fbpx

Pod krinko “ljudstva” Glas ljudstva prireja svojim strankam volilno propagando

Foto: družabna omrežja

Iniciativa Glas ljudstva je sporočila, da so prejeli skoraj 250 vprašanj, ki jih “ljudstvo” želi postaviti političnim strankam – to po njihovem mnenju kaže na željo po dialogu s politiko in na angažiranost pred volitvami. Svojo prisotnost naj bi potrdile stranke Levica, DeSUS, SAB, Pirati, Vesna, SD, Vesna, LMŠ, Gibanje Svoboda in Dobra država + Naša prihodnost. Aktivistka Tea Jarc je jutrišnji shod označila za zgodovinski dogodek – a v resnici gre zgolj za volilno propagando. Neprimernih vprašanj namreč ne bodo upoštevali in glede na to, da bodo na “njihova” vprašanja odgovarjale zgolj “njihove” stranke, nam je lahko jasno, da dohodninske napovedi elektro oligarha ne bomo videli.

“V petek vprašanja zastavljamo mi: iniciativa Glas ljudstva in vi direktno! Tudi taka, ki jih ne boste slišali na TV soočenjih. Ne zamudite tega zgodovinskega dogodka! V Sloveniji bo imelo glas ljudstvo! Vsi v petek na trg in potem 24. na volitve,” je aktivistka Tea Jarc pozvala na soočenje strank z ljudstvom, ki ga ta petek pripravlja iniciativa Glas ljudstva. Na dogodku bodo seveda prisotne zgolj stranke, ki se že tradicionalno povezujejo z določenimi NVO-ji in protivladnimi aktivisti.

Kot je pred kratkim povedal župan Ilirske Bistrice Emil Rojc, gre za del privilegirane Ljubljane, ki se je oklical za ljudstvo in tako želi prikazati, da je z aktualno vlado nezadovoljno celotno ljudstvo. Kar seveda ni res, na kar kaže tudi to, da drugod po Sloveniji protivladni protesti niso potekali. Tudi v Ljubljani so pobudniki protestov in tem pripadajočih shodov določene politične stranke, ki nevladne organizacije, iniciative in nekatere skupine uporabljajo kot svoj podaljšek. Njihovo angažiranost jim seveda tudi poplačajo, kar pa je malo težje izvedljivo, če niso pri koritu. Kar vsekakor pojasni skupni interes za tovrstne akcije in pozivanje “ljudstva” na volitve – kjer je seveda treba obkrožiti stranke, ki bodo zagotovile kroženje javnih sredstev tudi v prihodnje.

Neprimernih vprašanj ne bodo upoštevali; Na Facebooku je svojo udeležbo potrdilo 89 ljudi
Na Facebooku so še pojasnili, da je eden izmed glavnih ciljev iniciative Glas ljudstva vračanje politike ljudem – politika in politični predstavniki ter predstavnice so izvoljeni zato, da v državnem zboru zastopajo interese in izvršujejo voljo ljudstva. Zato v iniciativi Glas ljudstva verjamejo, da je še posebej v predvolilnem času izrednega pomena, da se bodoči politični predstavniki in predstavnice ljudstvu lahko neposredno predstavijo v živem, odprtem in javnem prostoru ter obenem, da lahko tudi sami volivci in volivke postavijo vprašanja, ki so zanje pomembna. “Žaljivih, nespoštljivih in neprimernih komentarjev ter vprašanj ne bomo upoštevali. Prejeta vprašanja bomo na dogodku izbirali z žrebom,” so še zapisali – kar pomeni,  da se bodo osredotočili predvsem na primernost vprašanj in ne toliko na to, kakšna vprašanja pestijo “ljudstvo”. Da bi Roberta Goloba povprašali po dohodninski napovedi, torej ni pričakovati.

Sara Kovač