Državna varnost v razsulu: Tretji mesec zapored več kot tisoč migrantov, mejno kontrolo proti nam uvaja še Italija

Foto: Twitter

Maja je policija prvič v letošnjem letu odkrila za odtenek manj migrantov, ki so na črno prišli čez mejo iz Hrvaške kot v istem mesecu lani. Je pa že tretji mesec zapored število ujetih krepko višje od tisoč. To kaže poročilo policije o ilegalnih migracijah v prvih petih mesecih. Dejansko gre čez državo več migrantov, ker jih nekaj policija ne ulovi in jim uspe neopaženo priti do Italije. Italija, proti katerih zbeži tudi večina tistih, ki pri nas prosijo za azil, z julijem uvaja “skupni” mejni nadzor proti nam. Že prej je nadzor, ker Slovenija ne nadzira svoje schengenske meje, uvedla Avstrija.

V petih mesecih je policija “opazila” 4.313 večinoma državljanov Pakistana, Alžirije in Maroka, ki so se pretihotapili čez mejo, lani v istem času pa 2.590 ilegalnih prehodov državne meje. Število se je v letu dni povečalo za 66,5 odstotkov. Številke so po mesecih takšne:

V svojem poročilu policija trdi, da je v prvih petih letošnjih mesecih 1.657 ilegalnih migrantov izrazilo namero podaje prošnje za mednarodno zaščito. Lani je bilo namer 2.044. Število se je od lani zmanjšalo za 18,9 odstotka. Drugačni so podatki o zaprosilih za azil, torej o tistih, ki res zaprosijo za zaščito. Podatki o dejansko vloženih prošnjah za azil kažejo rast. V prvih petih mesecih lani je azil zahtevalo 1163 migrantov, letos pa po podatkih MNZ v istem času 1512. Kar je kar je kar precejšen skok. Podatki o vloženih zahtevah za azil so takšni.

V primerjavi z lanskim letom policija letos na Hrvaško vrača veliko več migrantov. Lani jih je v prvih petih mesecih vrnila 390, letos že 2775. “Uspešnost” policije se je v tem delu precej povečala. Skupno število ugotovljenih nezakonitih prihodov v lanskem letu v primerjavi z letošnjim (del jih sproži azilne postopke in ti skoraj vsi pozneje pobegnejo na zahod, večino teh migrantov pa država takoj vrne na Hrvaško) je bilo po mesecih lani in letos takšno:

Številu vračanj iz sosednjih držav k nam in od nas sosedom, kaže preglednica iz policijskega poročila za prvih pet mesecev lani in letos tako:

Celotno poročilo lahko preberete na povezavi spodaj::

POROČILO POLICIJE: ILEGALNE MIGRACIJE NA OBMOČJU REPUBLIKE SLOVENIJE JANUAR MAJ 2019

Peter Jančič, Spletni časopis

 • Zombi Gartner

  Dobrodošli v resničnem svetu, šova, migrantov in politike.

 • soc

  Murgelski zlobni palček in njegova druščina slavijo. Vračamo se na Balkan, čeprav smo formalno še v EU. Za zdaj. Le nekaj tisoč polopic je bilo treba, pa so jim omogočili odrešilni projekt za intimno opcijo.

 • ZatonMesecnikov

  Izgleda se bo zgodil tisti črni scenarij, ko se bomo samo gledali in si jih podajali eden drugemu. Rastla bodo na črno plehnata naselja na obrobju mest (Rakova jelša), ZZB Borci profi Fašizmu in Levičarski plačani človekoljubci, pa bodo kričali, kako jim moramo pomagati. Pa vedno več jih bo prihajalo.

  Svet to pozna, primeri so plehnati slumi v Mehiki, pa Brazliji, ko se podeželje preseli v velemesta. Indijski plehnati slumi, indonezijski. Kriminal, prostitucija, droge, onesnaženje, nevarnost.

  Politiki pa ohromljeni zaradi strahu, da bodo obtoženi Fašizma.

  So zato naši predniki in generacije pred nami slovensko naravo obvarovali (v Sloveniji bolj zaradi podjetniške nesposobnosti, ampak imamo pa eno najlepših narav na svetu)? Za pakistance, maročane, Alžirce?

 • Drago

  Panika, paaaaniiikaaaa. Kako hudo je moralo biti šele pred 20 leti :

  V zadnjih desetih letih je bilo največ
  ilegalnih prehodov leta 2000, in sicer kar 35.892, sledi leto 2001
  (20.871), leto 1999 (18.695) in leto 1998 (13.740). Ostala leta se je
  številka gibala pod 10.000, lani pa jih je bilo 6926. ,

  Vir : https://www.24ur.com/novice/slovenija/manjse-stevilo-ilegalnih-prehodov-meje.html

  • Tedo Medo

   Noben medij, tudi nova24tv, ni nevtralen, vsi lažejo oz. objavljajo to, kar jim dovoli oblast.

   • Drago

    Kaj je tisto, česar “oblast” ne dovoli objaviti?

 • macon

  Maj je bil nadpovprečno hladen, zato manj prehodov. Bolj zanimiva bo junijska primerjava.

 • Franc Šink

  Slovenija očitno ni več kos svojin nalogam.In še hujše bo.

  • macon

   Domačini bodo umirali kot žrtve pritepencev.

 • Antonius

  V razsulu je izvoljena slovenska politika! Njena varnost je samo logična posledica razsule politike.
  Volivci so varnost države zabarantali za slogan, da nihče veleizdajalčevih ne bo šel pod nobenim pogojem v Janševo vlado.
  Zdaj imamo razsulo tako v parlamentu in vladi, kot v policiji in slovenski *armadi*.
  Danes so v Sloveniji varni samo šerijatarji. Če v samoobrambi koga preveč udariš, te krivosodni obsodijo zaradi prekoračitve silobrana.

  • Slovenka

   Spoštovani Antonius,

   prebrali ste mi misli. V histeriji, poimenovani Samo ne Janša, si je 60% Slovenije izvolilo leve stranke, ki so brez težav sestavile vlado, in kar je še lepše, če se skuja katera od koalicijskih partneric, sta v rezervi še NSl in SNS, tako da naj me vrag vzame, če ta vlada ne bo zdržala do konca mandata. Zlasti obmejno prebivalstvo pa naj med tem pač je, kar si je skuhalo na volitvah. Naj se končno zavedo, da ima glas za nesposobne, koruptivne stranke pač posledice. Naj se znajdejo, kot vejo in znajo.

 • marta

  Tokratno sporočilo naše svete Matere – Kraljice miru (zanimivo) prav na slovenski DAN DRŽAVNOSTI :

  25. Junij 2019 – po vidkinji Mariji Pavlovič

  Dragi otroci!
  Zahvaljujem se Bogu za vsakega od vas.
  Na poseben način, otročiči, hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.
  Pripravljam vas za nove čase, da bi bili trdni v veri in vztrajni v molitvi, da bi po vas deloval Sveti Duh in prenovil obličje zemlje.
  Z vami molim za mir, ki je najdragocenejši dar, čeprav satan želi vojno in sovraštvo.
  Vi, otročiči, bodite moje iztegnjene roke in ponosno pojdite z Bogom.
  Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.“

  25. Junij 2019 – po vidkinji Ivanki Ivankovic

  Vidkinja Ivanka Ivanković Elez je imela redno letno videnje 25. junija 2019.
  Ko je imela zadnje vsakodnevno srečanje z Gospo, 7. maja 1985, ji je zaupala zadnjo, deseto skrivnost in ji je obljubila, da bo imela vse življenje videnje enkrat na leto, in to na obletnico prikazovanj. Tako je bilo tudi letos. Videnje je trajalo 4 minute (od 18.37 do 18.41). Prisotna je bila samo Ivankina družina. Kraljica miru ji je dala sledeče sporočilo:

  “Otročiči, molite, molite, molite!”

 • Vojvoda Šarec.

  Na živce mi gredo trenutno samo Italijani, ki po Bovcu, Bohinju, Bledu….parkirajo avtomobile-jih tlačijo povsod, edine ne na plačljiva-urejena parkirna mesta.

 • Boco

  Tihotapski biznis vodijo krimanalne zdruzbe, ki imajo povezave z bivso udbo. To so ex-jugo organizacije, ki imajo organizacijo vzpostavljeno v vseh bivsih Yu republikah. Zanje je migranska kriza biznis. Radi imajo denar. Za vsako ceno. Kot izgleda imajo mocan vpliv na slovensko vlado. Ja seveda, saj ima Sarceva vlada levi pedigre.

 • branči

  tiristična sezona v polnem razmahu!

 • antimur

  Da so vsi, ki podpirajo to NWO politiko uničenja posameznih narodov izdajalci svojih domovin, v Sloveniji je to pošast Kučan s svojo omejeno in kriminalno rdečezvezdaško drhaljo. Kazen za izdajalce je znana po vsem svetu, torej domoljubi in zagovorniki normalnosti, na delo, v Sloveniji je dovolj drevja in gozdov.

 • marker

  Komu je sploh mar za eksodus nezakonitih migrantov? Važno je le, da je uspela parada ponosa v prestolnici.

 • Luckyss

  mejno kontrolo proti nam uvaja še Italija…
  Ja in mi jim bomo v mešanih patruljah celo pomagali, da nam migrantje ne pobegnejo k njim ;) Butalci…
  Še enkrat javno vprašujem , SDSovce…zakaj ne organizirajo protestov proti takšnemu prehajanju mej, ki niso humane niti za migrante, še manj pa za prebivalce ob meji..Zakaj kot “močna stranka” ne zahtevate posredovanje Frontexa, zakaj na to temo ne prižigate svečk, zahtevate referenduma, zakaj le jamrate, ukrepa pa nihče ?!
  Saj vprašanje je v bistvu retorično ;))

  • branči

   a levica se pa strinja s tem? sam organiziraj proteste, bebo!

   • Luckyss

    Ja, “levica” uvaža te nekompatibilne migrante, desnica pa ste baje proti, kolikor vem…Kdo bi torej moral organizirati proteste ?!
    Butalc…

    • branči

     s tabo je nekaj narobe! z vsemi štirimi podpiraš vlado m.šarca, torej tudi uvoz migrantov, zraven pa podpihuješ desnico k protestom! se boš moral odločiti, ali si pohlevno ščene ali pa lahko uporabljaš svojo pamet – seveda tisto, ki še ni rdeče oprana!

     • Luckyss

      Pravim , da so očitno našim premierom roke zvezane tam v Bruslju..Janez je intenzivno lizal roko Frau Merkel, ko je bil na oblasti in prav on je podpisal 23. novembra leta 2006 v libijskem Tripoliju Afrika-EU deklaracijo o migracijah in razvoju.
      Ta je bila osnova Marakeške deklaracije, ki pa ni zavezujoča, vendar je Šarec ni hotel podpisati…
      Toliko o tem s kom je kaj narobe…pojdi v senco in pij za spremembo vodo…
      Torej s protesti proti migrantom bi na EU vršili pritisk in bi morda res kaj ukrepali v smeri Frontexa..

     • branči

      kretenasto ščene! a misliš, da je tisti, ki je bil poslan, marakeško deklaracijo podpisal v svojem osebnem interesu ali v imenu slo vlade? tvoje bevskanje ni za drugam, kot za v pasje zavetišče!

     • Luckyss

      Takšna dejanja so zelo opazna v “visoki politiki”…Šarec pač ni nastavil riti kot jo je Janez…

     • branči

      sem opazli, da ti primanjkuje… podpisana deklaracija zavezuje državo podpisnico, ne tistega, ki podpiše! podpisana je bila s soglasjem trenutne vlade na čelu z marjanom šarcem, nastavil pa je rit vseh državljanov, ki bomo fasali te posledice! tako levi, kot desni, s tabo vred!

     • Luckyss

      Saj to ti razlagam …Šarec je simbolično zavrnil podpis nečesa kar itak nima nobenega vpliva, ker je v veljavi Afrika-EU deklaracija o migracijah in razvoju, ki pa jo je Janez podpisal…
      Pa saj nima smisla …kot da bi ovci razlagal integralni račun…njen odgovor je vedno enak…. beeee..

     • branči

      “kleknuo sam ali pušio nisam!” to je tvoja razlaga!

     • Luckyss

      V grobem ..ja ;)
      Politika pač…In tisti ki je pušio sedaj najbolj jamra okrog tega. oziroma njegove ovce..

     • branči

      da te dopolnem: ko si na kolenihih, delajo stabo, kar hočejo!

     • macon

      Spet še več spakovanja, 2006 je nerelevantno za vse po masovnih procesijah leta 2015, ker so se po tem zadeve spremenile.

      Namesto glumača je Marakeš podpisal njegov zunanji minister, kar je isto, ker je to naredil v imenu vlade in Slovenije.

      Neverjetno sprevržen si.

     • Luckyss

      Polpismen bebo ne bi podpisal Afrika – Eu deklaracije, ki govori o nemotenem “pretoku” migracij…Marakeš govori le o dveletnem izpolnjevanju te zaveze in seveda ni zavezujoč ker ga prejudicira prav deklaracija, ki jo je Janez seveda z velikimi črkami podpisal…

  • macon

   Naslavljaj na vlado in levi režim, kaj se tukaj sprenevedaš z opozicijo. Ti zdaj po tvoje dokazuješ, da opozicija ne dela kar bi morala, medtem, ko je vlada za kaj? Za lep videz ali kaj?

   Opozicija ne bo kučanovemu režimu urejala države. Bolj pomembna ekonomska vprašanja je opozicija naslovila, podala predloge, levi režim pa je vse do zadnjega z zaničevanjem zavrnil.

   Levica zaničuje vsako tudi najmanjšo malenkost, ki bi pomagala slehernikom in vse kar bi pomagalo pravnemu redu. Nimamo kaj stopati skupaj z njo, ostane nam samo najnujnejše sobivanje in režimska prisila.

   • Luckyss

    Zakaj moraš uporabiti toliko besed da nič ne poveš ?!

    • macon

     J.bite se in odj.bite, levičarji. :)

     A je zadosti povedno? :)

     • Luckyss

      ;) ja to je dosti bolje, to cenim…kratko in jedrnato…
      Še pluseka dobiš;)

 • pajot

  Komunistična partija Slovenije na čelu z milanom kućanom deluje v smeri obnovitve jugoslovanskega režima. Korak za korakom se bližamo kućanovi intimni opciji. Samo še zloglasni 133. člen manjka in pa uvedba naborniškega sistema. Da bo vse pod kontrolo. Na koncu pa še ukinitev opozicije. Ko bomo izključeni iz Schengna,se bo začelo krvavo rajanje.

  • Luckyss

   Si pozabil vzeti tableto, paranoja, bele miške majcene…?!
   Pokliči ustrezno pomoč…

   • marta

    Spet nesramno izzivaš. Če te tukaj, kaj moti, ne prihajaj več sem in ne, da stalno ponižuješ vse, ki ne komentirajo enako, kot ti.
    Ne moreš in ne smeš poniževat drugih okoli sebe, če so kulturnejši od tebe !

    • Luckyss

     Imaš prav..in tega se držim..nikoli ne ponižujem komentatorjev ki ne pišejo provokacij, neumnosti ali laži.
     Sicer pa se za zgornji komentar opravičujem, ni umesten…sem šel na vaš nivo…

     • marta

      Na nikogaršnji drugi nivo nisi šel, ker si preveč samoljuben, zaverovan sam vase … skratka – egocentričen si.
      Spoštuj tudi druge, če hočeš biti spoštovan !

   • soc

    Bebčka na vrvico, pardon, v greznico, ponovitev xy. Pa moderator morda tudi sodi vanjo, če aktivističnim fanatikom levega fašizma ne omogoči pojavljanja hkrati še enkrat pod istim nickom (tebi in recimo lažni Olgi 101). Bljak torej obema.

 • Olga101

  Murglskega zlocinca, ki je za vsem, bo treba končno spraviti za zapahe! Prav tako sorosove plačance med politiki, zaradi politične korupcije!

  • Luckyss

   Da nisi ti “Olga” v resnici kakšen Vinko v penziji ?!
   Zaradi načina odziva, vokabularja in še nekaterih v “slovnični forenziki” zaznanih podrobnostih te imam na “sumu”…He, he…

 • Garbage man

  Švercajo drogo , to je državna varnost!

 • JANEZ GUS

  So že pasji dnevi.Temu pesjanarju se je danes vtrgalo.

 • Skrajno Desni

  Za plačo ki jo prejema policija in vojska jih še veliko polovijo.

 • Observer

  Mene zanima glede na to, da morajo migranti imeti veliko denarja pri sebi, da v enem trenutku plačajo tihotapca, kje ga imajo skritega potem ko ga dvignejo s Soroševega bankomata. A v zadnjični odprtini, tako kot v filmu Metulj?

 • Franjo Trojner

  Slovenci smo porazili in osramočeno izgonili iz naše domovine agresorsko JLA! Nismo pa lustrirali vseh tistih rodečih zagrizenih komunistov, ki jim še danes srce bije za totalitarni komunustičen režim in so v ex YU na oblasti počeli raznorazne svinjarije svojemu in tujim narodom. Kar je edini razlog, da je danes Slovenija, na las podobna ex Jugoslaviji in niti pod razno našemu idealu ob osamosvajanju, pravni, demokratični, urejeni, blagostnaja in reda polni Švici.
  Žal se je vse obrnilo zelo drugače, kot smo takrat sanjali domoljubi/osamosvojitelji/pomladniki. Od ideala prve, samostojne pravne, demokratične države vsega SLOVENSKEGA RODA je danes ostalo bore malo. Zaradi fanatičnega nasprotovanja nelustrirancev še nacionalna himna ni smela postati Prešernova Zdravica v celoti, ker si je poet v svoji pesnitvi drznil zapisati besedo Bog! Rdečkarji na oblasti tudi v samostojni državi Sloveniji z vsemi štirimi bremzajo vse nujno potrebne reforme in s tem pravno državo, ki je temelj vsaki pravi demokraciji. Kar je edini razlog, da naša država še dandanes ni zares pravna in demokratična, ter reda in blagostanja za prav vse državljane polna.
  Sicer pa kaj ste, smo pričakivali, ko pa nas je demokratiziral “bivši” šef komunistov in ne demokrat g. Pučnik ali kak drug politik kalibra demokrata Čeha g. Vaclava Havla.
  Nauk te naše žalostne zgodbe je, da smo domoljubi sicer res zmagali na vojnem polju ter postavili samostojno državo, bitko za pravno in demokratično državo pa izgubili.

 • soc

  Priporočam vsem branje sicer uglednega in pronicljivega psihiatra Nedoga na Financah. Vsegliharstvo v vsem sijaju. Med drugim: kaj se pritožujemo nad ubogimi pritepenci, socialnimi turisti, če so pred tisoč leti naši predniki s teh tal izrinili takratne staroselce? Po analogiji torej hitro izumrimo in potomci polopičnjakov bodo čez tisočletje srečni na teh tleh. Verjetno na drevesih, bi dodal. Kakšna nora sveta preproščina!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!