Po Lidlu zdaj krščanske simbole cenzurira še Porsche

foto: twitter

Nedolgo nazaj je v Sloveniji in nekaterih drugih državah prišlo do hudega škandala, ko je “woke” trgovinska veriga Lidl iz svojih promocijskih materialov zbrisala križe na grških cerkvah. Zdaj smo priča podobnemu škandalu v Nemčiji. Nemški proizvajalec avtomobilov Porsche je bil deležen hudih kritik, potem ko je podjetje v prvi različici reklame ob 60. obletnici modela 911 poslikalo kip Jezusa Kristusa, ki gleda na mesto Lizbona.

Kot je poudarilo več uporabnikov družbenih omrežij, so se tržniki podjetja odločili, da iz videa izrežejo kristusov spomenik Cristo Rei in pustijo prazen podstavek v portugalski prestolnici.


Nemško podjetje, hčerinska družba skupine Volkswagen, ki slovi po svojih luksuznih športnih avtomobilih, je prejšnji teden začela kampanjo, ki praznuje šest desetletij “zelo hitrih let” Porscheja 911 in promovira posebno izdajo modela vozila 2024 Porsche 911 S/T. V okviru kampanje je bil objavljen približno dveinpolminutni promocijski film, ki prikazuje razvoj Porscheja 911.

Približno 44 sekund po različici videoposnetka, objavljenega na spletni strani podjetja, se porsche 911 pelje po zaslonu v ozadju mostu 25. aprila in reke, ki jo gleda Cristo Rei, vendar 92 metrov visokega kipa Jezusa ni bilo na vrhu 269 metrov visokega betonskega podstavka, ki je bil viden na drugi strani reke.

“Napako” je prvi opazil uporabnik na X, čigar objava je postala viralna. Porsche je v izjavi za Fox dejal, da “zgodnja različica filma, narejena v Evropi, ne vsebuje kipa Cristo Rei.

“Iskreno obžalujemo in popolnoma razumemo bolečino, ki jo je to povzročilo. Ta film je bil odstranjen,” so dodali.

Kmalu zatem je bila na njihov YouTube kanal naložena nova različica videa, v kateri se je kip Jezusa Kristusa že pojavil na podstavku.

Sara Kovač