[Video] V SDS bodo vpeljali neobdavčeno 13. plačo in dve dodatni pokojnini!

Foto: UKOM

Zakon o dohodnini bomo nadgradili. Vpeljali bomo 13. plačo, ki bo obvezna in ne bo obdavčena. Uvedli bomo dve dodatni pokojnini, eno za Božič in eno za poletne počitnice kot v Avstriji. Nadaljevali bomo s tem, da bodo ljudje imeli več,” je na soočenju v oddaji Odločitev 2022 na POP TV dejal podpredsednik SDS Aleš Hojs.

Pred prihajajočimi volitvami je vedno več tudi predvolilnih soočenj. Tokrat so se na prvem predvolilnem soočenju na POP TV soočili obrazi strank, ki trenutno po javnomnenjskih raziskavah rangirajo najvišje. Spregovorili so o aktualnih družbenopolitičnih temah, Aleš Hojs pa je kot predstavnik SDS  med drugim napovedal tudi dopolnitev dohodninske novele.

Zagovorniki dohodninske novele, ki je bila sprejeta nekaj dni nazaj, so prepričani, da ljudje sami najbolj vedo, kaj storiti s svojim denarjem, in da je bolje, da ta ostane v žepih državljanov. Novela prinaša višje neto plače za vse in zagotavlja davčno razbremenitev pri zaposlitvi mlajših od 29 let, starejših od 55 let in deficitarnih poklicih. Notranji minister in podpredsednik SDS Aleš Hojs je povedal, da bo zakon o dohodnini še dodatno nadgrajen.

Levica zaposlenim ne privošči dostojnega plačila
Ob sprejetju dohodninske novele je predsednik vlade Janez Janša, ki se soočenja zaradi svoje poti v Zagreb ni mogel udeležiti, dejal: “Po sprejetju zakona o dohodnini bodo neto plače občutno zrasle vsem zaposlenim. Samo čudimo se lahko tistim, ki so glasovali proti in ljudem ne privoščijo, da za dostojno delo dobijo dostojno plačilo in to brez tega, da bo gospodarstvo bolj obremenjeno.”

Seveda se vsak državljan veseli višjega prihodka, očitno pa se nam obeta še nekaj izboljšav, saj je Aleš Hojs na soočenju povedal: “Zakon o dohodnini bomo nadgradili. Vpeljali bomo 13. plačo, ki bo obvezna in ne bo obdavčena. Uvedli bomo dve dodatni pokojnini, eno za Božič in eno za poletne počitnice kot v Avstriji. Nadaljevali bomo s tem, da bodo ljudje imeli več.”

Glede na zadnja leta, ko je Slovenija po zaslugi aktualne vlade zelo dobro prebrodila epidemijo in krizo, velja, da SDS drži svoje obljube, hkrati pa je v tej krizi, ki dobiva svetovne razsežnosti, to močna vzpodbuda za ljudi.

Tanja Brkić