Nekdanji udbovci in tajkuni s sodnimi procesi namerno uničujejo pripadnike slovenske pomladi

Foto: STA

Nekdanjega poslanca SDS Zvoneta Černača so sodni postopki stali že okoli dvajset tisoč evrov, a tudi v primeru uspeha sodni stroški niso in nikoli ne bodo povrnjeni v celoti. Tožita ga nekdanja zaposlena na Sovi Iztok Podbregar in Bojan Bratuša ter tajkun Herman Rigelnik.

V času, ko ustavni pravniki organizirajo okrogle mize na temo “Tajni predpisi včeraj, danes in jutri”, se nekdanji poslanec stranke SDS Zvone Černač bojuje s pravosodnimi mlini, kar seveda ni brez povezave z afero Sova v času, ko jo je vodil Iztok Podbregar.

Rabote na Sovi
Kot je znano, je leta 2007 t. i. Šturmova komisija v tedanji Janševi vladi razkrila številne rabote na Sovi. Omenjena Šturmova vladna komisija je leta 2007 razkrila, da je Sova v podjetje Webs, ustanovljenem leta 2004, med junijem 2004 in julijem 2005 prelila polovico letnih sredstev iz posebnega fonda, sredstva za njegovo ustanovitev in delovanje pa naj bi bila posredovana brez odobritve, a z vedenjem takratnega direktorja Sove Iztoka Podbregarja. Na ta način si je agencija želela zagotoviti direkten dostop do informacijske hrbtenice pod imenom podjetja, ki naj bi se ukvarjalo s telekomunikacijskimi storitvami.

Agencija je načrtovala, da si bo s tem zagotovila komunikacijsko neodvisen dostop do spleta in s tem povezane dostope do posameznih servisov, ki so vsebina internetne ponudbe, je med drugim pisalo v poročilu takratne vladne delovne skupine. Takratni direktor podjetja Webs pa je bil Bojan Bratuša, nekdaj eden od vodilnih na Sovi. V zadnjih letih pred izbruhom afere je bil Bratuša šef oddelka prisluha etra in fizičnega priklopa, kar pomeni tehniko, ki lahko s pomočjo računalniškega programa razvozla zapletene signale mobilne telefonije.

Zaradi ugotovljenih nepravilnosti je stekel tudi kazenski postopek zoper Iztoka Podbregarja in Bojana Bratušo, a je Okrajno sodišče v Ljubljani izdalo zavrnilno sodbo, potem ko je maja 2013 od pregona brez obrazložitve odstopil okrožni državni tožilec Matej Peterca, leta 2014 pa so ustavili še odškodninski postopek, ki je tekel prek državnega pravobranilstva proti obema omenjenima za približno 61.000 evrov. Iztok Podbregar je od oktobra lani dekan kranjske Fakultete za organizacijske vede, ki deluje pod okriljem Univerze v Mariboru.

V sodnih postopkih z Iztokom Podbregarjem pa se je znašel nekdanji poslanec SDS Zvone Černač. V času mandata Pahorjeve vlade je Černač kot opozicijski poslanec predsedoval Komisiji Državnega zbora za nadzor obveščevalnih služb (KNOVS). Leta 2010 je omenjena komisija v letnem poročilu obravnavala tudi nepravilnosti, ki so se dogajale na Sovi, ko je bil direktor Iztok Podbregar, kar smo uvodoma poudarili. Černač je rabote, ki jih je ugotovila t. i. Šturmova komisija, takrat izpostavil in pri tem poudaril, da je Sova pod Podbregarjevim vodstvom delovala kot nekdanja tajna politična policija.  Podbregar pa je nato napovedal odškodninsko tožbo proti Černaču, češ da je slednji posegel v njegovo dobro ime. A se je Podbregarju zalomilo, saj je bila tožba kasneje zavrnjena. Iz sodbe jasno izhaja, da Černač v ničemer ni ravnal protipravno. Podbregar se je na sodbo pritožil, Višje sodišče v Kopru pa je odločitev nižjega sodišča decembra 2015 potrdilo.

Tožba Bojana Bratuše in Hermana Rigelnika
Slabo leto za Iztokom Podbregarjem, januarja 2011, je tožbo proti nekdanjemu poslancu Zvonetu Černaču vložil še Bojan Bratuša, ki je bil na Sovi, kot je ugotovila Šturmova komisija, zaposlen s ponarejenim spričevalom. Da bi se izognil blamaži tudi zaradi afere Webs, sta s Podbregarjem podpisala sporazumno prekinitev delovnega razmerja. Največji absurd pa je, da je Bratuša tožbo proti Černaču vložil zaradi spletnega zapisa, ki je datiran mesec dni po seji KNOVS, to je 16. avgusta leta 2010 na spletni strani Dela. Članek, ki ima naslov “Kdo vse je na liniji”, je takrat deloma poročal o seji KNOVS z dne 15. julija 2010. Tedanji predsednik KNOVS Zvone Černač je omenjeno sejo sklical na zahtevo takratnih poslancev stranke Zares Francija Keka in Tadeja Slapnika zaradi domnevnega nezakonitega prisluškovanja in sledenja takratnemu direktorju Urada za intelektualno lastnino Juriju Žureju oziroma zaradi afere, poimenovane “Čista nota”.

V zahtevi za sklic seje sta omenjena poslanca Zaresa Bojana Bratušo obtožila nezakonitega sledenja in prisluškovanja. “Da gre za bivšega uslužbenca Sove, ki je mogoče z njo še vedno povezan,” sta zapisala Kek in Slapnik.

Pred 15. julijem 2010, torej pred sejo KNOVS, so o Bojanu Bratuši, ki je Sovo zapustil zaradi ponarejenega spričevala, o Websu in drugem, obširno poročali vsi mediji, kakor tudi o Bratušovem nezakonitem prisluškovanju in sledenju Žureju. A to Bojana Bratuše ni zmotilo in ni poseglo v njegove osebnostne pravice, to je v čast in dobro ime. Ne glede na to, da je Černač želel tako Sovo kot Bratušo takrat ščititi, o njem pa sta govorila takratna poslanca Zaresa Franci Kek in Tadej Slapnik, teh dveh Bratuša ni tožil.

Je pa Bratuša tožil Černača in sprva zahteval 21.000 evrov odškodnine in zakonske zamudne obresti. Okrožno sodišče v Kopru je Bratuši sprva v celoti zavrnilo tožbeno zahtevo, a se je Bratuša pritožil. Višje sodišče v Kopru je nato isto tožbo vrnilo v odločanje isti okrožni sodnici Tatjani Pavlovec, ki je nato na podlagi istih dokazov spisala diametralno nasprotno sodbo, kot jo je napisala sprva, ter razsodila, da je Zvonko Černač dolžan plačati  Bojanu Bratuši odškodnino v višini 5.000 evrov, skupaj z zakonskimi zamudnimi obrestmi. Černač se je nato pritožil, a je Višje sodišče v Kopru Černačevo pritožbo zavrnilo in potrdilo sodbo okrožnega sodišča.

Černač pa se je znašel v kazenskem postopku, ker je na seji DZ pred dobrimi tremi leti (2013) ob interpelaciji takratnega ministra za finance Uroša Čuferja izrekel besede o tajkunskih prevzemih Hermana Rigelnika. Takrat je Černač dejal, da bi morali za svoje banke najprej poskrbeti njihovi lastniki, ne pa, da so si napolnili žepe, zapitek pa plačujejo državljani. Pri tem je Černač mislil Factor banko. Okrajno sodišče v Ljubljani je Rigelnikov zahtevek v celoti zavrnilo, a se je ta pritožil.

Gašper Blažič

 • janez zorman

  Udbopartijske mafioze se ne pustijo motiti pri krajah stoletja. Zato si raje izmišljujejo tožbe za nepomembne zadeve – da zamegljujejo dejanske rabote.

  • rrrrr

   Kdo trdi, da se udba v sedemdestih letih obstoja ni temeljito demokratizirala?. Današnja človekoljubna udba na prijazen, socialno čuteč, pravzaprav na očetovski način poskrbi za škodljive sovražnike ljudstva in F21.
   Prej te je vzela noč, danes te (ti) vzame njeno sodišče. Pri belem dnevu.
   Ali kot je za 21. stoletje v SR Sloveniji preroško napovedal njen ustanovitelj in prvi direktor J.B.Tito:,,Ovaj, kako da kažem, sutra bolje ćuza nego ćaura.”

 • Darth Vader

  Sniperske puške na Kosovem so izredno poceni……če se pelješ z avtomobilom skoziKosovo…..malbolj izven Prištine……in boš potrkal na 10naključnih hiš……v 3-4 od njih dobiš za 500eur kalašnikova…..v 1 od 10 bajt na kosovem, pa lahko kupiš z gotovino ostrostrelske puške…..in to za 1000-1500eur……to je zelo zanimiv fenomen :)

  • dr Janez Sveti

   Prinesi. Dam 2500€. Pa zaboj municije. Plačam dodatno.
   DR janez Sveti Naivnež

   • tarantela

    Lepo prosim, še zame naroči eno fračo, da mi ne bo treba posebej poštnih oz. transportnih stroškov plačat! Hvala!

    • gušto

     Sej je ne boš dobila, kej se že vnaprej hvališ ?

     • tarantela

      A ti si pa men en špilferderbar, nau Ti ratal!

    • dr Janez Sveti

     Naj prinese kar tri. Bomo eno prodali za 4000€ Jelinčiču.
     DR Janez Sveti dealer

    • Nata

     Zakaj pa spreminjaš naročilo prej si vendar hotela tank. ?

  • RATATA

   Sem imel v vodu šiptarja Berisho (dolge noge, majhna glava, neznamsrpski).
   Kazali so nam razstavljanje in sestavljanje oržja. Nato smo se štopali.
   Šipac ni nič spremljal, pa ga je poručnik okurcal in mu ukazal naj razstavi PAM (protiavionski mitraljez).
   Poba se razpizdi in ga razstavi in sestavi nazaj v rekordnem času. Poručniku je vzelo sapo, pa ga vpraša od kod to?…
   Pa pravi Berisha; “imam dva takva kod kuća”

  • tarantela

   Kojk stane tank al pa kakšen oklepnik?

   • gušto

    Imaš izpit zanj ?

    • tarantela

     To je pa vojna tajna!

  • fmg9

   500 € za zgonjeno kalašnikovo je pa navaden rop/nateg…

 • Olga

  Komunistični sistem je zločinski sistem, UDBA je njegova podaljšana roka! Njeni sodelavci še danes delujejo v raznih državnih institucijah in uničujejo Slovenijo! Treba je izvesti temeljito lustracijo, najprej v sodstvu in nato naprej! Točno vidimo, kdo so ti ljudje! Oni imajo vsi maslo na glavi in nikoli ne bodo delovali v dobro Slovenije!
  Černaču pa poklon za bitko za demokracijo! SDS je edina stranka, ki se bori za nas, zato jih na volitvah podprimo, da bomo lahko počistili Avgijev hlev!

  • Franc Šink

   Tisti ki bi morali lustrirati so na visokih položajih.Z drugimi besedami: Imajo vse v svojih rokah.

   • Olga

    Na to sta računala tudi Obama in Clintonova, pa se jima ni izšlo! Prišel je Trump in uspešno razgrajuje levaški sistem!

 • APMMB

  Udbovska država je pač naklonjena udbovcem.
  Dokler bo udba vladala Sloveniji, bo Slovenija tonila.
  Do kam lahko potone si lahko Slovenci ogledamo v Venezueli.

 • dr Janez Sveti

  Pravica je na strani denarja. Vedno.
  DR Janez Sveti bogataš

 • VERZIFIKATOR

  Od tujega obveščevalca

  Heri Kljukelnik

  ZARIGLAL SE JE HERMANN

  Zariglal se je Herman v svojo hišo,
  preveril vse alarmne je naprave,
  testiral še nevarnosti poplave,
  pokukal v slednjo je sumljivo nišo.

  Nikoli se ne ve, nikdár nikoli,
  kje sovražnik more nanj prežati,
  Hermannu še sence se je bati,
  ko po vrtu stopa naokoli.

  Zariglal se je karseda previdno,
  da šifre rigle kdo mu ne odkrije,
  da kdo rešetk nasilno kje ne zvije,
  sovražnik kajpak bo ravnal perfidno.

  Pa koga se zariglancu je bati,
  sprašujejo sosedje se že leta,
  mar tega, da mu senca bo odvzeta,
  zato ne zmore več se nasmejati?

  Ko spet se paranoično zarigla,
  Hermann še naprej je ves nemiren,
  malodušen, malo, maloveren,
  v strahu že, na tla če pade igla.

  Ves zariglan v svoji se ogradi
  tega najbolj naš vratar boji,
  da neizogibno pač sledi
  trdi zimi vedno čas pomladi.

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + Ojej….je luštna ! Zariglal se je …….
   z njim smo pa zariglani tudi mi . V ogradi .

   • VERZIFIKATOR

    Pa še kako se je zariglal za beton in alarme. Že pred 15 in več leti, fizično in zagotovo tudi duševno, to še veliko prej.

 • tarantela

  Mater, kakšna kolobocija, sem en čas brala, pol se mi je pa zafecljalo, en sam KGB, STASI, UDBA, CIA in tako dalje v tem smislu in stilu. To je hujš, kot slaba vohunsko kriminalna serija na FOXCRIME.
  Pogrešam cajte, ko so opravljal kdo se s kom onegavi čez plot, kdo ima slabo vzgojene pamže, katera ima nezakonskega otroka itd., nekaj takega, kar človek razume in še sam razpreda in nekaj doda zraven, ne pa taka jajca.

  • gušto

   Matr, same babje kvante tebe zanimajo. Nova je resen medij.

   • tarantela

    Aja?

    • gušto

     Kaj ? Aja? Morbit ni res ?

     • tarantela

      Men se pa zdi, da sam nakladajo in prekladajo ene in iste teme, samo “pakovanje” zamenjajo. Pol pa že ni več resno.

  • Antonius

   Vam primerno berilo so pravljice ‘svetlane ‘makarović.
   Izogibajte se NOVI 24TV, v njej so prezahtevne vsebine za vas.

   • tarantela

    Se učim…, ste dobri učitelji.

    • Antonius

     Zopet ne razumete! Za vaš domet je nižja stopnja. Na NOVI 24TV se ne učite, ampak težite.
     Poizkusite se na MMC vsebinah, tam boste med sebi enakimi zaželeno sprejeti. Pa učitelji tudi niso slabi.

     • tarantela

      Oh, stopnja nekaterih komentatorjev na tem portalu…nima smisla!

     • Antonius

      Se popolnoma strinjam! Tudi tistih nekaj, ki jih imate v mislih sodijo na MMC.
      Zdaj pa z vami neham, ker se mi zdi, da ni nobenega smisla?!

     • samsara

      Blokada takih in podobnih je pravilen ukrep.
      Desno od teksta izmečka, puščica dol, klik…

     • indijanka

      Tarantela, se ti ne zdi, da živiš v deželi v kateri država opozicijo pravno preganja zaradi raznolikosti razmišljanja. Če dobro razmisliš, pod krinko ogroža eksistenčni položaj tistih, ki razmišljajo drugače. A če bi ga pa zaprli, bi pa razumela?

     • Peter

      Tarantela je ena zoprna stara baba, polna strupa, ki ga razširja okoli sebe kot dihur razširja svoj smrad.
      Lepo od tebe, da si z njo vljudna, ampak pri dihurjih to žal ne pomaga, no.

     • domovina mili dom

      Ena izmed nosilcev “šapke” s hudičevim simbolom, pa šarcem čez pljuča. Tista, ko snemajo iz Hanzi tv, stalno gleda v kamero:”dali sam snimana”

     • indijanka

      Oo Peter, kolk sem te vesela. Ne čutim, da bi bila Tarantela strupena. Včasih mi je s svojim “kmečkim razumom” ljubka. Zdi se, da moške prav razmiga in jo imajo radi, kljub provokacijam. Lahko bi bila vrstnica moje mame, zato je popolnoma naravno, da sem spoštljiva. Razen tega tudi sama vesoljčku zaradi pomanjkanja pozornosti kar nekaj težim, zato moram najprej pomesti pred svojim pragom:).

     • Peter

      Ne maram vsegliharjev. S svojim prepričanjem prav nič ne pripomorejo k izboljšanju stanja, no.

     • indijanka

      :) vem. Ampak, če bomo preganjali Tarantelo ne bo nič bolje.

     • Peter

      Problem tarantele in podobnih je v tem, da država preganja tiste, ki mislijo drugače in ne tako, kot misli tudi ona. Ne vpraša pa se, kaj bo, ko bodo začenjali preganjati tudi take, ki mislijo enako, ie njo, no….

     • Peter

      Res je, se strinjam. Tvoja “stopnja” (nekoliko čudno se sliši, se ti ne zdi) je nekoliko nizka, no.

  • Nata

   Ja, kateri članek pa misliš ??
   Pa, nikoli ti ni prav ?

  • Johan

   To je prava beseda.

  • Peter

   Kot ti je lepo povedal Antonius, nisi dorasla temam (se ti je pač zafecljalo). Če te pa zanima, kdo se s kom onegavi, glej, mislim da še vedno obstajajo Lady in podobna govna, v katerih te bodo tudi lepo in družbenopolitčno pravilno orientirali, no.

 • antimur

  V pošteni državi, udbaški barabini kot sta Podbregar in Rigelnik ne bi smela imeti drugih pravic, kot do porcije ričeta, ne pa da tožita tiste, ki so pomagali ustvariti slovensko državo. Toda prej ko slej, bo pravica kaznovala te antiosamosvojitelje, v to bodite kučanisti prepričani.

 • montyamp

  Kje so trezni lovci ???

 • montyamp

  Rdeči fašizem je v Sloveniji nakotil gamadi , kakršno nam zavidajo Venezuela in Severna Koreja .
  Romuni so s takšnimi majmuni opravili po skrajšanem postopku : : :
  https://www.youtube.com/watch?v=-OcMwfuTuzw
  https://www.youtube.com/watch?v=QhK7Gk68y24

 • janez.pokoncni

  Ja, za popizdit. Si predstavljate kako je bilo Janši, ko so ga obsodili na osnovi obtožnice, s katero so mu očitali, da je neznano kdaj, od neznano koga bil pripravljen sprejeti obljubo neznane nagrade?
  Takrat so dokazali, da lahko pridejo, odpeljejo in zaprejo vsakega za karkoli. Vsakega od nas lahko obsodijo posilstva, umora, ropa …
  Ubogi Černač, uboga njegova družina. V bistvu je skoraj nerazumljivo, da se človek povsem ne zlomi. Mi mu sicer izrekamo podporo, ampak vse pritiske (tudi finančne) prenaša sam več ali manj sam v opomin vsem, ki se drznejo zoperstaviti kaviar socialistični mafiji.

  btw.,
  Na drugi strani patroni, omenjeni v članku (Tadej Slapnik recimo), harajo.
  #preden nadaljujem, moram najprej na eno konkretno bruhanje #
  In ker slabost nikakor noče več miniti dokler ne odidem iz te teme, bom citiral zgolj en stavek trenutnega sekretarja vlade, Tadeja Slapnika ; “Socialnega podjetništva ne moreš razumeti z razumom, vzeti ga moraš s srcem.”
  in dodajam ; ničesar kar počnete kaviar socialisti, ni moč razumeti z razumom.

  • Nata

   + + + + + + + + + + + tisto njegovo srce je tam, kjer je briftošl !!

   • dež

    Še manj s srcem.

 • montyamp

  MURGLOSRBSKO TERORISTIČNO CELICO BO TREBA RAZBIT .

  GORJE NARODU , KO SINOVI OVADUHOV IN MORILCEV , BREZ USTREZNEGA ODZIVA NARODA , TERORIZIRAJO NORMALNE .

 • Fogglof Tunnek

  “Nekdanji udbovci in tajkuni s sodnimi procesi namerno uničujejo pripadnike slovenske pomladi”

  Smo vas že kar precej uničili in delo nadaljujemo… zaenkrat nam dobro gre!!!… Deratizacije počasi, a fstrajno deluje !!!

  • Hribouc

   Fukač, odgovarjat bo treba.

   • Viktorh

    … z mehkim???

 • Poštenje velja

  Vzameš uzi in počistiš!
  Kamlu se vam pridružimo ostali!

 • Iva

  27.oktobra 2014 je sodnica Katarina Turk Lukan za Podbregarja spisala zavrnilno sodbo, s čimer je postopek proti dr. Iztoku Podbregarju,
  nekdanjemu načelniku generalštaba Slovenske vojske in direktorju Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova), tedaj pa članu uprave Aerodroma Ljubljana,
  pravnomočno zavrgla, saj je bila obtožnica (zaradi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic) umaknjena.

  Vsi drugačni, vsi enakopravni! govorijo, delajo pa po direktivah Organizacije-udbomafije!
  Vsakodnevno vidimo koga je treba preganjati in “finančno kaznovati”, koga pa reševati – zavračati obtožnice in sodbe!
  REVOLT!!!

 • diler resnice

  Postaja čedalje bolj zanimivo,ko eskalcija procesov ustvarja veleizdajalce, ti pa dobivajo tožbe in še več dobro plačane državne službe..bebci pa to komentirajo v stilu”REKLA KAZALA” !?

  • Olga

   Treba bo sankcionirati tudi sodnike, ki to producirajo! Njihova svoboda ni v propagiranju zločinskega sistema in zločincev, ampak v sojenju po zakonih! Komunizem je zločinski sistem! UDBA je podaljšana roka!

 • Iva

  Nekdanji uslužbenec Sove Bojan Bratuša je celo PONAREDIL spričevalo o izobrazbi! Seveda bi bilo to medijsko odmevno le, če bi bil “v sorodu z JJ”.

 • Hribouc

  Za oba Udbokučanista se bo na koncu zelo slabo končalo-kot vedno v zgodovini-četudi imata vse maseše in fišerje v rokah.
  Enkrat bo tega dreka hitro konec, samo lonec se mora čisto malo napolniti, potem bo šlo pa čez.

  • Poštenje velja

   Pa še za njegove potomce!

 • KIKI

  Rigelnik je tiha, prepotentna baraba in najožji ljubljenček F21 in lahko
  počne kar hoče v tem imenitnem “slovenskem pogrebnem zavodu”,
  vključno s svojimi večnimi priležnicami in pribočniki!

  • Olga

   Sodi pa v zapor!

 • Antonius

  Najhuše se šele nakazuje! Zaradi duševnih bolečin se kakšen zlobirani udbovec spravi na komentatorja v e. mediju in na krivosodju doseže denarno obsodbo v višini 5000 evrov. Ker se postopek na sodišču namerno zavlačuje, rastejo tudi zakonite obresti. Če obsojenec že za kazen nima denarja, mu pritožba na višjem sodišču vsekakor odpade, zato mu v posledici rubijo. Običajno se rubeži začnejo in končajo pri stanovanju.

  Dobro bi bilo, če bi se tudi mlajši končno zavedeli in nam, starcem, prišli pomagati štrajkati pred krivosodje.

 • totex39

  Gospod Černač je zelo dober politik, zato se mu komunisti maščujejo na njihov znan lažnivi in izmišljeni način. Dobrega domoljuba je potrebno onemogočiti, to je njihova parola. Gnide hudičeve !

 • Johan

  Danes debatirajo o zakonu o migrantih. Pameten predlog od SDS je bil, da Vlada razglasi nevarnost !
  Radikalni ultra levičarji načelu z Brglezom, plesnijo, špekulirajo na člen ustave o izrednih razmerah. Že imajo nadgradnjo v mislih. Banda ne počiva vedno deluje udbovsko !

  • radames

   Brlez to dela zaradi “naravnega prava” in po “naravnem pravu”.

 • xtc

  V pravni državi bi se razi Podbregarji;Rigelniki in še kdo ukvarjli predvsem s tem koli ko časa bodo še sedeli v zaporu zaradi lumparij pri nas pa seveda zapiramo tiste ;ki na lumparije opozrjajo:

  • Olga

   Družbo v zaporu bi jim pa delali sodniki, ki kršijo ustavo in zakone!

 • odzunaj

  “Nekdanji udbovci in tajkuni s sodnimi procesi namerno uničujejo pripadnike slovenske pomladi”

  Ne uničujejo samo njih, uničujejo državo in celoten narod ! In ključni uničevalci so tisti, ki vodijo te sodne procese, z imenom in priimkom, zaposleni v slovenskem pravosodju !
  Gre za protidržavno delovanje, veleizdajo . Gre za vsakodnevni DRŽAVNI UDAR sektorja države proti državi in narodu !

 • domovina mili dom

  Zaradi naivnosti leta 91, trpimo sedaj.

  • Olga

   Zaradi Peterleta, Bučarja in drugih petokolonašev!!

   • domovina mili dom

    Naivneži smo dopustili, da so nas ti petokolonaši na led speljali. Hvala bogu, čeprav pozno, pa vendarle, so pokazali prave barve.

 • althar

  Izraz nemoči. Izgubljajo položaj in tega se zavedajo.

 • črnaovca

  Ti ki jih tožijo so najmanjši problem, hujši so oni ki jih razjedajo od znotraj

 • odzunaj

  Roparji Slovenije in njihovo zaščitniško pravosodje so veleizdajalci Slovenije in Slovenskega naroda. Danes ni pomembno, česa nismo naredili v preteklosti, danes je ključno, kaj bomo naredili danes. Slovenija je potrebna lustracije, na dejstvih temelječe, odgovorne in hitre lustracije, očiščenja njene globoko razraščene rak rane !!!

 • gušto

  Eh, nič hudga ne bo. Tadva se dobro poznata.
  Tud Podbregar je Postojnčan (al samo njegova žena?).
  Menda je na predzadnjih volitvah celo naskakoval mesto za župana pa ga je “prehitela” desna konkurenca, he, he.
  Hja, no – se zgodi.