fbpx

Podobnik neuspešno predlagal izredni volilni kongres SLS, Zidanšek ostaja trdno v sedlu

Foto: SLS

Fizični obračun – ki naj ga ne bi bilo – je bil glavna tema včerajšnje redne seje glavnega odbora SLS. Na volilnem kongresu podmladka SLS sta se namreč “stepla” trenutni predsednik SLS Marko Zidanšek in nekdanji predsednik SLS Marjan Podobnik. Slednji je sicer obtožbe že ovrgel. “Zidanška sem samo malo pobožal,” je komentiral incident. 

Nesporazum je bil očitno dovolj velik, da ga je bilo treba razrešiti na redni seji glavnega odbora SLS, najvišjega telesa znotraj stranke. Podobnik je med debato predlagal organizacijo izrednega volilnega kongresa, na katerem bi kandidiral za predsednika stranke. Pri tem ni bil uspešen. Njegovi pobudi je sledil predlog Marka Zidanška, da se glasuje o njegovi zaupnici.

Končni rezultat glasovanja je utrdil Zidanškovo predsedniško mesto, sporoča SLS v objavi za medije. Pri tem je predsednik stranke še povedal, da bo ta po naslednjih državnozborskih volitvah v parlamentu zastopana z dvomestnim številom. Zidanšek je po seji še dejal, da veliko število majhnih strank na desni strani političnega pola škodi desnici, saj naj bi se tako težko organizirala močna koalicija.

Ž. K.