezidenco tako kot s Falconom, ko bo zgrajena a ne bo izvoljen pravi predsednik bo vik in krik o zapravljanju denarja in namesto predsednika bo v rezidenci potem živel kak bogat tuji najemnik.

 • Peter

  Vsaka resna in normalna država ima predsedniško rezidenco.

  Ker Slovenija ni ne resna ne normalna država, rezidence ne potrebuje.

  • zuje

   Slovenija ne potrebuje rezidence, ki je bila prvotno ukradena, zaplenjena.

   • Peter

    Večina objektov v Sloveniji, ki bi lahko služili temu namenu, ima na žalost tako usodo.

 • dež

  Verjetno najbolj racionalna rešitev bi bila izgradnja ustreznega apartmaja v okviru predsedniške palače. Vsi predsedniki ne bodo vedno iz LJ, zato stanovanje za PD potrebujemo.

 • viktorh

  No, bazen pa ni prav “ugleden”.

 • Nata

  Dobra misel !! En predsednik je pa že nekaj , a ne ? Res bi moral imeti svojo rezidenco

 • viktorh

  “Poleg raziskovalcev pa so Murgle poselili tudi vplivni politični veljaki, kot so Stane Dolanc”
  Če me spomin ne vara je v hiši, kjer sedaj živi tamau, prej bival Dolanc, to je že v 70-tih. Ko pa se je preselil v G. Martuljek, pa jo je zasedel tamau.

  • pokvarjeniSvet

   ja tamali je zelo vpliven bolj kot si mislimo. Palček katerega nonstop omenjate je manj od njega.

   • viktorh

    Ne vem koga misliš ti, jaz vem kdo sedaj živi v hiši, v kateri je pred njim bival Dolanc.

    • pokvarjeniSvet

     potomca od drugega človeka za titom.

     • viktorh

      Ti, očitno misliš na Gobarja…

     • pokvarjeniSvet

      Sin je tudi gobar ?

     • Peter

      Ne, g(r)obar.

     • Jovo Jamnica

      Peter, ti si iz Lublane… kali? Če se ne motim, je domoval Dolanc tudi blizu zloglasne valilnice preverjenih kadrov…. FSPN.

     • Peter

      Ja, seveda, tam na začetku ulice, ki pelje do FSPN in do študentske stolpnice, ki so jo kasneje podrli, je imel svojo hišo. Ograjeno, z varnostnikom. Vsake toliko časa so ga pripeljali še celo s helikopterjem, ki je pristal na travniku nasproti tiskarne MK. Kaj je zdaj tam, ne vem točno, bi pa veljalo postaviti vasj kakšno spominsko tablo, no.

     • Jovo Jamnica

      Ja, blizu Mariborske… :LOL:

     • Peter

      Hm, za Mariborsko moram pogledat, kje je. Sem imel pa prijatelja na Ptujski, tam blizu.

     • Jovo Jamnica

      Kardeljevo ploščad smo z juga branili Štajerci. Narobe svet…

     • karlina

      Upam, da on in njemu podobni gnijejo v peklu.

     • zuje

      Dolanc je bil takrat direktor Višje upravne šole iz katere se je razvila FSPN, danes pa je FDV.

     • Jovo Jamnica

      …ne me basat… A Titova 102???

     • Peter

      Ja, na Titovi 100 je bla pa Gradbena srednja šola. Pred njo pa travnik, na katerem je kasneje zrasel Zumba center.

     • Jovo Jamnica

      …ja, pa še nekaj so potem polek zgradili… za obramboslovce… :-)

     • Peter

      Poznava zgodovino Bežigrada, vidim. Čeprav sem z Viča sem kar nekaj tam okoli bluzil, no.

     • Jovo Jamnica

      Eh, ne jemli me čist resno. Sem dobre volje…

     • Peter

      Kdaj pa bomo, če ne zdej. Na zdravje, prjatu!!

     • Jovo Jamnica

      …to mi deli… :ROFL:

     • zuje

      A pol si (bil) sosed Mance Košir?

     • Peter

      Ne. Pri nas vešč ni bilo.

     • viktorh

      Jaz sem bival na Titovi 122a, to je pred Kisarno…

     • viktorh

      ..to je bilo za našo hišo, kjer so mu postavili tudi hišo s čuvajnico. Šola pa ni bila Višja upravna šola, ampak: Fakulteta za družbene vede (FDV) je članica Univerze v Ljubljani. Ustanovljena je bila leta 1961 kot Visoka politična šola, kasneje Visoka šola za sociologijo, politične vede in novinarstvo. Leta 1970 se je, z vključitvijo v Univerzo v Ljubljani, preimenovala v Fakulteto za sociologijo, politične vede in novinarstvo (FSPN), leta 1991 pa je dobila današnje ime.

     • karlina

      Ha, ha, sem bila že vpisana na to fakulteto-FSPN, pa nisem nikoli prestopila njenih vrat, Bog je že vedel, zakaj ne.

     • Jovo Jamnica

      …kaj si se vpisala preko spleta???

     • Kučko pod pručko

      Ne Bog, še pravi čas te je srečala pamet!!!

     • Jovo Jamnica

      Poslanec Pojbič ni bil te sreče. Njega je odvrnila od silne želje po študiju na FSPN, revščina. Še danes si ne odpusti, ker mu takrat nihče ni omenil možnosti štipendije in stanovanja v stolpiču, v katerem je bilo na razpolago več kakor 200 sobic za študente iz drugih krajev.

     • zuje

      Kolikor vem, je bila naprej Višja upravna šola. Zato, ker je bila moja mama tam računovodja. V 60. letih.Lahko pa,da je imela tista zadeva dva oddelka in dve upravi ter enega direktorja. Moja mama je bila računovodja Višje upravne šole, direktor je bil pa Dolanc.

     • Pero Skavt

      Ne in ne.

      Kronologija
      FDV
      1961
      ◾ustanovljena je Visoka šola za
      politične vede: VŠPV (31. 1. 1961) uvede se enoten študijski program političnih
      ved (3. 10. 1961) v štirih katedrah: za filozofijo in sociologijo, ekonomijo,
      družbeno-politični sistem in za mednarodne odnose
      1963
      ◾prvič v Jugoslaviji je zasnovan
      in uveden visokošolski študij novinarstva
      ◾začetek študija političnih ved
      na podiplomski magistrski stopnji
      1964
      ◾ustanovljena je nova katedra za
      novinarstvo
      ◾Katedra za družbenopolitični
      sistem se preimenuje v Katedro za politične znanosti
      ◾izhajati začne revija Teorija in
      praksa, mesečnik za družbena vprašanja
      1966
      ◾ustanovljeni so prvi
      znanstvenoraziskovalni centri
      1967
      ◾uveden je študij socioloških ved
      na podiplomski magistrski stopnji
      ◾prvotni enotni študijski program
      se razčleni v 3. in 4. letniku (sociološka, politološka in novinarska
      usmeritev)
      1968
      ◾VŠPV se preoblikuje v Visoko
      šolo za sociologijo, politične vede in novinarstvo (VŠSPVN)
      ◾Center za proučevanje javnega
      mnenja uvede raziskavo Slovensko javno mnenje
      1970
      ◾Visoka šola se preoblikuje v
      Fakulteto za sociologijo, politične vede in novinarstvo (FSPN) ter postane
      deseta članica UL
      1972
      ◾fakulteta skupaj z Založbo
      Obzorja Maribor ustanovi knjižno zbirko Sociološka in politološka knjižnica
      ◾ustanovljen je Računalniški
      center
      1974
      ◾zasnovan je študij Splošna
      ljudska obramba in družbena samozaščita, ki se razvije v interdisciplinarni
      študij obramboslovja
      ◾začetek prenavljanja učnih
      načrtov in diferanciacije temeljnih disciplin (vse do študijskega leta 1978/79)
      1975
      ◾politična kritika dela FSPN
      poteka vse od leta 1970 in se zaključi s premestitvami in z izključitvami
      nekaterih profesorjev
      1978
      ◾FSPN postane nosilec
      specializiranega informacijskega dokumentacijskega centra za sociologijo,
      politične vede in novinarstvo
      1979
      ◾izoblikovan je nov učni načrt,
      ki je v 3. in 4. letnik uvedel pet smeri (sociološko, politološko, novinarsko,
      pedagoško STM in SLO)
      1981
      ◾v sociološki katedri se sproži
      razprava o rehabilitaciji izključenih profesorjev
      1984
      ◾uveden je študij Družboslovna
      informatika
      ◾izhajati začne revija
      Družboslovne razprave
      1985
      ◾ustanovljena je Osrednja
      družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja (ODKJG) z združitvijo Knjižnice pri
      Inštitutu za sociologijo in filozofijo Univerze v Ljubljani ter Knjižnice in
      dokumentacije FSPN
      1986
      ◾fakulteta ima 5 študijskih
      programov: Sociologija (s 3 smermi), Politologija (z 2 smerema), Novinarstvo,
      Samoupravljanje s temelji marksizma in Obramboslovje 1989
      FSPN v sodelovanju z mednarodno sociološko
      zvezo ISA organizira znanstveno posvetovanje o primerjalnem družboslovnem
      raziskovanju
      na fakulteti začne izhajati knjižna zbirka
      Dokumenti SJM (slovensko javno mnenje)
      1990
      ◾fakulteta izvede temeljito
      reformo študijskega programa
      1991
      ◾preimenovanje v Fakulteta za
      družbene vede (FDV)
      ◾Inštitut za sociologijo se
      združi s fakulteto
      ◾Raziskovalni inštitut FSPN se
      preimenuje v Inštitut za družbene vede FDV
      ◾fakulteta ustanovi samostojno
      knjižno zbirko Znanstvena knjižica FDV
      ◾raziskovalci IDV se vključijo v
      mednarodne raziskovalne programe Svetovna raziskava vrednot (WvS), Evropska raziskava
      vrednot (EVS), Mednarodna družboslovna raziskava (ISSP) itn.
      1994
      ◾Osrednja družboslovna knjižnica
      Jožeta Goričarja kot prva na UL gradi bibliografijo FDV v sistemu COBISS
      1995
      ◾Osrednja družboslovna knjižnica
      Jožeta Goričarja uvede avtomatsko izposojo gradiva
      ◾ustanovljena je Založba FDV
      ◾FDV se prvič predstavi na svoji
      spletni strani
      ◾Inštitut za družbene vede
      postavi telefonsko anketno delavnico in uvede novo longitudinalno raziskavo
      Politbarometer (Center za raziskovanje javnega mnenja …)
      1997
      ◾ustanovljen je Arhiv
      družboslovnih podatkov (ADP)
      1998
      ◾Arhiv družboslovnih podatkov
      (ADP) postane član Združenja evropskih arhivov družboslovnih podatkov CESSDA
      1999
      ◾končana je gradnja
      predavalniškega in knjižničnega prizidka ter preselitev (7 novih predavalnic,
      knjižnica, 27 novih kabinetov, prostori za študente)
      ◾vključitev v mednarodni program
      Socrates (Erasmus in Mundus)
      2000
      ◾FDV podpiše prvi dve bilateralni
      pogodbi v programu Erasmus
      ◾Inštitut za družbene vede
      sodeluje pri zasnovi in vstopi v izvajanje Evropske družboslovne raziskave kot
      nacionalni partner
      2001
      ◾FDV kot prvi med članicami UL
      uvede elektronski indeks
      2002
      ◾Osrednja družboslovna knjižnica
      Jožeta Goričarja vzpostavi zbirko Dela FDV (diplomska in magistrska dela v
      elektronski obliki)
      ◾FDV uvede doktorski seminar kot
      obliko kolegialne razprave ob nastajanju doktorskega dela
      ◾otvoritev multimedijske
      predavalnice
      2003
      ◾začetek prenove programov glede
      na bolonjsko reformo
      ◾ADP začne z aktivnim
      posredovanjem podatkov prek spletnega vmesnika Nesstar
      ◾uvedba elektronskega
      računovodstva
      ◾Specializirani informacijski
      center pri Osrednji družboslovni knjižnici Jožeta Goričarja je na razpisu ARRS
      izbran za opravljanje nalog Osrednjega specializiranega informacijskega centra
      za družboslovje v Sloveniji
      2004
      ◾FDV akreditira 12 univerzitetnih
      programov 1. stopnje in enega visokošolskega strokovnega ter 29 programov 2.
      stopnje
      2005
      ◾vpis v prvi letnik bolonjskih
      programov
      2006
      ◾zaključek gradnje in otvoritev
      nove zgradbe ob 45-letnici fakultete: 12 novih predavalnic, 38 sodobnih
      kabinetov, novi prostori založbe in knjigarna, knjižnični depo in arhiv,
      razširitev in posodobitev prostorov knjižnice
      ◾uvedba mednarodne družboslovne
      metodološke poletne šole (Summer School in Methods and Techniques, SSMT) skupaj
      z ECPR (European Consortium for Political Research)
      2007
      ◾organizacija in razpisi
      programov vseživljenjskega izobraževanja
      2008
      ◾oblikovan je enovit program
      doktorskega študija Humanistika in družboslovje (sodelovanje FDV, FF, Fakultete
      za matematiko in fiziko, Fakultete za strojništvo, Teološke fakultete in
      Akademije za glasbo)
      ◾začetek delovanja Galerije FDV
      Galerije družboslovnih vprašanj in odgovorov
      2009
      ◾prvi vpis v prenovljene drugo in
      tretjestopenjske programe za pridobitev magisterija stroke in doktorata
      znanosti
      ◾prenova in modernizacija
      multimedijske učilnice
      2010
      ◾zaključevanje evalvacije
      programov 1. in 2. stopnje ter priprave za podaljšanje akreditacije
      ◾razširitev prostega pristopa v
      knjižnici in otvoritev Mednarodne čitalnice
      2011
      ◾vložene vloge za podaljšanje
      akreditacije
      ◾projekti ADP in Svet evropskih
      arhivov družboslovnih podatkov (CESSDA) ter Evropska družboslovna raziskava
      (ESS) so uvrščeni v seznam osnutka Načrta razvoja raziskovalnih infrastruktur
      2011–2010
      ◾otvoritev Vrta FDV prostora za
      prijetno zunanje druženje, študij in refleksijo

     • zuje

      Uradno podatki včasih zavajajo! Posebno podatki v banana državah kot je naša. Tlele me ne boš prepričal. Lahko, da sta to bili dve šoli. Niti ne brskam po netu, ker je dejansko bilo tako kot sem zapisal.

      Ps
      Če ti verjameš v nekakšne “izdajalce” v letih 1941-1945, jaz ne. Taki so pač pri nas “uradni” fakti, ki jim ni verjeti.

     • zuje

      Ne vem, kakšna je številka. Moja mama je bila nekaj časa tam računovodja.

     • Jovo Jamnica

      …sumljivo… ;-)

     • zuje

      Si že kdaj slišal, da so na kakšna odgovorna mesta nameščali ljudi, ki niso bili ravno politično primerni? Zato, ker so vedeli, da bodo zaradi tega delali vestno in pridno.

     • viktorh

      Vhod ni bil iz Titove…

     • Jovo Jamnica

      …seveda ne, ker si vanjo vstopal z Juga… Če bi bil s Titove, bi gledal zahajajoče sonce, če bi stavbo zapuščal…

     • viktorh

      Ne, enostavno iz Titove ni bilo dostopa do parcele, ne šole, ne Dolančeve hiše.

     • Jovo Jamnica

      …naslov je bil Titova 102… in pika.

     • viktorh

      V roke vzemi zemljevid Ljubljane, pa poglej dovoz – dostop: Fakulteta za družbene vede Kardeljeva ploščad 5 1000 Ljubljana
      Nikoli ni bil dostop iz Titove-…in pika

     • Jovo Jamnica

      Ne trdim, kje je bil dostop, ampak, kakšen naslov se je v Jugi dičil na vhodu v stavbo.

     • viktorh

      Škoda časa. Mučijo te časi. Enkrat govoriš o sedanjiku, potem pa v preteklem času. Jaz sem tam živel, vem kdaj in kaj se je tam gradilo. Dolančeva hiša je stala na naši zemlji in nikoli ni bilo dostopa DIREKTNO s Titove ne do šole, ne do Dolanca.
      Ende.

     • karlina

      Saj Dolanc je kriv za te fakultete, ustanovljene izključno za politične namene, pardon otroke rdečih.

     • pokvarjeniSvet

      on je malo bolj jači kot tisti palček iz tistega posebnega predela v lublani.
      on skrbi, da za marsikaj v tej združbi poseduje z ogromno informacijami znotraj in zunaj, predvsem kaj pride iz hirarhije iz tujine. naša elita so samo del mreže, del lovk hobotnice katere glava se nahaja v tujini.

     • viktorh

      Dolančevih potomcev ne poznam, niti nimam želje. Ne vem pa kako bi lahko bil Dolenčev sin pomemben in zakaj.

     • karlina

      Viktorh, kolikor je meni znano, se je zelo zgodaj upokojil in prejema visoko politično pokojnino, na račun svojega očeta. Da od nobenega ni bilo nič, razen rdeče knjižice, pa itak vsi še predobro vemo.

     • Antonius

      Dolančev sin je Igor. Udbovec z večerno gimnazijo. Upokojenec je postal pri 45 letih po odločitvi takratnega predsednika vlade *drnovška, ki je dovolil upokojitev mnogim udbovcem z izgovorom, da gre za specialne kadre, ki niso zaposljivi drugje. Živel je v Prečni ulici sredi Ljubljane, če pa še živi na tem naslovu pa ne vem. Igor je kar pomemben, ker je veliko vedel o uboju Stjepana Đurekovića, kot navaja Leljak.
      Sicer ga je Bog hudo kaznoval. K sebi je vzel njegovega sina. Postaranega, kot je, bi zlahka zamenjal za klošarja. Morda pa storjeni grehi le imajo neko težo?

     • karlina

      Imajo, imajo, vse se enkrat vrača, vse se plača. Tako ali drugače, Bog že poskrbi.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Nekaj bo na tem. Včeraj, ko sem ugledal fotko Babe Vange, sem se zgrozil. Na misel mi je prišlo, da je njeni usmiljenja vredni podobi prav gotovo botrovala zamera Bogu.

     • Antonius

      Enkrat se bo usmiljenja vredna slika vašega obraza tudi vas dotaknila! Jahajte in spotikajte se ob komentatorje po portalu, za blaženo počutje v vašem zajebavanju pa lahko tistega Boga zamenjate z “Usodo”. Umni, namiga za razumevanje ne potrebujejo, ker jim ga izobražen “razgled” omogoča.

     • Jovo Jamnica

      Ko bo meja na Trojanah, si bom oddahnil…

     • viktorh

      Hvala za podatke.
      Iz tega se da sklepati, da v zadnjih 25 letih ni imel nobenega vpliva na politiko, ker je bil pre majhen. Že očetu so vzeli ves vpliv, ki ga je imel do upokojitve. Niso ga marali.

     • Jovo Jamnica

      Dolanc je bil maskota. Nekoč ga je novinar prekinil ob intervjuju na TV. Tip je nakladal o izjemnih sposobnostih enega od takratnih detektivov v Belgradu. Ker se je takrat vrtela tudi priljubljena serija s šerifom iz New Yorka, ga je novinar z medklicem… “torej je sposobnejši od McClouda?!?”… grobo prebudil iz transa. Takrat je slovel v Lublani tudi veliki šerifov fan, klobučar Pajk. Po tej prigodi mu je posel zacvetel… Verjetno gre hvala prav Dolancu. ;-)

     • viktorh

      “Dolanc je bil maskota.”
      Kakšna?
      Čigava?

     • Jovo Jamnica

      …prostozidarska…

     • viktorh

      ????

     • pokvarjeniSvet

      ti res misliš da njegov sin je en navaden drkač ali kaj ?

      on ima visoki položaj v tej kriminalni hirarhiji. Od njega naprej se konča vrh Slovenske hirarhije, ki se pa nadaljuje v tujini.

    • pokvarjeniSvet

     http://www.mediaspeed.net/fotografije/medium/49543-igor-dolanc-sin-staneta-dolanca-aleksander-bassin-direktor-mestne-galerije-in-mojca-smerdu-kiparka.jpg

     evo ga čisto levo na sliki, a si kdaj videl tega človek kdaj v medijih javno kjer na tv ali v cajtngah ?

  • zuje

   V kleni slovenšini se Gozdu Martuljek reče Rute.

   • Jovo Jamnica

    Verjamem, da bi si kakšen Noričan ob besedi… gozd Martuljek… polomil jezik….

 • Gr8_1

  Kakšno rezidenco?? Še kolišča na barju si ne zaslužijo.

 • Duhec

  Lopovska leva elita si ne zasluži niti šotorov…. pika, amen.

 • Osti jarej

  …aaaaahhhhaaaahhhhaaaa……..poglej,poglej….kakšne skrbi imajo tukaj!!

 • domovina mili dom

  Pozabite tovariši na rezidenco, ste 42 mio. zapravili za Hrvate, ostalo za prebrisane. Zdaj pa naj vam ZL in tovariši priskrbijo ogrevane šotore, pa koran zraven v biblioteki.

  • Uroš Mikanovič

   Kmalu bomo morali govorit koranoteka.

 • janez

  Kaj pa če bi kardinal Franc posodil luksuzno bivališče?? Ampak klub temu – tale članek se norčuje iz 1/4 državljanov, ki živijo pod/na pragu revščine…

  • Jovo Jamnica

   …tudi Škrabčeva vila na Bledu bi bila primerna. Svojo 70. obletnico je tam praznoval Anton Stres…

   • dež

    Od vil na Bledu mi edina pade na pamet Riklijeva.

    • Jovo Jamnica

     Davkoplačevalci se s tvojim predlogom ne strinjamo.

   • Peter

    Tam je bla komanda SS za Gorenjsko, če se ne motim.

    • Jovo Jamnica

     …slovesu primerno… :-)

     • Peter

      Jp.

   • karlina

    No, kar se pa tiče Škrabca, on je pa skoraj edini od menedžerjev, ki si zasluži pohvalo, je tudi ČLOVEK NA MESTU, brez afer in poštenjak. Njegovi delavci so lahko zelo, zelo veseli, da imajo takšnega direktorja. Mimogrede, pred dnevi sem ga srečala na božičnem koncertu, zelo prijazno pozdravil in se nasmejal, brez kakršnekoli vzvišenosti, ki jo ima večina menadžerjev. Glede na to,da je bil koncert v cerkvi, je verjetno tudi veren in to o človeku pove vse.

    • Jovo Jamnica

     Jap… čisto nasprotje Šešoka… :-)

    • janez

     Kaj točno to pove o človeku??

  • zuje

   Če drugega ne, se ta članek norčuje iz tistih, ki so jim ob Večni poti pokradli premoženje, nekatere ubili, v vile pa so se naselili partijski razbojniki.

   • janez

    Japajade

    • zuje

     A ti ne veš, da so vile ob Večni poti v Ljubljani zaplenili bogatim industrialcem, trgovcem , zato, da so se v vile naselili “zaslužni” revolucionarji? Marsikaterega lastnika so tudi ubili.
     A ti tega ne veš??? Kje pa ti živiš??? Nedostojno je, da 70 let po vojni ne veš tega. Sramuj se svoje nevednosti!

  • Ruggedplant

   Kaj pa če bi s tem svojim razmišljanjem o podržavljenju privatne lastnine Cerkve odpeketal v sredino pejšnjega stoletja in tam tudi ostal?

   • janez

    Nevem…jaz za svojo lastnino plačujem davek – če ga nebi, bi mi jo kar hitro “podržavili” a je pri tebi kaj drugače?

    • Ruggedplant

     Tudi Cerkev ga plačuje, ti pa bi jo očitno rad še dodatno oplenil. Duhovi prednikov?

 • Jovo Jamnica

  Država Slovenija je v 25 letih obstoja, za predsednike “republike” postavila individuume, ki bi se s svojim pedigrejem ne bili osramotili niti v ljudski republiki Kitajski, demokratični ljudski republiki Koreji, socialistični republiki Vietnam, ljudski demokratični republiki Laos in republiki Kubi.

 • Anton

  Itak bo naslednji predsednik zojan jankoviććđ , ta pa bo živel na magistratu v najlllepśem mestu na svetu neee e e e

  • Jovo Jamnica

   Jankovič je svojo kariero začel s prodajo solate na tržnici. To ni viteški začetek kariere.

   • Anton

    Pa ni res solato prodajal?!??

    • Jovo Jamnica

     Po pravici povedano… ne vem. Je imel v Jugi kakšno funkcijo blizu CK?

     • Anton

      Ja ne vem…
      kva pa ce so ga prpelal skupaj s solato tko kt kaksnega pajka s bananam

     • Peter

      Ja, ampak pajka smo se znebl, ta je pa ustou, madona no.

     • Peter

      Ma ne, a ni bil neki mali direktorčić v Emoni, ko je bla ta še pod Mercatorjem? Sicer pa, se da preverit.
      Iz Saraorca do župana najlepšga mesta na svet, u pet koraka, de.

     • Jovo Jamnica

      No, saj o tem govorim. Za predsednika republike moreš v Sloveniji imeti CK pedigre.

     • viktorh

      Leta 1984 so ga imenovali za direktorja Mercator – Investa. Inženiring, kooperacija… Pred tem je bil potnik za Grič Zagreb z isto dejavnostjo. Tega se je malo naučil kot pripravnik na Pošti – investicije.
      Spomnim se, ko je prišel na Investo. Pojma ni imel o poslovanju. Takrat smo opremljali hotel v Negotinu, ki se je gradil sočasno s hidroelektrarno. Sodelavci so se norčevali iz njegovega nepoznavanja stroke, še bolj ekonomije…
      Bil je navaden nastopač.
      Ko se je naučil te dejavnosti, pa je ustanovil lastno firmo Electa in začel pohod grabljenja. Ostalo pa ja bolj znano.

     • Peter

      Tipićen meneđer.

     • macon

      Tipični moneyžder.

  • karlina

   Upam, da niti slučajno, od vseh je še najbolj v redu in tudi pošten, brez kakršnihkoli afer, gospod Pahor, tudi ljudje ga imamo-jo radi, se mi zdi, da je edini politik sploh.

   • Anton

    Tudi jaz nimam nic proti borutu

  • Kučko pod pručko

   Ta bo lahko vesel, če ga Mija ne bo v rit nabasala!!!

 • MižekFiga

  Novinar Gal Kušar … podtaknjenec ???. Imaš recepte za različne neodvisne vrste vampov ???, kot namig neodvisnem uredniku Urbaniji.

  Predsednik Slovenije ???, je nepotreben strošek in zato palača tudi. Nasprotna utemeljena mnenja so zaželjena !!!.

  • Anton

   A boli?

  • viktorh

   A so ga podtaknili tebi?

   • MižekFiga

    Vsem nam podtikajo. Zakaj ne izberejo lokacijo blizu Živalskega vrta. NOVINAR pa se specializra za živalske prehrane Rdečeritih pavijanov!

    Bivši predsednik Kučan je (rumeno javno) deset (10) kratni najpopularnejši slovenec in zato ni potreboval palačo za svoje presežke. Rdeče NEjavno je pa TA ISTI največji organizator siromašenja in plenjenja bogastva državljanov EU Slovenije. Palača mu je kar stolpnica NLB s trezorji.

    Danülo še vedno načeljuje politični policiji in nadzoruje drugorazredne državljane. Izotopi urana mu niso tuji. Zdravamarijo in Očenaš se je naučil po sili prilik! Kraljuje na Brdu v posebej prirejeni brunarici.

    Najmlajši Borat bo menda specializiral vodenje Parnega valjarja do doktorata. Balkanci in njegove balkanske konference so hvaležne. Palača bo na balkanu !!!

  • Vera

   Vsaka država ima predsednika , kralja ali kaj podobnega , ki predstavlja državo navzven .

   • zuje

    Država, ki ima predsedniški sistem (USA) ima predsednika vlade in predsednika države v eni osebi. Države malo bolj bosopetih ljudstev (zlasti malo bolj nove in po naravi diktatorske) pa si privoščijo “razkoš”: predsednika vlade, predsednika države pa kakšnega cesarja ali kralja zraven.

 • zuje

  Portal kot je tale, bi lahko napisal malo zgodovine Kollmanovega gradu (Vile Podrožnik) na Večni poti.
  Kollmanov grad, kakor ga še danes imenujejo Rožnodolci, je bil last predvojnega premožnega ljubljanskega trgovca Roberta Kollmana. Trgovec je z oporoko zapustil svoje posestvo v Rožni dolini obubožanimin ostarelim trgovcem, ter slabovidni in slepi mladini.
  Njegove oporoke še do danes niso izpolnili.

  • Anton

   Saj je tudi nikoli ne bojo…to so vrednote nob

  • Prospro

   Saj so nam tudi pokradli zemljo v Protokolarnem objektu Brdo – odkar smo samostojni, se borimo, da nam vrnejo ukradeno. Ampak ne, da so svojo “svinjarijo” zapečatili, so sedaj na naši zemlji zgradili najbolj sodoben nogometni objekt. Za to pa imajo denar, da bi pa vrnili ukradeno, pa ne. Dolžni so nam 1,5 mio EUR po cenitvi zemljišča.

   • Prospro

    bi bilo pa fino, da bi kakšen novinar nove24 prišel osebno, da mu povemo zgodbo, bi videli, kaj je to šikaniranje in delanje norca iz poštenih ljudi. Bi bil zelo fleten prispevek tudi za ta portal.

    • zuje

     Na pokradenem in na ubijanju lastnikov pokradenega je zrastla titovina. Ker je titovina propadla, je s tem dokazala, da država na tako trhlih temeljih ne more obstati.

   • resnicaboli

    Takšne zgodbe pišite če pravite da ste v službi resnice ne pa o tem kumrofškem proizvodu.

    • Prospro

     enkrat so nam iz Sodišča poslali PRAZEN A4 papir, ki naj bi bila “sodba”. Češ, rugamo se ti v glavo, itak smo ga počedli, saj smo ja sami naši – ti (jaz) pa seveda nisem vaš….Prav tisto, nalašč hebanje v glavo….Fotr se je ustrašil, da ga bodo prišli ponoči počedit, ker je bil teh opic in njihovih zločinskih metod vajen (rojen malo pred vojno).

     In mislite, da se lahko kam obrnemo? Mislite, da nam kdo lahko pomaga???? smo se obrnili na EU sodišče, tisti nas pa tudi 2% ne šmirglajo….

 • Uroš Mikanovič

  Jaz bi raje živel v monarhiji kot pa tem murglestanu. Monarh je vsaj zasebni lastnik svoje zemlje in mu je v interesu, da je uspešen in skrbi zanj.

  • domovina mili dom

   Knežje mesto že imamo. Samo potomca še najdemo.

   • Uroš Mikanovič

    So izumrli. Predlagam resnicnostno oddajo kjer zmagovaleca okronamo.

    • domovina mili dom

     Niso. Pravijo, da je pol takratnih Teharčank bilo preizkušenih s strani knezov. Ni hudir, da ni med sedanjimi kakšen s pravim genom.

     • Uroš Mikanovič

      O tem ni dvoma! Problem je, ker ne moremo preveriti (ali pa?)
      Sploh pa bi se sigurno našli murglelevatorji, ki bi spodbijali legitimnost naslednika, češ da je izvenzakonsko. smešno ker v tem primeru, bi imeli korist ob zagovarjanju tradicionalnega zakona HAHA

     • domovina mili dom

      Za probat je.

   • Janez

    Oh , celjani, knezi .. pa? Ker imamo njihove zvezde v grbu nam se zdaj prinasajo NESREČO. LE DVA BOLJ ČVRSTABRATA Z GRADU ŽOVNEK POD MENINO STA V 15. STOLETJU BILA, A NE DRUŽINSKA, ZATO SO CELJANI V STO LETIH OSTALI BREZ POTOMCEV, IZUMRLI .. te celjske zvezde bi bilo dobro dati dol z grba r. Slovenije.NESREČNE CELJSKE ZVEZDE , SO TO! M. Pogačniku, ki je grb zsnoval, sem povedal, da te zvezde niso ok, a prepozno, so bile že odobrene Janez iz Komenda
    AN

    • domovina mili dom

     Največjo pogubo za slovenski rod je nosila rdeča zvezda. Zato bodimo zadovoljni z rumenimi. Te nas še nekako držijo nad vodo.

 • MižekFiga

  Referendum kot najvernejši pokazatelj rdečih zablod bi tudi prišparal za najmanj še deset naslednjih referendumov Pridigarjevih (Cerar) murglskih premislekov.

 • Kučko pod pručko

  Z napisanem v zgornjem prispevku se zelo strinjam. Resnično bi morala imeti uspešna država tudi prestižno hišo, v kateri bi bival predsednik republike, pa naj gre za Pahorja ali kateregakoli drugega. Toda Slovenija po zaslugi rdečih oblastnikov žal ni uspešna evropska država in si tega sedaj skorajda ne moremo privoščiti. Borut naj kar biva v Tanjini hiši in naj kot podnajemnik podoživlja sanje svojega predhodnika, hohštaplerskega sluzavca Tureka. Pa tudi za pritlikavega Kučana je njegova murgelska baraka še preveč dobra!!!

 • Janez

  No .Borut,! .. vemo, da si nasploh dobrega srca iin malo otrocji!?. ,!!!!
  … a ze cez 50.. pa bi ti tvojo javno podobo zasigurno popravilo malo bolj možato vedenje in zlasti ukrepanje kot se pritice zrelemu moskemu po 50 !!
  Nekaj cuta za pravičnost … z opravicilom za zverinsko morilsko vedenje partizanov… o… katerih otroci v solah .. morajo poslusati .. ?neumnosti .. kako so bili dobri!? pa borci za narod ? svobodo, ?..rdeco seveda ?!…. d&ruzini z gradu Strmol … pokazal!!! Hvalevredno!,, *
  Kar nadaljuj v tej normal.. moški smeri!

  Spodobilo.. bi se.. tvoj na TV predvajan obisk … npr. zgaranih penzionistk npr iz Svilanita Kamnik, penzionist s 40 let garanja iz tvojih socialisticnih tiskarn, ki so sluzile titu pa partiji..?!
  Ki so jih tvoji predhodniki KP ZK in ti… pa tvoja SD tudi .. potem ..ko ste pozabili gesla Tovarne delavcem! ?
  ….. tako amatersko in brezcutno pahnili v mizerijo revscine v penziji .. s 400 500 eu pokojnine!,,!

  Zdajle po darilcih za novo leto prestevajo drobiz, cente… ce bodo imele dovolj za eno kavo za vse dni .. v .. januarju 2016 !!
  Ce tvojega obiska takih ..rdecih penzionistov, penzionistk … NE BO?!
  .. pa tvojega .., javnega ISKRENEGA OPRAVICILA .. na TV .!!! NE BO !!!
  .. .. vsem tisocem slovenskih penzionistom, …ki ste jih VI !!! ..rdeci ex ZK in SD! …. PAHNILI V REVSCINO SRAMOTNIH PENZIJ POD 600 EU … . .. bom jaz in mnozica mojih ok znancev imel ex kp zk sd ljudi za clovesko okvarjene in nevredne javnega delovanja!

  Tvoja SD minisrrica za delo .. hoce .. nam penzionistom! … odtegovari od penzij, ce zmoremo, se kaj delat!!
  TI…,!!n SD ..ne.. resno podpirate neplodne lgbt veze!!, SD POSLANEC SKOBERNE.. pa hoce ?? .celo legalizacijo droge marihuana .. dekadenca .. je to .. v nezdravo, nenaravno, ego bonvivanstvo ?A ne?

  Pre.. dobro placanh ex zk osebkov? ali kaj, ? Ce res nravno in kot osebe pa ex kp zk politika ? dejansko padate vedno nize .. kar dajte!!
  A ne vsiljujte v padec v nizine zivljenja se drugim. Saj poznamo zgodbo o utopljajočem se, ki hoče za sabo .. v globino .. potegniti .. se resevalca. Pa pijancka, ki hoce se vse druge take .. da bo on lahko .. naprej … mirno .. pil .. brez .. poslusanja .. zoprnih pripomb treznih?!

  Saj ex kp zk osebe, tudi ..zl sd, smc,desus.. lahko .. mirno ..oddidete !!.. iz politike in javnega r slo življenja, če ste dekadentni, lažno demokratični, zavajajoči mladino v nizko, akulturno, droga, alko in lgbt, v proomiskuitetno neresno vezanost dveh !! Veseli bomo odhoda postkom ljudi .. iz drzavnih jasli!

  Zlasti pustite v miru s vaso propagando lgbt in drog pri miru slovensko mladino, ki ima!!! pravico!!! imeti svoj znacaj … ne pa vasega , zastarelega po stalin in po tito … zgoraj opisanega pravzaprav .. neSOCIALIZMA !
  Z njim so v solah morili nas ! ,! .. in BILO JE ZOPRNO ??
  Nekaj realne sociale rabimo , vasega SD i ZL SMC, DESUS …. socializma ..PA NE!!!
  Socialzem ?! Je GOJISCE VEDNO NOVIH ? Kardeljckov?! …vi, nevedni i narod .. delajte .. jaz bom pa .. kardeljcek ,, in vas bom o (ne) sreceval s pravljicami o ne enakosti , ne modernosti, ne enakossti !! Itd.

  Zlasti bresmiselno, samoreklamno govorjenje ZL SD SMC o lastni ha ha domnevni naprednosti, pravicnosti, velikodusnosti, pametnosti ZL, SD.. in nazadnjastvu t i des ih pa Cerkve .. mi je smesno in sa o .. dokaz .. v kako .. skromne sole ?! .. so govorilci takih etiket?! .. hodili, a e !?

  Zato bo za sklep napisal en ZELO NAZADNJASKI, ZELO STAR SLOVENSKI LJUDSKI REK, CERKVEN..
  … O LEPOTI , Kdaj je kdo lep ? Zanimiva tema a ne? Iz moje ? Zastarele ne zk, ne lgbt .. pamet!

  .. LEPOTA .. VSAJGA ( vsakogar) ?. GVIRA ( traja ostane zdrzi, ne mine ) ..CE JO .. MANIRA .. CIRA !!! ( cira .. pomeni .. krasi! Cir.. je svetniski sij, obstret krog okrog glave svetnikov )
  Sporocilo prastarega, ? Nazadnjaskega .. po ? Grozni Cerkvi .. disecega reka ..je NEVERJETNO SODOBNO,? A ne? Ni lep kdor nima lepih manir, del,
  Lahko kdo NI llep, a ce ima lepa dela.. JE LEP ! I.T.D. LAHKO JE KDO ZELO LEP ..a ce nima lepih del.. Ni LEP, JE NJEGOVA LEPOTA PRAZNA ALI CELO.. GRDA! In se LEPOTA ZE TRAJA .. A LE ČE TRAJA TUDI LEPA MANIRA … LEPA DELA SO REDKO TRAJNA?! Pregovor iz moj okolis Komenda, tudi Mozirje.

  Vesel bom, veseli bom o .. ce bos ti osebno ali kdo od tvojih exx kp zk sd zl smc desus .. post kom osebe ZAPEL KDAJ PESEM IZ 19. ST. ( od koga .. ze? ) ..SLOVENEC SEM !!! a jo pstkom ljudje sploh znate, se sploh upate? Znate reci..Slovenec ..sem!!! Koliko slovencev po rodu .. neslovenev po zavesti, tujcev6 v lastni domovini?! je proizvedla ex kp indoktrinacija, vsiljevanje internacionalizma! A dovolj.

  Ker tako rad javno nastopas .. pa .. zaloj enkrat na TV pesem Slovenec sem. Pravi primorci so dobri peci, skoraj vsi. .lepe pozdrave in SRECNO 2016 od nebogatih, celo revnih slo postkoM
  penzionisrov JANEZ
  P.S. tiste uboge, revne ex kp izk komunisticno socialisticne penzionistke iz vasih tiskarn v Lj, iz SVILANITA, Kamnik ..s 500 eu penzije .. za 40 let pravega delavskega garanja ,, pa le .. OBIŠCI, POKAŽI TO NA TV IN SE JIM ..RES .. LEPO OPRAVIČI,!! Pa dj na TV javno pobudo za dvig teh penzij nad 600 eu

  Ce tega tvojega nastopa na TV ne bo, te ne bomo imeli za predsednika vseh Slovencev, tvoje SD pa ZL Desusa pa ne za HA HA LEVICO .ampak za ?branilce ?visokih penzij, plac .. le T.I. RDECE GOSPODE!?
  Uradnim osebam se s polnimi podatki rad odzovem, lp Janez

  • zuje

   Če nimaš tipkovnice s šumniki, razumem in akceptiram. Če pa pišeš z nekimi pikicami, velikimi črkami – pa ne razumem! Neberljivo! Si zamisliš, kako težko bi bilo brati knjigo, napisano na tvoj način? Morda eno stran, potem bi jo zavrgel nekam v zadnji kot.
   Ljudje, a nič ne berete? A ne vidite, kako so napisani članki na portalu, kako so napisane knjige?

   • Janez

    Ja, se opravičujem za tipkovne napake, slabo obliko mojih komentarjev!. A koncentrirajte se na vsebino, na to kar hočem povedati!
    Ekipo Nove24tv PA PROSIM IN JI DOVOLIM, DA MOJE ZAPISE MALO POPRAVI IN JIH, ČE JIH POSREDUJE NA NASLOVE LJUDI, KI JIH KRITIZIRAM ALI NASLAVLJAM, DA BODO MOJE ZAPISE TUDI PREBRALI! Dejansko hocem doseci realne spremembe 1.da se ljudje gener. D. Turk .. M. KUCAN ZARES DEAKTIVIRAJO, LE SE POMAGAJO NAJTI EX KP ZK POSKRITA PREMOZENJA, PA Z INFO POMAGAJO PRI SE NENAJDENIH MORISCIH IZ IZ 1945, 1946, 3. Da se uradno isce in najde kam je slo ? 200 mrd denarja. Iz skladov r slo za penzije, pa kdo vse je to počel? 4. Pa . Zakladi? ex kp zk tajnih služb? Npu in kaka parlament komisija naj preisceta, pa o cca ? 40 mrd ostalega iz r slo v oazah? 5. PA NOVEJSE GOVORICE Z OSNOVO, O PRANJU. DENARJA SLO IZVORA PREKO ?HR? NALOŽB V R SLO V TEM CASU? IN MALE EX KP TAJNE SLUZBE KLIKE Z ? DENARJEM, BAJE SO KAR AKTIVNE?!
    Vse to so info velikega javnega pomena! SLOVENCI IMAMO POUSTAVI INZDRAVI PAMETI PRAVICO DO REALNE URADNE OBVESCENOSTI O TEH TEMAH!
    Jaz osebno se ne bojim soočenja in trdega pogovora s komer že je. Poslanca L. Mesca in Vatovca sem že trdo prijemal za ZL zlorabo demokracije zaradi lgbt in njunega aslovenstva, izjav v slabo Cerkvi, ki ima edina zasluge, da se v vaseh Kanalske dpline v Italiji se govori slovensko. Takoj po praznikih se bom vecini teh, ki jih kritiziram .. najavil na oseben pogovor. Vse o postkom polit krimi temah.!!
    Pa hotel bom slisat Deset zapovedi in pesem .Slovenec se .. takoj ..V pogovoru SRECNO 2016 JANEZ

    Jaz Janez sem 63 let frisen sport, ples penzionist a la Pahor videza le precej bolj moski, odločen, ne maram skrivnosti, ki naj bi bile javne, pa čudnih govoric KOT SO TISTE DA PAHORJA, PA CERARJA BOGVE KDO ? OBCASNO ,,? ZASTRUPLJA?, Se takih nizkih stvari ? se nam vr slo manjka!?
    Pa bomo v Rusiji IvanaGroznega, kjer so se dvorjani kar zastrupljali med seboj! Take govorice terjajo uradno demantiranje!
    Nase ex in sedanje politične osebe zlasti T.I rdeca gospoda levice (čeprav jim gre le za lastne ?visoke penzije, ne za polozaj delavcev, penzionistov)… se morajo zavesti, da so ONI OSEBNO KRIVI IN ODGOVORNI ZA SLAB POLOŽAJ R SLO !! Ker so oni !!! KAJ SLABEGA .. SO .. STORILI ! Kaj DOBREGA V POMOČ R SLO .. PA NISO STORILI , .. A BI LAHKO !!

    • janez

     Še vedno sramotiš moje ime…

     • Janez

      To nisem napisal jaz, Janez po rodu iz Komende .. ampak nekdo, ki sem u stopil na zulj. Zanazaj sem jaz avtor vseh zapisov obseznih z napakami, kjer opozarjam na uradnih preiskav potrebno cudno ?krimi denarno pocetje ? Ex kp zk na pol ali cisto tajnih klik. Tudi ? Sedanjih! Vedeti morate, da sem jaz z nic slabega obremenjen, nealko aktiven sport penzionisr, posten moski, ki se bom odlocno osebno zvzel za konec stale in za red v moji domovini. ZAVNAPREJ SE BOM KIMENU JANEZ SE DODATNO PODPISAL S KAKIM OSEBNIM PODATKOM. Korajza velja! JANEZ Komenda

     • Janez

      Človeku, ki mi je napisal, da sramotim njegovo ime, bi rekel, da si ga je umazal najbrž … z ne dovolj dobrim delom, podobo .. za javno osebo v r slo. SLOVENCI . Vladarje v opozorilo, da morajo biti dobri vladarji že pd karantanskega ustoličevanja .. dalje .. rahlo klofnemo, a ne? Lp Janez iz komemd

  • Kučko pod pručko

   Janez, Zuje ima prav. Verjetno hočeš biti v nečem drugačen, toda tvoji pikici nista najbolj posrečeni. Če ti slovenščina ne dela problema, se ju raje odpovej. Lažje te bomo brali in razumeli!!!

  • janez

   Zakaj sramotiš moje ime??

  • Kučko pod pručko

   Janez, če se ne boš popravil v pisanju, te ne bom več bral. Preveč težko si razumljiv!!!

 • avtohtoni neandartalec

  Slovenija je parlamentarna demokracija, ki jih predseduje predsednik vlade, edino v izjemnih razmerah lahko postane vojaško policijska diktatura, ko predsednik države prevzame poveljevanje nad vojsko in s tem oblast, po vplivu podobno neposredno izvoljenim ameriškim predsednikom. Lahko si vpliv celo dvignejo, razširijo Ustavna pooblastila, kot je to storil Bush, ki je najprej začel vojne, potem pa je zaradi izrednega stanja, porinil skozi kongres cel kup represivnih zakonov.
  Pri nas so pa politiki sami preprosti reveži, delavci in kemtje, ki so jih nažokali v socialistične čebelnjake in si štejejo politične privilegije v posebno čast, ko je ljudstvo prav njih izbralo za žrtveno jagnje in so s tem, za določeno obdobje postali prvi med enakimi,dokler ne izpolnijo poslanstva, ki smo jim ga naložili ali dokler ne najdemo nekoga boljšega.

  Ta mladi Pahor nima nič, ni nikoli nič takega delal, da bi lahko zaslužil, živi pri prijateljici, če ne bi imel močne družine, bi se po faksu verjetno zaposlil kje v proizvodnji, z malo sreče v obližnji javni službi, ker tam je ziher šiht. Zakaj nikoli ne napišete kje živi pa njegova družina, kdo sta bila ata in mama, če je še kakšen vpliven Pahor med njimi, ki je ves ta cirkus financiral in porival naprej. Roko na srce, meni se Borut ne zdi ne vem kako sposoben, sploh pa je njegov največji dosežek, da je razveljavil pridobitve socialistične revolucije in uvedel mehko vojaško policijsko diktaturo, zaradi česar bi težko rekli, da si zasluži Nobelovo nagrado za mir.
  Kako so skromnega Türka zrinili v politiko, mi je še manj jasno, pri nas ni bilo veliko ljudi, ki bi imeli omlaut v priimku, še mehke ć smo menjavali s trdim, ker ć Slovenske besede pač ne vsebujejo. Kajje bil pa njegov največji dosežek, morda deložacije iz nekdanjih socialističnih stanovanj, ki so se začele med njegovim predsedovanjem, ljudi je vrgel iz domov, ki sploh niso bila last javnih služb oziroma si jih je država tako priposestvovala, da so preprosto izbrisali drugorazredne državljane, ki so bili vnjih rojeni. NI ljudi, ni problemov.
  In takim bi zdaj vi gradili še palačo? Zakaj, saj nimajo samo teh protokolarnih stanovanj, običajno ima socialistična oligarhija v lasti več nepremičnin, kamor se lahko po potebi umaknejo, nekateri so si sezidali celo zasebna atomska zaklonišča, ker nikoli ne veš kam nas bo pripeljala njihova čudna politika.

  Nenazadnje je tu še naš kler, ki so si prilastili zemljo in nepremičnine, na podlagi 200 let starih fevdalističnih zakonov, ki so pred 25 leti, veljali zgleda samo še pri nas. Meni ni znano, da bi po koncu hladne vojne, še katera druga država kaj vračala fevdalistom, ampak nam se to zdi Ustavno, predvsem pa pravičniško in poštenjakarsko. Smili se mi edino Rode, ki je sicer prisiljen spati v avtu, ki je praktično njegova edina prava osebna lastnina, ampak na srečo ima Mercedes, lol :)

  • Kučko pod pručko

   Po svoje se strinjam s teboj, saj si noben od dosedanjih predsednikov RS ne zasluži predsedniške palače. Po drugi strani pa je tudi res, da bi jo zaradi ugleda države moral imeti. Toda ne v trajni lasti, ampak la za čas njegovega predsedovanja.

   Za življenje v palači bi mora predsednik izponjevati glavni pogoj in to je ljubezen do domovine oziroma domoljubnost. Te pa naši trije rdeči predsedniki nimajo in v tem je vsa stvar. Edini, ki bi si zaslužil, da bi v njej stanoval, je bil spoštovani dr. Jože Pučnik.

   Pa še malenkostna pripomba, če ne boš zameril. Preglas je v nemščini ‘das Umlaut’.

  • Anthon

   Zadnji odstavek je primitiven in neumen. Ali tvoji predniki izpred 200 let niso ničesar pridobili, so bili nesposobni?

   • Anthon

    Vam je morda šele Broz ponudil “družbeno” stanovanje?

 • Igor Kavalar

  Murgle = naselje uniformiranih hišk za najvišji razred brezrazredne socialistične družbe

  A zdej vidte kako je socializem enakopraven ;)
  Eni so elita, drugi pa sužnji. Pol jih pa na raznih srečanjih operejo da so vsi delavska klasa in da živijo enako slabo oz dobro.

  • avtohtoni neandartalec

   Uniformirane hiške, ja…
   Tudi Šrot si je zgradil eno tako palačo, v bistvu bi lahko ostal kar doma, glede na to, da je več bajte pod zemljo kot se jo vidi nad njo, ne bi me čudilo niti, če imajo skopane tudi rove k sosedom.

  • avtohtoni neandartalec

   Kaj se je zgodilo pa z lokalnimi muzejskimi zbirkami, ki so jih med osamosvajanjem, ponekod previdno deponirali v Avstrijo, kaj se je dejansko zgodilo z vso tisto zgodovinsko šaro, verjetno te umetnine zdaj krasijo kakšno kmečko sobo, haha…

  • Peter

   A ni zdej kmalu na vrsti dražgoško orgijanje? Bojo spet pral.

 • Osti jarej

  aja?!…kdo ga je pa postavil za “kneza”…..”iz inata” ?!?

 • baldeagle

  Sam ne nasprotujem gradnji neke elitne predsedniške rezidence, kjer bi predsednik države in njeni visoki funkcionarji gostili tuje državnike. Elitna predsedniška palača daje tujim državnikom le neko sporočilo, da so na obisku v civilizirani in urejeni državi. Saj Slovenija to nekoč tudi bo in minilo bo obdobje levičarske vladavine. Celo prej, kot si nekdo to ta trenutek predstavlja.

  • Kučko pod pručko

   Naj se ti besede pozlatijo!!!

  • viktorh

   Zgradili jo bomo Janši.

   • baldeagle

    Podpišem.

    • gold

     Jaz tudi.

     • cornusmas

      Pa še jaz.

   • Pjevač tuge

    Edini ki bi jo bil vreden. Edini ki se upira komunistom in ki ne popušča.

  • sunday

   iz tvojih “ust” v božja ušesa !!

 • dob

  Prihodnost se bo spominjala samo dveh velikih graditeljev, Ludvika Bavarskega po gradovih in Jankovića Ljubljanskega po….. ne vem po čem, se bo že Repe kaj zmislil.

 • Vrhovni sodnik

  Vila pod Rožnikom ni slaba ideja, plačujemo jo že zdaj, pomebno je, da je tudi ZOO blizu, za vsak primer.

  • Vrhovni sodnik

   Ker so bili do sedaj samo rdeči predsedniki bi takšni ob napadu nostalgije naredili 100m sprehoda do Vidmarjeve vile in si ogledali, kje se je rodilo gorje za Slovence.

 • Janez

  Jaz tu pisem le zato, ker bi rad, da bi pravi ljudje prisli na prava mesta in tam odgovorno delali pravi!!, ! nevzvišeni (nad ljudmi ..in v dobro ljudi.
  Državo, vse organe od sodišč do krajevnih uradov jaz vidim kot en servis podrejen potrebam ljudi. Jaz sem kot knjižničar se posvetil enako vsakemu posamezniku, otroku ali stari mamci. Vsak je dobil vse knjige in info,ki jih je zelel. Tudi znana zapornica ga Hilda T. Je pd mene kot knjižnicarja. dobila vse knjige, info ki jih je želela, zame je bila bralka kot vse druge… .

  Glede nasih najvišjih oseb v državi se mi zdi, da enostavno ne opravijo vsega dela, ki bi ga morali in bi ga lahko! Zlasti pogrešam pravočasne vzpodbude v pozitivno smer in blokade negativnega .. z vrha!

  STALNIH NESTRANKARSKIH CENTRALNIH ORGANOV ZA VSO SLOVENIJOV R SLO .. NIMAMO!
  ..razen DRŽAVNEGA SVETA ..za katerega sem JAZ janez K. že pred 25leti na dr. Ruplovi ustanovitvi njegove DS PREDLAGAL, DA NAJ BI .. TAK ..OSREDNJI NARODNI IN DRŽAVNII SVET ..imel OSREDNJO VZPODDBUJEVALNO,, STRATEŠKO, SISTEMSKO IN KONTROLNO, VETO VLOGO V R. SLO!!

  Moj ppredlog?1989. ZA STRATEŠKI NARODNI SVET SLOVENCEV ..pred ustanovitvijo R. SLO .. JE BIL TEDAJ leta 1989 ? NAJBRŽ ŽAL PREZGODEN, . JE ZDAJ? 2016 ? PRAVI ČAS ZA ..NOV R.SLO. ..SVET ?

  Vlada …nimajo strategij za praktično nobeno področje ( demografija ,regije, panoge javne službe, kultura) Namesto funkcionalnih strategij imajo najviisje pri sebi nekakšne kvazi instant vrednote npr. Enakopravnost, a dopuscanje familiarnosti , zaposlovanje otrok,, prijateljev .. seveda le najvišji v javnem, državnem sektorju
  Humanitarnost, socialnost pomoč namesto delovnih mest .. prostovoljstvo,
  Šolstvo .. prijaznost ..namesto da bi dalo znanje za delo, življenje itd.
  Državljanska, ne pa domoljubna vzgoja.
  Enakopravnost in multi kulti , za slovensko domoznansrvo, domoljubje .. ni mesta za Slovence
  Humanitarnost in socialne pomoči ( najprej neslovencem, nazadnje Slovencem ),
  Zaposlovanje ( pogosta prednost neslovencev pred Slovenci, npr.MOL LPP ?…)
  Enakost pred zakonom, a selektivno toženje …manj toženja, preiskav npr,?političnih ? Prijateljev npr,…?VODILLNIH OSEB V INSTITUCIJAH PRAVA? Skritih ex kp zk zakladov.. o katerih pisem! Itd, itd

  Predsednik države in predsednik vlade R. Slo ..BI PO MOJEM MNENJU MORALA SAMA Z VISJEGA POLOŽAJA ŽE ZDAVNAJ UREDITI ZGORAJ NAKAZANE PROBLEME, UREDITI..
  A ..NEOBSTOJ REALNIH STRATEGIJ, PRAVIH, KVALITETNIH SODOBNIH, KULTURNO IN GMOTNO POZITIVNIH STRATEGIJ ITD ITD V GLAVAH VODILNIH POSTKOM LJUDi JIM TO ONEMOGOČA?!

  . PREDS R. SLO PAHOR IN SMC CERAR ! SE OBNAŠATA KOT ENAKA MED ENAKIMI ,
  NE DAJETA NOBENIIH PREDLOGOV( ali malo ) ..POZITIVNIH V RES POMEMBNIH STVAREH ( posobitev vsebin solsttva, pa strategija Slovencev kot naroda, demografsko, kulturno, strategije kmetijstva, obrti, .. šolstva, zmanosti,!!?
  NASTOPATA KOT URADNIKA, KOORDINATORJA, KI VECINO DELA NA ZAUPANJE .. ENOSTAVNO .. KAR PREPUŠČATA POODREJENIM, MINISTROM, RAZNIM VODJEM IZVEDBE PRIPRAVE IN APLIKACIJE NEKEGA ZAKONA … BREZ AKTIVNE SOUDELEŽBE PREDSEDNIKA VLADE , MINISTRA. Znan je zelo sra oten fiasko vlade A. B. z zemljiško davčnim zakonom. RAZLOG TEGA FIASKA ? ..je znan?

  ITD ITD. hkrati pa si naš R. SLO PREDSEDNIK ob vsej odsotnosti in neaktivnosti in njegovih vzpodbud priprave raznih za r slo pozitivnih strategij .., tudi malo ali nič vzpodbudza pravočasne blokade za r slo negativnih dogajanj za r slo ..usmerjenih k njemu podrejenim? A jih je kaj?… Se pa predsednik ..

  ..osebno angažira z javno izraženim osebnim predsedniškim glasom ZA v zelo spornem za prihodnosr r slo zelo pomembnem vprašanju sklepanju poročnih ZAKONSKIH ZVEZ V R SLO.

  Ne morem brez jedke prpombe, da se je kot podpornik gibanj, ki so v preteklosti sicer ? z ?dobrimi nameni, a nepremišljeno, avanturistično,revolucionarno, nasilno morilsko do mnogih življenj….hudo prizadela Slovenijo!? Naš predsednik se je spet odločil za osebno podporo malo premišljenemu in spornemu dogajanju okrog predloga ZL !! V KP reevolucionarnosti ..enako totalitarno vse zajemajočemu,revolucionarnemu predlogu ZL, ki je bil hvalabogu s strani razumnega ljudstva zavrnjen!

  A zdaj nas domoljubnih Slovencev ..vi .. postkom ljudje .. ne boste več uničevali ! Ste že šrešibki in sami na robu ?… in blizu konca vše poti!?

  Ta meni žalostna podoba malo kulturnega stanja zlasti zdaj nizkega multikulti stanja naše postkom elite … me brez moje zlobe .. tudi veseli.!!
  Postkom ljudje so zapadli v tako težke temeljne probleme samodezorientiranosti .. da je nam domoljubnim staro slovencem popolnoma jasno..
  ..DA SE POSTKOM ČAS IZTEKA ! DOKONČNO !!!!
  Malo se bodo še grizli mrd seboj .. nato pa bo menii ljuba rslo eu, slo .. normalno končno zaživela!!!

  KER PRENOVA DRŽAVNEGA SVETA R. SLO V ..DRŽAVNI SLOVENSKI SVET … ( za izdelavo strateskih osnov potrebnih nam Slovencem ) ŠE NI IZVEDEN, JE BLOKADO ENEGA ZADNJIH POSKOM ..SRAMOTNIH REVOLUCIONARNIH POIZKUSOV TOKRAT IZVEDEL ENKRATNI G. A. PRIMC S SVOJO CIVILNO DRUŽBENO KOALICIJO ( jhvala Aleš, gospa M.Z. ..!) IN MI NARAVNI RAZUMNI SVOJE PREDNIKE, SVOJE SOBRATE SLOVENCE IN SLOVENSKO PRIHODNOST LJUBEČI DOMOLJUBI.
  A .. končno .. čas slovenskih domoljubov .. prihaja, ..smo trpeli, a . nikoli nismo bili .. premagani! juhej!
  Postkomi bodo mini ostanek strank in seveda krivec stroškov referenduma Lp.Janez komenda

 • Verbena

  Moje mnenje..ne rabimo nobene Bele hiše, ker ne rabimo urada predsednika države !!..zame je samo en nepotreben strošek in samo funkcija, ki je dobro plačana !!

 • Ježek Teka Teka

  Banda rdeča hohštaplerska bi se preseravala … Brdo pri Kranju je protokolaren objekt 20 min. stran od Ljubljane … polno rit vsega imajo … zdaj pa še to … nabrcat jih ven iz države čim prej pa to … pol pa JJu rezidenco zgradit … ;)

 • Janez

  G, preds. B. Pahor ! Kljub nesomišljenosti Vas vseeno cenim. Pogumen človek ste pravzaprav,, iti na tako vidno javno mssto!
  DAJTE NO POSREDOVATI OB TEJ ? UZURPACIJI DR, TURKA I DR. CERARJA PA K. ERJAVCA,
  Vsi smo videli fotografijo. Dr. Turka. Na sestanku z nedvomnima žal še nesojenima političnima MORILCEMA .. M. RIBIČIČEM IN V. AVBLJEM. Proti njima bo v kratkem gotovo sprožen postopek. Za njune zločine zoper človečnost. Ki ne zastarajo!
  Ne bodimo naivni, tudi na poslaništvih tujih drćav v r slo za dr. Turka tesno sodelovanje z dvema nedvomnima polit morilcema ..GOTOVO VEJO !
  Huda mednarodna sramota za R, SLO BO, ČE TA TEMA PRIDE V MEDNARODNE MEDIJE,
  ČEŠ .. KAKŠNEGA . ČLOVEKA PONUJA R SLO .. ZA V OZN,?
  L,P JANEZ IZ OKOLIŠ KOMENDA, NJSEM ČLAN SDS JALI NSI LE SIMPATIZER IN NOVI DOMOLJUB.

 • Janez

  G. Preds. B Pahor! Moje mnenje in opozorilo .. je .. zelo RESNO!

  Vi osebno dr Turka gotovo osebno kar dobro poznate! Mi iskreni slovenski domoljubi o njem vemo le to, da je bil tesen sodelavec ex KP ŽAL ŠE NESOJENIH A DOKAZANIH MORILCEV M. RIBIČIČA IN V. AVBLJA! To se nedvomno vidi tudi z omenjene vsem znane FOTOGRAFIJE TE TROJICE NA SESTANKU.

  MOTIVI DR. TURKA DA TAKO ZAVZETO ŽELI TO KANDIDATURO SEBE ZA. OZN IZ R. SLO ZA LJUDI SLOVENIJE . .. ?NISO DOVOLJ UTEMELJENI, .?
  Stotine mojih znancev so besne, ker se.dr. Turk kot večini Slovencev ? ETIČNO tako sporna oseba sploh javlja za v OZN, zahtevajo .. umaknitev samokandidature dr. Turka!

  VEČINE NAS SLOVENCEV JE ZELO POŠTENIH IN ETIČNO ZELO ZAHTEVNIH DO SONARODNJAK OV.. Bom kar zapisal ljudsko mnennje o osebi dr. Turka. Mnenj so, da dr. Turk ? ni etično čista oseba ne more biti sodelavec morilce v sonarodnjakov.
  Ljudski izraz za značaj dr. Turka .. je tako GRD, da ga tu , javno .. ne morem napisati!

  Dr. Turk je tak tesen sodelavec morilcev …nedvomno bil,
  Tudi njegov delež v ?delu ex KP ZK TAJNIH SLUŽB JAVNO NI POJASNJEN..?!

  A USTAVNO SDIŠČE R. SLO JE TE TAJNE SLUŽBE VSEM ZNANOveste .. OPREDELILO KOT .. ZLOČINSKO DELUJOČE DRŽEVNO POLITIČNE SLUŽBE!
  Dr. Turk se tudi zelo del svojega življenja in dela prikrivajoče vede?!

  . No, kot veste!? Jaz in moji znanci fotografij in podatkov os odelovanju dr. Turka s slo političnimi morilci ..mednarodnim medijem in organom ….MI ..JIH NE BOMO POŠILJALI … MEDNARODNIM MEDIJEM IN ORGANOM. …DOLOČENI AKTERJI IZ R. SLO IN ZASTOPNIKI TUJIH DRŽAV V R SLO .. PA TAKO POŠILJANJE FOTOGRAFIJ IN PODATKOV .. NEDVOMNO BODO IZVEDLI!

  Grozovita blamaža in mednarodna osramotitev R. SLOVENIJE JE V PRIMERU POTRDITVE KANDIDATURE DR. TURKA V OZN .. NEIZBEŽNA!
  Kot popolnoma pošteni Slovenci Vas prosimo, da tako osramotitev mojega, našega večinsko pštenega naroda naroda .. PREPREČITE, Janez Komenda
  P.s. uradni osebi rad pokažem os podatke, nealko, nnič kazni, 40 llet pošteega dela v r slo

 • Janez

  Dober dan vsem od ponosnega Komendčana Janeza!
  Beroče le prosim, da, ker sam nisem član nobene slo stranke, da … tisti, ki imate možnost stika s .. z osebami Dr. TURK, preds. Pahor, dr. Cerar , Karl E.) ki jih v tem komentarju opozarjam, da jim omogočite branje. Mojih opozoril.!
  Neki moji ne osebni ampak bežni .. po videzu ..znanci … namreč … ZANESLJIVO . ŽE. POSILJAJO VSO DOKUMENTACIJO O .? DELU dr. Turka v času okrog 1980, FOTOGRAFIJE DR. Turka njegovih sestankov z nedvomnimi SLO EX KP POLIT MORILCI ( M. RIBIČIČ, V. AV ELJ, I. MAČEK…) .

  Dr. Turk je bik nedvomen somišljenik, sodelavec teh ..KRVAVIH .. OSEB… rokoval se je z njimi… .!!!

  Mislim, da je tista dokumentacija o dr. Turku… nad našimi ljudmi v vrhu države .. skrajno ogorčenimi nasprotniki dr. TURKA … ŽE NA POTI V NEW YORK, NA OZN IN ORGANE VELIKIH DRŽAV .. PA NA VELIKE MEDNARODNE MEDIJE..,!

  Jaz imam Slovenijo rad, hude svetovne osramotitve moje ljube nesrečne domovine in mngih dobrih Slovencev .. SI NE ŽELIM ,!! Tiste, ki imate možnost prosim za posredovnje. Hvala Janez Komenda

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!